تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيرت از ايمان است و بى بند و بارى از نفاق.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849152264




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نويسنده: يارمحمد باي آگهي‌‏هاى تلويزيونى و تأثير آن بر كودكان‏


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده: يارمحمد باي آگهي‌‏هاى تلويزيونى و تأثير آن بر كودكان‏
خبرگزاري فارس: تأثير آگهي‌‏هاى تبليغات تلويزيونى بر الگوهاى نگرشى و رفتارى كودكان به عوامل متعددى بستگى دارد كه عبارتنداند: سن كودك، طبقه اجتماعى و اقتصادى، نحوه‌‏ى ارائه پيام، ساخت خانواده و روابط حاكم بر آن و مدت زمان تماشاى تلويزيون.


آگهي‌‏هاى تبليغات تلويزيونى از منابع مهم اطلاع‌‏رسانى در زمينه امور فرهنگى و اقتصادى و اجتماعى جامعه به شمار مي‌‏روند و تأثير به سزايى در شكل‏‌گيرى الگوهاى فكرى و احساسى رفتارى مخاطبان دارند. در اين ميان تأثير آگهي‌‏هاى تلويزيونى بر رفتار كودكان محسوس‌‏تر است. كودكان براساس توانايي‌‏ها و ظرفيت‌‏هاى شناختى خود پديده‏‌هاى جهان اطراف را تعبير و تفسير مي‌‏كنند. در گام نخست، براى مطالعه روند تحولى ادراك كودكان از آگهي‌‏هاى تبليغاتى، لازم است كه توانايى آن‏‌ها در تمايز اين برنامه‌‏ها از ساير برنامه‏‌هاى تلويزيون بررسى شود. يافته‌‏هاى حاصل از مطالعاتى كه در اين زمينه صورت گرفته است، نشان مي‌‏دهند كه هنگام قطع برنامه‌‏هاى معمولى و پخش آگهي‌‏ها ميزان توجه ديدارى كودكان به صفحه‌‏ى تلويزيون افت مي‌‏كند. براى نمونه وارد و همكارانش (1982، به نقل از ليبرت و اسپرافكين 1986) در پژوهشى از مادران خواستند كه كودكان خود را به مدت ده روز به دقت زير نظر بگيرند و ميزان توجه ديدارى آن‏‌ها را به تلويزيون يادداشت كنند. نتايج تحقيقات نشان داد كه هرچه كودكان بزرگ‏‌تر مي‌‏شوند توانايى بيشترى براى درك ماهيت و اهداف آگهي‌‏ها به دست مي‌‏آورند و با ديدگاه‌ى منتقدانه‌‏تر به آن‏‌ها مي‌‏نگرند، در نتيجه، باورهاى منفى و بدبينانه‌‏اى به اين برنامه‏‌ها در اذهان كودكان قوت مي‌‏گيرد، به طورى كه در نهايت اعتمادشان به ادعاهاى مطرح شده در آگهي‌‏ها كاهش مي‌‏يابد. كودكانى كه به هدف ترغيب كنندگى آگهي‌‏ها پى برده‌‏اند، تصور مي‌‏كنند كه ادعاهاى مطرح شده در قالب برنامه‌‏هاى پوچ و بي‌‏اساس است، اما به تدريج ياد مي‌‏گيرند كه آگهي‌‏هاى تجارى نيز مي‌‏توانند حاوى واقعيت‏‌هايى باشند، زيرا سازندگان و پخش‌‏كنندگان آگهى نيز بايد در چارچوب قانون عمل كنند و خواه ناخواه شرايط و محدوديت‏‌هايى را مي‌‏پذيرند. پژوهش‌‏هاى انجام گرفته در اين زمينه نشان مي‌‏دهد كه بين نگرش منفى كودكان به آگهي‌‏ها و رفتار خريد آن‏‌ها الزاماً همبستگى وجود ندارد. هم‌زمان با بالارفتن سن كودكان الگوهاى تماشاى تلويزيون در آن‏‌ها انتخابى مي‌‏شود؛ يعنى به بعضى از برنامه‌‏ها توجه بيشترى نشان مي‌‏دهند و به تعدادى ديگر اصلا توجهى ندارند، بنابراين ممكن است با وجود نگرش منفى و بي‌‏اعتمادى به بعضى از آگهي‌‏ها فقط به تعداد خاصى از آن‏‌ها توجه نشان دهند. همچنين با افزايش تدريجى سن كودكان توانايى آن‏‌ها در به خاطر آوردن آگهي‌‏ها تقويت مي‌‏شود.
يونيك رشينان و باج پايى (1996) در پژوهشى گسترده، تأثير برنامه‏‌هاى تلويزيونى كشور هند به ويژه آگهي‌‏هاى تلويزيونى را بر الگوهاى رفتارى، نگرش‌‏ها و سبك زندگى كودكان هندى بررسى كرده‌‏اند. براساس يافته‌‏هاى به‌دست آمده 75 درصد از كودكان 8 تا 15 ساله تمايل دارند كه آن‏‌چه را در در آگهى تبليغ مي‌‏شود، داشته باشند. كودكان هند به مرور به اين باور رسيده‌‏اند كه فقط يادگيرى از هندي‌‏هايى كه در آگهي‌‏هاى تلويزيونى نمايش داده مي‌‏شوند ارزش دارد و فقط بايد با آن‏‌ها رقابت كرد و همه هندي‌‏ها و سبك‏‌هاى هندى ديگر به گذشته مربوط است. تأثير آگهي‌‏هاى تبليغات تلويزيونى بر الگوهاى نگرشى و رفتارى كودكان به عوامل متعددى بستگى دارد كه عبارتنداند: سن كودك، طبقه اجتماعى و اقتصادى، نحوه‌‏ى ارائه پيام، ساخت خانواده و روابط حاكم بر آن و مدت زمان تماشاى تلويزيون.

