تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خودتان را بر خوش اخلاقى تمرين و رياضت دهيد، زيرا كه بنده مسلمان با خوش اخلاقى خود به در...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826058350




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اهميت ورزش همگاني غيرقابل انكار است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اهميت ورزش همگاني غيرقابل انكار است
متخصصان علوم تربيت بدني، بر توسعه ورزش همگاني براي سلامتي و نشاط جامعه تاكيد دارند و معتقدند برنامه ريزي در اين حوزه از اولويت هاي مهم كار دولت است.


به گزارش خبرنگار ايرنا،‌ با توجه به اهميت توسعه ورزش همگاني در جامعه و مشكلاتي كه تحرك نداشتن براي مردم بوجود مي آورد، ديدگاههايي وجود دارد كه در پي آمده است:

** 15 درصد مردم ايران ورزش مي كنند
"عزالدين حيدري" رئيس فدراسيون ورزشهاي همگاني با تشكر از مسوولان كشور براي كمك به فرهنگ سازي و توسعه ورزش همگاني گفت: براساس نتايج آخرين آمارهاي بدست آمده، بيش از 15 درصد مردم ايران ورزش مي كنند و اين آمار به صورت تساعدي در حال افزايش است.
وي با اشاره به اينكه آمارگيري در اين فدراسيون به صورت مداوم پيگيري و انجام مي شود، افزود: براي بدست آوردن اطلاعات دقيق تري از ميزان تحرك مردم ايران، با مركز آمار ايران هماهنگي شده تا در آمارگيري جديد اين مركز، تعريفي براي ورزش همگاني صورت گيرد تا در آن تعداد ورزش كاران در خانواده ها مشخص شود.
رئيس فدراسيون ورزشهاي همگاني با اشاره به اينكه ساكن بودن، افزايش نيافتن سوخت و ساز در بدن و خوابيدن بيش از حد، خطر جدي براي انسانها است، گفت: براي حل اين مشكلات بايد حركت كرد تا زندگي سالم و با نشاطي داشت.
حيدري، پياده روي را يكي از مهمترين و كم هزينه ترين ورزشها براي سلامتي خانواده ها و افراد جامعه دانست و گفت: براساس توصيه هاي پزشكان، تنها راه مبارزه با سرطان، پوكي استخوان، ديابت و بيماريهاي قلبي، پياده روي است.
رئيس فدراسيون ورزشهاي همگاني، برگزاري همايش هاي پياده روي در استانها را يكي از موفق ترين برنامه هاي اين فدراسيون دانست و افزود: كشورهاي همجوار مثل بحرين، امارات عربي متحده و تركيه از فدراسيون ورزشهاي همگاني ايران درخواست كردند تا با استفاده از تجربه هاي ايران، همايش هاي پياده روي را در كشورشان برگزار كنند.
وي از امضاي توافقنامه با سازمان تربيت بدني وزارت آموزش و پرورش براي انجام ورزش صبحگاهي در تمامي مدارس كشور خبر داد و افزود: از ديگر برنامه هاي اين فدراسيون براي ترويج و نهادينه كردن ورزش در خانواده ها، تاسيس انجمن ورزش كودكان است كه ورزش در مهدكودك ها، پيش دبستاني و كلاس اولي ها را تحت پوشش دارد.
حيدري، حمايت و عملكرد رسانه ها را براي توسعه ورزش همگاني در خانواده ها بسيار با اهميت دانست و افزود: سرودي براي ورزش همگاني تهيه شده كه پخش آن مردم را به وجد مي آورد و تاثير زيادي در ايجاد انگيزه براي ورزش كردن دارد.
وي، مردم را يكي ديگر از عوامل مهم براي همگاني كردن ورزش دانست و گفت: اگر هر فردي كه ورزش مي كند، يك همراه براي خود مهيا كند، تعداد ورزشكاران دو برابر مي شود.
حيدري، حمايت دولت و سازمان تربيت بدني را از ورزش همگاني بسيار خوب توصيف كرد و گفت: برنامه اي با هماهنگي سازمان تربيت بدني براي تصويب به هيات دولت ارسال شده كه بر اساس آن در يك زمان مشخص با پخش سرود ورزش همگاني، همه مردم ورزش خواهند كرد.
وي، آغاز دور جديد همايش هاي راه پيمايي را از نيمه دوم آذر ماه اعلام كرد و گفت: براساس برنامه هاي تدوين شده، همايش تهران با حضور رئيس محترم جمهوري و بيش از يك ميليون نفر از خانواده هاي تهراني برگزار خواهد شد.
رئيس فدراسيون ورزشهاي همگاني در انتهاي صحبت هاي خود ضمن استقبال از پيشنهادات و نظرهاي مردم گفت: بزودي شماره تلفني براي دريافت راهكارها و پيشنهادهاي مردم به منظور توسعه ورزش همگاني اعلام مي شود.

** ورزش همگاني پول، شهرت و سفر خارجي ندارد
دكتر "محمدعلي قره" مديركل تربيت بدني دانشگاه پيام نور با اشاره به اينكه ورزش همگاني چون پول، شهرت و سفر خارجي ندارد، بنابراين كسي به آن اعتنا نمي كند، گفت: ورزش همگاني به دو دليل در درجه اهميت قرار دارد. يكي اينكه براساس قانون، توسعه ورزش همگاني، اولين وظيفه همه ارگانها و سازمان هاي ورزشي است و دوم اينكه ورزش همگاني زيربناي ورزش قهرماني به حساب مي آيد.
وي با اشاره اينكه تحقيقات نشان داده است كه ورزش قهرماني در همگاني شدن ورزش نقش حاشيه اي دارد اما ورزش همگاني در رشد و توسعه ورزش قهرماني نقش محوري و زيربنايي دارد، افزود: سلامتي جامعه، مبارزه با اعتياد، مبارزه با ناهنجاري ها، پركردن اوقات فراغت و تامين برنامه براي نشاط جمعي جامعه بوسيله ورزش همگاني صورت مي پذيرد.
قره با تاكيد بر اينكه متاسفانه سازمان تربيت بدني برنامه اي براي ورزش همگاني ندارد و صدا و سيما هم با برنامه هاي خود مردم را وادار به ساكن شدن مي كند، گفت: براساس تحقيقات انجام شده، 92/5 درصد مردم ايران ورزش مي كنند بنابر اين محور اصلي كار متخصصان و رسانه ها بايد افزايش حضور مردم در اماكن ورزشي باشد.
قره، يكي از راهكارهاي رسيدن به اين مهم را بالا بردن شناخت ورزشي مردم از نگاه علمي و اعتقادي دانست و افزود: براي بالا بردن شناخت مردم، وسايل ارتباط جمعي و گروه هاي مختلف اجتماعي بايد براساس يك تفكر سازماني در زمينه ورزش همگاني، فرهنگ سازي كنند.
وي ادامه داد: وقتي اطلاعات ورزشي مردم افزايش يابد، شناخت آنان تغيير خواهد يافت و اين تغيير باعث تحول نگرش ورزشي آنان از نظر علمي و اعتقادي مردم مي شود و در نهايت باعث تغيير سبك زندگي حركتي آنان خواهد شد.
مديركل تربيت بدني دانشگاه پيام نور، يكي از كارهاي مهم نيل به اين مقصود را اصلاح معيار ارزشيابي مديران ورزش كشور دانست و گفت: سنجش عملكرد تربيت بدني با مدال، كار اشتباهي است. معيار ارزيابي سازمانها و مراكز ورزشي ايران بايد افزايش تعداد افراد تحت پوشش برنامه هاي آن مراكز يا سازمانها باشد.
قره با اشاره به نقش مهم دانشگاهها در همگاني كردن ورزش در كشور گفت: آزمون ورودي دانشگاهها نه تنها براي شركت كنندگان بلكه براي خانواده هاي آنان نيز وسيله سكون آفرين شده است.
وي، تغيير شرايط پذيرش در دانشگاهها به نحوي كه 90 درصد براي ذهنيات و ادارك متقاضيان و 10 درصد براي آمادگي جسماني آنان باشد را به عنوان پيشنهادي براي همگاني كردن ورزش دانست و افزود: دانشجويي كه چهار سال مي خواهد درس بخواند بايد از بدن سالم و ورزشي برخودار باشد.
وي از حضور نيافتن اساتيد رشته تربيت بدني دانشگاهها در حوزه هاي علميه براي انتقال دانش ورزش و تمايل نداشتن حوزه هاي علميه به دانشگاه و اساتيد رشته تربيت بدني براي پاسخ گويي به نياز حركتي و روزمره بدنشان به ورزش را مورد اشاره قرار داد و گفت: يك حلقه بايد اين دو حوزه را به هم متصل كند و از انرژي عظيم اعتقادي براي ورزش همگاني استفاده كنيم.
محقق و پژوهشگر علوم تربيت بدني با توجه به اعتقاد مردم به روحانيت و پذيرش آنان براي سكان داري حركت هاي سياسي و اعتقادي خود گفت: اگر كاري كنيم كه اطلاعات ورزشي وارد حوزه هاي علميه شود و روحاني هم ورزش كند و هم مبلغ ورزش شود، گام مهمي در همگاني شدن ورزش برداشته ايم.
قره يكي از اثرات مهم اين كار را استفاده از تبليغ روحانيون در زمينه استفاده بهينه از وقف براي احداث اماكن ورزشي دانست و گفت: چرا نبايد حوزه هاي علميه، موضوع احداث اماكن ورزشي را مورد توجه قرار ندهند.

