تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بى گمان شيعيان ما دل هايشان از هر خيانت، كينه،وفريبكارى پاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826679294




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جوايز ادبي درنگاه كارشناسان-5/جوايز ادبي ايران قابليت منطقه‌اي شدن را دارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جوايز ادبي درنگاه كارشناسان-5/جوايز ادبي ايران قابليت منطقه‌اي شدن را دارد
فتح‌الله بي‌نياز معتقد است كه اگر جوايز ادبي در ايران مورد حمايت دولت و رسانه‌هاي جمعي قرار گيرد با تحت پوشش دادن آثار نويسندگان منطقه و فارسي زبان مي‌تواند قابليتهاي خود را افزايش دهد و در سطح منطقه مطرح شود.

فتح الله بي‌نياز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: جوايز و جشنواره‌هاي ادبي نقش به سزايي در تشويق نويسنده و ترغيب جامعه به كتابخواني خواهند داشت به شرطي كه مسير درستي را پيش گيرند و شاهد داوريهاي سالمي باشيم.

بي نياز كه خود داور چند جايزه ادبي بوده است اعتقاد دارد كه جوايز ادبي نبايد خطي و جناحي باشند و تنها ادبيت متن بايد مورد توجه داوران قرار گيرد.

وي افزود: در تمام دنيا جوايز ادبي از سوي دولت حمايت مي شود مثلا بودجه جايزه دن كيشيوت، كافكا، جايزه نخست وزير استراليا و جايزه نوبل از سوي دولت تامين مي شوند. در اين جوايز دولتها تنها نقش حامي مالي را ايفا مي كند و به جريان داوري و انتخابها جهت نمي‌دهند.

دبير بخش ادب جايزه مهرگان ادامه داد: وزارت ارشاد بايد موانعي را كه بر سر راه برگزاري جوايز ادبي وجود دارد برطرف كند. همچنين بايد خود حمايت كننده مالي اين جوايز شود و يا زمينه همكاري ديگر نهادها را با اين جوايز فراهم كند.

توان مالي جايزه‌ها ضعيف است

دبير بخش ادب جايزه مهرگان با اشاره به آنكه حامي بيشتر جوايز ادبي بخش خصوصي است گفت: برخي از اين جوايز هر چند در طول برگزاري خود به اعتبارشان افزوده شده است اما دبيرخانه آنها حتي توان خريد كتابهاي منتشر شده را ندارند.

اين منتقد درباره جايگاه و نقش جوايز ادبي در ايران گفت: متاسفانه جوايز در ايران از سوي هيچيك از رسانه‌هاي جمعي حمايت نمي‌شوند از اين رو مردم هيچ اطلاعي از اين جوايز ندارند. اما مثلا جايزه كنكور در يكي از رستورانهاي فرانسه برگزار مي‌شود، اما خبر اين جريان ادبي خيلي زود به تمام دنيا مخابره مي‌شود.

بي نياز درباره قابليت جوايز ادبي و اقبال آن درميان كشورهاي فارسي زبان گفت: با اينكه تا كنون نويسندگاني چون محمدحسين محمدي و آصف سلطان زاده - نويسنده‌هاي افغاني- از برگزيدگان جوايز ادبي ايران بوده اند اما به دليل ناشناخته بودن اين جوايز در داخل كشور اين اخبار با بازتاب جهاني همراه نبوده‌است.

وي افزود: اگر از جوايز ادبي ايراني حمايت شود با انتخاب و معرفي يك نويسنده فارسي زبان غير ايراني اعتباري مضاعف براي نويسنده و جايزه خواهند داشت.

معرفي چهره‌هاي جوان

بي نياز يكي از مهمترين تاثير جوايز ادبي را معرفي چهره‌هاي جوان به جامعه دانست و گفت: با توجه به ركود و خمودگي كه در مراحل انتشار و توزيع كتاب در كشوروجود دارد آنگونه كه بايد يك كتاب ديده نمي شود. از اين رو جوايز ادبي با معرفي چهره هاي جديد مي توانند فضايي براي شنيدن صداهاي جديد كه لزوما هم متفاوت نيستند به وجود آورد.

به گفته بي نياز بسياري از داستانهاي نويسندگان جوان بسيار بهتر از آثار نويسندگان صاحب نام هستند اما تا حمايتي از اين آثار صورت نگيرد واين آثار به جامعه ادبي معرفي نشوند در انزوا مي‌مانند.

وي در مورد دلايل عدم برگزاري جايزه ادبي مهرگان گفت: كتابهاي عامه‌پسند جايي در اين جايزه ندارند از اين رو پس از بررسيها تنها 20 رمان بر جاي ماند كه در نهايت هيئت داوران اين جايزه تصميم گرفت كه اين جايزه را امسال برگزار نكند.

بي نياز ادامه داد: مثلا در سال 1384 در جايزه ادبي مهرگان 305 رمان مورد داوري قرار گرفت كه از اين ميان85 اثر جدي مورد داوري قرار گرفتند، اما در فاصله سال هاي اخير تعداد اين آثار روز به روز كاهش پيدا كرده است.

وي با اشاره به شيوه داوري آثار در جايزه ادبي مهرگان گفت: در اين جايزه داوران هر 5 سال يك بار انتخاب مي‌شوند و اگر داوران جايزه نويسنده باشند، كتابهايشان از جريان داوري كنار گذاشته مي‌شوند.

وي درباره اقبال نويسندگان ايراني براي شركت آثارشان در جوايز ادبي گفت: حساسيت نسبت به جوايز ادبي حتي ميان جدي‌ترين نويسندگان بسيار پايين آمده است. رقابت و برگزاري جوايز ادبي زماني معنادار و تنگاتنگ مي‌شود كه حداقل 60 كتاب شركت كننده دريك جايزه داشته باشيم.
 يکشنبه 26 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن