واضح آرشیو وب فارسی:فارس: خاتمي در خطبه دوم نماز جمعه تهران: انتخابات آمريكا نفرت مردم اين كشور از بوش را نشان داد
خبرگزاري فارس: خطيب جمعه تهران با بيان اينكه بر اساس نظرسنجيها، 70 درصد مردم اروپا، 80 درصد مردم اندونزي و 90 درصد مردم مصر از بوش نفرت داشتهاند، اظهار داشت: نفرت جهاني از بوش مشخص بود اما نفرت مردم خود آمريكا از بوش نيز در اين انتخابات مشخص شد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، آيتالله سيداحمد خاتمي امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نماز جمعه امروز تهران با بيان اينكه همه چيز ما به دين، مكتب و قرآن گره خوردهاست، اظهار داشت: پر آوازه شدن نام ايران در سراسر جهان به بركت قرآن و اسلام است، بنابراين به همه سفارش ميكنم كه حريم مكتب و قرآن را نگه دارند.
خاتمي در اين زمينه اضافهكرد: آوردن و بردن قرآن با آداب غيرمأنوس معنايي ندارد، حريم قرآن، حريم اسلام و مكتب است و به سهم خود از حساسيتهاي مراجع تقليد، علما و مردم در اين زمينه قدرداني ميكنم.
وي به بيانات اخير رهبر معظم انقلاب در رابطه با فضاي بيبندوباري در حرفها و مواضع و ابراز نگراني ايشان اشاره و اضافه كرد: جامعه ما به آرامش رواني و اخلاقي نياز دارد، در فضاي جامعه اسلامي بايد انصاف حرف اول را بزند و همه يكديگر را به حقمداري سفارش كنند.
خطيب جمعه تهران انصاف در رابطه با نظام اسلامي را از مهمترين ابعاد انصاف برشمرد و گفت: با وجود اينكه 30 سال از انقلاب اسلامي گذشته، نتوانستهايم عمق شكوه و عظمت انقلاب را براي نسلهاي بعد تبيين كنيم و اين بيانصافياست كه به خاطر مسائل جناحي و گروهي و ناخوشنودي از اين و آن، اصل نظام اسلامي را زيرسئوال ببريم.
وي در ادامه با خدمات متعدد و شبانهروزي مسئولين قواي مجريه، مقننه و قضائيه اشاره و اضافه كرد: تخريب مسئولين و نهادهاي خدمتگزار وجداناً بيانصافي است بويژه در شرايطي كه استكبار و دشمنان انقلاب به دنبال ايجاد مشكل براي نظام هستند.
خاتمي به حمايتهاي هميشگي امام راحل و رهبر معظم انقلاب از نهادهاي رسمي نظام اشاره و تصريح كرد: كساني كه بار سنگيني در خدمت به مردم به دوش گرفتهاند بايد حمايت شوند اما اين حمايتها هيچگاه به معناي بستن باب انتقاد نبودهاست.
امام جمعه موقت تهران افزود: اينكه شما وقتي يك روزنامهاي را باز ميكنيد انگار هيچ كار شايسته تقديري انجام نشده، يك تخريب است.
وي با بيان اينكه دشمنان ايران از ابتداي انقلاب تاكنون به تفرقه بين مردم و مسئولين و بين خود مردم و خود مسئولين، دلخوش بودهاند، اظهار داشت: به مسئولين هشدار ميدهم تا مراقب باشند كه به دام تفرقه و اختلاف نيفتند، اختلاف سليقه هميشه بوده و خواهد بود ولي بايد با رفتار قانونمدارانه، تحمل و مدارا، وحدت و صفا را در كشور ايجاد كرد.
خاتمي ماههاي آبان و آذر را ماههاي بستن بودجه كشور دانست و افزود: توصيه من به دولت و مجلس آن است كه اولويت بودجه را روي مناطق محروم و اقشار مستضعف ببندند، اتكاي بودجه و نفت را كاهش دهند و در عرصه فرهنگي و بحث پژوهش حساب ويژهاي باز كنند، مردم هم با صرفهجويي به اصلاح اقتصادي كشور خدمت كنند.
خطيب جمعه تهران انتخابات اخير آمريكا را از حيث حضور مردم پاي صندوقهاي راي در 60 سال اخير بيسابقه دانست و خاطرنشان كرد: پيام آشكار اين حضور و انتخاب، نفرت از بوش و سياستهاي جاهطلبانه و استكباري سردمداران دولت كنوني آمريكاست.
وي با بيان اينكه بر اساس نظرسنجيها، 70 درصد مردم اروپا، 80 درصد مردم اندونزي و 90 درصد مردم مصر از بوش نفرت داشتهاند، اظهار داشت: نفرت جهاني از بوش مشخص بود اما نفرت مردم خود آمريكا از بوش نيز در اين انتخابات مشخص شد.
خاتمي با بيان اينكه جانشين بوش با شعار تغيير به صحنه آمد، با طرح اين سوال كه خاستگاه و عامل اين تغيير چه بود تصريح كرد: واقعيت آن است كه شرايط جهاني تغيير را در حاكميت آمريكا تحميل كرد چرا كه آمريكا در همه عرصهها از جمله اقتصاد، حقوق بشر، مبارزه با تروريست و... شكست خورد.
وي در ادامه عامل تغيير شرايط جهاني را انقلاب اسلامي ايران دانست و افزود: از آن زماني كه بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي شعار «امريكا هيچ غلطي نميتواند بكند» را سر داد سراشيبي آمريكا آغاز شد.
امام جمعه موقت تهران، صحنهگردانان اصلي سياستهاي آمريكا را افراد پشت پرده دانست و افزود: سادهلوحي است اگر كسي فكر كند با انتخاب اوباما تغييري در سياستهاي آمريكا پديد ميآيد، از 60 سال پيش ذرهاي در سياستهاي خارجي آمريكا تغييري ايجاد نشدهاست و اميد بستن به اينها كار نادرستي است.
خطيب موقت جمعه تهران ستون فقرات سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران را استكبارستيزي برشمرد و گفت: دولتمردان آمريكا بدانند كه تا خوي استكباري دارند ملت ما همان ملت است و شعار نفرتشان از آمريكا همچنان طنينانداز خواهد بود.
وي به برگزاري كنفرانس اديان در نيويورك اشاره كرد و گفت: پر واضح است كه اين كنفرانس براي عادي سازي روابط است وگرنه شيمون پرز وزير خارجه اسرائيل چه ارتباطي به دين دارد، همه اينها براي عاديسازي روابط است اما همه بدانند كه دوره اسرائيل و دوره اين بازيهاي سياسي تمام شده است.
انتهاي پيام/
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]