تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خود را ملزم به سکوت طولانی کن، چرا که این کار موجب طرد شیطان بوده و در کار دین،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825808679




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بومي گزيني تاوان ديگري كه شهرستاني ها بايد بپردازند


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: بومي گزيني تاوان ديگري كه شهرستاني ها بايد بپردازند
گروه دانشگاه- هنوز تب اعتراض دانشجويان به بومي گزيني در كنكور سال 87 فرو ننشسته بود كه اعضاي كميسيون آموزش در طرح الزام دانشگاه ها به پذيرش بومي دانشجويان دختر براي آزمون سراسري 88 خبر مي دهند.

يك دانشجوي دختر در اين خصوص مي گويد: بومي گزيني دم دست ترين راه حل براي حل مشكل ظرفيت خوابگاه است.مگر دختران چه گناهي كردند كه بايد چنين تاواني بدهند؟

كبري افزود: اين طرح باز از طرح سهميه 50 به 50 پسران به دختران در كلاس ها برتر است.مثلا دختران كلاس ها با رتبه هاي زير 3 هزار و پسران كلاسمان با رتبه هاي زير 10 هزار آمده اند. اگر اين ناحقي نيست پس چيست؟يك دانشجوي دختر ديگر كه ترم آخر جغرافياست گفت: درست است كه اين طرح اثرات مثبت و بسيار خوبي دارد و دانشجوي دختر با معضل دوري از خانواده و زندگي در خوابگاه رو به رو نمي شود اما بايد قبول كرد كه اين طرح سبب ضايع شدن حقوق دانش آموزان ممتاز مي شود. شما مي توانيد سطح علمي دانشگاه بيرجند را با دانشگاه صنعتي شريف مقايسه كنيد؟

وي ادامه داد: خيلي ها به اميد قبول شدن در دانشگاه هاي معتبر درس مي خواندند و با اجراي اين طرح انگيزه در بين دانش آموزان به راحتي رخت برمي بندد.يك دانش آموز پشت كنكوري هم گفت: سال پيش رتبه ام 2 هزار شد و چون موفق به قبولي در دانشگاه فردوسي و تهران نشدم، صبر كردم امسال مجددا در آزمون شركت كنم و حالا با تصويب اين طرح نمي دانم بايد چه كنم.

نجفي پدر يك دانش آموز كه دخترش در پيش دانشگاهي تحصيل مي كند هم گفت: هيچ مشكلي با بودن دخترم در يك شهر ديگر ندارم، هر چند كه بومي شدن او بسيار خوب است اما تحصيل در يك دانشگاه معتبر مي تواند اين دوري و سختي را جبران كند.اين انتقادها به دانشجو و والدينش ختم نمي شود، بسياري از مسئولان هم به اين طرح انتقاد كردند.نماينده مردم مشهد در مجلس شوراي اسلامي گفت: اجراي طرح بومي گزيني دانشجويان دختر، ناعدالتي در پيشرفت نخبه اي كه استحقاق تحصيل در بهترين دانشگاه ها را دارد به وجود مي آورد.عفت شريعتي افزود: بايد به اين نكته مهم توجه شود كه اگر اين طرح مزايايي مانند در رفاه بودن دانشجويان دختر در شهر خود را دارد ولي از طرفي باعث تضعيف حق دانشجويان ممتاز مي شود.

امام جمعه قائم شهر نيز اين قانون را بي قانوني دانست و گفت: اين قانون اجحافي در حق رتبه هاي ممتاز شهرستان هاست. امكانات موجود در دانشگاه كلان شهرهايي مانند تهران، مشهد، تبريز و اصفهان در شهرستان هاي ديگر وجود ندارد و قانون بومي سازي موجب از بين رفتن انگيزه دانش آموزان و تلاش بيشتر مي شود.

حجت الاسلام علي معلمي افزود: بر اساس مقررات شوراي عالي فرهنگي حداقل 65 درصد پذيرش دانشگاه ها بايد بومي باشد و اين ميزان مي تواند به 100 درصد نيز گسترش يابد.

وي ادامه داد: چرا زمان اعتبار دادن به كلان شهرها شعارهايي از جمله آبروي نظام را مطرح مي كنند، اما براي گزينش دانشجو بايد انحصاري همچون بومي در نظر گرفته شود.

شرح طرح بومي گزيني سياست كلي جذب دانشجو كه مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي است و سازمان سنجش نيز امسال به استناد همين مصوبه، بومي گزيني را در دستور كار خود قرار داده، عنوان مي كند: داوطلبان داراي شرايط در صورت امكان در نزديكي محل سكونت خودشان پذيرش شوند. البته اين قضيه براي خواهران مضاعف است.جالب است كه مسئولان ضايع شدن حق دانشجويان شهرستاني در طرح بومي گزيني سال 87 را تاييد كردند و باز به دنبال اجراي اين طرح در كنكور 88 هستند اگر هم قرار است چنين طرحي اجرا شود، بايد توسعه كمي و كيفي مراكز آموزش عالي در دستور كار وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامي قرار بگيرد يعني اگر قرار است به يك شهروند كهكيلويه و بوير احمد حق انتخاب دانشگاه هاي معتبر در تهران و اصفهان و شيراز را ندهيم، بايد در دانشگاه هاي آن استان فرصت هايي را ايجاد كرد تا داوطلب بتواند از دانشگاهي در استان خود بهره مند شود كه هم از نظر كمي و هم از نظر كيفي توسعه يافته است.

اجراي اين طرح، زمينه اين نظر را به وجود مي آورد آن چه در دو، سه سال اخير شاهد آن بوده ايم پاك كردن صورت مسئله به جاي ايجاد امكانات مناسب براي قشري است كه آينده جامعه در گرو افزايش آگاهي ها و مهارت هاي علمي و عملي آن هاست. اين اقدام مجلس گاهي عليه توسعه و محروم كردن دختران از فرصت هاي اجتماعي است.امروز اين فرصت در همه جهان فراهم آمده كه افراد بتوانند براي شكوفا كردن استعدادهاي شان در دورترين نقاط جهان به تحصيل بپردازند. اين يكي از آموزه هاي ديني است كه براي كسب علم در صورت لزوم بايد به دور دست ها سفر كرد اما به جاي اين آموزه ها گرايش هاي ضد زن در حال توسعه است.

به عبارت ديگر مجلس بايد قوانيني را تصويب كند كه به توسعه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي كشور منجر شود و براي اهداف سند چشم انداز باشد.مثلا درباره دانشجويان بايد به مسئله اشتغال فارغ التحصيلان توجه كند.در حال حاضر انبوهي از آنان در شهرهاي كوچك در انتظار يافتن كسب و كارند در حالي كه فقط پنج درصد آن ها جذب ادارات دولتي مي شوند.اقتصاد در شهرستان ها بسته است و كارخانه هاي توليدي- خدماتي وجود ندارد. اشتغال دختران در اين شهرستان ها نزديك به صفر است.شيرزاده عبدالهي كارشناس مسائل آموزش و پرورش معتقد است20 قانون مصوب مجلس براي كنكور وجود دارد كه اكثر آن ها در تناقض با هم هستند. حتي مسئولان سنجش هم از اين موضوع گله دارند.

درست است همين مسائل سبب مي شود كه ناحقي ها بي داد كند و امسال 15 نفر از كساني كه در رشته مهندسي برق دانشگاه صنعتي شريف پذيرفته شده اند داراي رتبه بالاي 3 هزار باشند.

امسال با اجراي اين طرح خانواده ها غافلگير شدند، اما ذهن خلاق ايراني راه حل هاي مناسب براي دور زدن مصوبه را پيدا مي كند.

شايد دو سال زودتر به تهران مهاجرت كنند يا فرزندان خود را از سال دوم دبيرستان به تهران بفرستند تا بومي تهران شوند.
 پنجشنبه 30 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن