واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ديدگاه كارشناسان ايلامي درباره ازدواج
داخلي. اجتماعي. ازدواج.
ايلام - ازدواج، پيوندي مقدس و ميثاقي محكم و بنايي محبوب نزد خداوند و عاملي مطلوب و موثر در حفظ دين ، پذيرش عبادت انسان، تكوين مودت و رحمت پاسداري از حريم عفت، ضامن رزق و روزي و تنظيم سنت نبوي است.
پيمان مقدس ازدواج، آرامبخش روحهاي سرگشته و سرگردان و حياتبخش دلهاي افسرده و نگران و هدايتگر افكار گسسته و پريشان است.
مكتب متعالياسلام، ازدواج را وسيلهاي براي رشد، كمال، تكميل دين، تكامل اخلاق، تشكيل نهاد خانواده، تامين سلامت جامعه و دوام و بقاي نسل ميداند و پيروان خود را به تسريع در ازدواج و ترك عزوبت دعوت ميكند و آن را گامي مثبت در جهت انجام مسووليت عبودي و اجتماعي انسان به شمار ميآورد.
خانواده در اسلام نهادي مقدس است كه جايگاه مهر و محبت ، پايگاه انس و مودت و كانون اصلي تكوين شخصيت انسان است.
در فرهنگ اسلام خانواده وسيلهاي براي اقناع و ارضاي مشروع سائقههاي جنسي، توليد و تربيت نسل، ايجاد صميميت و تفاهم،يكرنگي و همرنگي، تكميل و تكامل و آرامش روحي و رواني انسان است.
يكي از اساتيد دانشگاه ايلام در خصوص ازدواج گفت: خانواده هسته اصلي و بنيادي اجتماعات بشري و ضامن سعادت فردي و اجتماعي بشر است و نقش عظيمي در تكميل فرهنگ انساني با اشاعه مواريث فرهنگي و توسعه تمدن بشري دارد.
حجتالاسلام"حسين واسطي"افزود: بناي رفيع خانواده در اسلام مبتني بر تدبير و تقدير احسان و اكرام حلم و عفو و صلح، تفاهم، مواظب محافظت است.
وي اضافه كرد: ازدواج در فرهنگ اسلامي مقدمه رحمت و محبت ،عشق و مودت و موجب سامان يافتن زندگي انسان است.
وي گفت: اسلام بر تسهيل ازدواج، تحكيم بنيان خانواده و سامان بخشيدن به زندگي نسل جوان و پيشگيري ازمفاسد اخلاقي و اجتماعي تاكيد دارد و همگان را در فراهم ساختن مقدمات ازدواج تحريض كرده است.
وي افزود: مساله ازدواج و تشكيل خانواده در فرهنگ ملي ما نيز كه پيوندي ناگسستني با دين آسماني اسلام دارد، از جايگاه ويژهاي برخوردار است.
وي ادامه داد:طبيعي است كه سنت حسنه ازدواج كه به عنوان امري موجه مورد پذيرش همه جوامع بشري است در فرهنگها و نزد ملل مختلف تفاوت بسياري با يكديگر دارد چنانكه هريك به شيوهاي خاص و بر اساس آداب و رسوم ويژه خود به اين امر مبادرت ميكنند.
يكي ديگر از كارشناسان علوم اجتماعي دانشگاه ايلام نيز گفت: در خلال قرن اخير به دنبال پيدايش انقلاب صنعتي، تغييرات عمدهاي در زمينههاي گوناگون زندگي بشر از جمله قوانين ازدواج،سن ازدواج، انتخاب همسر و اموري از اين قبيل پديد آمده است.
"اكبر احمدپور" افزود: بر اساس آمار موجود، سن ازدواج و انتخاب همسر در جوامع صنعتي و متعاقب آن در جوامع رو به توسعه (تحت تاثير شرايط اقتصادي اجتماعي جديد) در حال افزايش است.
وي افزود: در كشور ما نيز به دنبال بروز تغييرات چشمگير اجتماعي،اقتصادي و فرهنگيتحولات قابل ملاحظهاي در زمينههاي يادشده ازجمله سن ازدواج به وجود آمده است.
وي،برپايي جشنواره ازدواج، تقويت مراكز مشاوره، مديريت اجتماعي، تشكيل ستاد هدايت و مديريت ازدواج جوانان، تشكيل بانك اطلاعات از مراكز مرتبط ازدواج و كنترل مراكز، ايجاد انسجام در خيرين ازدواج، تقويت نظام و سيستم كنترل جمعيت،راهاندازي واحدهاي ساماندهي ازدواج جوانها در استانها را از راههاي تشويق جوانان به ازدواج برشمرد.
وي گفت:بالارفتن سن ازدواج در ايران اگرچه تا حدي خواستهي جامعهشناسان و جمعيت شناسان را برآورده ميسازد چنانكه اين مولفه در كاهش رشد جمعيت و ميزان باروري زنان موثر است ليكن اين امر بخودي خود نيز موجب بروز بسياري از آسيبهاي اجتماعي، مشكلات رفتاري و نابسامانيهايي از اين قبيل در جامعه ميشود.
وي، عوامل تاثيرگذار در ازدواج را شامل شرايط اجتماعي، تحصيل، سربازي، گسترش شهرنشيني، تاثيرات انقلاب و جنگ، بحران نابرابري ازدواج، تغيير نرخ رشد جمعيت و هزينههاي ازدواج و مسكن برشمرد.
يكي ديگر از كارشناسان اجتماعي نيز معتقد است: آسيبهاي ناشي از بحران تاخير سن ازدواج دختران و پسران شامل پيدايش نااميدي و افسردگي، بروز خلاء عاطفيو احساس تنهايي،گسترش فساد و فحشاء وايجاد مشكلاتي برايشرايط فرهنگي، اقتصادي و سياستهاي كلان اقتصادي در جامعه عنوان كرد.
"ديانا كريمي" گفت: بر اساس نتايج تحقيقات انجام شده، ۷۷درصد جوانان سنگين بودن مهريه، ۲۹درصد نداشتن شغل ، ۶۲درصد نداشتن مسكن و ۷۵درصد مشكل تهيه جهيزيه را مانع اصلي ازدواج ميدانند.
وي گفت: حدود ۶۰درصد جوانان معتقدند اگر امكان ادامه تحصيل وجود داشته باشد بهتر است ديرتر ازدواج كنند براين اساس ميتوان چنين نتيجهاي گرفت كه آنها موانع اقتصادي را مهمترين مشكل ازدواج و ادامه تحصيل را مقدم بر امر ازدواج ميدانند.
وي،بهترين راه تامين هزينههاي مربوط به ازدواج را تامين هزينهها از سوي والدين، پسانداز و توان مالي شخصي، وام گرفتن از بانكها و صندوقهاي قرض الحسنه ذكر كرد.
كريمي مشكلات اقتصادي بالابودن هزينه تهيه جهيزيه، ميزان مهريه ، اجاره و خريد خانه،بالابودن هزينه مراسم عروسي، مشكلات فرهنگي و موانع خانوادگي و اجتماعي را از ديگر موانع سد راه ازدواج جوانان برشمرد.
مديركل ثبت احوال استان ايلام نيز گفت: در نيمه نخست سال جاري ميزان واقعه طلاق در اين استان ۵۰درصد افزايش يافته است.
"عليرضا قبادي" بااشاره بهاينكه طي اين مدت ۱۶۸فقره واقعه طلاق در ايلام روي داده است، افزود: اين در حاليست كه در مدت مشابه سال گذشته تنها ۱۱۲ فقره طلاق در ايلام به ثبت رسيد.
وي افزود:همچنين در اين مدت سههزارو ۵۴۷فقره ازدواج در استان ايلام در دفاتر ثبت شده است.
وي گفت: اين ميزان واقعه ازدواج در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته يك درصد كاهش نشان ميدهد.كد ۴
پنجشنبه 30 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]