واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: كوتاه وخواندني
بيماري MS در زنان دو تا سه برابر بيش از مردان است
يك متخصص مغز و اعصاب گفت: شايع ترين سن ابتلا به ام اس، حد فاصل 20 تا 40 سالگي بوده و شيوع بيماري در زنان دو تا سه برابر بيش از مردان است.
فرهاد گلي پور در گفت وگو با ايسنا، بيماري MS را يك بيماري سيستم اعصاب مركزي معرفي كرد كه در اثر تخريب بافت "ميلين" در قسمت هاي مختلف اين اعصاب بروز مي كند و افزود: استعداد ژنتيكي، عفونت هاي ويروسي و مكانيسم هاي خود ايمني در بدن از مهمترين عوامل ايجاد بيماري ام اس به شمار مي رود.
گلي پور، ام اس را شايع ترين بيماري "نورولوژيك ناتواني" و از كارافتادگي در بالغين جوان دانست و يادآور شد: عواملي همچون واكسيناسيون، جراحي و بيهوشي و استرس گاهي اوقات مي توانند از عوامل زمينه ساز ايجاد اين بيماري باشند.
اين عضو انجمن ام اس ايران علائم بيماري "مولتيپل اسكلروزيس" را بسته به عمل تخريب در اعصاب مركزي مختلف دانست و افزود: تاري ديد معمولا در يك چشم و اختلال در ديد رنگي در اثر تخريب عصب چشم، سرگيجه هاي طولاني مدت، اختلال حركت چشم، دوبيني، اختلال در تعامل و حركت در پي تخريب ساقه مغز همچنين گزگز و كرختي در اندام ها كه شايع ترين علامت اوليه است در اثر تخريب نخاع بروز مي كند. گلي پور، علائمي همچون اختلال در تكلم در حالت پيشرفته، دردهاي شديد لحظه اي در صورت و اندام ها، مشكلات ادراري، اختلالات جنسي، خستگي و علائم مغزي به صورت افسردگي را بسته به مرحله بيماري و بخش آسيب ديده از ديگر علائم ممكن در MS برشمرد.
وي "كورتون" و "اينترفرون ها" را به عنوان داروهاي تنظيم كننده سيستم ايمني معرفي كرد كه موجب كاهش حملات و علائم MS مي شوند.
گلي پور با بيان اين مطلب كه درمان هاي علامتي صرفا موجب درمان علائم منحصر موجود در انواع بيماري MS مي شوند، افزود: درمان هايي همچون اكسيژن درماني، طب سوزني و استفاده از نيش زنبور گاهي پيشنهاد مي شوند اما خيلي موثر نمي باشند.
اين متخصص مغز و اعصاب، تغذيه سالم، ورزش مناسب به ويژه شنا، كاهش استرس، مصرف سبزيجات و ميوه جات تازه و استفاده از روغن هاي غيراشباع به خصوص روغن آفتابگردان را در جلوگيري از ابتلا به اين بيماري و تشديد علائم آن موثر دانست و به مبتلايان توصيه كرد: از قرار گرفتن در معرض گرماي زياد خودداري كنند.
كارشناسان نظارت دقيق بر مواد نانو را ضروري مي دانند
كارشناسان خواستار انجام آزمايشهاي بيشتر و نظارت دقيق تر بر مواد نانو هستند كه كاربرد فزاينده اي در كالاهاي مصرفي پيدا كرده اند.به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري رويترز از لندن، كارشناسان "كميسيون سلطنتي" انگليس از جوامع علمي، حقوقي، تجاري و پزشكي طي يك گزارش اعلام كردند: ما با بررسي آثار بالقوه زيست محيطي و سلامتي مواد نانو به اين نتيجه رسيديم كه برخي (اما نه همه) رده هاي مواد نانو، مورد نگراني هستند. در اين گزارش به ويژه، مولكول هاي كربني شبيه توپ فوتبال به نام "باكي بال ها" كه مي توانند كاربردهاي بالقوه اي نظير دارورساني به بدن و پيل هاي سوختي داشته شده باشند، و همچنين نانولوله ها و نانونقره ذكر شده اند. مطالعات اخير نشان داده است "باكي بال ها" ، با تجمع چربي مي توانند سلامت فرد را به خطر اندازند. اين مطالعات نانولوله هاي كربني را با احتمال ابتلا به سرطان ريه مرتبط شناخته است. فناوري نانو به معناي طراحي و دستكاري موادي در اندازه هاي هزاران بار كوچكتر از ضخامت يك تار موي انسان است. استفاده از اين مواد براي ساخت مواد محكم و سبك، مواد آرايشي بهتر و حتي مواد غذايي خوشمزه تر مورد توجه قرار گرفته است. اين درحالي است كه آثار احتمالي اين مواد بسيار كوچك به تازگي مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. يك گزارش ديگر در انگليس نسبت به ناكارامدي مقررات كنوني در برخورد با فناوري نانو هشدار داده است. يك كارشناس زيست بوم شناسي به نام جان لاوتن ابراز نگراني كرده است كه محصولات پيشرفته تر نسل بعد نانو مسائلي را بوجود خواهد آورد كه با آنها نمي توان به منزله مواد شيميايي يا تركيبي از مواد شيميايي برخورد نمود. اين گزارش كه دولت موظف به پاسخگويي به آن است، همچنين مشخص كرده است كه دليلي براي تعليق يا ممنوعيت كامل (توليد) مواد نانو وجود ندارد.
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]