واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: توليد نفت كوره نيز تا پايان برنامه پنجم از 71.8 ميليون ليتر در روز فعلي به 68 ميليون ليتر كاهش خواهد يافت.
فارس: مديرعامل شركت پالايش و پخش فرآورده.هاي نفتي با تشريح حادثه آتش.سوزي پالايشگاه آبادان و نقش استنكاف شركت سازنده كمپرسور از راه.اندازي و نصب آن در اين حادثه گفت: شركت آلماني سازنده كمپرسور به طور كتبي از ما به دليل اين اتفاق عذرخواهي كرده و ارسال قطعات يدكي را از سر گرفتند.
عليرضا ضيغمي در نشست خبري صبح امروز به خبرنگاران اظهار داشت: در دولت نهم 10 پروژه بهينه.سازي براي 7 پالايشگاه موجود تعريف شد و همچنين 7 پالايشگاه جديد نيز در برنامه كاري كشور گنجانده شد.
وي متوسط توليد و مصرف بنزين را در سال جاري 54 ميليون ليتر اعلام كرد و گفت: در پايان برنامه پنجم توليد بنزين به 99.7 ميليون ليتر در روز خواهد رسيد و برآورد كرده.ايم در سال 94 مصرف بنزين نيز 60.6 ميليون ليتر در روز باشد.
مديرعامل شركت ملي پالايش پخش فرآورده.هاي نفتي اضافه كرد: ظرفيت پالايشگاهي كشور در حال حاضر 1.7 ميليون بشكه است كه در پايان برنامه پنجم به 2.14 ميليون و تا پايان چشم.انداز به 3.3 ميليون بشكه نفت خام و ميعانات گازي خواهد رسيد.
وي به قديمي بودن پالايشگاه.هاي موجود كشور اشاره كرد و گفت: ظرفيت توليد بنزين پالايشگاه آبادان 9.2 ميليون ليتر در روز است كه با راه.اندازي واحد جديد كراكر با اضافه شدن 4.4 ميليون ليتر در روز به 13.6 ميليون ليتر خواهد رسيد كه ظرفيت واحد جديد از 4.4 تا 6 ميليون ليتر در روز نيز قابل افزايش است.
وي افزود: پالايشگاه تهران در حال حاضر 6.7 ميليون ليتر بنزين در روز توليد مي.كند كه با افزايش 1.8 ميليون ليتري با اجراي پروژه جديد بنزين سازي روبرو خواهد شد.
وي اظهار داشت: پالايشگاه آبادان در آينده يك پروژه اضافه توليد 6 ميليون ليتري نيز خواهد داشت و در كل توليد آن از 9.2 ميليون ليتر فعلي به 18 تا 20 ميليون ليتر با استاندارد يورو 4 خواهد رسيد.
ضيغمي گفت: پالايشگاه امام خميني اراك در حال حاضر 5 ميليون ليتر بنزين توليد مي.كند كه توليد آن 11 ميليون ليتر در روز افزايش خواهد يافت و يك پالايشگاه محوري در تامين بنزين محسوب مي.شود.
وي اضافه كرد: پالايشگاه بندرعباس در حال حاضر 8.5 ميليون ليتر بنزين در روز توليد مي.كند كه 2.5 ميليون ليتر به ظرفيت توليد آن اضافه خواهد شد و ظرفيت 1.1 ميليون ليتري توليد بنزين پالايشگاه لاوان با اضافه شدن 1.9 ميليون ليتر به 3 ميليون ليتر در روز خواهد رسيد.
مديرعامل شركت ملي پالايش پخش فرآورده.هاي نفتي افزود: براي اولين بار پالايشگاه لاوان روزانه يك ميليون ليتر lpg با استاندارد يورو 4 توليد كرد.
وي اظهار داشت: در پالايشگاه تبريز 0.9 ميليون ليتر به توليد 2.2 ميليون ليتري اضافه خواهد شد و در پالايشگاه اصفهان نيز به توليد 8.9 ميليون ليتر در روز فعلي 3 ميليون ليتر افزوده خواهد شد.
وي اضافه كرد: در پالايشگاه اصفهان با طرح تثبيت توليد و بهينه.سازي كه با سرمايه.گذاري سه ميليارد دلار اجرا خواهد شد 6 ميليون ليتر ديگر نيز به ظرفيت توليد بنزين آن اضافه مي.شود.
ضيغمي گفت: پالايشگاه آبادان نيز به 3 ميليارد دلار سرمايه.گذاري براي اضافه توليد 6 ميليون ليتري بنزين نياز دارد كه كلنگ آن با حضور رئيس جمهور به زمين زده شد.
وي افزود: در دولت نهم 2 ميليارد دلار براي بنزين سازي و 11.2 ميليارد دلار براي بهينه.سازي تصويب شد.
وي با اشاره به جذب 70 يا 80 درصد منابع براي پروژه.هاي افزايش ظرفيت در دست اجرا گفت: هم از بانك هاي داخلي و هم از منابع خارجي اعتبار و فاينانس تأمين مي.كنيم كه يكي از منابع خارجي تأمين فاينانس ما نيز كشور چين است.
مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده.هاي نفتي با بيان اينكه تا پايان برنامه پنجم طول خطوط انتقال نفت خام از 4 هزار و 100 كيلومتر فعلي به 5 هزار و 500 كيلومتر مي.رسد، گفت: طول خطوط انتقال فرآورده نيز تا پايان برنامه از 9 هزار كيلومتر فعلي به 11 هزار كيلومتر خواهد رسيد.
وي افزود: ظرفيت مخازن شركت ملي پخش در حال حاضر 12.8 ميليارد ليتر است كه تا پايان برنامه پنجم به 14.4 ميليارد ليتر خواهد رسيد و توليد گازوئيل كشور از 90 ميليون ليتر فعلي به 108 ميليون ليتر تا پايان برنامه خواهد رسيد.
وي اظهار داشت: توليد نفت كوره نيز تا پايان برنامه پنجم از 71.8 ميليون ليتر در روز فعلي به 68 ميليون ليتر كاهش خواهد يافت.
*احداث سه پالايشگاه برون مرزي
وي با اشاره به احداث مشترك سه پالايشگاه برون مرزي در سوريه، اندونزي و مالزي گفت: تا پايان برنامه پنجم قرار است 47.7 ميليارد دلار در صنعت پالايش سرمايه.گذاري شود كه سهم 7 پالايشگاه جديدالاحداث بيش از 25 ميليارد دلار خواهد رسيد.
ضيغمي اضافه كرد: 11.3 ميليارد دلار نيز براي بهينه.سازي و توليد بنزين در پالايشگاه.هاي لاوان، تهران، شازند، اصفهان و آبادان هزينه مي شود و طرح.هاي بهينه.سازي 85 درصد پيشرفت فيزيكي داشته.اند.
وي افزود: در خطوط لوله و مخابرات نيز تا پايان چشم.انداز 6.3 ميليارد دلار سرمايه.گذاري انجام خواهد شد كه احداث 141 ايستگاه جديد مخابراتي علاوه بر كشيدن خطوط لوله از جمله آنهاست.
وي گفت: تا پايان چشم.انداز لااقل 2 ميليارد دلار در پخش فرآورده.هاي نفتي سرمايه.گذاري مي.شود كه عمدتا براي بالا بردن ظرفيت ذخيره.سازي به كار گرفته خواهد شد.
* ضيغمي:مسئوليت حادثه پالايشگاه آبادان را بر عهده مي.گيرم
ضيغمي در ادامه با بيان اينكه تحريم.ها را در كشور به فرصت تبديل كرديم، گفت: حادثه پالايشگاه آبادان اگر بدون حضور رئيس جمهور اتفاق مي.افتاد يك حادثه عادي بود و مسئوليت چنين حادثه.اي به خود من به عنوان مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده.هاي نفتي در حوزه كلان و آقاي مهربان مديرعامل پالايشگاه آبادان باز مي.گردد.
وي افزود: كمتر از يك درصد پروژه در اثر حادثه صدمه ديده و با توجه به اينكه تأسيسات ما زير پوشش بيمه تمام خطرات قرار دارد هزينه جديدي به ما تحميل نخواهد شد.
وي با بيان اينكه تجهيزات پالايشگاهي هيچ ارتباطي با تجهيزاتي كه كاربردهاي دوگانه هسته.اي دارند،ندارد تصريح كرد: 5 سال پيش فروش رشته.هاي تكميلي درون چاهي توسط شركت هاليبرتون و بعضي شركت.هاي ديگر متوقف شد و ما امسال توليد اين قطعه مهم را به توليد انبوه رسانديم.
ضيغمي اضافه كرد: كاربري اين تجهيزات برخلاف تجهيزات پالايشگاهي دوگانه است و هر سري آن 300 هزار دلار ارزش دارد.
وي با بيان اينكه شركت.هاي فرانسوي براي نصب بويلرهايي كه به آنها سفارش داده شده بود تعهد داده بودند اما نيامدند،گفت: شركت آلماني توليد كننده توربو كمپرسور يك سال پيش كارشناسي را براي راه.اندازي اين قطعه مهم به ايران فرستاد اما ادعا كردند كه اين شخص مريض شده است و از اعزام كارشناسان سر باز زدند.
وي افزود: بنده به مديرعامل پالايشگاه آبادان مجوز دادم كه از شركت هاي داخلي به صورت موازي براي بررسي و راه.اندازي تجهيزات استفاده كنند.
وي تأكيد كرد: براي توليد كمپرسور و ماشين.هاي دوار بزرگ در كشور اقدام كرده.ايم و در آينده نزديك صنعت نفت را از اين لحاظ از واردات بي.نياز مي.كنيم.
وي با بيان اينكه انفجاري در تأسيسات آبادان رخ نداده و فقط آتش.سوزي اتفاق افتاده است، گفت: پمپ.ها و كمپرسور كاملا سالم هستند و در كنار آن برج.هاي بسيار بلندي كه مملو از بنزين سوپر است نيز كاملا سالم هستند و انفجاري در هيچ يك از آنها رخ نداده است.
ضيغمي اظهار داشت: شركت آلماني سازنده كمپرسور به طور كتبي از ما به دليل اين اتفاق عذرخواهي كرده و ارسال قطعات يدكي را كه قطع كرده بودند از سر گرفتند.
وي با تاكيد بر اينكه آنها با ما قرارداد دارند و موظفند به ما خدمات ارائه كنند گفت: در پروژه تقويت فشار نار از شركت زيمنس كالا خريديم اما آنها كالاي ما را ارسال نمي.كردند، ما به آنها اخطار كرديم و آنها ارسال تجهيزات را از سر گرفتند.
مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده.هاي نفتي با بيان اينكه آنها با موضع.گيري قاطع ما بلافاصله موضع خود را عوض مي.كنند، افزود: اگر آنها به قرارداد خود پايبند نباشند ما آنها را وارد ليست سياه مي.كنيم و در خريدهاي آينده آنها را حذف خواهيم كرد.
وي اضافه كرد: تمام سيستم.هاي پالايشگاه از چند ماه پيش آماده بود و ما تمام تلاش خود را كرديم كه شركت آلماني سازنده كمپرسور به دليل مسائل مربوط به ضمانت خود اين كمپرسورها را راه.اندازي كند،اما آنها استنكاف كردند و ما هم ترجيح داديم به مدت طولاني معطل آنها نمانيم.
وي افزود: اين مشكل مي.تواند به دليل خطاي فردي در بهره.برداري رخ داده باشد كه در كميسيون.هاي تخلفات با چنين خطاهايي برخورد خواهيم كرد.
ضيغمي گفت: اگر تعداد مجروحان ما 35 نفر بود به اين دليل بود كه افراد حاضر در پالايشگاه مسئوليت زيادي براي اطفاي حريق احساس مي.كردند و به آن نزديك شدند.
* اعتبار جديدي پس از هدفمندي يارانه.ها دريافت نكرديم
وي در ادامه با بيان اينكه 26.2 ميليون ليتر در پروژه.هاي بهينه.سازي به غير از آبادان و اصفهان به توليد بنزين كشور افزوده خواهد شد و رقم آن را به 70 ميليون ليتر در روز خواهد رساند گفت: در پروژه.هاي بنزين.سازي بزرگ آبادان و اصفهان نيز 12 ميليون ليتر ديگر به اين رقم افزوده خواهد شد.
وي با تأكيد بر اينكه در جريان هدفمندي يارانه.ها چيزي به اعتبارات وزارت نفت و پالايش و پخش اضافه نمي.شود، ما نفت خام را با 95 درصد قيمت فوب مي.خريديم و دولت بنزين را با قيمت فوب از ما خريداري مي.كرد.
وي با بيان اينكه ما 5 فرآورده اصلي پالايشگاهي را با نرخ تكليفي و بقيه فرآورده.ها را با نرخ آزاد مي.فروشيم،اضافه كرد: فاصله زيادي بين توليد مصرف نفت كوره در كشور وجود دارد چنانكه 86 ميليون ليتر از اين محصول در اين كشور توليد مي.شود و روزانه تنها 38 ميليون ليتر از آن مصرف مي.شود.
مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده.هاي نفتي افزود: چون سازوكار صادرات در امور بين.الملل شركت ملي نفت انجام مي.شود، آنها صادرات نفت كوره را به نيابت از ما انجام مي.دهند و در عين حال تصميم.گيري شد كه صادرات بنزين، نفت گاز، نفت كوره و فرآورده.هاي مشابه از طريق بورس انجام شود.
وي اضافه كرد: با عراق، ارمنستان و افغانستان براي صادرات فرآورده.هاي نفتي توافقاتي داشته.ايم چنانكه قرار است به وسيله يك خط لوله 8 اينچي نفت گاز و بنزين را به ارمنستان ارسال كنيم كه ميزان آن در مجموع يك و نيم ميليون ليتر در روز خواهد بود و تا 3 يا 4 ميليون ليتر نيز قابل افزايش است.
وي از توافق عراق براي صادرات روزانه سه ميليون ليتر نفت گاز خبرداد و گفت: قبلا پيشنهاد داده بوديم يك خط لوله فرآورده به سمت عراق كشيده شود كه اگر اين پروژه زنده شود در رقم بارگيري تانكرها صرفه.جويي كلاني انجام مي.شود.
وي ميانگين مصرف سه ماهه اول سال 89 را 63.3 ميليون ليتر و ميانگين مصرف سه ماهه سال جاري را 58 ميليون ليتر اعلام كرد و گفت: ميانگين فعلي مصرف روزانه 55 تا 56 ميليون ليتر است.
مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده.هاي نفتي با بيان اينكه پايه توليد بنزين فعلي كشور 45 ميليون ليتر در روز است كه با افزودن بنزين سوپر آن را به 55 ميليون ليتر در روز مي.رسانيم، گفت: در حال حاضر 2 ميليون ليتر در روز در اراك، يك ميليون در لاوان و 4 ميليون ليتر در روز در آبادان به توليد بنزين سوپر اضافه شده كه باعث كاهش 7 ميليون ليتري واردات بنزين سوپر مي شود.
وي ميانگين توليد بنزين در سال 90 را 45.6 ميليون ليتر و ميانگين مصرف را در خرداد ماه 59.9 ميليون ليتر اعلام كرد و گفت: اين ميزان توليد به توليد بنزين پايه بدون احتساب افزودني.هايي چون بنزين سوپر و mtbe مربوط است.
وي اظهار داشت: واردات گاز مايع كشور به صفر رسيده و اگر در جايي محموله.اي وارد مي.شود به دليل سوآپ است چنانكه به تازگي از lpg توليد پالايشگاه لاوان دو محموله 3 يا 4 هزار تني صادر شده است.
ضيغمي با بيان اينكه ميانگين مصرف نفت گاز در سال 90 را 85 ميليون ليتر پيش.بيني مي.كنيم گفت: هدف از اجراي اين پروژه.ها قرار گرفتن پالايشگاه.ها در مرز سود دهي است چنانكه بدون اجراي اين طرح.ها پالايشگاه ابادان زيان ده مي.بود
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]