واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: انتقادها به دانشگاه آزاد با مقاصد سياسي مطرح مي شود رئيس سازمان بازرسي كل كشور:
گروه سياسي: رئيس سازمان بازرسي كل كشوربا تا كيد بر اينكه توفيقات دانشگاه آزاد اسلامي را نمي توان نفي كرد، بسياري از انتقادات به اين دانشگاه رابا مقاصد سياسي و ناصحيح دانست.حجت الاسلام والمسلمين مصطفي پور محمدي ديروز در اختتاميه پنجمين جشنواره و نمايشگاه نشريات دانشجويي كه در واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد، در پاسخ به سوال تعدادي زيادي از دانشجويان كه در خصوص علت برخورد نامناسب دولت با دانشگاه آزاد اسلامي را جويا شدند ابتدا، گفت: "سوال سختي است، اجازه دهيد كه پاسخ ندهم."اما وقتي با اصرار زياد دانشجويان روبرو شد، گفت: يك بحث وجود دارد; دانشگاه آزاد مي گويد، من روابط خاص خود را دارم و مثل موسسه عمومي غيردولتي فعاليت مي كنم اما در مباحثي، دولت توقع دارد كه همراهي بيشتري از سوي دانشگاه آزاد مشاهده كند و چون اين همراهي را مشاهده نمي كند، اختلافاتي پيش مي آيد. همچنين برخي توفيقات در دانشگاه آزاد به سرعت اتفاق مي افتد كه در دولت به اين سرعت اتفاق نمي افتد. اين موضوعات سبب ايجاد انتقاد مي شود. وي درادامه با بيان اينكه اگر بخواهيم به محيط هاي علمي ايراد وارد كنيم اين تنها مختص به دانشگاه آزاد اسلامي نيست و هر سازماني ممكن است داراي نقاط ضعف و مثبت باشد، اظهار كرد:"اينكه دانشگاه آزاد اسلامي توانسته توفقيات زيادي را كسب كند، نمي توانيم نفي كنيم."رئيس سازمان بازرسي كل كشورگفت: دانشگاه آزاد اسلامي توانسته از پشت كنكور ماندن و يا خارج رفتن بسياري از جوانان اين كشور جلوگيري كند و چون دولت هزينه امكاناتش را براي تجهيز دانشگاه هاي دولتي صرف مي كند هيچ كمكي به دانشگاه آزاد اسلامي نمي شود بنابراين فشار به دانشجويان و خانواده ها جهت تامين هزينه ها وارد مي شود.وي تاكيد كرد: بنابراين برخي قضاوت ها در رابطه با دانشگاه آزاداسلامي از مباحث تخصصي خارج و با مقاصد سياسي مطرح مي شود. بدين ترتيب كاري نمي توان انجام داد و بسياري از انتقادها در خصوص اين دانشگاه صحيح نيست.
بركناري من اشتباه و به ضرر دولت و مردم بود
پورمحمدي در پاسخ به سوالي در خصوص علت بركناري اش از وزارت كشور، گفت: از كساني كه بنده را بركنار كردند، بايد پرسيد. من كه استعفا ندادم، اگر نظر من را مي پرسيد، مي گويم بركناري من اشتباه و به ضرر دولت و مردم بود كه متاسفانه سبب به وجود آمدن درگيري هايي شد و پيامدهايي داشت كه دولت دچارش شد.وي در عين حال با بيان اينكه وزارت كشور، شاكله مديريت عمومي كشور است و اگر دچار آفت شود، به ضرر كشور خواهد بود، اظهار كرد: بنابراين بايد كمك كنيم كه اين حوزه، هرچه سريع تر سرپا بايستد.وزير سابق كشور ادامه داد: وقتي رئيس جمهور به من گفتند كه مي خواهيم تو را جابجا كنيم، من هيچ سوالي از ايشان در مورد دلايل اين تصميم نپرسيدم و تنها گفتم كه وزارت كشور برايم مهم است. شما بگوييد كه چه كسي را مي خواهيد پيشنهاد دهيد، اگر سرپرست است، توجيهش كنم و اگر بخواهد به عنوان وزير به مجلس برود، حاضرم براي وي در مجلس رايزني كنم كه رئيس جمهور گفتند من فكر تو هستم و چند پيشنهاد مسووليت به من دادند كه من قبول نكردم و گفتم وظيفه ام اين است كه نگذارم وزارت كشور خراب شود.
بايد شئونات دولت را رعايت مي كردم
پورمحمدي در پاسخ به اين سوال يكي از دانشجويان كه پرسيد شما پس از خروج از دولت، منتقد دولت شده ايد، گفت: معتقدم هر كس در هر مسووليتي كه دارد، بايد تعصب آن حوزه را داشته باشد. زماني كه در دولت بودم، بايد شئونات دولت را رعايت مي كردم البته در پشت صحنه تلاش كردم اصلاحاتي را انجام دهم و حرف هاي زيادي زده شد واگر در پشت صحنه حرف هايي نمي زدم، حداقل مجبور به كنار گذاشتن من نمي شدند. من وظيفه داشتم كه كار خود را انجام دهم و در ظاهر بايد از حريم خانواده دولت دفاع مي كردم و اين، با انتقاداتي كه امروز از دولت مي كنم، متفاوت است.
در امر نظارت ملاحظه هيچ كس را نمي كنم
وي ادامه داد: تا زماني كه به سازمان بازرسي نرفته بودم، حرفي نمي زدم ولي زماني كه مسووليت قبول كردم، گفتم كه وظيفه نظارت دارم و ملاحظه هيچ كس را نمي كنم; چرا كه احساسم اين است كه بايد كارم را خوب انجام دهم و گزارشات مفصلي در دو، سه ماه گذشته به مجلس، رئيس جمهور و مقام معظم رهبري فرستادم ولي نيامدم كه هوار بكشم. برخي از گزارشات را روزنامه ها تيتر كردند كه براساس اقتضائات كاري آنها بود.
هر جراحي، منافع و عوارض خاص خود را دارد
پورمحمدي در پاسخ به سوالي در مورد بركناري كردان از وزارت كشور از سوي مجلس نيز گفت: هر جراحي، منافع و عوارض خاص خود را دارد. بايد سعي مي شد با عوارض كمتري اين كار صورت مي گرفت. معتقدم بر سر اين ماجرا بحث هاي به هم ريخت كه اصلا شايسته نبود; هرچند كه مجلس به وظيفه خود عمل كرد.پورمحمدي در پاسخ به سوالي در مورد معرفي صادق محصولي به عنوان وزير كشور گفت: وقتي مجلس مي خواهد به يك نفر راي دهد، بايد راجع به سوابق وي تحقيق كند و ما موظفيم در صورتي كه از ما استعلام بخواهند، پاسخ دهيم; ولي شخصا در سازمان بازرسي در ارتباط با پرونده ايشان چيزي نشنيده ام.
براي كنترل دارايي هاي مديران عالي قانوني نداريم
رييس سازمان بازرسي كل كشور در پاسخ به سوالي درمورد نظارت بر اموال سران دولتي نيز گفت: اصل 142 قانون اساسي تاكيد دارد كه سران قوا و خانواده هايشان بايد ليست اموال خود را در ابتدا و انتهاي مسووليت ارايه دهند.خوشبختانه در صفوف بالاي مديريتي كشور مشكلي در اين مورد نداريم البته يك سري انحرافات مربوط به سطوح ميانه مديريتي است و ما براي كنترل دارايي هاي مديران عالي قانوني نداريم كه اميدواريم با قانوني كه در مجلس در حال بررسي است، اموال طيف وسيع تري از مديران، مديريت شود. پورمحمدي درپاسخ به سوالي در مورد اموال خانواده رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام وصحبت هايي كه در اين ارتباط مطرح است نيز گفت: رسيدگي به اموال آقاي هاشمي و خانواده ايشان در اختيار ما نيست كه قضاوت كنيم ولي آنچه كه مسلم است، بايد مرزبندي روشني داشته باشيم. آقاي هاشمي به عنوان شخصيت ممتاز، سابقه دار و مقاوم از دوران رژيم گذشته تاكنون بوده و امروز برخي از مسايل درارتباط با نزديكان ايشان وجود دارد كه بايد مرزها را ازهم جدا كرد.وي ادامه داد: زماني به آقاي هاشمي گفتم كه فلان مطالب در مورد اموال شما و اطرافيانتان گفته مي شود، ايشان تاكيد كردند با قوت و خشونت برخورد كنيد و اگر گزارشي هست، به من اعلام نماييد. مساله آنجاست كه آقاي هاشمي نگاه هاي مديريت خاص خود را دارند كه شايد هر كسي نپسندد و اينها را بايد از هم جدا كرد.
