واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نمايشگاه «طرح و نقش فرش ايران» فردا گشايش مييابد
سرويس فرهنگي: نمايشگاه بزرگ طرح و نقش فرش ايران به همراه بزرگداشت استاد و محقق فرش از 30 آبان تا 25 آذر در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار ميشود.
اين مطلب در نشست خبري نمايشگاه فوق عنوان شد و طي آن دكتر محمدعلي رجبي دبير همايش و نمايشگاه طرح و نقش قالي گفت: در اين نمايشگاه شاهكارهاي فرش ايران از 130 سال پيش تاكنون به نمايش درميآيد.وي با اعلام اينكه در برگزاري اين نمايشگاه مركز ملي فرش ايران، ميراث فرهنگي، شركت سهامي فرش ايران و فرهنگستان هنر همكاري داشتهاند، درباره چگونگي گردآوري آثار اين نمايشگاه اظهار داشت: با بيش از 300 تن از هنرمندان فرش كه عمدتاً در اصفهان، قم، تبريز و كرمان بودند تماس مستقيم گرفته شد. همچنين در اين زمينه از همكاري انجمنهاي هنري و طراحي فرش نيز بهره برديم و خانوادههاي استادان مرحوم نيز با در اختيار قرار دادن آثار اين استادان كمك شاياني در برگزاري اين نمايشگاه كردند.
رجبي در ادامه از شركت سهامي فرش و موزه فرش به عنوان 2 مركزي كه عمدهترين همكاري را در برگزاري اين نمايشگاه داشتند، ياد كرد و افزود: موزه فرش با 82 اثر و شركت سهامي فرش نيز با 35 اثر در اين نمايشگاه حضور دارند.
دبير نمايشگاه، كوچكترين نمونه آثار نمايشگاه را متعلق به آلبومي متعلق به خانمي ايراني از ايتاليا و مربوط به 180 سال پيش دانست كه 16 اثر از آن در اين نمايشگاه به نمايش درآمده است.
وي در بخش ديگري از سخنانش به تعداد آثار رسيده از شهرهاي مختلف اشاره كرد و گفت: نمايش 31 اثر طرح و نقش قالي از تبريز، 29 اثر از اصفهان، 6 اثر از بيجار و سنندج، 41 اثر از مجموعه قم و تهران و كاشان، 4 اثر از اراك و همدان و 3 اثر از مشهد و بيرجند را در اين نمايشگاه شاهد خواهيم بود.
رجبي در باره ديگر آثار اين نمايشگاه تصريح كرد: در كنار آثار استادان طراز اول در اين نمايشگاه، كار استادان قديم نيز با اجراي استادان جديد ارائه شده است. همچنين چند تخته فرش با طرح استاداني همچو فرشچيان و عيسي بهادري بود كه بدليل در دسترس نبودن طرح آنها، بخشي از اين قاليها عكاسي شده و تصوير آنها در قطع بزرگ در اين نمايشگاه ارائه ميشود. فرش اميراوقلي نيز كه هميشه بدون طرح كار ميكرد بدليل نداشتن طرح آن نيز به همين صورت عكاسي شده و تصوير آن در نمايشگاه به نمايش درآمده است.
دبير اين نمايشگاه در باره برنامه سخنرانيها و كارگاههاي عملي نيز گفت: يكشنبه و چهارشنبه هر هفته، استادان صاحب نظر در گالريهاي موزه و در پاي آثار درباره آنها صحبت كرده و به سؤالات بازديدكنندگان پاسخ خواهند داد و يك استاد طراح نيز پس از پايان سخنان صاحب نظران به نقش فرش خواهد پرداخت كه در تمام اين روزها استاد محسني نيز در كنار اين استادان حضور خواهد داشت. اين برنامه 2 روز در هفته از سوم آذر شروع خواهد شد.
رجبي با اشاره به انتشار بروشور 40 صفحهاي نفيس نمايشگاه طرح و نقش قالي از چاپ كتاب نفيس 400 صفحهاي نمايشگاه نيز خبر داد و گفت: در اين كتاب علاوه بر چاپ آثار به نمايش درآمده، مقالات ارائه شده و صحبتهاي كارگاههاي 2 روزه نيز چاپ خواهد شد.
او در پايان سخنانش از چاپ و انتشار كتاب در شرح زندگي استاد محسني از سوي فرهنگستان هنر خبر داد و با اعتقاد بر اينكه اين نمايشگاه تأثير شگرفي بر هنرهاي تجسمي ايران خواهد گذاشت از دانشجويان دانشگاههاي هنر درخواست كرد كه حتماً از اين نمايشگاه ديدن كنند.
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 339]