واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: افزايش 42 درصدي واگذاري سهام شركتهاي دولتي
ارزش و تعداد سهام واگذار شده شركتهاي دولتي درتابستان امسال نسبت به مدت مشابه در سال 86 به ترتيب 34 و 3/42 درصد افزايش داشته است .
به گزارش فارس، درآمد ناشي از خصوصي سازي سهام شركتهاي دولتي از 13 هزار و 874 ميليارد ريال در تابستان 86 به بيش از 21 هزار و 14 ميليارد ريال در مدت مشابه سال جاري افزايش يافته است.
براساس اين گزارش در سه ماهه دوم سال جاري سازمان خصوصي سازي 3 ميليارد و 696 ميليون و 826 هزار و 802 سهم دولتي به ارزش 21 هزار و 14 ميليارد و 202 ميليون ريال را از سوي سازمانها و شركتهاي مادر تخصصي واگذار كرد كه نسبت به مدت مشابه در سال 86، از نظر تعداد و ارزش سهام واگذار شده به ترتيب از رشد 3/42 و 34 درصدي برخوردار بوده است.
اين در حالي است كه در تابستان سال جاري 120 هزار و 65 سهم به ارزش 220 ميليون و 500 هزار ريال به وكالت از سوي شركت مادر تخصصي ساتكاب، تعداد 122 ميليون و 500 هزار سهم به ارزش 218 ميليارد و 8 ميليون ريال به وكالت از سوي شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي و تعداد 131 ميليون و 720 هزار و 328 سهم به ارزش 170 ميليارد و 656 ميليون ريال به وكالت از سوي شركت مادر تخصصي توانير به بخش خصوصي فروخته شد.
همچنين 752 ميليون و 423 هزار و 648 سهم به ارزش 14 هزار و 51 ميليارد و 855 ميليون ريال به وكالت از سوي شركت مادر تخصصي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران، 57 ميليون و 757 هزار و 864 سهم به ارزش 90 ميليارد و 673 ميليون ريال به وكالت از سوي شركت مادر تخصصي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران، 247 ميليون و 982 هزار و 600 سهم به ارزش يك هزار و 396 ميليارد و 912 ميليون ريال به وكالت از سوي شركت مادر تخصصي ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران و نيز تعداد 99 هزار و 880 سهم به ارزش 600 ميليون ريال به وكالت از سوي شركت مادر تخصصي ملي صنايع پتروشيميدر فصل تابستان توسط غير دولتيها خريداري شده است. بر پايه اين گزارش، تعداد 2 ميليارد و 293 ميليون سهم به ارزش 3 هزار و 442 ميليارد و 322 ميليون ريال و نيز تعداد 91 ميليون و 258 هزار و 417 سهم به ارزش يك هزار و 642 ميليارد و 925 ميليون ريال ميزان سهامياست كه به ترتيب به وكالت از سوي شركت مادر تخصصي مخابرات ايران و سازمان بنادر و كشتيراني در مدت زمان ياد شده به بخش خصوصي واگذار شده است.
همچنين از اين ميزان سهام خصوصي شده در تابستان 87؛ تعداد 9 ميليون و 242 هزار و 945 سهم به ارزش 26 ميليارد و 96 ميليون ريال از طريق مزايده به بخش خصوصي واگذار شده كه به لحاظ تعداد و ارزش سهام واگذار شده 25/0 و 12/0 درصد كل واگذاريها را به خود اختصاص داده است.
در اجراي مقررات مربوط به واگذاري سهام ترجيحي به كارگران و كاركنان واحدهاي مورد واگذاري نيز، از ميان 3 ميليارد و 696 ميليون و 862 هزار و 802 سهم واگذار شده در سه ماهه دوم سال 87؛ تعداد 353 ميليون و 931 هزار و 415 سهم به ارزش 674 ميليارد و 91 ميليون ريال در قالب واگذاري سهام واحدهاي توليدي واگذار شده است.
به گزارش پايگاه خبري سازمان خصوصيسازي، در سه ماهه دوم سال 86 تعداد دو ميليارد و 134 ميليون و 509 هزار و 755 سهم به ارزش 13 هزار و 874 ميليارد و 946 ميليون ريال توسط غيردولتيها خريداري شده است.
رشد 110 درصدي سود سهام
سود 336 ريالي هر سهم شركت بورس با پوشش 110 درصدي به 374 ريال در پايان مهرماه رسيد.
به گزارش فارس، شركت 15 ميليارد توماني بورس اوراق بهاداردرحالي به ازاي هر سهم 336 ريال سود در ابتداي سال جاري پيش بيني كرده بود كه در پايان مهرماه و براساس عملكرد 7 ماهه اين پيشبيني با پوشش 110 درصدي به رقم 374 ريال رسيد كه ناشي از سود خالص 5 ميليارد و 613 ميليون توماني بود.
اين در حالي است كه شركت بورس در 6 ماه نخست سال موفق به پوشش 108 درصدي بودجه شده بود و برهمين اساس پيش بيني سود هر سهم به 526 ريال افزايش يافت كه دراين حالت نيز بيش از 56 درصد از سود طي 7 ماه نخست سال محقق شده كه به نظر ميرسد تا پايان سال مالي ( 30 اسفند 89 ) كل بودجه و سود 552 ريالي هرسهم نيز پوشش داده شود.
به گزارش فارس، شركت سهاميبورس براساس قانون جديد بازار اوراق بهادار( مصوب اول آذر 84) با سرمايه 15 ميليارد توماني در سال 85 تاسيس شده و وظيفه عمليات بازار سرمايه را به عهده دارد.
اين شركت در حالي بيش از 6 هزار سهامدار خرد و كلان دارد كه مالكان حقوقي شركت بورس (شامل49 شركت) بيش از 67 درصد از سهام اين شركت را در اختيار گرفته اند.
تغيير مدير عامل سرمايهگذاري رنا
مديرعامل شركت بورسي سرمايه گذاري رنا بعد از 10 سال تغيير كرد.
براساس تصميمات اخير مجمع فوق العاده سرمايهگذاري رنا، حاجي نخكه بعد از 10 سال مديريت در اين شركت بورسي و 160 ميليارد توماني تغيير كرد و با برگزاري مراسم توديع و معارفه در سازمان گسترش، همايون منصوري جانشين وي در اين سمت شد.
سازمان گسترش با 38 درصد مالكيت ازسهامداران اصلي سرمايه گذاري رنا بشمار ميرود و دو شركت سرمايه گذاري صبا تامين و ملي ايران نيز با 16 و 9 درصد مالكيت از مالكان عمده اين شركت بورسي هستند.
دريافت اقساط سهام
سازمان خصوصي طي 6 ماه نخست سال بيش از 95 درصد از اقساط 140 ميليارد توماني فروش بلوكي سهام شركتهاي دولتي را دريافت كرده است. سازمان خصوصي در حالي از سال 82 اقدام به فروش نقد و اقساط شركتهاي دولتي كرده كه اين سازمان در سال گذشته بيش از 96 درصد از 170 ميليارد تومان اقساط را (بيش از 163 ميليارد تومان) وصول كرده كه اين حجم مبالغ مربوط به فروش اقساطي شركتها در سالهاي 82 تا 86 بود.
اين درحالي است كه 4 درصد باقي مانده نيز به عنوان مطالبات معوقه منظور شده و بخش قابل توجهي از معوقات در ماههاي ابتدايي سال جاري دريافت شده است.
به گزارش فارس، وضعيت وصول اقساط ناشي از فروش اقساطي شركتهاي دولتي در سال جاري نيز نشان ميدهد كه طي 6 ماه ابتدايي سال بيش از 133 ميليارد تومان از 140 ميليارد تومان اقساط قابل وصول توسط سازمان خصوصي سازي دريافت شده كه علاوه بر شركتهاي قديميبا احتساب فروش بلوكي شركتهايي چون ملي مس و فولاد مباركه بوده است.
با اين اوصاف وضعيت اقساط دريافتي توسط سازمان خصوصي سازي نشان ميدهد كه اين سازمان در حقوق وصول اقساط مربوطه از عملكرد مطلوبي برخوردار بوده است.
درخواست هيات مديره بورس كالا
درخواست بازنشستگيهاشميان به هيات مديره شركت بورس از دو ماه گذشته مطرح شده است و هيات مديره در جلسه آتي اين موضوع را مورد بررسي قرار ميدهد ولي توصيه هيات مديره به مديرعامل شركت بورس كالا اين است كه تا زمان برگزاري مجمع و پايان عمر هيات مديره فعلي وي در اين سمت باقي بماند.
حسين ملاحسين آقا --- رئيس هيات مديره شركت بورس كالا --- در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به شايعاتي مبني بر استعفاي مديرعامل شركت بورس كالا گفت: مديرعامل شركت به سن بازنشستگي نزديك شدند به همين دليل درخواست بازنشستگي خود را مطرح كردند و اين درخواست در جلسه هفته آينده هيات مديره مورد بررسي قرار ميگيرد. وي با بيان اينكه موضوع درخواست بازنشستگي وي مربوط به دو ماه گذشته است ادامه داد: در زماني كه اين موضوع مطرح شد مورد موافقت قرار نگرفت ولي مجددا وي درخواست خود را مطرح كرد كه هفته گذشته توصيه هيات مديره بههاشميان ماندگاري و ادامه خدمت بود.
وي اظهار كرد:هاشميان اصرارشان بر اين بود كه با توجه اينكه چهار سال است در بورس كالا فعاليت ميكند مناسبتر اين است كه فرد جديدي وارد شود و قبل از اينكه دوره هيات مديره به اتمام برسد تجربيات در اختيار او قرار گيرد تا بتوانند بورس كالا را در مسير خود هدايت كنند و در نهايت اين موضوع در جلسه قبلي هيات مديره نهايي نشد ولي موضوع درخواست بازنشستگي مديرعامل شركت بورس كالا به صورت جدي در جلسه هفته آينده هيات مديره مورد رسيدگي قرار ميگيرد.
وي با بيان اينكه ممكن است هيات مديره با اين درخواست موافقت نكند خاطرنشان كرد: عمر هيات مديره فعلي بورس كالا در اسفند به پايان ميرسد و طبيعتا در مجمع شركت كه در زمستان برگزار ميشود اعضاء حقوقي و حقيقي هيات مديره مشخص شده و مديرعامل جديد انتخاب ميشود و شركت بورس كالا قطعا قبل از پايان سال به برگزاري مجمع جهت انتخاب اعضاي جديد هيات مديره اقدام ميكند بنابراين توصيه هيات مديره فعلي بههاشميان اين است كه تا برگزاري مجمع در اين سمت باقي بمانند. ملاحسين آقا تصريح كرد: در صورتيكه اين درخواست مورد موافقت مديرعامل شركت بورس كالا قرار نگرفت و بازنشستگيهاشميان پذيرش شود گزينههاي مورد نظر از داخل و يا خارج از هيات مديره مورد بررسي قرار گرفته و بهترين گزينه به سازمان بورس معرفي ميشود.
وي تاكيد كرد: تاكنون موضوع تغيير مديرعامل شركت نهايي نشده است كه گزينه جديدي در اين سمت مطرح شود. رئيس هيات مديره بورس كالا در مورد درخواست سازمان بورس به منظور كنارهگيريهاشميان از سمت خود ضمن رد اين مطلب عنوان كرد: سازمان بورس و شركت بورس كالا در طي دو سال گذشته نشان دادهاند كاملا در تصميمگيريها هماهنگ و مناسب حركت كردند و اوج هماهنگي آن در بورس اوراق بهادار، سازمان بورس و بورس كالا به عنوان پيكره اصلي بورس كشور ديده شده است.
وي با بيان اينكه در دو سال گذشته حاشيهاي در بورس كالا مشاهده نشده است ادامه داد: در صورتي كه درخواست بازنشستگي مورد موافقت هيات مديره قرار گرفت گزينههاي مورد نظر را هيات مديره بررسي ميكند و پور ابراهيميهم ميتواند يكي از اين گزينهها باشد زيرا در صورت استعفا افراد مختلف ميتوانند جهت جايگزيني مطرح شوند.
وي اعلام كرد: جلسه مشورتي با رئيس سازمان بورس در خصوص درخواست مديرعامل شركت بورس برگزار و نظر سازمان اين بود كه اين موضوع در هيات مديره بررسي شده و تصميميكه در هيات مديره گرفته شود مورد تاييد سازمان بورس است.
وي اعلام كرد: بعد از پذيرفتن درخواست، گزينههاي مورد نظر بررسي ميشود و تا زماني كه فرد مناسبي جايگزين نشودهاشميان به فعاليت خود ادامه ميدهند.
ملاحسين آقا با بيان اينكه هيات مديره علاقهمند است كه تا پايان دوره هيات مديرههاشميان باقي بماند ادامه داد:هاشميان پدر بورس كالاي ايران است و زحمتهاي زيادي در بورس كالا كشيده است.
موافقت با واگذاري پستبانك
معاون سازمان خصوصي سازي گفت: مشكل پست بانك براي واگذاري سهام در بورس بر طرف شده و اين شركت صدر اصل 44 نيز در صورت مهيا بودن شرايط بازار وارد بورس خواهد شد. اسماعيل غلامي اظهار داشت: مشكل واگذاري پست بانك در بورس سرمايه اندك و حدود 50 ميليارد توماني آن بود چرا كه بر اساس قوانين موجود سرمايه بانكها بايد حداقل 350 ميليارد تومان باشد.
وي ادامه داد: شركت بورس براي پذيرش پست بانك با سرمايه موجود كنوني موافقت كرده اما اعلام كرده بود كه بايد موافقت نامه بانك مركزي نيز دريافت شود كه از قرار معلوم اين موافقت صورت گرفته است.
وي با بيان اينكه پست بانك سال گذشته سود آور بوده خاطر نشان كرد: اين مشكل در حالي بر طرف شده كه از يك طرف امكان افزايش سرمايه آن تا 350 ميليارد تومان وجود نداشت و از طرف ديگر به دليل صدر اصل چهل و چهاري بودن بايد حتماً در بورس واگذار ميشد كه با موافقت بورس و بانك مركزي زمينه حضور پست بانك در بازار سهام فراهم شد. معاون سازمان خصوصي سازي در رابطه با زمان واگذاري اين شركت گفت: پست بانك براي واگذاري در بورس مشكلي ندارد و ميتواند با تغيير اساسنامه و ارائه صورتهاي مالي و گزارشهاي مربوطه وارد بورس شود. غلاميادامه داد: اگر زمينه عرضه سهام شركتهاي دولتي در بورس فراهم شود بانكها در اولين فرصت وارد بورس خواهند شد و پست بانك نيز خواهد توانست مشمول قيمتگذاري شود.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]