واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: محمدي:
خبرگزاري فارس: دبير سياسي روزنامه كيهان با اشاره به شكستن تعليق UCF اصفهان، گفت: در آخرين روزهاي دولت خاتمي قرار شد اين كار انجام شود اما هيچ انگيزه.اي در اين دولت براي شكستن تعليق مشاهده نشد و اگر تكليف رهبري نبود دولت خاتمي تعليق UCF اصفهان را نمي.شكست.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس مهدي محمدي دبير سياسي روزنامه كيهان و علي شكوهي عضو ستاد موسوي شب گذشته به دعوت بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق(ع) در مناظره «بررسي تفاوت ديدگاه.هاي احمدي.نژاد و موسوي در مسائل بين.المللي» شركت كرده و به سوالات دانشجويان پاسخ دادند.
* شكوهي: از سرنوشت ساير ملت.ها نبايد غافل شد
در ابتداي جلسه علي شكوهي با بيان اينكه تفاوت انقلاب اسلامي با ساير كشورها در نگاه ايدئولوژيك و اعتقادي آن است اظهار داشت: هر كشوري بدنبال حفظ منافع و آرمان.هاي خود است ولي در جمهوري اسلامي آرمان.هايي فراتر از مرزهاي ملي و اعتقادي وجود دارد.
وي ادامه داد: توزيع قدرت و ثروت در جهان عادلانه نيست و بايد اصلاح شود، سهم كشورهاي اسلامي در اين معادلات جهاني نيز بايد تجديدنظر شود و همچنين از سرنوشت ساير ملت.ها نبايد غافل شد.
شكوهي با اشاره به اينكه گاهي بين آرمان.ها و منافع ملي تعارض ايجاد مي.شود، گفت: اين مسئله در همه انقلاب.ها رخ مي.دهد و نكته اصلي اين است كه آيا بايد به منافع ملي محدود شد يا اينكه به سوي آرمان.هاي فراملي حركت كرد؟
وي با اشاره به انقلاب شوروي و وقوع اين اتفاق در آن، خاطرنشان كرد: در انقلاب اسلامي ايران نيز شاهد همين مباحث بوديم، بعد از وقوع انقلاب بسياري از نيروهاي انقلاب و حتي امام خميني(ره) بحث صدور انقلاب را مطرح كردند و در برخي مقاطع گفته شد كه انقلاب ما صادر شده و تأثير خود را در مجامع بين.الملي داشته است.
وي افزود: در مقابل اين جريان كساني بودند كه اعتقاد داشتند بايد در چارچوب منافع ملي خود براي سربلندي ايران گام برداريم و وظيفه.اي بيش از. آن نداريم.
شكوهي با اشاره به حضور سيدمهدي هاشمي در واحد جنبش.هاي آزادي.خواه سپاه در روزهاي اول انقلاب، ادامه داد: اين جنبش تلاش مي.كرد بيرون از حصار دولت با جنبش.هاي آزادي.خواه جهان اسلام ارتباط برقرار كرده و حتي شاهد برخي اقدمات فيزيكي هم در اين زمينه بوديم.
وي با بيان ينكه اين جريان رابطه با ملت.ها را بر روابط با دولت.ها ترجيح مي.داد، اظهار داشت: حضرت امام خميني(ره) اين روند را رد كرده و متعقد بودند نبايد با گذشتن از دولت.ها تنها به ارتباط با مردم فكر كنيم و به همين دليل واحد جنبش آزادي.خواه سپاه را به وزارت خارجه منتقل كرد تا ضمن حفظ منافع ملي كشور و ارتباط با دولت.ها و ملت.ها، صدور انقلاب و الگوسازي جهاني را اجرايي كنيم.
وي در ادامه اظهار داشت: نمي.توان از سرنوشت كشور خود غافل شد و تمام نيروي خود را صرف خارج از كشور كرد در عين حال نمي.توان به اسم منافع ملي حق و حقوق ديگر ملت.ها را به رسميت نشناخت.
شكوهي در ادامه اظهارات خود تأكيد كرد: اگر منافع ملي با آرمان.ها همسو باشند مشكلي ايجاد نمي.شود، مثلا دفاع از شيعيان پاكستان عين منافع ملي كشور است، اما اگر در جايي تعارض رخ داد بايد بررسي كنيم كه تا چه حد موجوديت جمهوري.اسلامي به خطر مي.افتد يعني بايد ميزان سود و زيان آن را سنجيده ولي حق معامله بر سر مسائل اساسي خود را نداريم.
وي به قطعنامه 598 اشاره كرد و گفت: در اين مورد زماني كه امام ديدند منافع ملي و موجوديت كشور به خطر مي.افتد و ملت تاوان آن را پس مي.دهند علي.رغم ميل باطني قطعنامه را پذيرفتند.
* محمدي: شايسته.ترين گزينه در حيطه سياست.خارجي براي 4 سال آينده احمدي.نژاد است
مهدي محمدي در ابتداي اظهارات خود با بيان اينكه فرض را بر اين مي.گيريم كه آقاي شكوهي براساس گفته.هاي پيشين خود از جريانات اصولگراي حامي موسوي بوده و بر همين اساس مدافع عملكرد هسته.اي دولت خاتمي نيست، خاطرنشان كرد: دولت نهم منافع ملي كشور در حيطه سياست.خارجي را با خطاي اندكي به درست.ترين شكل ممكن تامين كرد.
وي با بيان اينكه بايد مشخص شود در دستگاه ديپلماتيك منافع ملي بر چه اساسي تعريف مي.شوند، اظهار داشت: در دولت.هاي گذشته منافع ملي در يك ديدگاه نظري تعريف مي.شد كه اين گزاره در دولت نهم اصلاح شد و دولت نهم براي رسيدن به منافع ملي كم.هزينه.ترين راه.ها را انتخاب كرده و آنها را اجرا كرد، پس در حيطه سياست خارجي شايسته.ترين گزينه نسبت به سايرين براي بدست گرفتن سكان كشور در 4 سال آينده احمدي.نژاد است.
دبير سياسي روزنامه كيهان در ادامه سخنانش با بيان اينكه شكوهي به عنوان نماينده موسوي بايد در مورد عملكرد كانديداي مورد حمايت خود صحبت كند، گفت: موسوي در 4-5 ماه گذشته يك چهره اصلاح.طلب از سوي خود بروز كرده و بارها بر اصلاح.طلب بودن خود تأكيد داشته است، اگرچه برخي اصولگرايان مي.خواهند از ايشان حمايت كنند.
محمدي ادامه داد: موسوي تا امروز هيچ استراتژي مشخصي براي حل بحران.هاي امنيت ملي كشور از جمله مسئله هسته.اي، دولت جديد آمريكا و مسائل منطقه.اي ارائه نكرده و تا امروز هيچ مخالفتي از موسوي با سياست امنيت ملي خاتمي مشاهده نشده است و حتي زماني كه ايشان مشاور خاتمي بودند در خصوص عملكرد دولت اصلاحات موضعي اتخاذ نكردند، پس فرض را بر اين مي.گيريم كه موسوي با روند سياست خارجي خاتمي موافق بوده است.
وي با بيان اينكه دولت نهم در 4 سال گذشته سياست خارجي كشور را بر يك مبناي صحيح استوار كرده و براي آن هزينه.هايي نيز پرداخت كرده. است، خاطرنشان كرد: دولت نهم تحت نظر مقام معظم انقلاب و پيروي تقريبا كامل از دستورات ايشان كه در دوره.هاي قبلي مشاهده نمي.شد 4 حوزه مهم در منافع ملي كشور را لحاظ كرده است.
وي افزود: دولت نهم به ضوابط ايدئولوژيك منافع ملي در سياست خارجي كشور پايبند بوده كه در 16 سال گذشته اين ضوابط ناديده گرفته شده و حتي انكار مي.شد و متأسفانه هنوز هم برخي اين ضوابط را انكار مي.كنند.
اين كارشناس مسائل سياسي با بيان اينكه نظرات شكوهي در خصوص منافع ملي و آرمان.ها براي من هم قابل قبول است، ادامه داد: البته در مواردي كه تعارض پيش مي.آيد بايد نسبت سود و زيان آن را در مورد موجوديت اصل نظام سنجيد، البته اين موارد بسيار نادر بوده كه موجوديت نظام اسلامي به خطر افتاده باشد.
محدي با اشاره به اينكه در دولت.هاي گذشته برخي به اين ضوابط ايدئولوژيك اعتقاد نداشتند گفت: دولت نهم با كمترين هزينه دستاوردهاي بزرگي در سياست خارجي داشته است يعني اينكه هزينه داده.ايم اما اين هزينه در مقابل دستاوردهايي كه نصيب كشور شد معقول و قابل دفاع بود.
وي افزود: دولت نهم به دليل تبعيت مدبرانه از فرامين رهبري، ايران را به يك قدرت منطقه.اي تبديل كرد كه همه دشمنان به آن اذعان داشته و به تعامل با ايران قدرتمند نيازمند هستند.
دبير سياسي روزنامه كيهان با بيان اينكه اين نگاه قبل از سال 84 وجود نداشت، ادامه داد: در آن سال.ها همه ايران را كشوري بلندپرواز مي.دانستند كه بايد كنترل شود ولي حالا ايران به قدرت غيرقابل اجتناب منطقه تبديل شده است.
محمدي با تأكيد بر اينكه موفقيت بزرگ دولت نهم تبديل فضاي تهديد به فضاي مذاكره بوده است، اظهار داشت: زماني كه احمدي.نژاد دولت را تحويل گرفت كشور به شدت مورد تهديد بود ولي امروز الگوهاي مذاكره.اي به الگوي غالب در فكر و ذهن غرب تبديل شده است، غرب امروز مي.داند كه تهديد و تحريم براي ايران كارساز نيست ولي مجبور است برخي از ابزارهاي تهديدي و تحريمي را ارائه كند تا قدرت چانه.زني خود را افزايش دهد.
وي در ادامه گفت: اين چهار فرآيند به صورت خودبه.خودي ايجاد نشده و مبني در برنامه.ريزي و شناخت صحيح از محيط بين.المللي و ابزارهاي موجود است و تعادل در رفتار ديپالماتيك دولت نهم در موارد متعدد قابل رصد و پيگيري است.
* شكوهي: تمام تهديدات موجود حاصل عملكرد احمدي.نژاد نيست
در ادامه اين مراسم شكوهي با بيان اينكه طبيعي است بسياري از ادعاهاي آقاي محمدي را قبول نداشته باشم و برخي از دستاوردهاي مدبرانه دولت نهم را به اين دليل كه يا دستاوردي نبوده يا مدبرانه نبوده و يا اصلا مربوط به اين دولت نمي.شود قبول نكنم، اظهار داشت: نمي.توانم قبول كه مباني ايدئولوژيك در سياست خارجي قبل از احمدي.نژاد رنگ باخته و ايشان آنها را احيا كرده است.
وي ادامه داد: سياست.هاي كلان در عرصه سياست خارجي بيش از دولت.ها به رهبري و نهادهاي جنبي تصميم.گيري مثل شوراي امنيت ملي وابسته است و بسياري از مواقع كه ما ابراز نگراني مي.كرديم رهبري تذكر مي.دادند كه من هستم و در مورد دولت سازندگي بارها از اتهام سازشكاري به اين دولت انتقاد كردند.
وي با تأكيد بر اينكه دوست ندارم خللي به جايگاه رهبري وارد شود، گفت: نمي.توانم براي دفاع از اين جايگاه زمين و زمان را به هم بدوزم، عملكرد سياست خارجي تمام دولت.ها حاصل برنامه.هايي بود كه با هماهنگي و نظارت رهبري اجرا مي.شد.
شكوهي با اشاره به اينكه امام خميني (ره) از نگاه ايدئولوژيك «اسرائيل بايد محو شود» را مطرح كرد، خاطرنشان كرد: بعد از ايشان اين مورد از سوي سياستمداران كشور به همين وضوح تكرار نشد ولي با گفتمان دموكراسي و برگزاري انتخابات در سرزمين.هاي اشغالي كه از سوي ايران پيگيري مي.شد در واقع همان هدف را با ادبياتي جديد كه افكار عمومي جهان آن را مي.پسنديد ارائه كرديم و هيچ دولتي در ايران اسرائيل را به رسميت نشناخته است چون اين مسئله استراتژي كلان كشور محسوب مي.شود.
وي با انتقاد از اظهارات محمدي مبني بر اينكه در دولت نهم به قدرت منطقه.اي تبديل شديم، اظهار داشت: اين مسئله بعد از تضعيف دولت عراق رخ داد چون تعادل منطقه به هم خورده بود و حتي امريكا در سال 70 رسما اعلام كرد كه ابرقدرت شدن ايران در منطقه مشكل جديد آنها خواهد بود.
وي افزود: بر همين اساس امريكا ناچار شد براي اجراي اهداف خود يا ايران را حذف كند و يا از طريق مذاكره مشكلات خود را با ايران حل كند كه هيچ.كدام از اين دو اجرا نشد و ايران لقمه. گلوگيري براي آمريكا شد.
شكوهي با بيان اينكه شرايط كشور در حال حاضر نگران كننده.تر از گذشته شده خاطرنشان كرد: بعد از سال 70 ايران به يك قدرت منطقه.اي تبديل شد كه حاصل تحولات بزرگ منطقه.اي و جهاني بود ولي تهديدات در اين دوران زيادتر شده كه همه آن حاصل عملكرد احمدي.نژاد نيست.
* محمدي: اگر تكليف رهبري نبود دولت خاتمي تعليق UCF اصفهان را نمي.شكست
در ادامه اين مراسم محمدي با تأييد اظهارات شكوهي مبني بر اينكه سياست.خارجي با نظر رهبري پيگيري مي.شود، اظهار داشت: مقام معظم رهبري مثل فرماندهي است كه مي.خواهد به صحنه جنگ برود كه براي تعيين استراتژي جنگي بايد ميزان اعتقاد و انگيزه سربازان خود را بررسي كرده و بر مبناي آن تصميم.گيري كند.
وي با تأكيد بر اينكه رهبري در طول سال.هاي گذشته بر همين مبنا مدبرانه.ترين تصميمات را در سياست خارجي اجرا كردند، گفت: با دولت هاشمي همان مقدار كاري را كه مي.شد انجام دادند و براساس توانايي آن دولت تصميم.گيري كردند، از دولت خاتمي هم به همان ميزان كه مي.شد كار كشيدند و در واقع انتظار بيشتري از آن دولت وجود نداشت، اما مقام معظم رهبري اجازه ندادند خطوط قرمز ايدئولوژيك كشور نقض شود.
دبير سياسي روزنامه كيهان با اشاره به شكستن تعليق UCF اصفهان، ادامه داد: در آخرين روزهاي دولت خاتمي قرار شد اين كار انجام شود اما هيچ انگيزه.اي در اين دولت براي شكستن تعليق مشاهده نشد، در همان روزها حسين موسويان با حضور در يك برنامه تلويزيوني از بسته پيشنهادي غرب به شدت دفاع كرد و اگر تكليف رهبري نبود دولت خاتمي تعليق UCF اصفهان را نمي.شكست.
محمدي در ادامه با اشاره به اينكه در دوره خاتمي مباحث سياست خارجي درست اداره نشد و شاخص آن پرونده هسته.اي بود كه معيارهاي خوبي براي قضاوت به ما مي.دهد، گفت: طرفداران موسوي در مورد خطاها مسايل را به رهبري مربوط مي كنند ولي در مقابل 65درصد موفقيت.هاي هسته.اي را حاصل عملكرد خاتمي مي.دانند.
وي با تأكيد بر اينكه مواضع دولت نهم در خصوص اسرائيل تفاوتي با نظرات رهبري و امام ندارد، خاطرنشان كرد: نظرات احمدي.نژاد بازگشت به مواضع امام خميني(ره) بوده ولي برخي مي.گويند ما بايد مواضع خود را با همه جهان هماهنگ كنيم و اگر كسي ناراحت نشد آن را مطرح كنيم.
اين كارشناس مسائل هسته.اي با اشاره به نظرات امام خميني(ره) در خصوص حكم سلمان رشدي و محو اسرائيل، ادامه داد: حضرت امام(ره) در اين موارد ملاحظه منافع ملي را نكرده و از يك افق بالاتر از منافع ملي در اين موارد تصميم.گيري كردند اما دولت.هاي گذشته اعتقادي به اين مسائل نداشته و به همين دليل آن را مطرح نمي.كردند حتي آقاي سريع.القلم در روزنامه همشهري نوشت كه بايد مساله اسرائيل را از مسائل اعتقادي به مسائل منافع ملي برسانيم و بر همين اساس تصميم.گيري كنيم.
ادامه دارد...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]