واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تربيت ديني در دنياي امروز - 5برنامه جامع تربيت ديني تدوين شود
مدير گروه تربيت دانشنامه سيره نبوي با تأكيد بر اينكه بهترين شيوههاي آموزش، الگوسازي شخصيتي و رفتاري است گفت: متوليان امر تربيت ديني برنامه جامع تربيت ديني طراحي كنند و از شيوههاي كمك آموزشي بهرهمند شده، ميان نظامها و اهداف آموزشي هماهنگي ايجاد كنند.
عباس چراغ چشم مدير گروه تربيت دانشنامه سيره نبوي و پژوهشگر پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با تربيت ديني در جامعه اسلامي معاصر گفت: دين نياز فطري بشر است و روح و روان انسان با دين آميخته است. با توجه به اينكه توجه به پروردگار منان باعث آرامش در فرد مي شود لذا ديدگاه ما درباره تربيت ديني براساس پرورش دانش آموزان در تمام ابعاد زندگي چون اخلاقي، ارزشي، اجتماعي و مناسك متجلي مي شود تا شخص را به معناي حقيقي خود دين باور بدانيم.
وي افزود: امام باقر(ع) در رابطه با تربيت ديني كودكان راهكاري ارائه كرده و مي گويند كودك را از 3 سالگي با مفهوم توحيد و در سن چهار سالگي با نبوت پيامبر آشنا كرده، در 5 سالگي كودك را به روي قبله نشانده و سجده در پيشگاه خداوند را به او آموزش دهيم، همچنين در در 6 سالگي ركوع و سجود و نهايتاً در هفت سالگي مي توان وضو با نماز كامل را به كودك آموزش داد. مقصود اصلي اين است كه با افزايش سن كودك سه گونه احساس مذهبي در كودك مي توان به وجود آورد.
رشد و گسترش حس مذهبي، ترتيب و پيدايش آموخته هاي مذهبي مرحله سوم پيدايش پرسشهاي مذهبي نشأت گرفته از مرحله دوم در كودك است كه پاسخ دادن به اين آموخته هاي مذهبي مي تواند در جهت تربيت ديني كودكان مؤثر باشد.
چراغ چشم بهترين شيوه هاي آموزش را الگوسازي دانست و گفت: اين الگوسازي به نوع الگو سازي شخصيتي و ديگري الگو سازي رفتاري تعريف مي شود. در مرحله الگوسازي شخصيتي مي توان شخصيتهاي ديني اسلامي و تاريخي و اجتماعي را به كودكان معرفي مي كنيم، در الگوسازي رفتار اوليا، مربيان و ساير محيطها را مي تواند در جهت آموزش تربيت ديني مبتني بر الگو سازي موثر تلقي شود.
وي بالابردن استعدادهاي كودكان را در تربيت ديني كارآمد دانست و يادآور شد كه اين استعدادها مي تواند در چهار بعد اخلاقي، عقلي، ديني و هنري شكوفا شود.
مدير گروه تربيت دانشنامه سيره نبوي تربيت مبتني بر محبت، خوش رفتاري و روي خوش را از بهترين روشهاي تربيت ديني دانست و گفت: به كارگيري جنبه هاي معرفتي در تربيت ديني به منظور بالابردن قدرت تعقل كودكان، انتخاب آموزگاران با تجربه و كتابهايي با محتواي غني از ديگر روشهاي تأثيرگذار در تربيت ديني كودكان است.
وي تصريح كرد : متوليان امر تربيت ديني برنامه جامع تربيت ديني طراحي كنند و از شيوه هاي كمك آموزشي بهره مند شده، ايجاد هماهنگي ميان نظامها و اهداف آموزشي ، توجه به آموزه ها، گزاره ها و احكام ديني به منظور فهميدن نه حفظ كردن و آشنا كردن با مفاهيم قرآني و حديثي از ديگر راهكارهايي است مي تواند در تربيت ديني كودكان در جامعه اسلامي معاصر مورد استفاده قرار گيرد.
پژوهشگر پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در ميان آسيبهايي كه مي توانند به منزله تهديدي براي تحقق صحيح تربيت ديني مورد استناد قرار گيرند به مواردي چون تكيه بر محفوظات، تناقض ميان ايدهآلها و آرمانها، تعارض پنهان و گاه آشكار بين متون مستقيم آموزش و ساير متون مباني، ناهنماهنگي در هدايت فرد، عدم پرورش قدرت تعقل، عدم آشنايي با زبان و مفاهيم معارف ديني و وجود تعارض كلي ميان روشهاي معلمين اشاره كرد.
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]