واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
شرکت گاز استان قزوین هفته گذشته از تعطیلی 6جایگاه سی.ان.جی در این استان خبر داد. این.طور که مدیرعامل این شرکت اعلام کرده است، تعطیلی این جایگاه.ها به.دلیل پرداخت نکردن هزینه گاز بوده است.
در نگاه اول به.نظر می.رسد که جایگاه.داران که هزینه گاز را نقدا از مردم دریافت می.کنند، دلیلی برای نپرداختن قبوض صادر شده از سوی شرکت گاز استان ندارند، از سوی دیگر تعطیلی جایگاه نیز آنان را متحمل زیان می.کند. اینکه ماجرا از چه قرار است و چرا جایگاه.داران به بهای تعطیلی شدن جایگاه.ها هنوز بدهکار شرکت گاز استان قزوین مانده.اند، موضوعی است که در این گزارش به آن پرداخته.ایم، ضمن اینکه این مشکل افزون بر طرفین ماجرا، دامن صاحبان خودروهای گازسوز این استان را هم می.گیرد، زیرا آنان باید مدت زمان بیشتری را در جایگاه.های پرازدحام باقیمانده برای سوختگیری صرف کنند.
بر اساس توافق وزارت نفت، ستاد حمل.ونقل و سوخت کشور و جایگاه.داران، جایگاه.های سی.ان..جی باید پس از هر دوره 15روزه حساب گازبهای مصرفی خود را تسویه کنند. شرکت گاز استان قزوین نیز با استناد به همین توافقنامه، پس از ارسال اخطاریه.های رسمی به جایگاه.های بدهکار، انشعاب گاز آنها را قطع کرده است. به گزارش خبرگزاری مهر، فتحعلی نجفی.قره.تپه، مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین، بدهی این جایگاه.ها را طی یک ماه گذشته 3میلیارد و 750میلیون ریال اعلام کرده است. وی با بیان اینکه فروش گاز به صورت قسطی انجام نمی.شود، می.گوید که جایگاه.های طاهرخانی تاکستان 280میلیون، عمویی تاکستان 510 میلیون، طلوع قزوین 800میلیون، شهرداری محمود.آباد 540میلیون، باهنر البرز 760میلیون و قهرمانی بوئین.زهرا 860میلیون ریال به شرکت گاز استان قزوین بدهکارند و به همین دلیل اکنون انشعاب گازشان قطع شده است. تعطیلی چند ماهه برخی از این جایگاه.ها این سؤال را پیش می.آورد که چرا آنان برای رفع مشکل اقدامی نکرده.اند و اصلا دلیل.شان برای نپرداختن قبوض گاز چیست؟ محمدرضا سفرزاده، مدیر روابط عمومی شرکت گاز استان در این باره می.گوید: «.صاحبان این جایگاه.ها پول نقد از مردم دریافت می.کنند، اما هزینه گازبهایشان را نمی.پردازند. آنان پس از قطع انشعاب هم برای پرداخت دیون و وصل انشعاب پیگیری انجام نداده.اند».
فشار گاز، پایین.تر از استاندارد
قهرمانی یکی از جایگاه.هایی است که به گفته مدیر روابط عمومی شرکت گاز استان قزوین، انشعابش از 5ماه پیش با 860میلیون ریال بدهی قطع شده است. برای بررسی موضوع با صاحب این جایگاه گفت.وگو کردیم. قهرمانی در این باره می.گوید: «بدهی من در آن دوره 123میلیون تومان بود درصورتی که فروشم به 90میلیون تومان می.رسید. با این حال بخشی از بدهی.ام را پرداخت کردم و الان حدود 63میلیون بدهکارم و 3 ماه است که انشعاب ندارم».
این جایگاه.دار درباره دلیل پایین.تر بودن میزان درآمدش در مقایسه با گازبهایی که شرکت گاز محاسبه کرده است، چنین توضیح می.دهد: «فشار گاز ورودی در جایگاه باید 250.پی.اس..ای باشد، اما معمولا این میزان 230 تا 235 پی.اس.ای است؛ همین موضوع سبب شده است که هزینه گاز از میزان فروش ما بیشتر شود. ما این مشکل را کتبا به فرماندار و استاندار و شرکت نفت استان قزوین اطلاع دادیم و درخواست رسیدگی کردیم، ولی اتفاقی نیفتاد. از آنجا که رقم را قبول نداریم و کسی هم پاسخگوی ما نشد، تنها راه را در این دیدیم که گازبها را پرداخت نکنیم تا انشعاب.مان قطع و از ضرر بیشتر پیشگیری شود».
عمویی، جایگاه.دار دیگری است که بر اساس اعلام شرکت گاز قزوین، انشعابش قطع شده است اما وی با ابراز نارضایتی از شرکت گاز استان قزوین می.گوید: «چنین چیزی درست نیست. چرا اسم ما را در این خبر آورده.اند؟ ما نه تنها به شرکت گاز قزوین دینی نداریم بلکه اکنون جایگاه عمویی نیز در حال فعالیت است».
محاسبه بخار آب در قبض گاز
صالحی صاحب جایگاه طلوع قزوین نیز از دیگر بدهکاران شرکت گاز استان است که جایگاهش اکنون تعطیل شده.است. وی با انتقاد از میزان بهای.گاز مصرفی می.گوید: «در دوره آخر 96میلیون تومان گاز.بها برای جایگاه من محاسبه و 10میلیون و 700هزار تومان هم هزینه برق جایگاه شده.است، درصورتی که میزان فروش جایگاه به مردم 106میلیون تومان بوده است یعنی من باید روی درآمدم 700هزار تومان هم بگذارم تا این دو قبض را پرداخت کنم. خب هزینه کارکنان و حفظ نگهداری دستگاه.ها چه می.شود؟ سود جایگاه چطور؟»
وی با بیان اینکه دولت اکنون بخار آب را به بهای گاز و به جای گاز به جایگاه.داران می.فروشد، ادامه می.دهد: «در همه جای دنیا برای انتقال گاز از بخار آب استفاده می.کنند، اما پیش از آنکه گاز وارد کنتور جایگاه شود، آن را از دستگاهی به نام «درایر» عبور می.دهند. این کار در جایگاه.های ما یا انجام نمی.شود و یا بسیار کم صورت می.گیرد و زمانی که گاز وارد کنتور می.شود میزان بخار آب موجود در آن هم جزو بهای.گاز حساب می.شود».
صالحی می.افزاید: «کمپرسور.های موجود در جایگاه.ها باید به درایر مجهز باشند که در مورد کمپرسورهای ایرانی این طور نیست و برخی جایگاه.داران در این حالت گاز را با بخار آب به مردم می.فروشند اما در کمپرسور.های خارجی درایر وجود دارد و ناخالصی.های موجود در گاز را می.گیرد. اگر در دستگاه.های خارجی درایر را خاموش کنند، دستگاه اجازه فروش نمی.دهد که این خود اطمینانی برای عرضه گاز خالص به مردم است. به این ترتیب جایگاه.دار پول گاز ناخالص را به دولت می.دهد و پول گاز خالص را از مردم می.گیرد. این وسط کسی که ضرر می.کند، جایگاه.دار است».
این.طور که این جایگاه.دار می.گوید، برخی از جایگاه.ها که امکانش را دارند، گاز را با ناخالصی به مردم می.فروشند و به این ترتیب اختلاف درآمد.شان را با هزینه.ها می.پوشانند. صالحی از روش اطلاع.رسانی شرکت گاز استان قزوین درباره جایگاه.های بدهکار و آمار ارائه شده گلایه.مند است و می.گوید: «این زشت نیست که مدیرعامل شرکت گاز قزوین عنوان می.کند که جایگاه.دار هر مترمکعب گاز سی.ان.جی را 260تومان می.خرد و 405تومان می.فروشد؟ این در حالی است که ما گاز را به مردم مترمکعبی 305تومان می.فروشیم».
او ادامه می.دهد: «قیمت گاز سی.ان.جی با 4درصد مالیات بر ارزش افزوده برای جایگاه.دار 270تومان تمام می.شود و به قیمت 305تومان به مردم فروخته می.شود که این 35تومان اختلاف جوابگوی هزینه.های ما نیست».
او با ذکر ارقام قید شده در فیش.های قبل و بعد از آزاد شدن قیمت گاز می.گوید: «در فیش.های گازبهای جایگاه ما قبل از آذر 89 ، هزینه گاز حدود 30میلیون تومان می.آمد و زیرش درج می.شد که دولت 25میلیون را می.پردازد و 5میلیون به.عهده
جایگاه.دار است. چطور شده که پس از حذف یارانه حامل.های انرژی، به جای 30میلیون تومان، 50میلیون تومان هزینه گاز بها برای ما حساب می.شود؟ به.نظرم این موضوع و برآورد هزینه.ها غیرکارشناسی است».
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]