واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
در راستای اجرای طرح عملی مبارزه با قاچاق کالا از اول شهریورماه امسال کلیه کالاهای وارداتی تعیین شده به عنوان گروه یک هدف، صرفا با اخذ بارکد دوبعدی (طرح شبنم) وارد و در سطح بازار شناسایی می شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع.رسانی دولت به نقل از شبکه اطلاع.رسانی تولید و تجارت ایران (شابا)، دکتر مهدی غضنفری وزیر بازرگانی گفت: پس از چند ماه عرضه، این گروه از کالاها در سطح بازار بدون داشتن بارکد به عنوان قاچاق تلقی شده و با دارنده آن برخورد قانونی به عمل خواهد آمد.
وزیر بازرگانی تاکید کرد: پیشتر هماهنگی های لازم با گمرک جمهوری اسلامی و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا برای زمان بندی اجرا و کالاهای هدف انجام شده است.
دکتر غضنفری همچنین گفت که وزارت بازرگانی در دولت های نهم و دهم با اجرای پروژه هایی مانند ساماندهی نظام توزیع سیمان، سامانه مدیریت اطلاعات معاملات املاک و مستغلات کشور، سامانه میزان و ... درراستای جلوگیری از سوء استفاده اخلالگران در نظام اقتصادی کشور گام برداشته است.
صدور بیش از 3 میلیون شناسه کالا
وزیر بازرگانی دربخشی از سخنان خود از صدور بیش از3 میلیون شناسه کالا با هدف رهگیری و جلوگیری از قاچاق کالا در سراسر کشور خبرداد وگفت: این شناسه ها بر روی کالاها الصاق و توزیع شده است.
وی گفت: 40 شرکت وارد کننده در حوزه داروهای وارداتی و مکمل های غذایی محصولات خود را در سامانه شبکه بازرسی و نظارت مردمی (شبنم ) به ثبت رسانده اند و بنا به تایید مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این سامانه در کاهش قاچاق داروهای وارداتی بسیار موثر بوده است.
وی گفت : این طرح از طریق الصاق شناسه یکتای منحصر به فرد در قالب بارکد 2 بعدی و سایر ابزارهای غیرقابل جعل بر روی هر واحد کالا قابلیت هایی را امکان پذیر می نماید.
چهار قابلیت اصلی شناسه کالا
دکتر غضنفری با تشریح قابلیت های شناسه کالا گفت: ایجاد امکان رهگیری کالا در حلقه های فرایند واردات شامل، سامانه ثبت سفارش، اخذ مجوز از سازمان ملی استاندارد، وزارت بهداشت و ...حمل ونقل، ترانزیت کالا، بازرسی و ترخیص از گمرکات کشور از جمله این موارد است.
به گفته وزیر بازرگانی، دراین سامانه امکان رهگیری در شبکه مویرگی توزیع شامل شرکت های پخش، بنکدارها، عمده فروش ها و خرده فروش ها با اتصال سامانه مذکور به سامانه اطلاعاتی فعالان زنجیره توزیع فراهم می شود.
وی تصریح کرد: استعلام سهل الوصول از طریق سامانه های مبتنی بر پیام کوتاه، تلفن گویا، سامانه اینترنتی و بدون هیچگونه واسطه ای توسط مصرف کنندگان و تشخیص کالای اصلی از قاچاق و تقلبی پیش از خرید از جمله قابلیت های طرح در شناسایی اقلام است.
ایجاد امکان اطلاع رسانی به مصرف کننده در موارد خاص مانند فراخوانی کالا موضوع دیگری بود که وزیر بازرگانی دراین سیستم به آن اشاره کرد و افزود: این پروژه برخلاف عمر چندماهه خود تاثیر بسیاری در ساماندهی نظام توزیع و جلوگیری از هرگونه اخلال در نظام توزیع از جمله توزیع کالای قاچاق و جعلی در کشور داشته است.
یادآور می شود: وزارت بازرگانی، در راستای برنامه جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز و استقرار نظام طبقه بندی و تخصیص شناسه یکتا کالا، به ایجاد نظام کد ملی کالا با هدف شناسایی و طبقه بندی اقلام کالایی پرداخته است.
براین اساس با بررسی و مطالعات تجربیات جهانی در حوزه مبارزه با قاچاق و رهگیری کالا با اصالت در شبکه توزیع و همکاری نزدیک با مراکز علمی کشور مانند مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری شبکه بازرسی و نظارت مردمی (شبنم) طراحی و ایجاد شد که با هدف اختصاص شناسه یکتای هر عدد کالا، ایجاد امکان رهگیری کالا در حلقه های متعدد فرآیند واردات و زنجیره توزیع و ایجاد امکان تشخیص کالای اصیل و مبارزه عملی با هرگونه کالای غیر مجاز اعم از تولید غیرمجاز در سطح شبکه توزیع را فراهم نموده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]