تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درگذشت عالم مصيبتى جبران ‏ناپذير و رخنه ‏اى بسته ناشدنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825811904




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جانشين فرمانده اداره آگاهي استان تهران در گفت و گو با ايسكانيوز : پليس كرج ، نسخه فالگير شياد را پيچيد


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: جانشين فرمانده اداره آگاهي استان تهران در گفت و گو با ايسكانيوز : پليس كرج ، نسخه فالگير شياد را پيچيد


تهران - خبرگزاري ايسكانيوز : فالگير كلاهبرداري كه زنان ساده لوح را فريب مي داد با تلاش پليس استان تهران دستگير شد.

جانشين فرمانده پليس آگاهي استان تهران ، روز سه شنبه به خبرنگار گروه حوادث ايسكانيوز گفت : رسيدگي به اين پرونده از 15 آبان امسال ، پس از آن آغاز شد كه زن جواني به كلانتري 30 اسلام آباد كرج رفت و شكايتي تسليم كرد.
سرهنگ «عباس عليپور» اضافه كرد: اين شهروند مدعي شد مردفالگيري به نام «مهدي - ت» فريبش داده و از او كلاهبرداري كرده است.ماموران پس از دريافت اطلاعات لازم،متهم را شناسايي و باحكم قضايي در خانه اش دستگير كردند.
اين مقام ناجا افزود :«مهدي» پس از بازجويي مقدماتي به اداره آگاهي استان تهران تحويل شد و تحقيقها ادامه يافت.مدرك هاي مكشوفه نشان مي داد وي چندين سال است كه رمالي و فالگيري مي كند و با فريب مردم به ويژه بانوان ساده لوح ، پول كلاني به جيب زده است.
جانشين فرمانده پليس آگاهي استان تهران ، خاطرنشان ساخت : كلاهبردار كه دستش را رو شده مي ديد و هيچ راهي براي گريز از قانون نداشت اعتراف كرد روزانه 15 تا 20 مشتري فريب خورده را ملاقات مي كرد تا برايشان نسخه خوشبختي بپيچد.
سرهنگ «عليپور» اعلام كرد : هر كدام از مشتريان اين شياد به خاطر اعتماد كوركورانه اي كه به فالگير پيشينه دار كرده بودند و به تصور رسيدن به آرزوهايشان 15 تا 20 هزار تومان به او مي دادند.همچنين «مهدي» گفت «من با پرسه زدن جلوي دادگاه هاي خانواده و كلانتري ها ، افرادي كه مشكلات خانوادگي ، اقتصادي و ... داشتند را شناسايي مي كردم.از بين آنها با كساني كه زودباور بودند و به راحتي فريب مي خوردند به گفت و گو مي نشستم و آدرس خانه ام را مي دادم.بدين ترتيب با وعده اين كه كليد حل مشكلات در دست من است مشتريانم را به خانه ام مي كشاندم و اغفال مي كردم.
سرهنگ «عليپور» توضيح داد : برخي از كساني كه به دام شياد خوش ظاهر افتادند به اندازه اي ساده لوح بودند كه چندين بار متوالي به سراغش مي رفتند تا گره از كارشان باز شود.گزارش ايسكانيوز مي افزايد، ديروز مجرم به دستگاه قضايي معرفي و با صددور قرار قانوني ، روانه زندان شد.
*ريشه خرافات
تعريف خرافه در فرهنگ معين ، سخن بيهوده ، افسانه ، حرف باطل يا اسطوره نوشته شده است.بسيارى از كارشناسان ، ريشه خرافه را در ناتوانى انسان از توضيح و درك پديده هاى طبيعى يا ناشناخته مى‌دانند. در روزگار قديم ، برخي مردم خيال مي‌كردند زلزله به خاطر اين است كه غول خفته‌اى در زمين وجود دارد و روزي بيدار مي‌شود.به همين خاطر قربانى مي دادند تا ديو رضايت بدهد و باز هم بخوابد.
گو اين كه اكنون دانش و آگاهى بشر مى‌تواند پاسخى منطقى و عقلانى به بسيارى پديده ها بدهد اما نمى توان با قطعيت از جامعه اى ياد كرد كه در آن خرافه ريشه كن شده باشد.
امروزه حتي توسعه‌يافته ‌ترين جوامع صنعتى نيز خرافه هايى دارند.مثلا برخى آلمانى ها مى گويند اگر سيزدهم ماه مصادف با روز جمعه شود، بدبيارى در راه است، يا وقتى ماه كامل است، آدم هوايى مى شود...
در بحبوحه جنگ جهانى نخست ، باورى شايع شد كه سه سيگار را نبايد با يك كبريت آتش زد، چون نفر سوم خواهد مرد.منشا اين حكايت كشته شدن سربازى در جبهه بود كه شب سيگار خود را به عنوان سومين نفر با يك كبريت روشن مى‌كند. بعدها معلوم شد اين داستان را يك تاجر كبريت‌فروش ميان مردم شهرت داد تا جنس خود را بيشتر بفروشد.»
همه ما كم و بيش در پيرامون خود سرچشمه برخى داستانها و باورهاى خرافى را مى‌دانيم اما اساسا پيدا كردن ريشه و مبناى خرافات ، كار ساده‌اى نيست.مثلا روشن نيست وحشت عمومى از عدد ۱۳ از كجا مى‌آيد.در آمريكا يا اروپا، آسانسور برخى هتلها يا شركتها دكمه ۱۳ ندارند.
يكى از نخستين پرسش هايى كه هنگام بحث درباره باورهاى خرافى به ذهن مي‌رسد،اين است : آيا اعتقاد به خرافه به سواد، تحصيلات و موقعيت اجتماعى اقتصادى افراد ارتباط دارد؟ پاسخ كارشناسان ، منفى است:‌«همان گونه كه شايعه وقتى قوت مي‌گيرد و رايج مي‌شود كه كانال انتشار اطلاعات و اخبار درست بسته شود، خرافات هم با گرفته شدن آگاهى و اطلاعات درست مردم گسترش مي يابد.اين ربطى به سواد و تحصيلات ندارد، زيرا يك واكنش عاطفى و روانى به حاكميت ايدئولوژيك در جامعه است و مردم با رو‌آوردن به خرافه، خود را تخليه مى كنند‌».
اروپايى‌هاي خرافاتى مي‌گويند از زير نردبان نبايد رد شد، چون شگون ندارد. گربه سياه شوم است. در ميهمانى نبايد ۱۳ نفر را دعوت كرد، وگرنه دعوا مى شود!
*چرا در چنين جامعه هايى چنين باورهايى هست؟
بايد اذعان داشت عصر روشنگرى ، در برابر هزاران هزارسال تنهايى بشر در مقابل طبيعت وحشى و بي رحم ، نوين است. انسان در برابر آذرخش ، سيل ، تاريكى ، زلزله ، حيوان هاي درنده و بسيارى نيروهاى اطرافش ناتوان بود و خود را تنها احساس مى كرد.
اين به مرور به يك ذخيره ژنتيكى در انسان تبديل شد و به نظر نمي رسد حالا حالاها از حافظه و ژن‌هاى فرهنگى پاك نمى‌شود.اينها رسوبات دوران تنهايى و هراس بشر در برابر طبيعت است.بدين ترتيب غيرعادى نيست در جامعه هاي صنعتى و فراصنعتى هم خرافه ، شايع باشد اما بحث بر سر شدت و ضعف آنهاست.در يك جامعه پيشرفته ‌تر، خرافات مسلط نيست.
برخلاف تصور معمول ‌، زنان از مردان خرافاتي‌تر نيستند بلكه بيشتر اين باور ها را بروز مي‌دهند.اكنون بسيارى از ايرانيان بي‌اعتقاد به باورهاى خرافى ، نگرانند كه خرافات ؛ رفتارى نهادينه شود.امروز بايد هوشيار باشيم كه باورهاي خرافي ، رواج فال گيري و احضار روح و جن ، جامعه را از درون با فروپاشي فرهنگي و ذهني روبه رو نكند و بر دامنه شيادي ها و كلاهبرداري ها نيفزايد.525/110
 سه شنبه 28 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن