واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اختصاصي مهر /نتايج رتبه بندي دانشگاههاي علوم پزشكي بر اساس فعاليتهاي پژوهشي
معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نتايج ارزشيابي عملكرد فعاليتهاي پژوهشي دانشگاههاي علوم پزشكي در سال 86 را اعلام كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، مركز توسعه و هماهنگي معاونت تحقيقات و فناوري نتايج اين ارزشيابي را در راستاي ارتقاء وضعيت پژوهش علوم پزشكي كشور در دانشگاهها و مراكز تحقيقات را منتشر كرد. اين ارزشيابي در سال 86 در 43 دانشگاه /دانشكده علوم پزشكي صورت پذيرفت و براي نخستين بار دانشگاه علوم پزشكي ارتش، دانشكده علوم پزشكي تربيت مدرس، دانشكده علوم پزشكي شاهد و انستيتو پاستور نيز به اين مجموعه افزوده شدند.
در طراحي جديد مربوط به ارزشيابي فعاليتهاي پژوهشي سال 86 دانشگاهها، در مجموع 21 شاخص در چهار محور حاكميت و رهبري، توانمندسازي، توليد دانش و تحقيقات دانشجويي مورد نظر قرار گرفت. اطلاعات مقالات چاپ شده اعضاي هيئت علمي و پژوهشگران دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي با تفكيك مقالات چاپ شده داخلي/ خارجي، نوع ايندكس، رتبه نويسنده و نوع مقاله به مجموعه فرمهاي اطلاعاتي اضافه شده است.
همچنين به فعاليتهاي دانشگاه هاي علوم پزشكي مشتمل بر نوآوري، اكتشاف، اختراع ثبت شده و بومي سازي فناوري و برخي موارد خاص امتياز داده شد.
رتبه بندي تيپ يك
بر اساس اين ارزشيابي در ميان دانشگاههاي علوم پزشكي تيپ يك، دانشگاه علوم پزشكي تهران با امتياز تراز شده 784.16 رتبه نخست، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با امتياز تراز 402.04 رتبه دوم و دانشگاه علوم پزشكي شيراز با امتياز تراز شده 387.04 رتبه سوم را بدست آورده اند.
رتبه بندي تيپ دو
در ميان دانشگاههاي علوم پزشكي تيپ دو، دانشگاه علوم پزشكي مازندران با امتياز تراز شده 129.01 رتبه نخست، دانشگاه علوم پزشكي بابل با امتياز تراز شده 107.19 رتبه دوم و دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه با امتياز تراز شده 103.71 رتبه سوم را بدست آورده اند.
رتبه بندي تيپ سه
همچنين دانشگاه علوم پزشكي شهركرد با امتياز تراز شده 46.50 رتبه نخست، دانشگاه علوم پزشكي ياسوج با امتياز تراز شده 37.13 رتبه دوم و دانشگاه علوم پزشكي كردستان با امتياز تراز شده 33.64 رتبه سوم را در ميان دانشگاههاي علوم پزشكي تيپ سه بدست آورده اند.
ارتقاي سطح علمي و كاربردي دانش منتج از تحقيقات و افزايش كارايي و اثر بخشي آن، در صدر اهداف معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به عنوان مهمترين ركن سياستگزاري درعرصه تحقيقات مرتبط با سلامت، قرار گرفته است.
رفع موانع تحقيق، تشويق و ترغيب محققين و حمايتهاي مادي و معنوي از اين افراد و موظف كردن سازمانها و مراكز تحقيقاتي كشور به حمايت مستمر از محققان و انجمهاي علمي تحقيقاتي از مهمترين وظايف نهادهاي سياستگزار در عرصه پژوهش برشمرده شده است.
ارزشيابي عملكرد پژوهشي دانشگاه / دانشكده هاي علوم پزشكي كشور امسال نيز با بهره گيري از همكاري و مساعدت ارزشمند روسا ، معاونين و مديران پژوهشي دانشگاهها ، كارگروهها و كارشناسان مسوول ارزشيابي دانشگاه /دانشكده ها، مديران ستادي و كارشناسان حوزه معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكي انجام پذيرفت و ماحصل اين تلاش جمعي در قالب مجموعه اي جهت بهره برداري ذي نفعان عرصه پژوهش تدوين شد.
رشد 7 درصدي اعضاي هيئت علمي و رشد 9 درصدي پژوهشگر تطبيق يافته
براساس نتايج به دست آمده در سال 86 تعداد كل اعضاي هيئت علمي 11 هزار 324 نفر، پژوهشگر تطبيق يافته 11 هزار نفر، تعداد محققين غير هيئت علمي مراكز تحقيقات مصوب 365 نفر و تعداد دانشجويان فوق ليسانس به بالا 40 هزار و 139 نفر بود كه اين ارقام در مقايسه با سال گذشته به ترتيب از رشدهاي 7 درصدي، 9 درصدي، منفي 21 درصدي و 7 درصدي برخوردار بودند. در خصوص منفي شدن شاخص رشد محققين غير هيئت علمي مراكز تحقيقاتي به نظر مي رسد اقبال بيشتر مراكز در راستاي جذب اعضاي هيئت علمي متخصص مورد نياز موثر بوده است.
رشد 16 درصدي طرحهاي پژوهشي مصوب در سال
تعداد طرحهاي پژوهشي مصوب در سال 86 حدود 6 هزار و 733 برآورد شد كه از اين تعداد 4 هزار و 134 (حدود 4/16 درصد) در راستاي اولويت هاي مدون تحقيقات در عرصه علوم پزشكي بودند. همچنين مقدار كل بودجه طرحهاي مصوب 9/228753 ميليون ريال و كل بودجه طرحهاي مصوب منطبق با اولويت هاي پژوهشي 1/124826 ميليون ريال بود كه بر اين اساس متوسط بودجه تخصيص يافته به هر طرح مصوب 34 ميليون ريال محاسبه شد و همچنين مشخص شد كه 6/54 درصد بودجه طرحهاي مصوب به طرحهاي در راستاي اولويت تخصيص يافته است.
رشد 28 درصدي توليد دانش و انتشار مقالات
درخصوص توليد دانش و انتشار مقالات در مجموع در سال 86 ، 7 هزار و 901 مقاله در مجلات معتبر علمي پژوهشي داخلي و خارجي ايندكس شده و نشده به چاپ رسيده است كه اين ميزان در مقايسه با سال گذشته حدود 28 درصد رشد داشته است. قابل ذكر است از اين تعداد 7 هزار و 157 عدد از مقالات در مجلات معتبر ايندكس شده به چاپ رسيده اند كه 2 هزار و 657 عدد در ISI و 719 عدد مربوط به نمايه نامه هاي Pubmed و Index Medicus و Medline است .
209 مورد نوآوري، اكتشاف و اختراع به ثبت رسيده در دانشگاههاي علوم پزشكي كشور
تعداد موارد نوآوري، اكتشاف و اختراع به ثبت رسيده 209 عدد و كتب به چاپ رسيده در دانشگاههاي علوم پزشكي كشور و ساير موسسات مربوطه در مجموع 173 جلد بود. در كل 59 مورد نيز ارجاع به مقاله دانشگاه يا مركز وابسته به آن در كتب مرجع بين المللي ثبت شد.
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]