نمره شما به دولت نهم چند است؟
وزير سابق كشور در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه به كارنامه دولت احمدي نژاد چه نمره اي مي دهيد، گفت: اين كه در جامعه نسبت به عملكرد دولت نهم، رضايتمندي وجود دارد يا خير را شما بايد پاسخ دهيد تا بتواند مبناي قضاوت بنده نيز باشد. در برخي محيط ها، كارهاي زيادي شده است. دولت از جهت فعاليت و توجه به نقاط دورافتاده، راندمان بالايي دارد و قابل تقدير است و البته مشكلاتي داريم كه در نتيجه برخي تدابير صورت گرفته و برخي فعاليت ها را تحت تاثير قرار داده است. فكر مي كنم بايد برخي تدابير اتخاذ شود تا در كنار فعاليت مثبت دولت فضايي مناسبي را ايجاد كند.
خطر برخوردهاي نرم كمتر از حمله نيست
پورمحمدي در پاسخ به اين سوال كه پس از حضور اوباما در كاخ سفيد آيا احتمال حمله نظامي به ايران وجود دارد، گفت:عملكرد تيم دموكرات ها حكايت از اين دارد كه رويكرد نظامي و خشن نسبت به مسايل ندارند و همين موضوع هم سبب گرايش مردم آمريكا به اباما شد ولي حرف هايي كه امروز اوباما مي زند، براي ما حرف هاي خوبي نيست. نكاتي كه وي مطرح مي كند مبني بر برخوردهاي نرم سياسي و اقتصادي است كه خطرش كمتر از حمله نظامي نيست.وي ادامه داد: براي مقابله با برخورد هاي پنهان و نرم بايد رفتار دقيقي داشت و تاكيد بر مديريت هوشمندانه تر نيز بر همين مبنا است.پور محمدي در عين حال تاكيد كرد: معتقدم ظرفيت هاي جمهوري اسلامي به گونه اي است كه قادر باشد با نقشه هاي نرم آمريكا مقابله كند; به شرط آنكه از فضاهاي پرت فاصله بگيريم و اين امكان را به وجود آوريم كه تهديد را به فرصت تبديل كنيم.
ضمانت اجراي كار ما مردم هستند
رئيس سازمان بازرسي كل كشور در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه در حوزه وظايف وي تا چه ميزان ضمانت اجرا وجود دارد، گفت: اگر اين فرهنگ حاكم شود كه به دليل نداشتن ضمانت اجرايي، نبايد كاري انجام دهيم،به اين معنا است كه نظم و قانون در كشور حاكم نيست. شما بايد از ما بخواهيد كه محكم بايستيم و ضمانت اجرايي ما مردم هستند.
نبايد با ابزار تندوتيز با رسانه ها برخورد كرد
پورمحمدي در پاسخ به سوالي مبني بر توقيف هفته نامه شهروند امروز گفت: علت دقيق بسته شدن شهروند را نمي دانم و نمي توانم قضاوت دقيق داشته باشم ولي معتقدم كه نبايد با ابزار تندوتيز با رسانه ها برخورد كرد. شخصا سعي مي كنم با برخي شيطنت ها از سوي رسانه ها، برخورد نكنم و از كنار آنها عبور كنم مگر، جايي كه به طور مستقيم با مرزها برخورد دارد. به دليل نداشتن اطلاعات كافي در مورد علت بسته شدن اين نشريه، نمي توانم قضاوت كنم. پورمحمدي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا برخورد با نشريات مانع پويايي جامعه مي شود، گفت: هر رفتار اجتماعي، ضوابط و مقررات دقيقي دارد. قوانين بايد شفاف و در حوزه تخصصي هر امري تدوين شده باشد
افزايش سن ازداواج خطر بزرگي است
رئيس سازمان بازرسي كشور در پاسخ به اين شوال كه اگر شما جاي ما بوديد، در شرايط كنوني كشور آيا ازدواج مي كرديد، گفت: بله، در شرايط سخت، حكم به تاخير ازدواج، بدترين درمان است. افزايش سن ازدواج دختر و پسر در جامعه ما خطر بزرگي براي كشور است لذا، بايد تلاش كنيم اين فرهنگ، بازسازي شود.
نيازمند مديريت قوي ترهستيم
وي در پاسخ به سوالي در مورد اينكه چرا بايد شرايط كشور به گونه اي باشد كه نتوان براي آينده، تصوير روشني داشت،گفت: اعتقاد عميق دارم كه شرايط ما در كشور براي رشد و بالابردن شاخصه ها و پاسخگويي به نيازهاي شهروندان مهيا است و ما نيازمند مديريت قوي تر و هوشمندانه تري در حوزه دولتي و عمومي هستيم. بايد دانش مديريتي ما تقويت شود و متاسفانه در برخي از حوزه ها نمي توانيم چشم انداز روشني را به جوانان ارائه دهيم.
آيا نامزد رياست جمهوري مي شويد؟
پورمحمدي در پاسخ به اين سوال كه آيا در انتخابات دور دهم رياست جمهوري نامزد خواهد شد ، گفت: حرف ما اين است كه مردم مي خواهند نظام اداري كارآمد داشته باشند و جايگاه مديريت عالي آنها، پاسخگوي مطالباتشان باشد. من به عنوان مديراحساس مسووليت مي كنم تا در اين ارتقا، تشريك مساعي داشته باشم و اين نياز جدي ماست ولي براي اينكه انسان بخواهد در آن جايگاه قرار بگيرد علت و عوامل زيادي دخيل است ولي اينكه قرار باشد همه كارهاي خوب عالم را يك نفر يعني مثلا من انجام دهم چنين تلقي ندارم ولي تلاش مي كنم تا به ارتقا» نظام مديريتي كمك كنم.
نقد هاي عقده گشايانه دردي را دوا نمي كند
پورمحمدي همچنين ديروز پيش از پاسخگويي به سوالات دانشجويان واحد علوم و تحقيقات در سخناني با اشاره به آمارهايي كه پيش از سخنانش ازسوي معاونت فرهنگي اين دانشگاه درباره تعداد نشريات دانشجويي ارائه شد ، گفت:تلاش دانشجويان با اشاره به ميزان نشريات حكايت از يك محيط با انگيزه در اين واحد دارد و مديران بايد بيش از ديگر گروه ها كار كنند آثار ارزشمندي را بر جاي بگذارند.رييس سازمان بازرسي كل كشور در ادامه با اشاره به انتشار بيش از دو هزار نشريه رسمي در كشور اظهار كرد: بيشترين اين نشريات كه در حوزه هاي تخصصي و علمي منتشر مي شود، حكايت از بالندگي فضاي ذهني و تلاش فكري جامعه ما دارد.وي در ادامه با طرح اين سوال كه آيا از اين ظرفيت ها استفاده خوبي صورت گرفته يا خير؟ گفت: مديريت استعداد، فرصت و تلاش كه به نظام بهره وري تبديل مي شود يكي از ايرادات اجتماعي مديريتي ما است.پور محمدي خاطرنشان كرد: خوشبختانه كشوري داريم با جوانان جسور، خوش استعداد، فضاها و منابع و امكانات خوبي كه با مجموعه امكانات و نيروهاي انساني زياد در آموزش عالي و دانشگاه آزاد مشغول هستند. زيرا كشوري با سرمايه انساني، منابع، فضاي عمومي، داراي تنوع زيستي و تنوع منابع هستيم و بايد از اين مجموعه توانايي ها به خوبي استفاده كنيم.وي با اشاره به جايگاه واحد علوم تحقيقات دانشگاه آزاد گفت: اين دانشگاه از جهاتي معتبر و ارزشمند است و ظرفيت هاي فوق العاده اي در آن وجود دارد كه متاسفانه نتوانستيم به خوبي از اين ظرفيت ها استفاده كنيم. وزير سابق كشور با بيان اينكه بايد با عزم ملي به اين سوال جواب دهيم كه آيا در جايگاه شايسته اي قرار داريم؟ ادامه داد: براي پاسخ به اين سوال بايد از فضاي شعار، تخريب و نقد هاي عقده گشايانه فاصله بگيريم زيرا دردي از ما دوا نمي كند.رئيس سازمان بازرسي كل كشور با بيان اينكه در زمان ورود به اين نهاد تاكيد كردم كه به دنبال مچ گيري نيستم، اظهار داشت: البته اين از وظايف ماست ولي رويكرد ما نيست. بايد دقت شود از قوانين، مقررات و امكاناتي كه وجود دارد، توانسته ايم محصول مناسب به دست آوريم يا خير.وي با بيان اينكه معتقديم بايد نظارت قوي وجود داشته باشد، ادامه داد: اين نظارت صرفا نظارتي تشكيلاتي نيست اما نظارت عام و تخصصي است و بايد از ظرفيت هايي مانند رسانه و سازمان هاي غيردولتي و گروه هاي تخصصي استفاده شود. وزير سابق كشور با تاكيد بر اينكه نظارت، مراقبت و هدايت بايد هوشمندانه باشد، اظهار داشت: در موضوع نظارت بايد بتوان با درون انسان ها ارتباط وسيع برقرار كرد و رسانه بستر اين صميميت ها است.
سه شنبه 28 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]