تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851172142




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اولين مسلماني که در ماه مبارک رمضان به فضا سفر کرد


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:


نکته يي که در مورد سفر «شکور» به فضا جالب است آنکه وي اولين مسلماني است که در ماه مبارک رمضان به فضا سفر کرده است، به همين دليل برخي رسانه ها به اشتباه وي را اولين مسلمان فضانورد معرفي کرده اند.


روز چهارشنبه 18/7/86 موشک روسي سايوز سه فضانورد و از جمله يک فضانورد مسلمان اهل مالزي را از پايگاه فضايي بايکونور قزاقستان به مقصد ايستگاه فضايي بين المللي پرتاب کرد.
«پگي ويتسون» فضانورد امريکايي از دانشگاه يووا، «يوري مالنچنکو» فضانورد روسي و «شيخ مظفر شکور» اولين فضانورد مالزيايي سه مسافر اين موشک بودند. «شکور» نيز همانند آرمسترانگ در سفر به ماه سفر خود به فضا را گامي کوچک براي خود و گامي بزرگ براي کشورش توصيف کرد.

اين فضاپيماي روسي دو روز در راه بود و روز جمعه 20/7/86 به ايستگاه فضايي بين المللي رسيد. قرار است وي ده روز را در ايستگاه بين المللي فضايي سپري کند و 27 مهر به همراه دو فضانورد روس مستقر در ايستگاه به زمين برگردد، اما دو فضانوردي که هم اکنون همراه «شکور» به فضا رفته اند به مدت شش ماه در ايستگاه فضايي اقامت خواهند کرد. طرح اعزام يک فضانورد مالزيايي به فضا بخشي از يک قرارداد يک ميليارد دلاري مالزي با روسيه در سال 2003 است که طي آن مالزي 18 جنگنده سوخوي 30 از روسيه خريده است.

روزه در فضا
نکته يي که در مورد سفر «شکور» به فضا جالب است آنکه وي اولين مسلماني است که در ماه مبارک رمضان به فضا سفر کرده است، به همين دليل برخي رسانه ها به اشتباه وي را اولين مسلمان فضانورد معرفي کرده اند. اين در حالي است که پيش از وي مسلماناني از کشورهاي ايران (انوشه انصاري)، عربستان (سلطان بن سلمان بن عبدالعزيز آل سعود)، افغانستان (عبدالاحد مومند)، سوريه (محمد فارض) و... نيز به فضا رفته اند. به اين ترتيب وي نهمين فضانورد مسلمان است، اما نکته جالب آنکه وي اولين مسلماني است که زمان سفر وي به فضا با ماه مبارک رمضان مقارن شده است.
وي به عنوان يک مسلمان تصميم دارد تمام آداب و مناسک اسلامي را در فضا به جاي آورد، اما اگر به خاطر آوريم که لازمه يک نماز مقبول داشتن طهارت و وضو و ايستادن رو به قبله است، به دشواري نماز خواندن در فضا پي مي بريم. در حالي که مسلمانان در هر روز پنج بار نماز مي خوانند، در ايستگاه فضايي هر 90 دقيقه يک بار خورشيد طلوع و غروب مي کند و بدين ترتيب فرد در هر 24 ساعت 6 بار شاهد طلوع خورشيد است. يافتن جهت صحيح قبله نيز دشواري ديگري است.
سلطان بن سلمان فضانورد عربستاني هنگامي که خاطرات فضايي خود را به ياد مي آورد، مي گويد هر چند سعي کرده است در فضا نماز بخواند اما نتوانسته است به طرف مکه بايستد يا کاملاً روي زمين زانو بزند.

به دليل همين دشواري ها بود که علماي اسلامي کشور مالزي پيش از سفر وي به فضا کتابي با عنوان «راهنماي مسلمانان در فضا» منتشر کرده اند. موضوع اين کتاب «راهنمايي هايي در مورد انجام آداب اسلامي در ايستگاه بين المللي فضايي» است و به فضانوردان مسلمان آموزش مي دهد که چگونه در فضا وضو بگيرند، محل مکه را در زمان نماز پيدا کنند، چگونه اوقات نماز خواندن را تعيين کنند يا چگونه در فضا روزه بگيرند. وزير امور ديني مالزي مي گويد، هدف از تدوين اين دستورالعمل ها آن است که فضانوردان در مورد چگونگي انجام فرايض ديني در فضا هيچ گونه نگراني نداشته باشند و توجه خود را کاملاً روي ماموريت خود متمرکز کنند.
اين کتاب راهنماي 18 صفحه يي به زبان هاي انگليسي، روسي، عربي و چند زبان ديگر نيز ترجمه مي شود تا فضانوردان مسلماني که در آينده به فضا مي روند نيز بتوانند از آن استفاده کنند.
وي با استفاده از يک برنامه کامپيوتري مکان قبله را مي يابد و علماي اسلامي به او گفته اند براي روزه گرفتن در فضا، زمان طلوع و غروب خورشيد در بايکونور قزاقستان (محل آغاز پرواز) را ملاک خود قرار دهد.
در عين حال وي مختار است که در فضا روزه بگيرد يا روزه گرفتن را به زمان ديگري موکول کند. با توجه به اينکه روز شنبه در مالزي عيدفطر بود، وي هنگام سفر به فضا مقداري کباب مالزيايي و شيريني با خود به فضا برد تا ديگر همراهانش را در جشن خود شريک کند.

بازتاب سفر در رسانه هاي مالزي
با نزديک شدن زمان پرتاب، تب فضا سراسر مالزي را مبتلا کرد و ميليون ها مالزيايي اين پرتاب را به طور زنده از تلويزيون هاي اين کشور تماشا کردند.
با آغاز سفر اين فضانورد مالزيايي، رسانه هاي اين کشور از شکور به عنوان «اسطوره ملي» و از اين واقعه به عنوان «رويدادي ماندگار» در تاريخ مالزي ياد کردند.
شيخ مظفر پيش از سوار شدن به فضاپيماي سايوز گفت؛ به روياي جاودانه تمام شهروندان مالزي (سفر به فضا) دست يافته ام.
نخست وزير مالزي نيز ضمن ابراز خرسندي از اعزام موفقيت آميز نخستين مالزيايي به فضا اين موضوع را «افتخار ملي» و مايه «تقويت اعتماد به نفس» در نسل جوان به ويژه دانش آموزان اين کشور ذکر کرد. وي همچنين از «ماهاتير محمد» نخست وزير سابق مالزي براي اين ابتکار و طراحي برنامه مربوط به اعزام نخستين فضانورد مالزيايي به فضا قدرداني کرد.

وزير علوم مالزي نيز گفت هدف از اين برنامه فضايي ترغيب جوانان مالزي است. نخست وزير مالزي نيز برنامه هاي عادي خود را لغو کرده و وقايع را از تلويزيون مالزي دنبال کرد.
خبرگزاري ايرنا نيز از روزنامه «استار» چاپ مالزي گزارش داد که مفتي ايالت «پرليس» گفته است سفر شيخ مظفر شکور به عنوان يک مسلمان، عامل مهمي در بهبود تصوير اسلام در جهان کنوني است. علاوه بر بازتاب هاي داخلي اين سفر انعکاس هاي بين المللي نيز داشته است، از جمله «نور سلطان نظر بايف» رئيس جمهور قزاقستان آغاز موفقيت آميز سفر فضايي نخستين فضانورد مالزيايي را راهي براي تقويت و توسعه مناسبات مالزي- قزاقستان ارزيابي کرد.
گفتني است «شيخ مظفر شکور» يک پزشک ارتوپد 36 ساله است که از بين يک فهرست يازده هزار نفري براي سفر به فضا انتخاب شده است.
علاوه بر اين، اين سفر از جنبه ديگر نيز مورد توجه است زيرا براي نخستين بار يک زن فرماندهي ايستگاه بين المللي فضايي را برعهده مي گيرد. «پگي ويتسون» که دومين بار است به ايستگاه فضايي سفر مي کند، اولين فرمانده زن ايستگاه محسوب مي شود.

آزمايش هاي پزشکي شيخ مظفر در فضا
شيخ مظفر شکور پزشک مالزيايي و اولين فضانورد اين کشور است. وي متولد کوالالامپور است و مدرک پزشکي و تخصص جراحي خود را از هند گرفت و به تدريس در يکي از دانشگاه هاي مالزي پرداخت. اما شهرت اصلي وي از زماني آغاز شد که در ابتداي سال 2006 به همراه سه نفر ديگر به عنوان نامزدهاي اصلي برنامه پرواز فضايي مالزي انتخاب شد. در اين برنامه قرار شد روسيه يک مالزيايي را به ايستگاه فضايي بين المللي ببرد. پس از اتمام آموزش هاي اوليه (که در استارسيتي روسيه برگزار مي شد) شيخ مظفر و فيض خالد انتخاب شدند تا يک دوره آموزشي 18 ماهه ديگر را در روسيه بگذرانند. پس از اتمام دوره شيخ مظفر به عنوان نامزد اصلي پرواز و فيض خالد به عنوان ذخيره اين پرواز انتخاب شد. شيخ مظفر پس از آنکه از عهده آزمون هاي نهايي پزشکي و امتحان هاي دوره آموزشي برآمد، رسماً به عنوان فضانورد انتخاب شد. وي در يک کنفرانس خبري اعلام کرد اميدوار است بتواند کشت هاي سلولي زنده را به فضا ببرد تا بتواند آنها را طي پروازش بررسي کند. موضوع آزمايش هاي وي رشد سلول هاي سرطاني کبد و سلول هاي سرطان خون و بررسي پروتئين ها و ميکروب ها در فضا است. نتيجه آزمايش هاي وي در مورد سلول هاي سرطاني به کار علوم پايه و پزشکي مي آيد، اما نتيجه بررسي پروتئين ها و ميکروب براي صنايع مفيد است زيرا از پروتئين هايي همانند ليپاز (که وي در فضا روي آن آزمايش مي کند) در صنايع بسيار گوناگوني (از نساجي گرفته تا توليد لوازم آرايش) کاربرد دارد. از آنجايي که وي در اين سفر مهمان دولت روسيه است، از وي در اسناد رسمي سازمان فضايي فدرال روسيه و ناسا با عنوان «همراه پرواز فضايي» نام مي برند. با اين همه سفير روسيه در مالزي از وي به عنوان فضانورد تمام عيار نام برده است. يکي از فضانوردان بازنشسته ناسا با نام رابرت گيسون نيز در گفت وگو با يک روزنامه مالزيايي گفته است که شيخ مظفر فضانورد دوره ديده واقعي است و به همين دليل مي توان وي را فضانورد ناميد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن