واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
بهنوش بختیاری که طنز تلویزیونی را با کارگردانان مختلف این عرصه از جمله مهران مدیری، سروش صحت، داریوش کاردان، رضا عطاران، سعید آقاخانی و ... تجربه کرده و در سینما نیز در چند فیلم مختلف طنز و کمدی بازی داشته، اگر چه هم.اکنون سریال «چهارچرخ» را روی آنتن دارد، اما در سال جدید مصمم به ایجاد رنسانس در روند بازیگری.اش است و می.خواهد ژانرهای دیگر را نیز با کارگردانان دیگر تجربه کند.
بختیاری این روزها مشغول بازی در فیلم سینمایی «ساعت شلوغی» آرش معیریان است. پس از آن هم برای بازی در فیلم جدید محمد بانکی قرارداد امضا کرده است.
چه خبر خانم بختیاری، به غیر از سریال «چهارچرخ» که هم اکنون با بازی شما روی آنتن است برنامه جدیدی، پیشنهادی یا احیاناً قراردادی ندارید؟
به غیر از «اخراجی.ها 3» که هم اکنون در حال اکران است، دو فیلم «قبرستان غیرانتفاعی» به کارگردانی آقای محسن دامادی و «بازگشت به آینده» را به کارگردانی علی عبدالعلی.زاده در نوبت اکران دارم. در حال حاضر مشغول بازی در فیلم «ساعت شلوغی» به کارگردانی آقای آرش معیریان هستم.
این کار یک ملودرام اجتماعی است که در آنجا نقشی کاملاً متفاوت با هر.آنچه از قبل از من دیده.اید را ایفا می.کنم. در واقع امسال تصمیم دارم خیلی کم کار طنز بازی کنم و در واقع در این ژانر خیلی گزیده.تر باشم. البته در یک طنز کاملاً موقعیت به کارگردانی آقای محمد بانکی حضور دارم که خردادماه آن کار کلید خواهد خورد. ضمن اینکه کتاب «کلاغ های قیطریه» هم امسال در غرفه.ای کوچک در نمایشگاه کتاب ارائه خواهد شد و بعد از آن به زودی کتاب بعدی.ام یعنی «یک دونده زن» هم به بازار خواهد آمد.
این اواخر بیشتر سینمایی بودید تا تلویزیونی؟
بله، اگر چه تفاوتی بین این دو مدیوم قائل نیستم و معتقد هستم کار باید خوب باشد. متأسفانه این روزها کار تأثیرگذار قوی، خیلی کم ساخته می.شود.
در یک یا دو سال اخیر پیشنهادهای سینمایی.تان بیش از تلویزیون بود؟
خدا را شکر در هر دو رسانه پیشنهاد دارم، اما ترجیح می.دهم تا سینما هست آنجا باشم. البته تلویزیون را هم خیلی دوست دارم، ولی اتفاقی که در تلویزیون به خصوص در مورد ما می.افتد این است که اخیراً سه یا چهار قسمت فیلمنامه آماده را به ما تحویل می.دهند و می.گویند همین تعداد آماده است و ما براین باور که مابقی کار هم حتماً با شخصیت.پردازی قصه خوب جلو می.رود کار را می.پذیریم، اما باور کنید ما اکثر مواقع گول می.خوریم.
یک فیلمنامه با شخصیت.هایی که اصلاً جای کار ندارد و خودت باید تلاش مضاعف کنی تا یک شخصیت. را بسازی، ضمن اینکه این کار ما گاهی از چهارچوب فیلمنامه بیرون می.زند که این مسئله به اعتقاد من به هیچ وجه برای بازیگر خوب نیست. خلاصه بگویم ما با متن.هایی که از تلویزیون داده می.شود، مشکلات زیادی داریم و دائم درصدد هستیم این مسئله را به تعادل بکشانیم، اما شما می.دانید این مسائل تنها توسط بازیگر حل نمی.شود، عوامل مختلفی باید دست به دست هم بدهند، اما ...
اما در طول این سال.ها آنقدر بازیگران ثابت آثار طنز روی شخصیت (که معمولاً کلیشه.ای است) و حتی قصه تأثیرگذار بوده.اند که نویسنده و سازندگان نیز همه چیز را منوط به انتخاب بازیگرشان می.دانند تا قصه؟
قبول دارم، ولی من دیگر نمی.خواهم از این دست کارها را بپذیرم. دوست ندارم وقتی سر یک کار به عنوان بازیگر می.روم، خودم نقشی که قرار است بازی کنم بنویسم. اگر قرار باشد خودم بنویسم که می.نویسم و می.گویم این فیلمنامه را براساس شخصیت خودم کار کردم، ولی وقتی که به عنوان بازیگر سر یک کار می.روم و برای من نوشته.اند، اگر بیشتر از یک حد معقولی بخواهی دست و پا بزنی غرق می.شوی!
من همیشه می.گویم غرق شدن از تقلای بالا آمدن دردناک.تر نیست! گاهی وقتی شما تلاش می.کنی تا یک نقش را در بیاوری، بدتر می.شود. نمی.خواهم کلمه لودگی را به کار ببرم، چیزی که در این جنس کار همیشه از آن فراری بوده.ام لودگی است. دوست ندارم کارهای کمدی در اندازه شوخی.های سطحی همیشه باقی بماند. من برای کمدی حرف و ایده دارم. صحبت شما را قبول دارم و فکر می.کنم نباید بازیگران ما هم با این شکل و شمایل زیر بار کار بروند!
از نویسنده.های طنز هم اینجا باید دفاع کرد. آنان اعتقاد دارند فیلمنامه تصویب شده ما که برمبنای یک داستان و پر از موقعیت کمدی نوشته شده، سرصحنه با حضور چند بازیگر طنز چهره تحت تأثیر قرار می.گیرد و از بین می.رود، چرا که سازندگان دست آنان را باز می.گذارند و ...
آخر باید یک چیز خوب و درست نوشته بشود! بازیگر بیش از هر کس خودش را دوست دارد، مگر می.شود ما بیخود در فیلمنامه.ای که خوب است و پر از موقعیت.های کمدی دست ببریم. حالا شما ضعف امروز کارهای ما را بیشتر در بازیگری می.دانید یا فیلمنامه؟
قطعاً فیلمنامه! اما نویسنده در دفاع از خود می.گوید این سریال نوشته من نبود، دچار تغییرات زیادی شد و ...
باور کنید اینطور نیست و حداقل اگر هم باشد، تا این حد نیست! ببینید! دست بازیگر ما تا حدی باز است، اما نقش باید طوری نوشته شده باشد که جای کار داشته باشد یا خیر! باور کنید گاهی وقت.ها ما باید از هیچی یک کار خارق.العاده در بیاوریم!
من اعتقاد دارم بازیگران طنز در کشور ما خیلی هنرمند و خلاق هستند، ولی با هیچ چیزی اجازه نداریم شوخی کنیم. معمولی.ترین شوخی.های ما حذف می.شود و تنها کاری که می.توانیم انجام بدهیم این است که قبول نکنیم! چون واقعاً همه چیز در ساخت یک اثر از بیخ و بن خراب است، ولی من تنها به عنوان بازیگر دیده می.شوم و بنابراین همه نیزه.ها به سمت من است! امروز تصمیم گرفته.ام کار نکنم، حتی اگر به لحاظ اقتصادی در زندگی.ام دچار مشکل شوم. من از سال 1377 پلان به پلان شروع کردم، کلاس تئاتر رفتم، پشت صحنه فعالیت کردم، با کارگردان.هایی چون آقای مهرجویی، آقای عیاری و ... کار کردم، من آدمی نیستم که زحمت نکشیده وارد این حرفه شده باشم، برای کارم دلسوزی می.کنم.
با این وضعیت دلیل شما برای تغییر ژانر منطقی به نظر می.رسد.
چون برای ما بازیگران طنز که این همه زحمت می.کشیم ارزشی قائل نمی.شوند. فقط ما هستیم.
البته حضور شما در ژانر جدی با توجه به ذهنیت مخاطب در طول این .سال.ها از بهنوش بختیاری، کار شما را به مراتب سخت.تر می.کند قبول دارید؟
بله، تلاش می.کنم که بشود! من یک بازیگر هستم و باید بتوانم از پس هر نقشی بربیایم، اگر اینگونه نشود، من بازیگر نیستم! ولی شما می.دانید که خیلی از بازیگران نقش.های متفاوت بازی می.کنند. خوب هم بازی نمی.کنند، باورپذیر هم نیستند، ولی چون چند نقش متفاوت کار می.کنند از ما که تنها کمدی کار کرده.ایم جدا می.شوند! به نظر من این مرزبندی بین بازیگران که فلانی بازیگر طنز است و فلان بازیگر برای کار جدی مناسب است را به هیچ وجه قبول ندارم!
قبول دارید خوب بودن در یک ژانر به مراتب بهتر از متوسط و ضعیف بودن در چند ژانر (تنها به استناد متفاوت بودن) است؟
بله، این مسئله تنها برای خود بازیگر رضایت.بخش است، چون حس می.کند در ژانرهای مختلف فعالیت کرده، اما نظر مردم چیز دیگری است، چون لذتی از کار آن بازیگر نمی.برد، چرا که باورش نکرده است. جالب است بدانید که این دوستان «از ما بهترون» هستند، حتی مطبوعاتی.ها نیز راجع به آنان نظر مساعدتری دارند، من می.بینم که متأسفانه هیچ کس راجع به نوع کار ما با صداقت حرف نمی.زند. هیچ کس درک نمی.کند که یک کار نود شبی چقدر سختی و مشکلات برای یک بازیگر دارد.
واقعاً تو باید مثل یک کماندو در جبهه جنگ باشی! باور کنید سختی.های این کار از تصور مردم عادی هم خارج است. اینکه تو بتوانی از دیالوگ.هایی چون چی شده؟ آخ وای برمن! و ... یک شخصیتی بسازی که تماشاگران آن را باور کنند و دوست داشته باشند کار مشکل و پر دغدغه.ای است. مطبوعاتی هم در این خط.کشی خیلی مؤثر هستند و اندازه بازیگران و جایگاهشان را در نظر نمی.گیرند. ای.کاش بدانند بازیگر تلاش خودش را می.کند، ای.کاش نویسندگان ما هم تلاش کنند، اگر چه آنها هم دستشان آن طور که باید باز نیست و با محدودیت.هایی مواجه هستند. یک عالم خطوط قرمز که در نهایت به کار کارگردان و من بازیگر لطمه می..زند! من تنها به این نتیجه رسیدم که در این شرایط یا تغییر ژانر بدهم یا اصلاً کار نکنم!
سریال «چهار چرخ» را بر چه مبنایی قبول کردید، چه خصوصیات بارزی شما را به سمت این سریال کشاند؟
من قطعاً بر مبنای اسامی آدم.هایی که در این کار حضور دارند قبول کردم. آقای محمدرضا فاضلی نویسنده بسیار خوبی هستند، آقای سعید نعمت.ا... که طرح این کار را دادند خودش نویسنده قدری است و من تمام کارهایش را دوست داشتم. از آقای جواد مزدآبادی هم چند کار موفق دیده بودم
----------------------
منبع : خبر آنلاین
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 400]