واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: كميسيون امنيت مجلس عراق : توافقنامه بغداد ـ واشنگتن حاكميت عراق را آشكارا نقض مي كند
معاون رييس كميسيون امنيت و دفاع پارلمان عراق اظهار داشت : توافقنامه بغداد و واشنگتن كه اجازه حضور نيروهاي آمريكايي را در عراق براي مدت طولاني مي دهد حاكميت عراق را علنا نقض مي كند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از پايگاه اينترنتي المحيط عبدالكريم السامرايي معاون رييس كميته امنيت و دفاع در پارلمان عراق اظهار داشت : توافقنامه بغداد و واشنگتن اجازه استفاده از كشتي ها و هواپيماهاي آمريكايي را به هيچ عراقي نمي دهد مگر بعد از موافقت نيروهاي آمريكايي و اين امر نقص علني حاكميت عراق است . هم چنين مصونيتي كه اين توافقنامه به نيروهاي آمريكايي و عدم حضور آنها در برابر دستگاه هاي قضايي عراق داده دليل ديگر نقص حاكميت عراق است .
معاون رييس كميته امنيت و دفاع در پارلمان عراق اظهار داشت : در اين توافقنامه عبارت هاي مبهمي وجود دارد به ويژه در خصوص تعهداتي كه برعهده آمريكا است و نيز اعطاي حق ورود و خروج از عراق بدون پاسپورت به كساني كه با نيروهاي آمريكايي همكاري مي كنند و اين نقض علني حاكميت عراق است .
وي خاطرنشان كرد : اين توافقنامه هم چنين آمريكا را ملزم به پرداخت غرامت به كساني كه در حملات اين نيروها دچار خسارت مي شوند نكرده است و هيچ منطقه اي در عراق از اين حملات مستثني نشده است .
سامرايي تصريح كرد : ورود آمريكا به عراق به طور غير قانوني و تنها به بهانه وجود سلاح هاي كشتار جمعي در عراق دروغ توجيه كنندگان اين جنگ را به اثبات رساند.
اين عضو پارلمان عراق تاكيد كرد : تصويب توافقنامه از سوي اعضاي پارلمان چشم پوشي از حقوق تمام عراقي ها نزد آمريكايي ها است . اين توافقنامه هيچ تضميني به حمايت از عراق در برابر حملات خارجي نداده است . وي افزود : جوانب منفي اين توافقنامه اجازه تصويب آن را در پارلمان نمي دهد.
اين در حالي است كه آيت الله سيستاني تاكيد كرده است هر توافقنامه اي كه حاكميت عراق را نقض كند مردود مي باشد.
« ظافر العاني » نماينده جبهه توافق العراقيه نيز تاكيد كرد : برخي از نمايندگان توافقنامه امنيتي بغداد و واشنگتن را به خروج نيروهاي خارجي منجر مي دانند اما در واقع نيروهاي آمريكايي بيشترين سود را از اين توافقنامه خواهند برد.
وي در نشست پارلمان اظهار داشت : نيروهاي آمريكايي وارد عراق شده اين كشور را ويران كرده و بين شهروندانش فتنه و آشوب ايجاد كرده اند و اكنون نيز با تداوم حضورشان بيش از همه سود خواهند برد.
العاني تصريح كرد : باراك اوباما رييس جمهور منتخب آمريكا تاكيد كرده كه نيروهاي آمريكايي را طي 16 ماه از عراق خارج خواهد كرد اما امضاي توافقنامه باعث تثبيت حضور اين نيروها در عراق طي سه سال آينده خواهد شد.
وي افزود : بحث و جدل هاي موجود نشان از شكاف در موضع گيري هاي سياسي عراقي ها در قبال توافقنامه امنيتي دارد.
اين مقام جبهه التوافق تصريح كرد : توافقنامه امنيتي نيازمند وقت بيشتري جهت بررسي مفاد آن است و ما نبايد در حالي توافقنامه را بررسي كنيم كه تحت فشار هستيم .
وي هم چنين امضاي توافقنامه را در وضعيت فعلي با توجه به شكاف موجود بين احزاب سياسي دشوار دانست .
عدنان دليمي رهبر جبهه توافق العراقيه نيز تصويب زودهنگام توافقنامه خروج نيروهاي آمريكايي از عراق را با توجه به اختلاف نظرهاي موجود بين احزاب عراقي بعيد دانست .
وي افزود : اختلاف بين احزاب سياسي در خصوص توافقنامه هم چنان ادامه دارد و من معتقدم مناقشات بايد براي دستيابي به اجماع ملي جهت تصويب توافقنامه در پارلمان ادامه يابد.
وي عنوان داشت : نمي توانيم بگوييم كه اين توافقنامه به زودي تصويب مي شود و علاوه بر آن جبهه توافق هم چنان بر موضعش مبني بر ضرورت انجام رفراندوم در خصوص اين توافقنامه پافشاري دارد.
رييس جبهه توافق العراقيه خاطرنشان كرد : ما درخواست هايمان را مبني بر آزادي تمامي زندانيان از زندان هاي آمريكايي و عراقي و پرداخت غرامت به خسارت ديدگان از عمليات هاي نظامي به دولت عراق ابلاغ كرده ايم و منتظر پاسخ دولت هستيم .
دليمي تصريح كرد : چنانچه دولت عراق به درخواست هاي ما پاسخ ندهد ما موضع ديگري در قبال توافقنامه اتخاذ خواهيم كرد.
دليمي تاكيد كرد : سياستمداران عراقي بايد به خوبي اصول توافقنامه را بررسي كنند و موضعشان را به دور از منافع حزبي و گروهي بيان كنند زيرا اين توافقنامه براي آينده عراق بسيار حايز اهميت است .
غفران الساعدي نماينده فراكسيون صدر در پارلمان عراق نيز اظهار داشت : دولت عراق براي تصويب توافقنامه امنيتي از سوي آمريكا تحت فشار است .
وي عنوان داشت : ما با اين اعمال فشارها مخالف هستيم و معتقديم آمريكا با اعمال فشار عليه دولت عراق قصد دارد حق استفاده دولت از اموال اصلي موجود در بانك هاي آمريكايي را وتو كند.
اين نماينده گروه صدر گفت : اموال مذكور بر اساس قوانين بين المللي اداره مي شوند و آمريكا حق ندارد آزادي دولت عراق را در استفاده از اين اموال وتو كند.
ساعدي تاكيد كرد : گروه صدر هم چنان معتقد است موافقت با تصويب توافقنامه امنيتي در پارلمان موجب مشروعيت بخشيدن به حضور اشغالگران و تداوم عمليات هاي نظامي آمريكا در عراق است .
وي بر موضع مخالف گروه صدر با تمامي مفاد اين توافقنامه تاكيد كرد و عنوان داشت : اين موضع گيري ثابت است و هرگز تغيير نخواهد كرد. پارلمان نيز نمي تواند بدون اجماع ملي بين احزاب سياسي اين توافقنامه را تصويب كند.
ساعدي تاكيد كرد : وضعيت حاكم بر عراق به گونه اي است كه نيازمند يك موضع گيري ملي بين احزاب سياسي بدور از منافع حزبي است .
از سوي ديگر منابع پارلماني عراق به روزنامه الصباح ـچاپ بغدادـ اظهار داشتند : شرايط تصويب توافقنامه در پارلمان با توجه به موافقت اكثريت نمايندگان فراهم است .
اين منابع تاكيد كردند : فهرست ائتلاف يكپارچه ائتلاف كردستان و اتحاد اسلامي كردستان عراق كه حدود 143 كرسي پارلمان را به خود اختصاص داده اند و هم چنين تعدادي از نمايندگان احزاب ديگر تقريبا با توافقنامه مذكور موافق هستند.
به گفته اين منابع تعداد موافقان توافقنامه از مخالفان و محافظه كاران نسبت به اين توافقنامه بيشتر است و به رغم بحث و جدل هاي موجود در پارلمان احتمال تصويب آن زياد است .
عبدالكريم النقيب نماينده فهرست ائتلاف يكپارچه شيعه عراق نيز تاكيد كرد : توافقنامه امنيتي مقدمه اي براي تكميل حاكميت عراق است . وي عنوان داشت : در اين توافقنامه هيچ اشاره اي به وجود پايگاه هاي دايمي آمريكا در عراق نشده است و بر خلاف گفته بعضي ها هيچ گونه بند محرمانه اي در اين توافقنامه وجود ندارد.
رييس پارلمان عراق :
راي گيري چهارشنبه انجام مي شود
چهارمين جلسه پارلمان عراق براي بررسي توافقنامه عقب نشيني نيروهاي آمريكايي از اين كشور با بحث و جدل هاي زياد نمايندگان و درخواست آنها جهت اعطاي وقت لازم براي بررسي دقيق تر اين توافقنامه برگزار شد و نهايتا رييس پارلمان عراق روز چهارشنبه را به عنوان روز راي گيري اين توافقنامه اعلام كرد.
به نوشته روزنامه الشرق الاوسط ـچاپ لندن ـ محمود المشهداني رييس پارلمان عراق پس از مناقشات گسترده نمايندگان عراقي در چهارمين جلسه نشست پارلمان كه بيش از شش ساعت به طول انجاميد تاكيد كرد : چنانچه توافق بين سه حزب اصلي پارلمان ايجاد شود اين توافقنامه ممكن است پيش از روز چهارشنبه به راي گذاشته شود.
اين در حالي است كه نمايندگان عراقي هم چنان در خصوص توافقنامه عقب نشيني نيروهاي آمريكايي از عراق اختلاف نظر دارند.
هشدار وزيران دفاع و كشور عراق به بروز هرج و مرج
وزيران كشور و دفاع عراق تاكيد كردند در صورت عقب نشيني نيروهاي آمريكايي امكان پر كردن شكاف به وجود آمده ناشي از اين امر امكان پذير نيست .
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نوشته روزنامه الصباح ـ چاپ بغداد ـ عبدالقادر العبيدي وزير دفاع عراق در كنفرانس خبري مشترك با جواد بولاني وزير كشور عراق اظهار داشت : عقب نشيني نيروهاي چند مليتي از عراق بر اساس جدول زماني مشخص شرايط تكميل توانمندي هاي نظامي عراقي ها را جهت به عهده گرفتن پرونده ي امنيتي و كنترل پايگاه هاي امنيتي فراهم مي سازد.
وي افزود : اين امر نيازمند زمان بيشتري است تا نيروهاي عراقي بتوانند از توانمندي لازم برخوردار شوند.
العبيدي تصريح كرد : وزارت دفاع عراق معتقد است امضاي توافقنامه ي خروج نيروهاي آمريكايي از عراق يك فرصت تاريخي جهت تحقق اهداف مختلف را به وجود خواهد آورد كه مهمترين آن سازمان دهي نيروهاي مسلح بر اساس معيارهاي شغلي صحيح و افزايش امكانات براي نيروهاست .
وي عنوان داشت : دولت عراق بايد از سقف زماني تعيين شده در توافقنامه امنيتي براي خروج نيروهاي آمريكايي از عراق جهت پايان دادن به بحران موجود در كشور استفاده كند.
وزير دفاع عراق افزود : عراق با حملات روزانه اما محدود و مشخص از سوي برخي كشورها روبه رو است اما اين كشورها به دليل نگراني از گسترش اين حملات و رويارويي احتمالي با نيروهاي چند مليتي از گسترش آن خودداري مي كنند.
وي هم چنين تاكيد كرد : وزارت دفاع عراق طي سه ماه گذشته 11 هواپيماي تجسسي 10 هلي كوپتر 5800 خودروي نظامي و 2 هزار بي سيم دريافت كرده و ما اميدواريم تا پايان سال 1380 توانمندي هايمان افزايش يابد و نهايتا تا سال 1394 بدون حمايت و كمك توانايي كاملي در تمام زمينه ها داشته باشيم .
وي از خروج بي حساب و كتاب نيروهاي چند مليتي از عراق ابراز نگراني كرد و عنوان داشت : چنين اقدامي خليج فارس را به خليج عدن ديگري تبديل مي كند و صادرات نفت عراق را با خطر روبه رو مي سازد.
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]