واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: خسارت «زمين لغزش» در ايران به 127 هزار ميليارد ريال رسيد
سرويس شهرستانها: نماينده وزير جهاد كشاورزي در كارگروه ملي زلزله و لغزش لايههاي زمين، ميزان خسارت ناشي از وقوع در ايران را بيش از 127 هزار ميليارد ريال اعلام كرد.
در گفتگو با ايرنا در شهركرد افزود: اين ميزان خسارت با ثبت چهار هزار و 900 مورد انواع زمين لغزش در مناطق مختلف كشور رخ داده است.
به گفته وي، در زمان حاضر وقوع زمين لغزش در كشور، به صورت مستقيم و غيرمستقيم سالانه 500ميليارد ريال به كشور خسارت وارد مي كند.
زمين لغزش به حركت تودهاي مواد تشكيلدهنده زمين از يك شيب به سمت پايين اطلاق ميشود كه به نيز معروف است.
رئيس گروه مطالعه امور زمين لغزشهاي سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري وزارت جهاد كشاورزي، گفت: در يك مورد از ثبت وقوع زمين لغزش در امامزاده علي(ع) در تهران، بيش از هشت ميليارد ريال خسارت مستقيم و 47 هزار ميليارد خسارت غيرمستقيم وارد شد.
وي تصريح كرد: هم اكنون بانك اطلاعاتي زمينلغزش در كشور در حال تكميل و راه اندازي است و چهارهزار و 900 زمين لغزش از سال 75 تاكنون در كشور ثبت شده و در پرسشنامه بانك اطلاعات بيش از 125 پارامتر اطلاعاتي زمين لغزش به ثبت رسيده است. ميرصانعي اظهار داشت: بررسي عكسهاي هوايي با مقياس يك بيست هزارم، امسال در زمينه زمينلغزشها آغاز شده و از طريق عكسهاي هوايي بخشي از پرسشنامه هاي وقوع زمين لغزش تكميل ميشود.
رئيس گروه مطالعه امور زمين لغزشهاي سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري گفت: با اين روش جديد تاكنون 32 هزار انواع زمين لغزش در استانهاي ايران شناسايي شده است. ميرصانعي اظهار داشت: اميد است با حمايت همهجانبه مسئولان كشور از جمله سازمان مديريت بحران وزارت كشور، كميته ملي مقابله با خطرات ناشي از زلزله و لايههاي لغزشي زمين، مسئولان استاني و ستاد حوادث هر استان، بانك اطلاعاتي زمينلغزش كشور كامل و نقشههاي پهنهبندي، خطر زمين لغزش تهيه و تدوين شود.
به گفته وي، با تهيه اين نقشه پهنهبندي، ميتوان مناطق مستعد وقوع زمين لغزش در كشور را شناسايي و از وقوع زمين لغزشهاي احتمالي جلوگيري كرد.
ميرصانعي، اجراي طرح جامع بررسي و تثبيت زمينلغزش را در استانها بسيار ضروري دانست و گفت:اين طرح در پنج مرحله اجرا مي شود كه مرحله اول آن تهيه و تدوين بانك اطلاعاتي وقوع زمينلغزش در كشور از طريق تهيه پرسشنامه صحرايي، عكسهاي هوايي و عكسهاي ماهوارهاي است. وي، تهيه نقشه پهنهبندي خطرزمين لغزش در مقياس كاربردي، مطالعه و رفتارسنجي زمين لغزش در مناطق ناپايدار و مستعد مشرف به شريانات حياتي و روستاها، مطالعه پايدارسازي براي زمين لغزشهايي كه اهميت بالايي دارد و پايدار كردن زمين لغزشهاي مختلف را از مراحل اجراي طرح جامع زمين لغزشي در كشور برشمرد.
مديركل منابع طبيعي چهارمحال و بختياري نيز گفت: هم اكنون بيش از 45 درصد از زمين لغزشهاي استان در حاشيه جادههاي استان اتفاق ميافتد.
به ايرنا گفت: رفتارسنجي زمينلغزشها در امور اجرايي پروژههاي عمراني در چهارمحال و بختياري بسيار مهم و حياتي است.
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 613]