واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان اولين همايش ملي علوم و تكنولوژي بذر ايران برگزار شد
گرگان - خبرگزاري ايسكانيوز : اولين همايش ملي علوم و تكنولوژي بذر ايران با حضور متخصصين، محققين، اساتيد و جمعي از دانشجويان در تالار خليج فارس دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان برگزار شد.
به گزارش روز يكشنبه گروه علمي فرهنگي باشگاه خبرنگاران دانشجويي " ايران " ايسكانيوز " رييس اين همايش ضمن خير مقدم به شركت كنندگان گفت: همايش ها، نمايشگاهي از دستاوردهاي علمي، ايده ها و انديشه هايي هستند كه متخصصين و محققين به آن دست يافته اند و فرصتي براي انتقال ايده ها و تجارب آنان مي باشد.
رييس دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان افزود: جمع آوري بذز يكي از فرآيندهايي است كه به شكل گيري تمدن كمك و نقش بسيار عمده اي در توسعه جوامع انساني ايفا كرده است.
دكتر رامين رحماني گفت: بذرها بايد از لحاظ ژنتيكي و ارزش غذايي هويت ثبت شده اي داشته باشند تا زمينه توليد بيشتر و رونق اقتصادي را فراهم كنند.
وي ابراز اميدواري نمود اين همايش بتواند در ارائه يافته هاي تحقيقاتي و نظرات علمي جمعي از متخصصين و محققين در زمينه بذر و نهال به نحو احسن برگزار شود و از مسئولين حاضر در همايش خواست به فناوري توليد بذر و كارآفريني در زمينه علوم بذر توجه ويژه اي شود.
در ادامه همايش معاون تحقيقات و فناوري موسسه توليد ثبت و گواهي بذر و نهال گفت: با توجه به اين كه جمعيت جهان در سال 2050 بيش از 11 ميليارد نفر خواهد بود از اينرو تأمين غذاي سالم براي اين جمعيت رو به افزايش، همچنين حفاظت از محيط زيست كه به طور مستقيم با سلامت غذا و انسان مرتبط است هدف اساسي برنامه هاي توليد مواد غذايي در كشورهاي جهان بوده كه با تهيه راهبردهاي لازم در جهت تحقق اين هدف تلاش مي كنند.
آيدين حميدي با اشاره به تاريخچه كنترل و گواهي بذر در ايران افزود: در سال 1382 با تصويب قانون ثبت ارقام گياهي و كنترل و گواهي بذر و نهال كشور در مجلس شوراي اسلامي و شروع به كار موسسه تحقيقات ثبت و گواهي بذر و نهال طبق مفاد اين قانون، كليه فعاليت هاي كنترل و گواهي بذر در كشور توسط آن موسسه انجام مي شود.
وي حفاظت از ميراث فرهنگي، نبود نظام گواهي نهال، عدم سرمايه گذاري شركت هاي خارجي در صنعت بذر و نهال كشور و عدم وجود انگيزه براي بخش خصوصي در زمينه اصلاح و معرفي ارقام جديد گياهي را از دلايل تشكيل اين موسسه ذكر كرد.
وي افزود: تدوين استانداردهاي بذر و نهال مبتني بر تحقيق، انجام پروژه هاي تحقيقاتي در زمينه هاي ارتقاء كيفيت، روش هاي حفظ كيفيت و سلامت و شناسايي و ثبت ارقام گياهان زراعي و باغي و به كارگيري نتايج آنها با همكاري موسسات تحقيقاتي با توجه به لزوم پژوهش در زمينه دانش و فناوري بذر و نهال و نوپا بودن اين زمينه پژوهش در كنار امور اجرايي امري ضروري است.
همچنين رييس سازمان جهاد كشاورزي گلستان با اشاره به جايگاه برخي محصولات زراعي و استراتژيك و عمده گلستان گفت: استان گلستان ساليانه در بخش دانه هاي روغني با توليد حدود 240 تا 230 هزار تن رتبه اول كشوري، گندم با توليد 1 ميليون و 200 هزار تن رتبه سوم، برنج با 250 هزار تن و جو با توليد 150 هزار تن رتبه سوم و نباتات علوفه اي با توليد 550 هزار تن رتبه هفتم را در كشور داراست.
الهيار ناظمي به ويژگي منحصر به فرد استان گلستان ووجود بيش از 70 نوع محصول در اين استان اشاره كرد و اظهار داشت : بذر يك موجود زنده داراي ويژگي اصلاح پذيري و تكامل پذيري كه امكان افزايش كمي و كيفي قابل توجهي را در توليد در صورت استاندارسازي فراهم مي آورد.
وي خاطر نشان كرد: علي رغم كليه تلاش هاي انجام شده در خصوص توليد ارقام با خصوصيات ژنتيكي و پتانسيل هاي متفاوت براي ميكرو كليماهاي موجود در استان و با نياز مبرم به انجام تحقيقات كاربردي جهت حصول نتيجه و موفقيت در امر كشاورزي استان و كشور ضرورت تعامل بيشتر دانشگاه و سازمان جهاد كشاورزي با توجه به شناخت و آگاهي كامل از اولويتها و چالش هاي محصولات مختلف زراعي و بهره گيري از علوم و فنون جديد مانند مولكولي، مهندسي ژنتيك و فناوري نانو در جهت فائق آمدن بر چالش هاي فراسوي استان از جمله توليد بذور متحمل به آب ماندگي، توليد بذور مقاوم به خشكي، توليد بذور متحمل به سرما و ارائه راهكارهاي كاربردي در زمينه پيشگيري از عارضه غلاف بندي در سويا احساس مي شود.
در ادامه دكتر حميد رضا صادقي پور، استاديار دانشگاه علوم كشاورزي گرگان پيرامون اثرات متابوليكي سودمند استراتيفيكاسيون سرد در برطرف سازي خواب دانه هاي گردو، همچنين دكتر رضا توكل افشار عضو هيئت علمي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران در مورد بيوتكنولوژي بذر و جنبه هاي كاربردي آن در بيولوژي بذر پرداختند.
در بخش ديگري از مراسم افتتاحيه، دكتر ناصر لطيفي، دبير همايش گفت: تجارب نشان داده علاوه بر كارگاه هاي آموزشي، دوره هاي كوتاه مدت آموزشي، نياز به برگزاري همايش نيز احساس مي شود.
وي افزود: 400 مقاله از سراسر كشور به دبيرخانه همايش ارسال شد كه از اين تعداد با داوري 21 نفر از اساتيد سازمان ها،موسسات و دانشگاه ها، 332 مقاله پذيرفته شد كه 36 مقاله بصورت شفاهي و مابقي بصورت پوستر ارائه شد.همچنين در حاشيه اين همايش دو روزه نمايشگاهي از مقالات پذيرفته شده بصورت پوستر، نمايشگاه بذر مركز بذر جنگلي خزر و نمايشگاه كتاب با همكاري انتشارات جهاد دانشگاهي دانشگاه مشهد با موضوع بذر نيز برگزار شد.
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]