** تفاوت كيفيت زندگي افراد فعال و غيرفعال در ورزش همگاني
نتايج بدست آمده از يك پژوهش ورزشي نشان مي دهد كيفيت زندگي افراد فعال و غيرفعال در ورزش همگاني با يكديگر متفاوت است.
كيفيت زندگي يكي از عوامل مورد توجه محققان علوم اجتماعي و تربيت بدني است كه حق عمومي و شهروندي در هر جامعه محسوب مي شود. پژوهش هاي اوليه در زمينه كيفيت زندگي، فقط رفاه مادي را مورد بررسي قرار مي دهد.
اما پژوهش هاي بعدي نشان داد كه سلامتي موضوع مهمي در كيفيت زندگي است و نقش ورزش در آن بسيار با اهميت است.
در تحقيقي كه با هدف مقايسه كيفيت زندگي افراد شركت كننده و افراد غير شركت كننده در ورزش همگاني در يكي از شهرهاي ايران صورت گرفته است، 226 نفر (72 زن و 152 مرد) از افراد فعال در ايستگاههاي ورزش همگاني و 539 نفر (208 زن و 331 مرد) از شهروندان غيرفعال اين شهر شركت داشتند.
بر اساس نتايج بدست آمده از اين پژوهش كه "ربابه مختاري" كارشناس ارشد مديريت دولتي به انجام رسانده است، در مجموع كيفيت زندگي افراد فعال نسبت به افراد غيرفعال بالاتر است.
جامعه آماري پژوهشگر در اين تحقيق افراد 20 تا 60 ساله و تعداد نمونه آماري تحقيق نيز 400 نفر بوده و ملاك فعال بودن افراد، فعاليت ورزشي حداقل سه جلسه در هفته است.
بهزيستي بدني، روابط اجتماعي، رضايت شغلي و رفتار خلاق و مبتكرانه از جمله متغيرهاي تعيين شده محقق در كيفيت زندگي در اين پژوهش است. نتايج اصلي تحقيق نشان داد كه كيفيت زندگي افراد شركت كننده در ورزش همگاني از كيفيت زندگي افراد غير شركت كننده در ورزش همگاني بهتر است.
دليل اين مي تواند، نقش مثبت ورزش بر شاخص هاي اصلي كيفيت زندگي (جسماني، رواني و اجتماعي) در افراد شركت كننده در ورزش همگاني باشد.
نتايج حاصل از تحقيقات نيز، مويد نقش ورزش و فعاليت بدني بر كيفيت زندگي افراد است.
 دوشنبه 27 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3572]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن