واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: کمیته بین المللی صلیب سرخ در آخرین گزارش خود از وضعیت عراق اعلام کرد زنان اصلی ترین قربانیان جنگ 8 ساله آمریکا در این کشور بوده اند.
مهر: زنان عراقی در روند مراقبت از خانواده. خود، کسب درآمد و مشارکت در زندگی اجتماعی و حرفه.ای با چالش.هایی روبه.رو هستند. از زمان شروع جنگ عراق در سال 2003 زنان به طور فزاینده.ای در تبادل آتش طرف.های درگیر گرفتار، کشته، مجروح و یا از خانه و کاشانه آواره شده. و یا با کشته شدن مردانشان بار اداره. خانواده را به دوش گرفته اند.
"کارولین دویی.یه" رئیس برنامه. زنان و جنگ کمیته. بین.المللی صلیب سرخ در عراق گفت: با فقدان مرد خانواده، این حقیقت که خانواده نان.آور سنتی خود را از دست داده نیز تاثیر مستقیمی بر وضعیت اقتصادی آن دارد. مشاهدات کمیته. بین.المللی صلیب سرخ در عراق ما را به این نتیجه. رسانده که نبود درآمد منظم و کافی در طول سالیان شمار بالایی از خانواده.ها را به ورطه. فقری شدید کشانده است.
بر اساس تخمین این کمیته امروزه بین یک تا دو میلیون خانوار عراقی تحت تکفل زنان هستند. این رقم شامل زنانی است که شوهرشان مرده، مفقود شده و یا زندانی است. این زنان فاقد حمایت. و حفاظت اقتصادی، جانی و اجتماعی هستند. این آمار شامل زنان بی.خانمان نیز می شود که با چالش مضاعفی روبرو هستند.
دویی.یه می افزاید: بدون داشتن فرصت شغلی، بدون کمک از سوی اقوامی که خود فقیرند و بدون حمایت نظام تامین اجتماعی کشور، تلاش روزانه. این زنان عبارت است از تدارک لقمه نانی برای سفره و تامین .بهای سرپناه و تحصیل و درمان. گاهی نیز تنها انتخاب آنان بیرون کشیدن پسران جوان خود از مدرسه و فرستادن آنان به خیابان برای کسب چند دینار برای خانواده است. در نتیجه این نسل آینده خواهد بود که قیمت شرایط سخت کنونی را پرداخت خواهد کرد.
در واکنش به چنین شرایط اضطراری کمیته. بین.المللی صلیب سرخ برنامه.ای را به منظور کمک.رسانی به زنان سرپرست خانوار راه.اندازی کرده و از سال 2008 بر یافتن راه.هایی برای کمک به زنان برای خوداتکایی تمرکز کرده است.
این کمیته از نزدیک بر فعالیت.های دولت برای بهبود شرایط اجتماعی برای زنانی که با مشکلات خاصی مواجهند نظارت دارد. کمیته. بین.المللی صلیب سرخ تصدیق می.کند که باید تلاش شود تا بودجه و دیگر منابع لازم برای کمک به این گروه آسیب.پذیر افزایش یابد.
این کمیته در حال مذاکره با نمایندگان پارلمان و دیگر سیاستگزاران در مرکز و استان.هاست تا تضمین شود که نظام اجتماعی- رفاهیِ مخصوص زنان آسیب.پذیر، تمامی منابع مورد نیاز خود را دریافت نماید.
کمک.رسانی
بین سال 2009 و 2010 کمیته. بین.المللی صلیب سرخ به حدود 4000 زن سرپرست خانوار که بی.خانمان شده.بودند کمک.رسانی کرد. در این راستا بسته.های غذا و اقلام بهداشتی بین زنانی در استان.های بغداد، دیاله و نینوا توزیع شدند.
طرح.های کوچک اقتصادی
کمیته. بین.المللی صلیب سرخ کمک.های بلاعوض جنسی ارائه می.دهد تا به پروژه.های اقتصادی درآمدزا کمک نماید. این کمک.ها به زنانی تعلق می.گیرند که علاقه و توان لازم برای اجرای چنین پروژه.هایی را دارند و اغلب کسب.و.کارهای خانگی مانند دکان.های کوچک، پروژه.های تجاری و یا تولید غذا را شامل می.شوند. این پروژه.ها که از 2009 در نجف، بصره، میسان و بغداد راه.اندازی شده.اند، با مشارکت سازمان.های مردم.نهاد محلی اجرا و چندین ماه تحت نظارت هستند تا وقتی که پایایی آنها تضمین شود.
کمک.رسانی به کسانی که با مشکل مواجه اند
کمیته. بین.المللی صلیب سرخ کماکان به پشتیبانی از کسانی که در تلاش برای کسب درآمدند مانند زنان سرپرست خانوار، معلولین و بی.خانمان.ها ادامه می.دهد. در طول ماه.های ژانویه و فوریه، کمیته. بین.المللی صلیب سرخ اقدامات زیر را انجام داده است:
* ارائه کمک.های اضطراری زمستانی به بیش از 44000 بی.خانمان در نینوا، کرکوک، دیاله، بغداد، واسط، بابل، انبار، صلاح.الدین، دهوک و سلیمانیه
* اعطای 82 وام بلاعوض به معلولان و زنان سرپرست خانوار بغداد، کرکوک، نینوا، سلیمانیه و اربیل برای راه اندازی کسب.وکارهای کوچک. در حدود 900 خانوار به سرپرستی زنان و نیز معلولان از 2008 چنین کمک.هایی را دریافت کرده.اند.
تامین آب پاک و شبکه. فاضلاب
دسترسی به آب پاک همچنان در بیش.تر عراق مشکل. است. مهندسان کمیته. بین.المللی صلیب سرخ کماکان به تعمیر و ارتقای تأسیسات آب، برق و فاضلاب ادامه می.دهند، به. خصوص در مکان.هایی که خشونت همچنان به قوت خود باقی است و نیز در مناطق روستایی تا کیفیت خدمات ارائه شده در جوامع و تأسیسات درمانی بهبود یابد.
بازدید از زندانیان
در ماههای ژانویه و فوریه نمایندگان کمیته. بین.المللی صلیب سرخ از زندانیانی که در ندامتگاه.های تحت نظر مقامات وزارت دادگستری، وزارت کشور و شعبه.های مختلف دولت منطقه.ای کردستان و دولت آمریکا در 27 زندان در 14 استان نگهداری می.شوند، بازدید کردند. این نمایندگان بر شرایط نگهداری زندانیان و طرز رفتار با آنان نظارت کردند.
کمیته. بین.المللی صلیب سرخ همچنین به بیش از 750 استعلام خانواده.ها برای کسب اطلاعاتی در مورد اقوام زندانی و یا اطلاعات دیگر از جمله در مورد اقوام مفقودشان پاسخ داد. علاوه بر این در عراق، ایران و کویت، کمیته. بین.المللی صلیب سرخ نزدیک به 1000 گواهی اسارت برای زندانیان و اسرای سابق به.جا مانده از درگیری.های مسلحانه. پیشین صادر کرد.
رسیدگی به سرنوشت مفقودان
در طول ماه.های ژانویه و فوریه صلیب سرخ به عنوان یک میانجی بی.طرف، ریاست نشستی بین عراق و ایران را به.عهده داشت که در آن فعالیت.های میدانی مشترک برای بازیابی بقایای انسانی سربازان کشته شده در جنگ ایران و عراق در سال.های 67-1359 مورد بحث قرار گرفت. سازمان همچنین ریاست نشست کمیته.ی فنی فرعی مربوط به مفقودان جنگ 91-1990 خلیج فارس را به.عهده داشت و در نشست.های فنی طرف.های مربوطه شرکت جست تا عملیات میدانی مشترک کاوش بقایای انسانی را هماهنگ نماید.
بقایای انسانی 38 نفر که احتمال می.رود سربازان عراقی کشته شده در طول جنگ ایران و عراق باشند، توسط ایرانی.ها و تحت نظارت کمیته.ی بین.المللی صلیب سرخ به مقامات عراقی تحویل شد.
کمیته. بین.المللی صلیب سرخ به ارائه. پشتیبانی فنی به وزارت حقوق بشر عراق و انستیتوی پزشکی قانونی بغداد ادامه داد تا بتوانند اطلاعات لازم برای ظرفیت.سازی در حوزه.ی پزشکی قانونی را مبادله نمایند. در ژانویه این کمیته برای 27 تن از کارکنان انستیتوی پزشکی قانونی، دوره.ی آموزش انسان.شناسی در پزشکی قانونی ارائه کرد.
ترویج حقوق بین.المللی بشردوستانه
یادآوری تعهدات طرف.های درگیر برای حفاظت از غیرنظامیان یکی از اصول اساسی فعالیت.های کمیته. بین.المللی صلیب سرخ است. این سازمان همچنین در صدد است تا با برگزاری جلسات سخنرانی برای گروههای مختلف شامل پرسنل نظامی، کارکنان زندان.ها، دانشجویان و اساتید دانش حقوق بین.المللی بشردوستانه را ترویج نماید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]