واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
نوبت ما هم می.رسد!
حتی داشتن کارنامه.ای درخشان در میان مربیان ایرانی هم باعث نشد تا مهران شاهین.طبع پس از نایب.قهرمانی مهرام در جام باشگاه.های آسیا از گزند انتقادات برخی منتقدان (.بخوانید مربیان رقیب.) و مسئولان فدراسیون بسکتبال که چندان رابطه صمیمانه.ای با او در این سال.ها ندارند مصون بماند.
در طول یک هفته گذشته او آماج بیشترین حملات واقع شد و جالب آنکه هیچ کس به جز عنایت آتشی از عملکرد مهرام و شاهین طبع دفاع نکرد. این در حالی است که در ماه.های گذشته تیم نوجوانان کشورمان در غرب آسیا در جمع 4 تیم سوم شد و تیم جوانان از رسیدن به مسابقات جهانی در مسابقات آسیایی یمن بازماند اما آب از آب تکان نخورد! این حملات به زعم پر افتخارترین مربی ملی و باشگاهی بیشتر تابع احساس و به نوعی تسویه.حساب با او بوده و کمتر ریشه کارشناسی دارد. فشار به شاهین.طبع به.قدری فزونی گرفته بود که وی در واکنش به این انتقادات یکسویه با این جمله جواب منتقدین خود را داد: «متأسفانه بعضی از دوستان اشراف زیادی به این مسابقات نداشتند و باید با اطلاعات بیشتری درخصوص تیم ما صحبت می.کردند. آنها حتی اسم بازیکنان خارجی تیم.ها را هم نمی.دانستند».
در همین حال مربی امتحان پس.داده.ای که قبلا 2 بار با صباباتری قهرمانی در این رقابت.ها را تجربه کرده و مدال طلای جوانان آسیا را در کارنامه خود دارد معتقد است که خود با توجه به روحیه جاه.طلبانه..اش بیش از همه از نایب.قهرمانی مهرام ناراضی است ولیکن حرفش این است که چرا هیچکس در نقد عملکردش اشاره.ای به این موضوع نکرده که مهرام با چه شرایطی در این فصل قهرمان لیگ برتر شده یا با چه وضعیتی راهی مسابقات باشگاه.های آسیا شده است.
چرا مهرام نتوانست انتظارات و توقعات را همانند دو فصل گذشته در آسیا برآورده کند و آیا نایب.قهرمانی مهرام برای شما به.عنوان سرمربی این تیم راضی.کننده است؟ کدام توقعات!؟ توقعات باید منجر به ایجاد توهم نشود. توقع زمانی باید ایجاد شود که اطلاعات درستی از یک رویداد داشته باشیم. بدانیم تیم.ها برای حضور در این تورنمنت چگونه آماده و بسته شده.اند. میزبان با چه کیفیت و چه کارهایی در بازی.ها حاضر شده و با ارزیابی دقیق تمامی شاخص.ها بتوان اظهارنظر واقع.بینانه.ای داشت که ابهام.آفرین نباشد. چند شب پیش در یک برنامه تلویزیونی حاضر شدم که ای.کاش حاضر نمی.شدم. مجری با گرفتن خط و خطوط از دیگران طوری صحبت می.کرد که انگار ما دهم شده.ایم! اگر مقام دومی بد است نوبت به ما هم خواهد رسید تا در آینده از نایب قهرمانی دوستان انتقاد کنیم. البته من خودم از نایب.قهرمانی ناراضی.ام ولی باید با دیدن شرایط، قضاوت کرد که ما در چه شرایطی به این عنوان دست پیدا کردیم. برای کسب همین عنوان هم بازیکنان با وجود خستگی بازی.های فشرده باشگاهی و مسئولان مهرام زحمت کشیدند و نباید با این حرف.ها آنها را دلسرد کرد.
خیلی.ها گفتن این جمله ازسوی شما مبنی بر بالا بودن سطح رقابت.های این دوره از مسابقات را نوعی توجیه و سرپوش گذاشتن روی کاستی.های فنی.تان قلمداد کرده.اند؛ با توجه به حضور
پنج دوره.ای شاهین.طبع در این بازی.ها سطح کیفی این مسابقات واقعا چقدر با گذشته تفاوت پیدا کرده بود؟ باور کنید اینکه گفته.ام سطح این رقابت.ها بالا بوده توجیهی برای نایب.قهرمانی و کاستی.هایی که داشته.ایم نبوده است و آنانی که من را می.شناسند خوب می.دانند که در طول دوران مربیگری.ام هیچ.گاه از حقیقت گریزان نبوده.ام و برای شکست.هایم هرگز بهانه. نتراشیده.ام. همه تیم.ها با بازیکنان خوب کمکی و فوق.العاده. خارجی در این رقابت.ها شرکت کرده بودند. به.طور مثال سی.جی گیلز که با پتروشیمی ایران در فصل گذشته قرارداد امضا کرده بود و دو فصل پیش برای الریاضی لبنان بازی می.کرد، در این رقابت.ها در ترکیب تیم دهوک عراق ظاهر شد و این خود می.تواند یکی از مصداق.های افزایش کیفی این بازی.ها باشد. در 5 دوره.ای که در این بازی.ها حاضر بوده.ام می.توانم بگویم این دوره از رقابت.ها بسیار دشوار وبا کیفیت.تر از سال.های گذشته بوده است و همه تیم.ها به نوعی با ترکیب تیم.های ملی خود قدم به این رقابت.ها گذاشته بودند.
منتقدین شما هم همین اعتقاد را در مورد مهرام دارند و می.گویند این قوی.ترین تیم باشگاهی ایران بوده که راهی مسابقات باشگاه.های آسیا شده است. مگر مهرام و صباباتری در سال.های قبل ضعیف.تر از تیم این دوره راهی این مسابقات شده بودند؟ من ثابت می.کنم که این چنین نبوده و کافی است بدون غرض نگاهی به تیم فصل پیش مهرام بیندازید تا بهتر متوجه شوید که آن تیم هرگز شرایطی مشابه با تیم این فصل نداشته است. نخست آنکه ما در این فصل تیم به.هم.ریخته.ای داشتیم که بیشترین تغییرات را داشت. از یک.سو صمد نیکخواه را تا هفته پایانی
لیگ برتر در اختیار نداشتیم، آفاق به ذوب.آهن رفت و ورومن و ودز راهی چین و لبنان شدند و برای هماهنگی تیمی زمان زیادی طول کشید تا بتوانیم با بازیکنان جدید به ثبات تیمی برسیم. با این شرایط قهرمان لیگ برتر شدیم و بدون کمترین فرصت استراحت بلافاصله به مانیل رفتیم و با زحمت بازیکنان و شکست.د ادن نایب.قهرمان دوره قبل و پیروزی مقابل تیم میزبان توانستیم نایب.قهرمان شویم. از آن مربی که همه چیزش را از مهرام دارد و در این فصل با یک تیم مدعی قهرمانی 10 شکست داشته و از اینکه مهرام موفق به قهرمانی نشد اظهار تأسف کرده می.پرسم که آیا می.توان دو بازیکن خارجی سال قبل مهرام (جکسون ورومن و لورن ودز) را با شیخ سمب و کریس ویلیامز مقایسه کرد؟ اگر امسال آفاق به.عنوان بازیکن کمکی در مهرام بازی کرد سال قبل جزو 3تفنگدار اصلی تیم مهرام بود و به جای ساهاکیان و داوودی هم حامد سهراب نژاد و سامان ویسی این تیم را همراهی کردند. خودتان قضاوت کنید تیم سال پیش ضعیف.تر از تیم امسال بوده است؟ و شما هم در واکنش به این انتقادات، منتقدین را متهم به بی.اطلاعی کردید و بسیاری از این انتقادها را نیز غیرکارشناسی خواندید!
چون یکی از آنها بدون اینکه حتی اسم یک بازیکن خارجی تیم.ها را بداند یا بازی.ها را دیده باشد حرف.هایی زد که باعث تعجبم شد و من هم در جواب گفتم متأسفانه بعضی از دوستان اشراف زیادی به این مسابقات نداشتند و باید با اطلاعات بیشتری درخصوص تیم ما صحبت می.کردند.
اما بزرگ.ترین ایرادی که به شما گرفته می.شود این است که شاهین.طبع در مقابل برخی از تیم.ها مثل ذوب.آهن یا همین الریاضی دچار ضعف و مشکل بود و به همین دلیل طی 4بازی نتوانسته حتی برای یک بار هم که شده راه شکست نماینده لبنان را پیدا کند. اصلا اینگونه نبوده است. با ذوب.آهن از 8 رویارویی که دو تیم در این فصل داشتند 5 بازی را بردیم. در2 بازی رفت و برگشت در غرب آسیا مقابل الریاضی هم در لحظاتی کوتاه در بازی برگشت صمد را و آن هم پس از ماه.ها دوری از میدان در اختیار داشتیم ولی در مجموع معتقدم که در هر 4بازی با این تیم، ما در 2دقیقه پایانی بازی را هنگامی باختیم که بازیکنان من تمرکز لازم را نداشتند. در همین بازی آخر دو تیم و در شرایطی که دو پرتاب 3 امتیازی شیخ سمب وارد سبد نشده بود ما روی ضد.حمله حریف بازی را واگذار کردیم. این بازیکن (سمب) یکی از دلایل ناکامی ما در این دوره از مسابقات بود و در مجموع در هر بازی با الریاضی تنها 15دقیقه برای مهرام بازی کرد. من بارها فیلم بازی را دیده.ام وگرنه با شهامت اعلام می.کردم روی اشتباهات من جام قهرمانی از چنگ ما پریده است.
یعنی قهرمانی حق الریاضی در این دوره بود؟ آنها تیم.شان را براساس تیم مهرام بسته بودند و انگیزه زیادی هم داشتند که بتوانند با شکست مهرام عنوان قهرمانی را به دست آورند. آنها به جز لورن ودز (بازیکن فصل پیش مهرام) اسماعیل احمد مصری را هم داشتند که هر دو جزو بهترین خارجی.های این مسابقات بودند. با اضافه شدن فادی.الخطیب هیچ ملی.پوش مطرح لبنانی از این تیم بیرون نمانده بود. تیم اسمارت گیلاس نماینده فیلیپین با ایگور ترومن (سرمربی سابق تیم ملی ایران) هم همین شرایط را همراه با الریان قطر داشت. البته روزنامه.های فیلیپینی پس از چهارمی این تیم ترومن را به باد انتقاد گرفته بودند که چرا حضور سه ساله.اش هنوز برای این کشور ارمغانی به همراه نداشته است. از 10تیم، 8تیم مربی خارجی داشتند و فقط ما و لبنان با مربیان بومی در این مسابقات حاضر شده بودیم. عراق پیشرفت زیادی کرده ولی بر عکس اردنی.ها ضعیف شده بودند. ژاپنی.ها، چینی.ها و کره.ای.ها هم اگر می.آمدند می.توانستند باعث جذابیت مسابقات شوند ولی هیچ کدام قدرت مقابله با نمایندگان غرب آسیا را نداشتند.
مهرام هم بی.شباهت به تیم ملی ایران نبود. مهرام برای تیم ملی.شدن حامد حدادی را نداشت. حدادی هم.اکنون بهترین پست 5 آسیاست که در NBA بازی می.کند و شیخ سمب 30درصد حدادی بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]