كودكانى كه در سنين پايين هستند، به لحاظ محدود بودن توانايي‌‏هاى شناختى مرز روشنى بين واقعيت و خيال ندارند و هر آن‏‌چه را كه در تلويزيون مشاهده مي‌‏كنند واقعيت مي‌‏پندارند، در نتيجه، ادعاهاى مطرح شده در آگهي‌‏ها را باور مي‌‏كنند.

بنابراين مي‌‏توان نتيجه گرفت كه تأثيرپذيرى كودكان خردسال از آگهي‌‏ها بيشتر از كودكانى است كه سن و سال، بيشترى دارند. پژوهش‌‏ها نشان مي‌‏دهد كه كودكان كم سن و سال، بيشتر از كودكان بزرگ‌‏تر كالاهاى تبليغ شده از تلويزيون را از والدين خود طلب مي‌‏كنند. اما از آن جا كه ظرفيت‏‌هاى ذهنى كودكان بزرگ‌‏تر رشد يافته است و بهتر مي‌‏توانند ادعاهاى مطرح شده در آگهي‌‏ها را ارزيابى كنند و آن‏‌ها را با واقعيت‌‏هاى عينى بسنجند، اين احتمال در آن‏‌ها ضعيف‏‌تر است. يونيك رشينان با انجام پژوهش‌‏هاى خود به اين مفهوم دست يافت كه آگهي‌‏ها بر كودكانى كه در طبقات اجتماعى و اقتصادى گوناگونى قرار دارند، تأثير يكسانى ندارند. براى نمونه، كودكانى كه به امكانات تفريحى و سرگرمي‌‏هاى متنوع دسترسى دارند كم‏تر تحت تأثير تلويزيون قرار مي‌‏گيرند. يكى از تأثيرات آگهي‌‏هاى تلويزيونى بر كودكان پيامدهاى اجتماعى آن است. آگهي‌‏هاى تبليغات تلويزيون بر الگوى روابط بين كودكان با والدين و گروه همسالان تأثير مي‌‏گذارد، به طورى كه امتناع والدين از برآوردن خواسته‌‏هاى كودكان براى خريدارى كالاهاى آگهى شده مي‌‏تواند به تعارض و كشمكش بين كودكان و والدين منتهى شود. پژوهش‌‏هايى كه در زمينه تأثير آگهي‌‏هاى تبليغاتى بر روابط كودك و همسالان صورت گرفته است نشان مي‌‏دهد كه تماشاى آگهي‌‏هاى تبليغاتى سبب كاهش ميل و رغبت كودكان به بازى با همسالان مي‌‏شود. كودكانى كه داراى والدين تحصيل‌كرده‌‏اى هستند كه پيوسته واقعيت‏‌هاى زندگى آن‏‌ها را بازبينى و كنترل مي‌‏كنند، آگاهى بيشترى نسبت به محتواى آگهي‌‏ها دارند و در نتيجه، ديدگاهشان درباره‏‌ى اين برنامه‏‌ها منفى است. يكى از پيامدهاى تماشاى آگهي‌‏هاى تبليغات تلويزيونى تأثيرات آن بر حالات روانى و عاطفى انسان است. اگر آگهي‌‏ها به گونه‌‏اى نامناسب ارائه شوند، احساسات و عواطف نامطلوبى را در كودكان ايجاد خواهند كرد و دلسردى و ناكامى را در ميان آنان افزايش خواهند داد.
.................................................................................................
منبع: پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي
انتهاي پيام/
 دوشنبه 27 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 418]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن