واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: نقدي بر فراكسيون اصولگرايان مجلس
ماجراي راي اعتماد به وزير محترم كشور در مجلس شوراي اسلامي داراي حواشي بسياري بود و اين تنش ها حتي تا شمارش آراي ايشان و روز پس از راي گيري نيز ادامه داشت. اما فارغ از اين موضوعات، يكي از اتفاقات بسيار مهم در طي هفته منتهي به جلسه راي اعتماد كه متاسفانه كمتر از سوي اصولگرايان بدان پرداخته شد، جلسه فراكسيون اكثريت مجلس براي تصميم گيري در خصوص راي اعتماد اصولگرايان به آقاي محصولي بود كه در آن جلسه، ايشان پس از راي گيري فراكسيون، موفق به اخذ نظر موافق اكثريت جلسه نشدند ولي در مجلس موفق به اخذ راي اعتماد گرديدند! جاي اين سوال بسيار مهم باقي مي ماند كه اساسا كاركرد و فلسفه تشكيل فراكسيون در مجلس چيست؟ و چرا نياز به اين فعاليت نيمه حزبي در مجلس احساس مي شود و كاركرد و اقدام عملي اينگونه فراكسيون ها چه مي باشد؟ پرواضح است كه نوع فعاليت مجلس، نياز به مشاركت گروهي و همكاري هاي جمعي براي كارآمد نمودن مجلس دارد. بسياري از تصميم گيري هاي درون پارلمان، در صورتي كه فرآيندي قبلي در درون فراكسيون داشته باشند، با انسجام و دقت و سرعت بيشتري در صحن علني مواجه خواهد شد. لذا تصميم گيري ها در درون فراكسيون ها بايد ضمانت اجرايي عملي در صحن علني داشته باشد و همگان به مصوبات آن در صحن علني پايبند باشند. در غير اينصورت، فراكسيون تبديل به يك جمع مشورتي و بدون پشتوانه اجرايي خواهد شد. از همين روي بود كه در آغاز تشكيل مجلس هشتم نيز، موضع مهم انتخاب رييس مجلس شوراي اسلامي در فراكسيون اصولگرايان به بحث و راي گذاشته شد و آقاي دكتر حداد عادل، رييس پيشين مجلس، پس از عدم راي آوري لازم در فراكسيون اصولگرايان، به دليل احترام به نظر اكثريت و سازوكار فراكسيوني، از كانديداتوري در صحن علني مجلس خودداري نموده و آقاي دكتر لاريجاني به اين سمت انتخاب شدند. متاسفانه در جريان راي اعتماد به وزير پيشنهادي كشور، اين فرايند توسط اصولگرايان رعايت نشد و بدين ترتيب ضمانت اجراي مصوبات فراكسيون در آينده به زير سوال رفت. در روز راي گيري براي وزير كشور، علي رغم تصميم گيري فراكسيون اصولگرايان مبني بر عدم راي اعتماد به وزير مربوطه و ضرورت احترام به اين تصميم فراكسيون از سوي تمامي اعضاي آن، برخي چهره هاي شاخص اصولگرا مانند آقايان دكتر صدر و كوثري به دفاع از وزير مربوطه برخاسته و به مصوبات فراكسيون وقعي ننهادند. جاي اين سوال باقي است كه آيا اين مصوبات فقط بايد از سوي برخي افراد مانند دكتر حداد عادل اجرا شوند و برخي ديگر از رعايت تصميمات جمعي معاف هستند؟ حتي شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان نيز راي به عدم اعتماد به وزير مربوطه داد ( كه متاسفانه از اعلام رسانه اي آن براي اولين بار خودداري نمودند) اما در روز راي گيري بسياري از اصولگرايان به وزير مربوطه راي اعتماد دادند.
سوال اين است كه آيا ضمانت اجرايي براي مصوبات آتي فراكسيون اصولگرايان وجود دارد و آيا اگر برخي چهر ه ها و طيف هاي ديگر در آينده از اجراي مصوبات فراكسيون استنكاف ورزند، مي توان به آنها اعتراض نمود؟ در اين صورت فلسفه وجودي فعاليت فراكسيوني چيست؟
به نظر مي رسد كه بايد اين موضوع به طور جدي در فراكسيون اصولگرايان مورد بحث و بررسي قرار گرفته و علل استنكاف برخي اصولگرايان از مصوبات مورد بررسي قرار گيرد و با خاطيان برخورد لازم صورت پذيرد. در غير اينصورت به زودي شاهد انشعابات در درون فراكسيون خواهيم بود. هم چنانكه زمزمه آن از سوي برخي از چهره هاي موثر مجلس نيز شنيده مي شود.
منبع: الف
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 448]