واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: پروتئين جديد براي توليد داروي سرطان كشف شد
تهران / واحد مركزي خبر / علمي 87/8/24
كشف پروتئين جديد كه در رشد سلول هاي سرطاني پروستات موثر است، اميد جديدي براي درمان اين سرطان ارائه مي كند.
محققان علوم پزشكي اعلام كردند اين پروتئين كه استات پنج Stat5 نام دارد در رشد و نمو سلول هاي سرطاني پروستات موثر است و تقريبا در تمام انواع عود سرطان ياد شده مشاهده مي شود.
دكتر ماريا نوالينين و همكارانش در بخش زيست شناسي سرطان كالج جفرسون در دانشگاه توماس جفرسون در گزارشي اعلام كردند اين پروتئين و گيرنده هورموني غده پروستات در عود سرطان پروستات نقش مهمي ايفا مي كنند و مي توان با هدف گرفتن اين پروتئين ، داروي موثري براي كنترل سرطان ياد شده توليد كرد.
بر اساس گزارش پايگاه خبري يورك الرت ، دانشمندان با مطالعه بر روي يكصد و نود و هشت بيمار مبتلا به سرطان عود كننده پروستات دريافتند پروتئين استات پنج ، در هفتاد و چهار درصد آنان فعال است.
يكصد و بيست و هفت نفر از اين افراد تحت درمان هورموني قرار گرفته بودند.
همچنين محققان دريافتند در نود و پنج درصد از كساني كه به هورمون درماني مقاوم شده بودند نيز اين پروتئين وجود داشت.
محققان بر اين باورند كه پروتئين استات پنج در تعامل با گيرنده هاي اندروژني است و در گام بعدي مي توان با ساخت دارويي موثر بر عملكرد آن ، روشي نوين براي درمان سرطان پروستات ابداع كرد.
بيماري سرطان در هر بافت يا عضوي از بدن انسان زماني آغاز مي شود كه سلول هاي آن بر خلاف قوانين طبيعت و بدون كنترل رشد كنند.
با رشد غير طبيعي گاه در كوتاه مدت، گاه در طولاني مدت باعث اختلال در عملكرد بافت عضو يا اعضايي از بدن مي شوند.
رشد سلول هاي بدن در حالت طبيعي تصاعدي است، يعني يك سلول به دو سلول وبيشتر تبديل مي شوند، در حالي كه تكثير سلول هاي سرطاني كاملاً خارج از اين روند طبيعي است.
تاكنون بيش از سيصد بيماري سرطاني مختلف شناسايي شده است.
تعدادي از اين بيماري ها با رشد و گسترش بسيار وسيع در بدن و تعدادي با رشد كمتر و گاهي در زمان طولاني تر پيشرفت مي كنند.
اگر درمان پذير نباشند موجب مرگ بيمار مي شوند.
از آن جايي كه بيماري هاي سرطاني در نوع، رشد و پيشرفت در قسمت هاي مختلف بدن متفاوت هستند به همين دليل راه هاي تشخيص و جلوگيري از پيشرفت بيماري كه احتمالاً با درمان صددرصد بتوان جان بيمار را از مرگ نجات داد متفاوت است.
تحقيقات علمي و پزشكي ثابت كرده اند در صورتي كه راه هاي تشخيصي سرطان هاي سينه، دستگاه گوارش و يا ريه كه بسيار معمول هستند پيشرفته بود احتمال درمان و طول عمر بيشتر مي شد.
در صورت شناسايي اوليه و درمان هاي موجود شانس زنده ماندن مبتلايان حداقل تا بيش از هفتاد و هشت درصد مي شد.
159/106
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]