واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *نگاهي به طرح مدارس هوشمند* مدير شركت راهاندازي مدارس هوشمند تاكيد كرد: لزوم توسعهي سيستم آموزش جامع براي افزايش كيفيت آموزشي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي -فناوري اطلاعات
مدارس هوشمند كه كلاس در آن شبكه بوده و هر چهار دانشآموز از يك رايانه استفاده ميكنند و براي آموزش چندرسانهيي از فيلم پاورپوينت و غيره بهرهبرداري ميشود در جهت پايلوت طرح راهاندازي شدهاند.
عباس ذوقيپورـ مدير عامل يك شركت راهاندازي مدارس هوشمند - در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به تاريخچه ايجاد مدارس هوشمند (Smart School) گفت: پروژه مدارس هوشمند به عنوان يكي از هفت پروژه
چشمانداز مالزي در سال 2020 بود كه با هدف كلي افزايش كيفيت آموزش و پرورش در مدارس مبتني بر IT آغاز شد و در گام اول 90 مدرسه در سطوح مختلف را تجهيز كردند.
مشاور سابق فنآوري اطلاعات معاون وزير آموزش و پرورش ادامه داد: در بازديدي كه از مدارس هوشمند مالزي داشتيم از مجريان طرح مالزيايي دعوت كردم تا طي تفاهمنامهاي اجراي طرح مدارس هوشمند در ايران به اين هيات سپرده شود اما از آنجا كه هيات مالزيايي براي امكانسنجي شش ماهه، چهار ميليون دلار خواسته بودند و مجلس اين ميزان را تخصيص
نميداد، اين همكاري منتفي شد.
وي با بيان اين كه بعد از شكست اين همكاري شروع نشده و قرار شد شخصا طرح را پيش ببرم، افزود: بايد طبق برنامه سال 81 فاز مطالعاتي توسط سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي كارها انجام ميشد اما مايل بودم اين كار در ساختار بخش خصوصي و نه توسط وزارت آموزش و پرورش انجام شود. بنابراين از بدنه وزارتخانه خارج شدم و پروژه بعد از موفقيتآميز نبودن راهاندازي دو يا سه مدرسه هوشمند توسط وزارت آموزش وپرورش، ابتر ماند.
ذوقيپور تصريح كرد: از سال 82 تاكنون يك مدرسه در تهران، چهار مدرسه در قزوين، 16 مدرسه در اراك، 2 مدرسه در اهواز و دو مدرسه در يزد را در سطوح مختلف و با پشتيباني مالي سازمان آموزش و پرورش و فعاليتهاي فني شركت Smart School ايجاد و راهاندازي كرديم كه اين مدارس در جهت پايلوت طرح راهاندازي شدهاند.
او همچنين اظهار كرد: وزارت آموزش و پرورش در حال مذاكره با شركت براي ايجاد مدارس هوشمند بيشتر است. آموزش و پرورش يزد نيز خواهان ايجاد 30 مدرسه هوشمند شده است.
اين كارشناس IT تاكيد كرد: ايجاد و احداث مدارس هوشمند قطعا گسترش خواهد يافت، براي افزايش كيفيت آموزشي در اين مدارس در حال توسعه سيستمهاي آموزش جامع هستيم كه همكاري وزارت آموزش و پرورش براي رسيدن به هدف داراي اهميت است.
مدير سابق شبكهي رشد وزارت آموزش و پرورش معتقد است: گذار از ساختار 60 ، 70 ساله آموزش و پرورش نيازمند منابع مالي، مديريت و تحقيق و پژوهش است. اين در حالي است كه امروز آموزش و پرورش نه تنها درگير روزمرگي بلكه درگير كارهاي گذشته است و از اين وضعيت خارج نخواهد شد مگر با بهروزرساني برنامههاي خود.
ذوقيپور در پايان خاطرنشان كرد: به نظر من مسوولان بايد در آموزش و پرورش ديگر نقاط جهان جستوجو كرده و به آموزش به عنوان امر سرمايهيي نگاه كنند و نه هزينهيي.
به گزارش ايسنا طبق مصوبات شوراي ICT وزارت آموزش و پرورش در سال تحصيلي83-84، پايلوت مدارس هوشمند به سازمان آموزش و پرورش شهر تهران محول گرديد. پس از طرح موضوع در شوراي راهبري فنآوري اطلاعات و ارتباطات تعداد 4 دبيرستان در 4 منطقه تهران انتخاب و از سال تحصيلي بعد اجراي آزمايشي طرح در اين مدارس آغاز شد.
براي اجراي طرح وضعيت موجود مدارس از لحاظ تجهيزات و وضعيت نيروي انساني مورد بررسي قرار گرفت. مديران مدارس فوق ضمن شركت در جلسات متعدد كارشناسي در جريان امر قرار گرفتند.
تجهيز و ايجاد شبكه واحدهاي داخلي و نحوه توليد محتواي الكترونيك،آموزش معلمان ( زبان انگليسي و مهارتهاي ICDL) آن به انجام رسيد. در حال حاضر تعداد اين مدارس افزايش يافته و روز به روز بر كيفيت و كارآيي اين مدارس افزدوه ميشود.
اصول حاكم بر برنامه درسي در اين مدارس از سوي وزارت آموزش و پرورش طراحي براي كمك به دانشآموزان براي رشد همه جانبه و متعادل، يكپارچهسازي دانشآموزان براي رشد همه جانبه و متعادل، يكپارچه سازي دانش، مهارتها و ارزشها از طريق برنامه درسي (با پروژهيي كردن فعاليتهاي مربوط به محتوا)، نظم و تداوم در آموزش، ايجاد نگرشهاي مناسب در استفاده از فنآوري و دسترسي همه دانشآموزان به آموزش مطلوب اعلام شده است.
انتهاي پيام
دوشنبه 27 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 375]