واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: رييس دفتربازسازي وحوادث غيرمترقبه خراسان رضوي: 85 درصد آب كشاورزي در مسير انتقال هدر مي رود
رييس دفتر بازسازي و حوادث غيرمترقبه استان خراسان رضوي گفت: 93 درصد آب استان صرف كشاورزي مي شود كه متاسفانه در مسير انتقال آب براي مصرف 85 درصد پرت آب داريم.
به گزارش ايسنا، جواد عرفانيان در كارگروه ويژه ستاد حوادث غيرمترقبه شهرستان سبزوار در تشريح اعتبارات اختصاص يافته در زمينه حوادث به استان و شهرستان سبزوار گفت: از اعتبارات سال 86 به سبزوار 72 درصد آن اختصاص يافته و باقيمانده آن نيز از محل اعتبارات استاني تامين خواهد شد.
وي مجموع اعتبارات شهرستان سبزوار در موضوع خشكسالي را 17 ميليارد تومان عنوان و تصريح كرد: از اعتبارات سال گذشته 919 ميليون تومان سهم سبزوار بوده كه 72 درصد آن اختصاص يافته است و در مرحله اعتبارات اضطراري 5 ميليارد و 71 ميليون تومان براي اجراي 37 پروژه و در مرحله اعتبارات متمم بودجه 8 ميليارد و 100 ميليون تومان سهم سبزوار بوده است.
وي افزود: از اعتبارات سفر دوم رياست جمهوري به استان خراسان رضوي نيز بيش از 186 ميليون تومان به سبزوار اختصاص يافته است و خراسان 100 درصد اعتبارات سفر دوم را در زمينه حوادث غيرمترقبه جذب كرده است كه عمليات اجرايي پروژه ها نيز بايد هر چه سريع تر آغاز شود.
عرفانيان با اشاره به خشكسالي بي سابقه طي دو سال گذشته در استان خراسان، آبرساني را مهمترين برنامه دفتر بازسازي و حوادث غيرمترقبه استان معرفي و اظهار كرد: آبرساني سيار به بيش از550 روستا براي تامين آب شرب انسان و دام و تامين علوفه دام از اولويت هاي مهم براي كنترل بحران خشكسالي در استان بوده است.
وي افزود: طي سال زراعي 87-86 علاوه بر بحران خشكسالي مشكلات ناشي از تغيير اقليم از جمله سرماي شديد زمستان، تاخير در بارندگي در پاييز گذشته، كاهش 75 درصدي بارندگي در اسفند و فروردين ماه، هجوم ملخ ها و طوفان با سرعت 72 كيلومتر و افزايش ميانگين دماي استان در 6 ماهه اول سال جاري نيز گريبانگير استان بوده و استان خراسان جزو 14 استان مشمول خشكسالي قرار گرفته است.
رييس دفتر بازسازي و حوادث غيرمترقبه استان خاطرنشان كرد: در زمينه اعتبارات اضطراري 14 درصد و در زمينه اعتبارات لايحه متمم بودجه 12/1 درصد به استان خراسان اختصاص يافت كه سهم قابل توجهي بوده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به وجود خشكسالي حاد در استان گفت: بايد از اين وضعيت بحراني خشكسالي به عنوان يك فرصت استفاده كرده و با تغيير نوع كشت و استفاده از شيوه هاي نوين آبياري اين بحران را مديريت كنيم.
عرفانيان از مسوولان استان و شهرستان خواست با توجيه و آموزش به كشاورزان، با مشاركت روستائيان به انجام پروژه هاي مشاركتي براي تامين آب، شيوه هاي جديد آبياري و مصرف بهينه آب اقدام كنند.
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]