واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در پي انعقاد تفاهمنامه معاونت سينمايي و مؤسسه فرهنگي اكو در تهران؛ جعفريجلوه: پيام اكو بازگشت به اصيلترين فرهنگ بشري است
خبرگزاري فارس: معاون امور سينمايي در پي انعقاد تفاهمنامه با مؤسسه فرهنگي اكو گفت: پيام اكو به جهان امروز، پيام بازگشت به شريفترين و اصيلترين فرهنگ و هويت بشري است.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي معاونت امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي، محمدرضا جعفريجلوه در نشست انعقاد تفاهم نامه بين معاونت امور سينمايي و مؤسسه فرهنگي اكو در تهران گفت:پيام اكو به جهان امروز پيام بازگشت به شريفترين و اصيلترين فرهنگ و هويت بشري است، فرهنگ و هويتي كه شديداً آميخته به تدين ، اخلاق ، معنويت، پهلواني و طلب جهاني پر سعادت براي همه است.
معاون امور سينمايي و سمعي بصري ارشاد در ابتداي سخنانش با گراميداشت ايام ولادت هشتمين امام شيعيان، عليبنموسيالرضا(ع) قلب تپنده خراسان بزرگ، گفت: از نشانههاي مشترك حوزه اكو ودلبستگي هاي عميق جمعيت اين منطقه ميتوان به تعلقات معنوي مردمش به خاندان رسالت در تكثر مذهبي ودر كليت ارتباطات اسلامي اشاره كرد.
وي افزود: تاريخ و جغرافياي اكو با خراسان بزرگ، اشتراك و هم پوشاني جدي و عيني دارد.اكو متشكل از سرزمينهايي فراتر از خراسان است و خراسان بزرگ بخش عمده و مهمي از اكو را تعريف مي كند.
معاون امور سينمايي تصريح كرد: حريم رضوي به عنوان مركز اين كانون جمعيتي و ثقل اين فرهنگ هويتي مورد اشاره است.وقتي از اكو و جمعيت بزرگي كه در اين منطقه صحبت ميكنيم به بخش وسيعي از شرق ميانه با ريشه هاي تمدني ،فرهنگي ، هويتي نزديك و واحد اشاره داريم .
وي در ادامه ياد آورشد:ريشههاي مشترك بسيار عميق و متجلي در كشورهاي مختلف شكل دهنده اين حوزه وجود دارد و ما در واقع از يك جهان واحد سخن ميگوئيم، جهاني كه نوع ديد و نگاه انسانها ، آداب و عادات آنها و در واقع آمال و آرزوهاي آنها به هم نزديك است و ما از آنها به سان يك خانواده بزرگ وملل هم خانواده ياد ميكنيم.
معاون وزير ارشاد با بيان اين مطلب كه از دو سال قبل برنامهاي براي سينماي ملي اين سرزمين در دستور كار ما قرار گرفت و كتابي تحت عنوان در مسير سينماي ملي به نگارش در آمد،افزود:اين سينما مختصاتي ويژه دارد كه آن را سينمايي شرقي و ايراني ميناميم و ميدانيم وقتي از برنامههاي اين مسير و اين راه سخن به ميان ميآوريم به اين خانواده بزرگ و مهم اشاره داريم.
جعفري جلوه با تصريح اين مطلب كه سه خانواده را به عنوان مخاطب و علاقهمند اصلي سينماي ملي اين سرزمين شناختهايم، افزود: خانواده حوزه فرهنگي تمدني يا به زبان رايج ديروز جهان ايراني كه از آن امروزه به عنوان مجموعه اكو ياد ميشود به عنوان اولين و نزديكترين علاقه مندان ، مخاطبان و مردمي كه مقصد و مقصود سينماي ملي هستند، مردمي كه به لحاظ فرهنگ و زبان و آداب مشترك بي واسطهترين رابطه را با سينماي ايران برقرار ميكنند و در اين جايگاه ، حوزه جهان اسلام يا حوزه آييني را داريم كه مجموعههاي وسيعي از مردمان را شامل ميشود كه اكو هم بخش عمدهاي از اين جهان اسلام و جهان آييني ما را شامل ميشود.
معاون امور سينمايي در ادامه ياد آور شد: درپي اين خانواده بزرگتر هم خانواده و حوزه كشورهاي آرماني يا كشورهاي جنوب يعني سه قاره آسيا، آفريقا و آمريكاي لاتين را مطرح كرديم و اين سه را به عنوان سه اولويت در سياست خارجي سينماي ايران ياد كرديم.
وي افزود: به حمداله درهمه اين حوزهها حركتهايي از سوي سينماي ايران آغاز شده است و با نگاه به شرق و جنوب تحولات خوبي دردستور كار سينماي ايران هست. ما مفتخريم كه موفق شديم براي وحدت آسيا و شرق بزرگ و نگاه به شرق، بخش "جلوه گاه شرق" را در مهمترين جشنواره سينمايي اين سرزمين تعريف كنيم و سه سال است كه در بخش سينماي آسيا ي جشنواره فيلم فجر به اين مهم مي پردازيم. در سال گذشته نيز قدمي حياتي در اين مسير با تعريف يك جايزه با عنوان "همگرايي در آسيا " براي معرفي آثار برتر سينماي آسيا برداشته شد وهمچنين اقدامات ديگري كه مكمل چنين رفتاري است، در دستور كار قرار گرفته است.
معاون امور سينمايي ياد آورشد:اقدامات خوبي درحوزه نگاه به شرق و جنوب، همينطور اقداماتي در عرصه جهان آييني و جهان اسلام در حال تكوين و پي گيري است و اطمينان داريم نگاه ها و تلاش ها در آينده نه چندان دور، تأثيرات خود را در حوزه سينماي منطقه و جهان خواهد گذاشت.
وي افزود: امروز هم به شكل نمادين به شكل رسمي وجدي و به عنوان يك نقطه تكميل كننده به روند فعاليتي نظاره ميكنيم كه از مدتي پيش با جديت مديريت فهيم موسسه فرهنگي اكو جناب دكتر رجبي از سوي آن موسسه و همينطور همكاران ما درمعاونت سينمايي دنبال شد و اكنون مي توانيم شاهد بركات اوليه آن باشيم.
مهندس جعفري جلوه با بيان اين كه موسسه فرهنگي اكو نمايندگي فرهنگي ، هويتي و آرماني از سوي مجموعه كشورهاي اكو را بر عهده دارد و خواهد داشت، افزود: انشاءالله در پي اين تفاهم و تعامل بين سينماي ايران و مؤسسه فرهنگي اكو، ما مي توانيم به زنجيره اي از روابط فيمابين كشورهاي تعيين كننده عضو اكو نايل شويم و به زبان سينما كه قدرتمندترين زبان روز در جهان است اين فرهنگ و علايق مشترك را هم براي ملت اين مجموعه و هم براي مردمان جهان بازبتابانيم .
وي درادامه خاطر نشان كرد: براي تحكيم روابط فيمابين با اكو، در گام نخست در جهت برجسته كردن اهميت اين ائتلاف و اعتماد در منطقه براي نخبگان ، انديشمندان ، فعالان، سياستمداران و مديران كشور خودمان تلاش خواهيم كردودر ادامه با توجه به وقوفي كه به اهميت اين تعامل در سطح اكو حاصل مي شود ومناسباتي كه بين ملت ها افزون مي شود انشاءا... بتوانيم پيام اكو را به جهان منعكس و منتقل كنيم.
معاون امور سينمايي با بيان اينكه پيام اكو به جهان امروز پيام بازگشت به شريف ترين و اصيل ترين فرهنگ و هويت بشري است افزود: اين فرهنگ و هويت، شديداً آميخته به تدين ، اخلاق ، معنويت، پهلواني و طلب جهاني پر سعادت براي همه است. چون پهلواني اين مفهوم را به همه ما مي فهماند و در واقع خواستن خوبي ها براي همه و رفتن تا پاي جان براي تحقق چنين خوبي هايي براي كساني است كه سزاوار اين خوبيها هستند.
وي تصريح كرد:اكو لبريز از پهلواني است و فرهنگ و هويت پهلواني منبع مشترك اين كشورها و ملت هااست و به هر حال بازتاباندن اين نگاه و فرهنگ به جهان امروز، جهاني كه عميقاً نيازمند اين فرهنگ خفته يا نيمه خفته است مسئوليت مااست و اينك روزي است كه پهلوان اكو برخيزد و شيپور بيدار باش بزند و خود را به جهان بنماياندو چنين روزي، روز فلاح، سعادت، صلح و خير و بركت براي همه جهان خواهد بود.
مهندس جعفري جلوه در پايان سخنانش گفت: آرزو مي كنم قلم هايي كه بر اين تفاهم نامه گذاشته خواهد شد با قدم هاي عملي كه انشاءا... به زودي برداشته خواهد شد، تكميل شود.
رئيس موسسه فرهنگي اكو نيز در ابتداي سخنانش با تشكر از حمايت هاي معاون امور سينمايي و مديران اين مجموعه و تشكر ويژه از حمايت هاي مستمر و همه جانبه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين حوزه گفت: فعاليت هاي موسسه اكو كه در حوزه 10 كشورعضو صورت مي پذيردو مااين نشست و اين اقدام را به عنوان نقطه عطفي در زمينه فعاليت هاي مشترك بين وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و موسسه اكو تلقي مي كنيم.
رجبي افزود: خوشبختانه پيش از امضاي اين تفاهم نامه عملاً مديريت و مديران معاونت سينمايي با برداشتن گام هاي اجرايي در جشنواره فيلم فجر و فستيوال سينماي جوانان ايران و توجهي كه در ساير فعاليت هاي فرهنگي از جمله جشنواره سينما حقيقت صورت داده اند به اين اقدامات و همكاري ها جامه عمل پوشيده و طبعاً با امضاي تفاهم نامه يك صورت پايدارونهادينه پيدا كرده و توسعه هم خواهد يافت.
ريسس موسسه فرهنگي اكو با اشاره به اهميت اين منطقه ، گفت: اين منطقه حوزه تمدن و فرهنگ ايران بزرگ است و ارتباطات ما با اين منطقه به بيش از سه هزار سال پيش تاكنون برميگردد.
وي خاطرنشان كرد: بسياري از دانشمندان، فقها و عرفا از اين حوزه برآمدهاند و اين منطقه حوزه وصلي ميان تمدنهاي بزرگي چون چين و ايران بوده و هم اكنون نيز از نواحي مختلفش حوزه وصلي براي اتصال به جهان عرب، افريقا، اقيانوس آرام و خاوردور محسوب شده و از سمت تركيه نيز به منطقه اروپا متصل ميشود.
رجبي سپس منطقه اكو را به لحاظ فرهنگي، تمدني و اقتصادي بسيار با اهميت توصيف كرد و افزود: علاوه بر اين، كشورهايي چون قزاقستان، تركمنستان و آذربايجان هم صاحب منابع نفتي و گازي هستند و به همين دليل اروپاييها و آمريكايي ها ،آسياي ميانه را به عنوان «مثلث طلايي» ميخوانند.
وي با اشاره به جمعيت 400 ميليوني و مسلمان كشورهاي اين منطقه، خاطرنشان ساخت: اين جمعيت يك سوم جمعيت مسلمانان جهان را شامل ميشود و خوشبختانه كشورهاي مذكور به لحاظ مرزهاي مشترك نيز امكان رفت و آمد و حمل و نقل را كه عامل ارتباطي بسيار مهمي بشمار ميآيد، دارند.
رجبي همچنين احتمال داد كه تا پايان سال آينده خط راهآهن سراسري اين كشورها از مغولستان و چين تا اروپا به جريان بيفتد تا ظرفيت كافي براي پيوندهاي بيشتر را فراهم كند.
وي فقدان شناسايي لازم فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي و به طور كلي عدم شناسايي درست از ظرفيتهاي موجود در اين كشورها نسبت به يكديگر را نقطه ضعف بزرگ اين منطقه وحوزه دانست و گفت: با برطرف كردن اين مشكل ميتوانيم شاهد ارتباطات همه جانبه بين نهادهاي دولتي و خصوصي اين كشورها باشيم؛ كه البته اتكا به رسانههاي صوتي و تصويري شامل آثار سينمايي، كوتاه و مستند، ميتواند كمك شاياني به آشناييهاي زنده و ملموس كشورها از همديگر داشته باشد.
رجبي در پايان سخنانش گفت: اميدوارم اين تفاهمنامه مقدمهاي براي يك حركت فراگير و افزايش همكاريها در حوزهي توليد، بازرگاني، آموزش و سينما و ايجاد سرمايهگذاري مشترك بوده و پاسخ شايسته و درخوري به عشق و علاقهي مردم اين منطقه به زبان و فرهنگ و هنر ايران باشد.
اين گزارش حاكي است هدف از اين تفاهم نامه تعميق و گسترش همكاري هاي اثر بخش در امور سينمايي و سمعي و بصري در حوزه كشور جمهوري اسلامي و كشورهاي عضو اكو بوده و در اين راستا مي كوشد تا توسعه ، رشد و اعتلاي هنر، صنعت ورسانه سينما را از طريق بسترسازي براي مشاركت در عرصه آموزش، پژوهش، توليد، جشنوارهها و هفتههاي فيلم ؛ توزيع و بازاريابي درون منطقهاي و برون منطقهاي به ارمغان آورد.
بنا بر اين گزارش؛ تلاش و كوشش و هر گونه اقدام در جهت شناسايي و شناساندن متقابل فرهنگ، هنر، تاريخ ، آداب و رسوم و امكانات بالفعل و بالقوه علمي، فني و اقتصادي كشورهاي عضو اكو از طريق رسانه سينما، مشاركت در برگزاري جشنواره هاي سينمايي در ايران و ساير كشورهاي عضو اكو، مشاركت سازمان اكو در بخش جنبي جشنواره هاي بين المللي فيلم فجر ، كودك و نوجوانان، سينما حقيقت ( فيلم مستند) و سينماي جوان( فيلم كوتاه) از موضوعات اين تفاهم نامه است.
همچنين ايجاد زمينه هاي لازم براي مبادله تجربيات متخصصان، خدمات فني، ظرفيت هاي تجهيزاتي و فنآوري سينمايي در كشورهاي عضو اكو، تبادل تجربه در عرصه آموزش ، پرورش، جشنوارهها و هفتههاي فيلم ،توليد فيلمهاي مشترك و اكران آثار سينمايي، فراهم نمودن امكانات و ايجاد تسهيلات براي شناخت مسئولان سينمايي و سينماگران عضو كشورهاي اكو از فعاليتها ، توانمنديها و ظرفيتهاي يكديگر در قالب برگزاري تورهايي در سفرهاي مطالعاتي و جشنواره هاي مختلف و نشست هاي سينماي در كشورهاي عضو اكو، مشاركت و حمايت تخصصي معاونت امور سينمايي و سمعي و بصري در برگزاري ادواري جشنواره فيلم اكو در كشور قرقيزستان از ديگر موضوعات مورد تفاهم طرفين است.
مشاركت و حمايت معاونت امور سينمايي و سمعي و بصري در تجهيز و تامين فروشگاه هاي عرضه محصولات فرهنگي و هنري و حمايت از عرضه و توزيع محصولات فرهنگي ايران در ژانرهاي مختلف در كشورهاي عضو اكو به ويژه به خاطر اشتراكات فرهنگي و زباني در كشور تاجيكستان و مشاركت و حمايت در برگزاري شبهاي فيلم اكو در تهران براي ديپلمات ها و مخاطبين عضو درسفارتخانههاي كشورهاي عضو اكو در ايران از موضوعاتي است كه در اين تفاهمنامه مورد تأييد قرار گرفته است.
همچنين براساس اين تفاهمنامه مقرر شد، اجلاس 3 روزه مسئولين سينمايي عضو اكو به منظور شناخت ظرفيتها ، امكانات و زمينههاي همكاريهاي توليدي، بازرگاني، آموزشي و اطلاع رساني سينمايي طرفين و ايجاد تشكيلات مناسب براي تداوم اين همكاري ها،مشاركت و پيگيري در تشكيل اتحاديه سينماگران كشورهاي عضو اكو برگزار شود.
مدت تفاهم نامه مذكور نيز 3 سال شمسي خواهد بود كه بعد از اتمام دوره در صورت توافق قابل تمديد است.
در اين نشست، بهمن حبشي مشاور و مدير امور جشنوارهها و امور بينالملل معاونت سينمايي، محمد حقيقي مسئول دبيرخانه تفاهمات بين بخشي سينماي ايران، محمد آفريده مديرعامل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي ، مجيد شاهحسيني مدير عامل بنياد سينمايي فارابي، ناصر باكيده رئيس انجمن سينماي جوانان ايران، سعيد رجبي فروتن مشاور و مدير دفتر توسعه و فناوري سينمايي، سيد احد ميكائيلزاده مدير روابط عمومي معاونت امور سينمايي، گلجان مدير كل دفتر مطالعات و برنامهريزي فعاليتهاي سينمايي و سمعي بصري، نجفي مدير امور بينالملل موسسه فرهنگي اكو، عباس نظري مدير امور مجامع و چداريان مدير روابط عمومي اين موسسه نيز حضور داشتند.
انتهاي پيام/ا
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 440]