واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تمدن در گفتگوي مشروح با مهر:طرح تحول اقتصادي تورم زا نيست / منتقدين از جزئيات خبر ندارند
مشاور اقتصادي رئيس جمهور گفت كه برخي بداخلاقي هاي سياسي و رقابت هاي حزبي و برخي مسائل مبهم باعث شده كه طرح تحول اقتصادي به گونه اي ديگر جلوه داده شده و از آن با عنوان طرحي تورمي و ناموفق ياد شود.
مرتضي تمدن، استاندار تهران و مشاور اقتصادي رئيس جمهور در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به انتقاداتي كه از سوي برخي نمايندگان نسبت به تورم زا بودن اجراي طرح تحول اقتصادي در شرايط فعلي، بيان مي شود، اظهار داشت: كساني كه درباره اجراي طرح تحول اقتصادي پيش داوري مي كنند مطمئنا اين طرح را به دقت مطالعه نكرده و از جزئيات آن مطلع نيستند.
وي با بيان اينكه ادعاي سريع و اطمينان بخش دولت اين است كه طرح تحول اقتصادي ضد تورمي است، افزود: بدون شك هر طرحي كه به ساخت زير ساخت هاي اقتصادي و تقويت بنيان آن كمك مي كند ضد تورمي است و مبناي اتهام تورمي بودن طرح تحول اقتصادي، عدم اطلاع رساني دقيق و عدم ورود جدي به اين طرح از سوي منتقدين است.
مشاور اقتصادي رئيس جمهور همچنين تصريح كرد: شايد در ابتداي اجراي طرح تحول اقتصادي شاهد جهش قيمت باشيم اما اين جهش به دو طريق جبران مي شود يكي از طريق واقعي كردن قيمت ها و ديگري جبران بخشي از اختلاف قيمت ها به دليل نقدي كردن يارانه ها.
تمدن با يادآوري انتقاد برخي منتقدين فعلي طرح تحول اقتصادي به خارج كردن سيمان از سبد حمايتي دولت، ادامه داد: منتقديني كه به خارج شدن سيمان از سبد حمايتي دولت و عرضه آزاد آن ايراد مي گرفتند، امروز پاسخ دهند كه چرا تحليل شان از جهش قيمت سيمان با اجراي اين طرح اشتباه از كار درآمده و حال كه سيمان آزاد شده، هم نسبت به گذشته وفور بيشتري يافته و هم قيمت آن كاهش يافته است؟
مشاور اقتصادي رئيس جمهور يادآور شد كه اين نقدها در محصولات پايين دستي پتروشيمي و آزاد كردن قيمت هاي آن نيز انجام مي شد كه در اين بخش هم شاهد اشتباه از كار در آمدن تحليلي مبني بر جهش قيمت محصولات پايين دستي بوديم كه در نهايت قيمت آن نسبت به گذشته كاهش يافت.
استاندار تهران با طرح اين سئوال كه مگر دولت قصد دارد به جز منابعي كه اكنون در اختيار يارانه هاست، پول جديدي تزريق كند؟ ادامه داد: همه مي دانند كه وضع كنوني يارانه ها عادلانه نيست و هم اكنون شاهد تزريق 15 ميليارد تومان به صورت مستقيم و بالغ بر 70 هزار ميليارد به صورت غير مستقيم در اين چرخه هستيم و لذا بايد گفت كه آيا افزايش قدرت مصرف كننده اصولا رويكردي تورمي است يا غير تورمي؟ منتقدين به اين سئوال پاسخ دهند.
وي تاكيد كرد كه برخي بداخلاقي هاي سياسي و رقابت هاي حزبي و برخي مسائل مبهم باعث شده كه طرح تحول اقتصادي به گونه اي ديگر جلوه داده شود و از آن با عنوان طرحي تورمي و ناموفق ياد شود در صورتي كه رويكرد اين طرح كاملا غير تورمي است.
