تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851025485




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معرفی فیلم های روز سینمای دنیا : فیلم اخراجی ها 3


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: کارگردان: مسعود ده نمکی



بازيگران: امين حيايي، اكبرعبدي، محمدرضا شريفي.نيا، حسام نواب.صفوي، رضا رويگري، سيد جواد هاشمي، يوسف صيادي،علي دهكردي، قاسم زارع، سپند اميرسليماني، فخرالدين صديق شريف، امير نوري، محمود مقامي، سيروس كهوري.نژاد، ابوالفضل همراه، ماشاالله شاهمرادي.زاده، ليلا اوتادي، بهنوش بختياري،مريم كاوياني، رز رضوي، مريم سلطاني، حليمه سعيدي و شهربانو موسوي


فیلمنامه: مسعود ده.نمكي
تهيه.كننده: مسعود ده.نمكي
مدير فيلمبرداري: فرشاد گل.سفيدي
تدوين: محسن توكلي
موسيقي: بهنام ابطحي
طراح صحنه و لباس: حسن روح.پروري
طراح چهرپرداز: ايمان اميدواري
صدابردار: بابك اخوان
صداگذار: سيدعليرضا علويان
دستيار اول كارگردان: نورالدين گودرزي
مدير برنامه.ريزي: فروزان جلالي
منشي صحنه: فتانه محسني
عكاس: بابك برزويه
مدير توليد: مهدي بدرلو
مدير تداركات: عليرضا همت
روابط عمومي: احسان هوشيارگر و الهه گودرزي
مجري طرح: محمدرضا شريفي.نيا
........................

خلاصه داستان: جنگ تمام شده، اخراجي.ها و ديگر هم.رزمانشان به شهر برگشتند و هر كس در پي كسب و كاري است، يك برنامه زنده تلويزيوني در تلاش است تا تعدادي از آن رزمندگان را براي حضور در يك برنامه دعوت كند، شرايط نامساعد حال يكي از اين همرزمان او را راهي بيمارستان مي.كند، اما براثر حوادثي در سطح شهر دير به بيمارستان مي.رسد و تا پاي شهادت پيش مي.رود و اين بهانه.اي براي حضور همرزمان سابق در بيمارستان مي.شود كه حالا هر يك شان وشخصيتي جديد دارند و... ...

گزیده ای از نظرات موحد منتقم





-شوخی های بی سروته و بدون پیشزمینه که مانند آگهی یا میان پرده به فیلم وصل شده اند تمامی ندارد. کل فیلم اخراجی های 3 بر آمده از یک سری جوک و اتفاق هستند که به زور به یکدیگر الصاق شده اند. طنز کمدی فیلم به جای اینکه از درون فیلم شکل بگیرد، از همین شوخی ها شکل گرفته است و اخراجی ها3 مانند مستندی شده که هر تکه اشرا از جایی برداشته اند. مسعود ده نمکی با خودش فکر کرده که اتفاقات گذشته مانند یک پازل بهم ریخته است که اگر انها را به هم متصل کند یک فیلم خوب ساخته خواهد شد، ولی حالا که فیلم را می بینم می فهمیم که هیچ تکه ای از این پازل به درستی سر جایش قرار نگرفته است.







- اخراجی ها 3 به جای اینکه از موضوعات سیاسی روز انتقاد کند و آنها را چالش بکشد (کاری که ظاهراً قرار بوده هدف ده نمکی از ساختن این فیلم باشد) دوباره آنها را بیان می کند و تماشاگران هم به آنها می خندند.






-من ترجیح می دهم گریه کنم تا بخندم. چراکه اخراجی ها همانند دو قسمت قبلی رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را به سخره می گیرد و آنها را انسان های ساده ای معرفی می کند که آنچنان هم که مردم فکر می کنند انسان های مقدس و بزرگی نیستند، بلکه علاف های کوچه و خیابان بوده اند که به خاطر وعده های دروغین به جبهه کشیده شده اند و حالا مقامی برای خوشان دست و پا کرده اند.




