واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: قبل از بارداري از سلامت دندان هاي خود مطمئن شويد
عابديان بهداشت دهان و دندان در دوران بارداري از اهميت به سزايي برخوردار است و زنان بايد قبل از باردار شدن از سلامت دندان هاي خود اطمينان كامل حاصل كنند تا در دوران بارداري به عوارض و مشكلات جدي دچار نشوند.
ليدا موحدي در اين باره مي گويد: من به دليل نا آگاهي قبل از بارداري دندان هايم را ترميم نكردم و در طي اين دوران مشكلات دنداني و دردهاي زيادي را متحمل شدم.
وي مي افزايد: علاوه بر آن نيز به علت ويار شديد و تمايل نداشتن به خوردن شير و فرآورده هاي لبني، آسيب زيادي به دندان هايم وارد شده است.
مهشيد اصغري هم عنوان مي كند: من به خاطر استرس و ترس از اثرات سوء مواد دندان پزشكي بر روي جنين در دوران بارداري به دندان پزشك مراجعه نكردم.
وي ادامه مي دهد: متأسفانه علايم و آسيب هاي جبران ناپذيري در دندان هايم ظاهر شد كه برطرف كردن آن ها مشكل است.
يك دندان پزشك در اين باره مي گويد: مراقبت از دندان ها و لثه ها در دوران بارداري از اهميت ويژه اي برخوردار است.
دكتر فاطمه عليزاده آقا با تأكيد بر اين كه به طور معمول مراجعه به دندان پزشك بايد هر 6 ماه يك بار انجام شود عنوان مي كند: در دوران بارداري در برخي از زنان به علت تغييرات هورموني التهاب لثه و يا افزايش حجم لثه در يك منطقه مشاهده مي شود كه به شكل توده اي قرمز و خونريزي دهنده است البته اين تومورهاي حاملگي پس از زايمان به طور خود به خودي برطرف مي شوند.
وي تصريح مي كند: زنان باردار در دوران بارداري بايد با دقت و حوصله بيشتري دندان هاي خود را مسواك بزنند و از نخ دندان و ماساژ ملايم لثه غفلت نكنند.
وي با بيان اين كه اثر سلامت و وضعيت دندان هاي مادر بر روي جنين به اثبات رسيده است عنوان مي كند: وجود جرم هاي دنداني زياد و ساير مشكلات لثه ها و دندان هاي مادر باعث كمبود وزن جنين مي شود به همين علت ترميم دندان ها و مطمئن شدن سلامت آن ها قبل از باردار شدن ضروري است.
وي بيان مي كند: 3 ماهه اول بارداري دوران حساسي براي مادر و جنين به شمار مي رود، به همين دليل اقدامات دندان پزشكي به هيچ عنوان در اين زمان توصيه نمي شود مگر اين كه فردي كار اورژانسي و درد شديد دندان داشته باشد.
وي مي افزايد: بهترين زمان براي انجام كارهاي دندان پزشكي و ترميم دندان ها 3 ماهه دوم بارداري است زيرا جنين دوران بحران اوليه را گذرانده و هنوز هم آن قدر بزرگ نيست كه نشستن مادر بر روي صندلي دندان پزشكي مشكل شده باشد ضمن اين كه از نظر فيزيولوژيكي هم براي مادر و جنين اين زمان بسيار مناسب است.
به گفته وي به علت افزايش حجم جنين، فشار و استرسي كه ممكن است به جنين و مادر وارد شود و امكان فراهم شدن زايمان زودرس در سه ماهه سوم بارداري درمان و ترميم دندان ها به هيچ عنوان توصيه نمي شود.
دكتر عليزاده ياد آور مي شود: ترميم هاي سطحي و جرم گيري را مي توان در دوران بارداري با اطمينان كامل و بدون خطر براي يك زن باردار انجام داد البته نبايد استرس و ترس از مراجعه به دندان پزشك در اين خانم ها وجود داشته باشد.
وي توضيح مي دهد: اگر زن بارداري دچار دندان درد شديد شد و نياز به درمان ريشه پيدا كرد، به طور معمول يك مرحله عصب كشي يا درمان ريشه در يك جلسه كوتاه براي فرد انجام مي شود تا درد وي بهبود يابد. در اين موارد براي بيمار پانسمان محكمي گذاشته مي شود و ادامه درمان ريشه به دليل نياز به راديوگرافي كه براي زنان حامله مضر است، به بعد از وضع حمل موكول مي شود.
وي با بيان اين كه جنين به كلسيم بالايي نياز دارد، عنوان مي كند: زنان باردار بايد از غذاهاي حاوي كلسيم (شير و فرآورده هاي لبني، ماهي و ...) و مكمل ها با تجويز پزشك استفاده كنند چون اگر كلسيم كافي به جنين نرسد، ميزان كلسيمي كه از دندان هاي مادر برداشت مي شود افزايش يافته در نتيجه درصد خرابي و پوسيدگي دندان ها هم افزايش مي يابد.
وي توصيه مي كند: زنان بارداري كه به ويار و تهوع دچار هستند پس از هر بار حالت تهوع بايد حداقل يك بار دهان خود را با آب شست وشو دهند تا مواد اسيدي كه در اثر برگشت غذا و اسيد معده به دهان وارد مي شود روي دندان ها اثر بگذارد.
دكتر عليزاده عنوان مي كند: اگر كسي ميل به خوردن مواد ترش مزه دارد پس از مصرف آن ها فقط بايد دندان هاي خود را با آب شست وشو دهد و نبايد مسواك بزند زيرا در اثر مسواك زدن بين دندان ها سايش ايجاد مي شود و مواد ترش باعث حل شدن ميناي دندان مي شوند و اگر به مدت طولاني تري روي دندان باقي بمانند سايش بيشتري را به وجود مي آورند.
وي تأكيد مي كند: در صورت التهاب و خونريزي لثه بهتر است از مسواك نرم و نخ دندان به طور مرتب استفاده شود.
وي به خانم هايي كه در سنين باروري قرار دارند توصيه مي كند: چنان چه در ماه هاي اول بارداري به دندان پزشكي مراجعه كرديد، وي را از حاملگي خود مطلع كنيد تا به طور ناخواسته جنين و خود شما با مشكلات جدي مواجه نشويد.
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]