مشاور اقتصادي رئيس جمهور در پيش بيني قيمت نفت در بودجه 88 نيز گفت: هنوز نمي توان در اين باره اظهار نظري كرد ما منتظر ثبوت تلاطم هاي قيمت نفت هستيم تا پس از آن قيمت نفت را در بودجه 88 را تعيين كنيم.
تمدن با اشاره به نظر لاريجاني مبني بر اينكه در صورت تورمي بودن طرح تحول، اجراي آن از سوي مجلس متوقف خواهد شد، گفت: البته معتقدم رئيس مجلس به نوعي انتظارات خود را از طرح تحول اقتصادي مبني بر تورم زا نبودن آن بيان كرده كه ما هم مي گوييم اين طرح تورم زا نيست.
مشاور اقتصادي رئيس جمهور افزود: برداشت برخي اين است كه رئيس مجلس با بيان انتظارات خود از اجراي طرح تحول اقتصادي براي دولت در اجراي اين طرح خط و نشان كشيده اما نظر بنده اين است كه دكتر لاريجاني در كل از طرح تحول حمايت خواهد كرد و پاسخ دولت هم اين است كه اجراي اين طرح تورم زا نخواهد بود.
وي از اجرايي شدن بحث نقدي كردن يارانه ها تا نيمه دوم سال جاري خبر داد و خاطر نشان كرد كه البته دولت در راستاي اجراي طرح تحول اقتصادي به دغدغه هاي رهبر معظم انقلاب مبني بر عدم شتاب زدگي در اجراي طرح تحول توجه ويژه اي دارد.
مشاور اقتصاد رئيس جمهور در بخش ديگري از اين گفتگو با اشاره به اجرايي شدن سامانه ثبت اطلاعات مديريت املاك و مستغلات كشور از اول آذرماه تصريح كرد: يكي از مشكلات جدي املاك كشور ما نداشتن پايگاه اطلاعاتي است كه عمدتا اطلاعات مربوط به مسكن در آن ها به صورت پراكنده وجود دارد كه با اين كار يك پايگاه اطلاعاتي جامع در اين خصوص شكل خواهد گرفت.
تمدن با بيان اينكه شكل گيري سامانه ثبت اطلاعات مديريت املاك و مستغلات باعث مي شود تا معاملات حوزه املاك به صورت بانك اطلاعاتي جامع در اختيار ما قرار بگيرد، يادآور شد: اين طرح همچنين باعث مي شود تا جلوي سوء استفاده ها در حوزه املاك، معاملات مشكوك، زمين خواري و سوء استفاده هاي مالي بخش مسكن گرفته شود، البته اگر هم اجراي اين طرح ايراداتي دارد به مرور زمان برطرف خواهد شد.
وي با اشاره به طرح علي كردان در زمان وزارت خود براي تقويت حوزه مديريت استان تهران، به مهر گفت: به هر حال بايد منتظر اعلام سياست هاي وزير جديد كشور در اين حوزه باشيم اگر وي طرح گذشته را دنبال كند از آن استقبال مي كنيم و اگر هم روش ديگري مطرح شد ما منتظر روش بعدي هستيم.
استاندار تهران در پاسخ به اين سئوال كه سياست هاي استانداري تهران در پيگيري امور مربوط به اين استان و تغيير مديريت ها چيست؟ خاطر نشان كرد: در شرايط فعلي در حال مطالعه ساختار استانداري هستيم كه به طور طبيعي چنين مطالعاتي تبديل به احسن كردن برخي جايگاه هاي مديريتي در استان تهران خواهد بود اما اين موضوع به معناي عزل و نصب هاي بدون حساب و كتاب نيست و هيچ جايي در دستور كار استاندار تهران براي انجام اينگونه عزل و نصب ها وجود ندارد.
تمدن در پايان تاكيد كرد كه مطالعه ساختار و وظايف استانداري تهران تا حدي است كه بنده موضوع انجام تقسيمات كشوري در اين استان را به طور جدي دنبال خواهم كرد.
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]