-تصور من از یک رزمنده، همچنان حاج کاظم آژانس شیشه ای با بازی پرویز پرستویی است.


من قصد ندارم به شما بگویم که کدام بازیگر نقش کدام کاندید را بازی می کند که خودتان خواهید فهمید ولی ده نمکی که گفته است فیلم از چپ تا راست همه را زیر تیغ نقد قرار داده است دروغ بزرگی گفته است.


فیلم ده نمکی اساسی به جبهه موسوم به «اصلاح طلبان» تاخته است. در فیلم تمام شوخی های و تمامی نکات منفی و بد فیلم و بداخلاقی ها توسط همین گروه انجام می شود.


اخراجی ها 3 سرشار از شوخی های قبیح و زشت و به شدت سبک و غیر اخلاقی است. ده نمکی نه تنها احترام رزمندگان دوران دفاع مقدس را حفظ نکرده، بلکه احترام خانواده هایی که به تماشای فیلمش نشسته اند را نیز حفظ نکرده است .انواع شوخی ها از آهنگ «سوسن خانم» و «فیس بوک» و «ممه را لول برد» و «بربری» و «ماهواره»و «یارانه ها» و «گشت ارشاد» و «مبارزه با بدحجابی» و «جومونگ» و....! شوخی های بی سروته و بدون پیشزمینه که مانند آگهی یا میان پرده به فیلم وصل شده اند تمامی ندارد.

تعریفتان از ریاکار چیست؟


امیرعباس صباغ
اسمش نه نقد است، نه توهین، نه تسویه حساب و نه عقده گشایی و نه هیچ کدام از تعابیری که جناب ده نمکی در توصیف منتقدان خود به کار می.برند، اسمش را می.گذارم یک گپ دو نفره و امیدوارم جناب ده نمکی این بار از در دیگری وارد شوند و گفتگویی از جنس گفتگوی سید مرتضی و ایران (که در فیلم می.بینیم) را شاهد باشیم.


جناب ده نمکی، سخنم با شماست، نه کاری با ساختار سینمایی (!) فیلمتان دارم، نه کاری با محتوای سیاسی آن و نه کاری به صحبت.های قبل از اکران فیلمتان، که اخراجی.ها را فیلمی دانستید که موضع انتقادی.اش دامن تمامی جناح.ها را می.گیرد (و امروز بعد از تماشای فیلم این جمله را به حساب شوخ طبعیتان می.گذارم که فیلمی ساخته.اید انتقادی از حوادث بعد از انتخابات و از سه شخصیت خاکستری که قطعا درصد سفیدی و سیاهی هرکدامشان متفاوت از هم است به دو شخصیت سیاه و یک شخصیت سفید رسیده.اید و...) حرف من با شما بر سر دو مفهوم است، اولی درباره ریاکاری و دیگری درباره سیاه نمایی.
اگراخراجی.ها را درست درک کرده باشم نیت اصلی و حرف مشترک شما در تمامی این سه فیلم، به تصویر کشیدن ریاکاری و حمله به ریاکاران و دغل بازانی ست که به قول پایان اخراجی.های ۳، بعد از جنگ از بسیجی.ها هم بسیجی.تر شده.اند، است. کدام حرفتان را باور کنیم، این تصویر کاریکاتوری و سخیف از اهالی دفاع مقدس چیست؟ چگونه باور کنیم تصویر جانبازی که در برنامه تلویزیونی، با هجو مداحی و روضه خوانی ترانه «آنقدر در می.زنم...» را می.خواند در پایان فیلم خونش از شارلاتان بازی.های حاجی گرینف و مهندس دباغ به جوش می.آید و آن.ها را حبس می.کند؟! چگونه باور کنیم تصویر احمقانهٔ اکبر عبدی و امین حیایی را که در قسمت.های قبل اخراجی.ها مدافعشان بودید و در اینجا تصویری اینچنین از آن.ها نشان می.دهید: بیژن بزغاله (امین حیایی) در رویای سالی ده انتخابات است که با جیره خوری دو طرف دعوا امرار معاش کند و بایرام (اکبر عبدی) واسه نون به هر کاری تن می.دهد حال می.خواهد حضور در ستاد باشد یا خواندن ترانه سوسن خانم!... حال انتظار دارید اشک.های پایانی این دو در سوگ همرزمشان در انتهای فیلم به عمق جان تماشاگر نفوذ کند؟! انتظار دارید حرف.های بایرام در گفتگوی تلویزیونی تاثیرگزار باشد که ناگهان در میان لودگی.هایش (که وی از بچه داخل شکم همسرش گرفته تا جومونگ، سوسانو سخن می.گوید و چاقوی ضامن دارش را به دوربین نشان می.دهد) ناگهان بگوید مردانگی را در روزهای جنگ دیده و دوست دارد هنوز آن روز.ها بود و...


مساله دیگر، سیاه نمایی شما در اخراجی.های ۳ است، این را همه می.دانیم که اغراق و بزرگ نمایی لازمه کار طنز است، اما شما سیاه نمایی را با بزرگ نمایی اشتباه گرفته.اید، سهوی یا تعمدی بودنش بماند میان شما و خدایتان، اما چگونه است که در فیلمی که قرار است انتقادی باشد بر رفتارهای اشتباه نامزدهای ریاست جمهوری، شما بجای نقد رفتار و عملکرد، ریشه و ماهیت مساله را می.زنید و نامزدهای انتخاباتی را افرادی نشان می.دهید که جز قدرت و ثروت به چیزی نمی.اندیشند و به مردم تنها به چشم نردبانی برای بالارفتن خود می.نگرند و از طرف دیگر اکثریت مردم (که کاراکتر «ایران» می.تواند به نوعی نماد آن.ها باشد) افرادی فاقد درک و شعور نشان داده می.شوند که در گمراهی به سر می.برند و از تشخیص حق و باطل عاجزند.
حرف آخر هم از دیالوگ.های اخراجی هاست، از قول یکی از بزرگان جنگ می.گوئید که جنگ رو باید درست نشون داد و نه درشت، کاش در جایگاه یک کارگردان (ژورنالیست، تحلیلگر یا عضو هیات امنای دانشگاه هنر یا هر سمت دیگری که در آن مشغولید) همین یک جمله را خط قرمز خود قرار می.دادید تا این برچسب از رویتان برداشته شود که در هر حوزه.ای که وارد می.شوید اصل کنار می.رود و حاشیه جانشین.اش می.شود. به قول سلحشور در «آژانس شیشه.ای» اصل مربی! اصل! حاشیه نچ...








امیر قادری

فیلمی تازه از سری اخراجی.ها؛ دیگر تنها یک فیلم سینمایی نیست. سازندگان.اش هم بعید می.دانم چنین ادعایی داشته باشند. اخراجی.ها3 یک بسته ایدئولوژیک، سینمایی، سیاسی، تجاری است. کم و بیش همه این وجوه را در خود جای داده و رعایت می.کند. و این یک یادداشت کوتاه است درباره این چند وجه از یک فیلم پر سر و صدا.


اخراجی.ها3 به عنوان یک فیلم سینمایی:


اجرای خوبی دارد. بهترین اجرای مسعود ده.نمکی کارگردان بین باقی اخراجی.ها و مستندها و سریال تلویزیونی.اش. از موادش خوب استفاده کرده و صحنه.های شلوغ را به شکل قابل قبولی سامان داده و حال و هوای نسبتا یک دستی به این فیلم پر لوکیشن و بازیگر و سیاهی لشگر بخشیده است. اما تقریبا فیلمنامه.ای در کار نیست. این شاید به فروش.اش لطمه بزند. حتی در حد اخراجی.ها2 هم نتوانسته موقعیت.های پرشمارش را به بهانه.ای به هم وصل کند. فیلمی است که انگار از وسط ماجرا شروع و همان وسط، تمام می.شود. طرح داستانی ضعیف تنها فرصتی است تا این موقعیت.های پرشمار را به هم وصل کند. انتخابات ریاست جمهوری زمینه ماجراست در شرایطی که این بار به جز حاجی گرینف، باقی اخراجی.ها فرصت چندانی برای ابراز وجود ندارند.
اخراجی.ها3 به عنوان یک محصول سیاسی:


این سالم.ترین مسعود ده.نمکی میان کارهایی است که تا به حال از او دیده.ام. در همین کافه سینما چندی پیش قولی از او نقل کردیم درباره آقا زاده.هایی که آرمان.خواهی جوان.های مملکت، چه سبز و چه حزب.الهی را، فدای اهداف.شان می.کنند. ده.نمکی در فیلم.اش در انتقال این پیام، موفق عمل می.کند و محصول نسبتا یک دستی تحویل می.دهد. این فرق می.کند با قسمت اول اخراجی.ها که خنده.اش را از تماشاگر بابت همان اعمال و حرف.ها و واکنش.هایی می.گیرد که قرار است در انتهای فیلم، نهی.شان کند. این ریاکاری در فیلم سوم نیست. مشکل اصلی این جاست که ده.نمکی در قسمت سوم فیلم.اش، آن چه را که رد می.کند، به خوبی با تماشاگرش در میان می.گذارد، اما قهرمان. و شخصیت اصلی.اش زیادی فانتزی و شعاری از آب درمی.آید. مدل عملی سیاسی که پیشنهاد می.دهد، به هیچ وجه به اندازه آن چه رد می.کند، ملموس نیست. مسعود ده.نمکی بین زمین و آسمان معلق مانده است. واقع.گرایی ور منفی و آرمان.خواهی فانتزی ور مثبت به هم نمی.آیند. این می.شود که «مرگ بر...» را محکم.تر و موثرتر از «زنده. باد...»ش می.گوید. تماشاگرها هم انگار برای تماشای همان چیزی به سینما آمده.اند که در مسیر کلی فیلم با آن مخالفند. نه آن چه قرار است بپسندند. این همان کمبودی است که این روزها سینماگران ما از طیف.ها و گروه.های مختلف با آن دست و پنجه نرم می.کنند. این سینمایی است که یا اصلا قهرمان ندارد، یا قهرمان قابل پیش.بینی و غیر موثر و کمتر ملموسی مثل اخراجی.ها3 دارد. نکته مثبت فیلم اما این جاست که ترانه «ای ایران» زور چپان شده ته اخراجی.ها2 را به متن داستان می.آورد. حرف.اش درباره کنار هم ماندن مردم .ایران، در برابر تلاش.های گروهی برای جدا کردن.شان از همدیگر را، با عمق بیش.تری روایت می.کند.
اخراجی.ها3 به عنوان یک بیزینس:


این یک فیلم سیاسی است. اما قرار است خوب هم بفروشد. «اخراجی.ها» حالا دیگر به یک برند تبدیل شده که می.تواند تماشاگران بسیاری را به سالن.های سینما بکشاند. پس بخش مهمی از عناصر تشکیل دهنده فیلم را، جزئیاتی شکل می.دهد که به انتظار تماشاگران از مصرف این برند، پاسخ دهد. مثل هر فیلم دنباله.ای موفق دیگری در هر کجای جهان. فرق اخراجی.ها3 این است که صاحب دیدگاهی است در یک جامعه ملتهب و پر افت و خیز در مسیر تحول، که فروختن یا نفروختن.اش گذشته از عیار خود محصول، می.تواند نمایان.گر اقبال یا عدم اقبال مردم به گفتمان حاکم بر فیلم هم تعبیر شود. به خصوص وقتی داستان و شخصیت. و شوخی آن چنانی هم، آن گونه که در قسمت.های قبلی مشاهده می.کردیم، در قسمت سوم وجود ندارد. هر چه هست همان پیام است. کاش فرصتی بود و امکانی تا اخراجی.ها3 را در سالن.های مختلفی در محله.های مختلف شهرهای مختلف کشورم می.دیدم. از مواجهه با واکنش تماشاگران.اش، خیلی چیزها دست.ام می.آمد.




---------------------
منابع :
مجله سینمایی سی نت
کافه سینما
سایت پرده سینما






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 535]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن