واضح آرشیو وب فارسی:فارس: هاشمي رفسنجاني: هدف سند چشم انداز 20 ساله داناييمحوري است
خبرگزاري فارس: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تقويت توان علمي و اتكاي مديريت توسعه كشور بر دانايي، تأمين امنيت فردي، اجتماعي و ملي و نيز تقويت عدالت فردي و اجتماعي و توازن منطقهاي را از جمله اهداف سند چشم انداز 20 ساله كشور برشمرد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، آيتالله اكبر هاشمي رفسنجاني امروز يكشنبه در دومين سمپوزيوم بينالمللي "ايران توسعه يافته 1404" كه در مركز همايشهاي بين المللي سازمان صداوسيما برگزار شد، اظهار داشت: موضوع كار اين همايش، پايه اساسي زندگي ما و پيشرفت كشور و نظام را كه در سند چشم انداز بيست ساله ترسيم شده است دربردارد.
وي در توضيح سابقه و تاريخچه تدوين سند چشم انداز بيست ساله كشور گفت: بعد از دوران دفاع مقدس و با آغاز دوران سازندگي، به اجراي برنامه هاي بلندمدت در كشور احساس نياز كرديم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه برنامههاي پنج ساله را كافي نديديم و فكر كرديم بايد افق دورتري را ديد و متناسب با نقاط زماني برنامهاي تهيه كرد، تصريح كرد: پيشنهاد تهيه برنامه 25 ساله براي كشور مطرح شد ولي با پايان يافتن دولت سازندگي اين تفكر پيگيري نشد ولي بعد از مدتي كه خلأ اجراي يك برنامه بلندمدت در كشور مشهود شد و مقام معظم رهبري سند چشم انداز را به جاي برنامه 25 ساله مطرح كردند.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه براي سند چشمانداز بسيار كار شده و عقبه چند سطري كه شما به عنوان سند مي بينيد قفسه هايي از كتاب ها و مجموعه هاي آماري و اسناد است، در توضيح روند تدوين سند چشم انداز افزود: نخست، شرايط و وضع موجود را بررسي و سپس موانع، فرصت ها، تهديدها و نيازهاي حركت بيست ساله را مشخص كرديم؛ اين برنامه واقعاً نياز به توضيح دارد و اگر كسي از عقبه اين كار بزرگ بي خبر باشد نمي تواند به عمق واقعيات اين ثمر برسد.
وي با اشاره به رسالت خطير اصحاب رسانه براي فرهنگ سازي درخصوص اين سند گفت: مراكز اطلاعرساني به عنوان وظيفه ملي و انقلابي اين سند را براي مردم توضيح دهند تا مردم مطلع شوند و منتظر آثار اين سند در زندگي خود باشند و مشاركت كنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود با اشاره به اينكه سند چشمانداز با محتواي واقعي آن هنوز در جامعه جاي خود را پيدا نكرده است، افزود: فرهنگ اجرايي كردن اين سند هنوز ميان مسئولان كشور و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي جا نيفتاده است.
وي به تدوين سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي براي اجرايي شدن سند چشم انداز بيست ساله بر اساس دستور مقام معظم رهبري اشاره كرد و گفت: مكمل سند چشم انداز، سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي است كه تدوين شد و اجرايي خواهد شد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تأكيد بر اينكه مباني ارزشي در سند چشم انداز بيست ساله به دقت در نظر گرفته شده است كه نياز به كار مستمر دارد و بايد بررسي آن ادامه يابد، افزود: اما نخستين مورد در متن و اهداف سند چشمانداز 20 ساله، تقويت توان علمي و اتكاي مديريت توسعه علمي كشور بر دانايي است.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه كشورهاي توسعه يافته به دانش روز متكي هستند ولي كشورهاي جهان سوم با منابع خدادادي كه دارند زندگي شان را با برداشت از جيب نسل هاي آينده تأمين مي كنند، ادامه داد: در استفاده از اين منابع، دانش به كار نميرود و نادرست و ارزان از آنها بهره برداري مي شود.
وي خاطرنشان كرد: تنها مقايسه مصرف انرژي در ايران و هند با توجه به جمعيت فراوان آنها و جمعيت كم ايران نشان مي دهد كه در مديريت بي توجهي مي شود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام لازمه دانشمحوري و مديريت مبتني بر دانايي را افزايش بهرهوري ذكر و تصريح كرد: بهرهوري از بزرگترين كارهايي است كه بايد در اين دوره اتفاق بيفتد.
هاشميرفسنجاني پايه علمي كشور را قوي توصيف كرد و افزود: دانشگاهها و مراكز علمي پژوهشي بسياري در كشور داريم ولي اين همه راه نيست؛ بايد به سطح بالاي دانش برسيم و به روز شويم ولي عقب هستيم.
وي هدف بعدي سند چشم انداز بيست ساله را تأمين امنيت ملي دانست و افزود: همه حركتهاي جامعه، از فرهنگي گرفته تا اقتصادي، به فراغ بال و آسايش خاطر نياز دارد؛ حتي به امنيت شغل هم اشاره كردهايم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: اگر آسايش خاطر براي استعدادها نباشد، يا بي استفاده اينجا ميمانند يا از دست ما فرار مي كنند و استعدادهاي عظيمشان را به خارجيها ميدهند.
وي هدف ديگر سند چشمانداز بيست ساله را تقويت عدالت فردي، اجتماعي و توازن منطقهاي بيان كرد.
هاشمي رفسنجاني در اين باره توضيح داد: مناطق عقب افتاده در آمايش سرزميني بايد سهم خودشان را بگيرند؛ عدالت توسعه فقر نه، عدالت توسعه غنا كه بدون توسعه امكان پذير نيست.
وي افزود: اين هدف مسيرهاي علمي و روشن دارد و با شعارهاي پر زرق و برق امكانپذير نيست.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: تأمين اجتماعي را با پرداخت چند شاهي به مردم نميتوان تامين كرد؛ از بدو تولد فرد تا مرگ بايد تأمين اجتماعي شود تا عدالت تحقق يابد.
وي همچنين رشد مستمر، پيشتازي و جبران عقب افتادگيها، بهره برداري از سرمايه نيروي انساني، امكانات و ابزار، و تقويت معنويت فرهنگي از دو بعد ملي و اسلامي را از ديگر اهداف سند چشم انداز بيست ساله كشور دانست.
هاشميرفسنجاني با اشاره به اينكه بعد از تحقيق و محاسبات علمي عدد 8 درصد براي رشد مستمر تعيين شده است گفت: اين عدد شعاري نيست و محتاطانه و مبتني بر تجربه و محاسبه دقيق علمي، تعيين شده است.
وي همچنين نوآوري و بهره گيري از دستاوردهاي جديد علمي، فني و مديريتي را هدف ديگر سند چشم انداز بيست ساله دانست و افزود: اگر بخواهيم در جا بزنيم و از نوآوري ها استفاده نكنيم از دنيا عقب خواهيم افتاد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: اين اصل اسلامي و ديني ماست كه كسي نبايد دو روز زندگي اش شبيه هم باشد؛ چگونه مي توان تصور كرد بيست سال زندگي مردم كشور شبيه هم باشد؟
وي افزود: مگر مي توان از منابع هستهاي و زيستي امروز و از ارزش هاي نانو كه با وزن كم و بازدهي بالا، صنايع را بارور ميكند، بياطلاع بود و استفاده نكرد؟
هاشمي رفسنجاني تأكيد كرد: بايد جلو باشيم يا دست كم در مسير حركت كنيم؛ در جا زدن و عقب ماندن كه آينده را تأمين نمي كند.
وي با اشاره به تنوع زيستي، قومي و جغرافيايي در كشور گفت: اگر از كشور ما روحيه وطن دوستي گرفته شود، در خطر خواهد بود؛ اگر ارادت ديني و ارادت به اهل بيت (ع) تضعيف شود، اتحاد ملي ما آسيب خواهد ديد و اگر مكتب اسلام تضعيف شود، شيرازه كشور از هم خواهد پاشيد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين پويايي اقتصادي، انعطاف پذيري و تمركززدايي را جزو اهداف ديگر سند چشم انداز بيست ساله كشور برشمرد و گفت: نمي توانيم متحجر باشيم؛ بايد پويايي داشته باشيم، كارها را از تمركز در دولت نجات دهيم و انرژي عظيم بخش خصوصي را به كار بگيريم؛ با اين روش ها مي توانيم به اهدافمان برسيم.
وي قطع وابستگي به نفت و ايجاد تنوع در منابع و بهره گيري از منابع انساني را ديگر هدف تدوين سند چشم انداز بيان كرد و افزود: وقتي نفت به 140 دلار هم رسيد هيچ اتفاقي در كشور نيفتاد جز اينكه به قيمت بالا وابسته شديم و حالا كه قيمت پايين آمده است متأسفانه مصرف گرا شده ايم و اكنون پايين آوردن توقعات مصرفي كشور مشكل است.
هاشمي رفسنجاني تأكيد كرد: از خواسته هاي مهم ما اين است كه وابستگي به نفت را قطع كنيم و ذخيره احتياطي مان قرار دهيم، از ذخيره كردن آن استفاده كنيم و اعتبارمان را بالا ببريم.
وي از ديگر اهداف سند چشم انداز بيست ساله كشور به گسترش همكاري هاي جهاني و منطقه اي و استفاده از تجارب، امكانات و بازار ديگران اشاره كرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در دنيايي كه به دهكده جهاني تبديل شده است، مگر مي توانيم تعامل نداشته باشيم؟ البته اين تعامل نبايد به معناي تسليم باشد.
وي ارتقاي سطح معيشت و رفاه عمومي را نيز از اهداف سند چشم انداز بيست ساله كشور بيان كرد و افزود: از وعده هاي ما اين است كه بر اساس دستورهاي اسلامي، زندگي در حد معمول را براي مردم فراهم كنيم.
هاشمي رفسنجاني تصريح كرد: كفاف و عفاف معاش چيزي است كه اسلام مي خواهد و ما بايد آن را براي مردم تأمين كنيم و مي توانيم تأمين كنيم؛ از حق، دسترنج و نتيجه كار خود مردم.
وي همچنين به تقويت خانواده و موقعيت زنان به عنوان هدف ديگر سند چشم انداز بيست ساله كشور اشاره كرد و گفت: انصافاً هنوز حق زنان در كشور ما ادا نشده است، شك نكنيد؛ در فضاي صدر اسلام كه آوردن دختر ننگ بود پيامبر (ص) چگونه شأن زنان را در حوزه هاي اجتماعي، نظامي و فرهنگي بالا برد؟
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: هر چند اقدامات خوبي انجام شده است، هنوز زنان را بيرون از خانه جدي نگرفتهايم؛ بايد از اين ظرفيت بزرگ آن هم با اتكا به اسلام، نه به عنوان تقليد از ديگران استفاده كنيم.
انتهاي پيام/
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]