پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848569113
عصبانيت از درست درنيامدن توهم 70 درصدي، توكلي را به اتهام.زني مورد پسند راديو فردا و راديو اسرائيل واداشت
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
گروه سياسي - محمدمهدي تهراني: برای دانستن نظر احمد توکلی چندان نیازی به مصاحبه نیست؛ در اغلب موارد کافی است نظر دولت را بدانیم و بعد نقیض آن را تصور کنیم! آن گاه که دولت بر ضرورت هدفمند کردن یارانهها تاکید میکرد، توکلی از نادرستی اصل هدفمندی میگفت.(1) وقتی دولت از دوره زمانی کوتاه برای اجرا سخن میگفت، او به اجرای بلند مدت و بازگشت به همان الگوی دولت خاتمی و هاشمی که پیشتر خود منتقدش بود، توصیه میکرد. کمی بعد که مسئله استرداد پیش آمد، توکلی به یک.باره مدافع اجرای فوری قانونی که روزی مخالفش بود، شد.(2) وقتی سخن از 40 میلیارد تومان به میان آمد، او مجددا مخالف اجرای قانون شد و این قانون که حاصل تلاش دولت و مجلس بود و او خود مدافع آن، رسما لیبرالی لقب گرفت!(3) روز دیگر که مسئله اجرا جدی شد، توکلی از تبعات اجرای آن گفت و آن را قانون جیرهبگیر کردن مردم دانست(4) و این سلسله مواضع با همان لحن تقابلی حتی پس از نقش بر آب شدن رؤیای تورم 50 و 70 درصدی هم ادامه پیدا کرد تا بیبیسی فارسی و رادیو فردا و امثالهم همواره گزارههای خبری کافی برای تیتر یک داشته باشند!
ادامه مواضعی از این دست و تأکید بر همان نظریات گذشته را میتوان در آخرین مصاحبه تفصیلی توکلی با ویژهنامه نوروزی روزنامه همشهری مشاهده کرد. آنجا که او به جای تقدیر از دولت در اجرای موفق قانون هدفمند کردن یارانهها باز از همان مواضع پیش گفته سخن به میان آورده و به جای پذیرفتن نقصان پیشبینیهای خود اتهامات و نسبتهای جدیدی را متوجه دولت کرده كه به تيتر رسانه.هاي ضدانقلاب مانند راديو فردا و راديو اسرائيل تبديل شد.
بررسی نسبت ادبیات تقابلی احمد توکلی و نیز مواضعی که او در مواجهه با طرح تحول اقتصادی اتخاذ کرد، با نقطه نظرات رهبری در طول این مدت نيز محل توجه و تأمل جدی است. آن گاه که احمد توکلی از همان آغاز طریق مخالفت با هدفمند کردن را پیش گرفت، رهبر انقلاب این طرح را بسیار مهم خواندند.(5) در حالی که عنوان غیرکارشناسی همواره از سوی احمد توکلی و سایت او برای منکوب کردن اصل هدفمندی مطرح میشد، رهبر انقلاب مسأله هدفمندكردن يارانهها ناشى از تجربه بلندمدت نخبگان كشور دانستند.(6)
رهبر انقلاب همچنین اجرای این طرح را از آرزوها دانستند و در حالی که سایت احمد توکلی میکوشید حتی توزیع نابرابر موجود را هم زیر سوال ببرد یا تخفیف دهد از وضعیت ناعادلانه موجود سخن گفتند.(7) با افزايش اختلاف.ها، رهبر انقلاب خواستار همدلی مسئولین و همکاری با دولت شدند.(8) ایشان در روزهای نخستین سال 89 بار دیگر وحدت مسئولین را خواستار شدند و از مجلس خواستند در نظر بگیرد که دولت در وسط میدان اجراست و متقابلا توضیح دادند که دولت هم باید قانون مصوب مجلس را لازم الاجرا بداند.(9) رهبر انقلاب در هامش نامه رئیس جمهور بار دیگر مساعدت مجلس با دولت را خواستار شدند(10) و این در شرایطی بود که توکلی بر همان نظرات گذشته خود اصرار داشت و اجرای چنین قانونی را جیرهخوار کردند مردم مینامید و دولت را نیز مستبد خطاب میکرد.(11)
توکلی در مصاحبه با ویژهنامه نوروزی روزنامه همشهری در مورد دستور رهبری در هامش نامه رییسجمهور چنین میگوید: «چانهزنیها باعث شد تا خواستههای رئیس جمهور تا حد امکان تامین شود؛ بدین ترتیب که ایشان به مقام معظم رهبری پناه بردند و ایشان فرمودند "مساعدت ممکن" انجام شود. من هم گفتم که "مساعدت ممکن" یعنی اینکه قانون رعایت شود و راه کمک این است که قانون به دولت ابلاغ شود و سپس دولت در قالب یک لایحه دو فوریتی درخواست اصلاح لایحه را بدهد که ما هم انجام می دهیم.»
در واقع رسیدگی مجلس به درخواست دولت و اعمال دستور رهبری از نظر توکلی غیرقانونی بود. از نظر توکلی مجلس با وجود دستور رهبری نیاز نبود اقدامی انجام دهد و این تنها دولت بود که اگر ضرورت میدانست، میتوانست لایحه اصلاحی ارائه کند! در این دوره، موضع توکلی نسبت به نقطه نظرات گذشتهاش تغییری نکرد.
در طول اجرای قانون هدفمند کردن هم رهبر انقلاب دولت را به ادامه راه تشویق کردند.(12) رهبر انقلاب در پیام نوروزی خود در سال 1390 اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها را از مهمترین مصادیق توجه به شعار "همت مضاعف و کار مضاعف" دانستند و از دولت بدین جهت تقدیر کردند.(13) رهبر انقلاب در حرم مطهر امام رضا(ع) نیز بار دیگر به تمجید از قانون هدفمند کردن یارانهها و اجرای مطلوب دولت پرداختند، اجرای این قانون را گام بلندی در جهت عدالت اقتصادی خواندند و توضیح دادند که آثار این کار در آینده به تدریج آشکار خواهد شد.(14)
پیشتر مقام معظم رهبری تصریح کرده بودند: «اينجور نباشد كه دلخورى از يك نفر آدم، ما را وادار كند عملى بكنيم، حرفى بزنيم، اقدامى بكنيم كه برخلاف مصالح كشور باشد؛ كه گاهى انسان مشاهده ميكند! از يك نفر به خاطر يك كارى، به خاطر شخصش، به خاطر يك اظهارى، يك دلخورى.اى پيدا ميكنيم، بعد اين دلخورى سايه مى.افكند بر همه.ى رفتار ما؛ اين درست نيست.»
ایشان همچنین با لحنی نهیبگونه فرموده بودند: «آقايان همه دم از اتحاد و وحدت ميزنند و ميزنيم؛ همه.مان ميگوئيم وحدت، اما وحدت را بايد در عمل تحقق ببخشيم. وحدت اين است كه مشتركاتمان را كه بيشتر از موجبات مفرّق هست، تقويت كنيم و اينها را جلو چشم نگه داريم.»
توکلی معتقد است حتی اگر رهبر انقلاب نظر مشخصی در یک حوزه داشتند، میتوان در قامت یک کارشناس موضع خود را داشت و مخالف نظر ایشان هم اظهار نظر کرد. این در حالی است که اصرار بیش از حد بر نقطه نظری خاص آن هم در شرایطی که مجموعه نظام به جمعبندی مشترکی رسیده است و بعد هم معیار درستی یا نادرستی عمل دولت قرار دادن این نظرات چندان تصویر مطلوبی از بانی آن ارائه نمیکند و در واقع بانی آن را بیشتر مستحقِ نسبتی نشان میدهد که به دولت و شخص رییسجمهور داده و میدهد.
این جنس مواجهه آقای توکلی با دولت وقت، مسبوق به سابقه نیز هست و حتی تذکر صریح امام راحل را نیز به دنبال داشته. سالهای سخت جنگ بود و تحریم. دنیا علیه ایران بسیج شده بود. امام میگفت مسئله اصلی جنگ است؛ نظام است؛ مواجهه با شرق و غرب است؛ صدور انقلاب است. میفرمود جنگ، جنگ تا پیروزی. هشدار میداد اینها که مینویسید درست نیست، بیانصافی است، مجموع کار را ببینید. این قدر مسائل فرعی را بزرگ نکنید. اینکه اعلامیه میدهید، به هم تهمت میزنید، بد میگویید، اینها خدمت نیست؛ تضعیف کردن یکدیگر خدمت نیست؛ اینها خیانت است به ملت و اسلام؛ اینها کار شیاطین است. میگفت كتابهاى فقهاى بزرگوار اسلام پر است از اختلاف نظرها و سليقهها و برداشت.ها. میگفت مصلحت جناح و خط خود را بر مصلحت نظام مقدم نکنید؛ شرایط حساس است. میگفت بیدار شوید؛ اصلی و فرعی کنید. میگفت مسئلهتان را نظام و اسلام قرار دهید. میگفت الان وقت گله و استعفا نیست. میگفت الان مردم حزب.الله براي ياري اسلام، فرزندان خود را به قربانگاه مي.برند و...
احمد توکلی در مصاحبه خود با همشهری به جای آن که عادلانه و منصفانه تلاش دولت در اجرای موفق قانون هدفمند کردن یارانهها را ارج نهد، دولت را به امنیتی کردن فضای جامعه متهم میکند و اینکه دولت با امنیتی کردن اوضاع و فضاسازی روانی توانسته است از آثار روانی این تصمیم کم کند یا لااقل آن را به تأخیر اندازد.
او تصریح میکند:«در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها همچنین به شکل کاملا امنیتی به تولیدکنندگان فشار وارد آمد تا تولیدکنندگان قیمتها را بالا نبرند. مثلا یک مقام بلندپایه دولت، اعضای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن را جمع کرد به آنها گفت که همه بسته های سیاستی ما آماده است، زندان هم آماده است! من فکر نمی کنم در تاریخ ایران چنین حرفی سابقه داشته باشد و بعد از انقلاب حتما سابقه نداشته و قبل از آن هم تا جایی که اطلاع دارم، به عوامل اقتصادی از این حرفها نمیزدند که با تهدید زندان به همکاری وادارشان کنند.»
تعجب نکنید! اینها اظهار نظرهای یک اصلاحطلب یا بافتههای بیبیسی و رسانههای ضدانقلاب نیست. اینها سخنان احمد توکلی است که البته مورد استقبال رسانههای ضدانقلاب نیز قرار گرفت. اینکه دولت هشدار دهد با اخلالگران برخورد میکند کاملا منطقی و طبیعی است اما آیا برای اجرای قانون فضای امنیتی در جامعه ایجاد شد؟ و مردم از ترس مطابق پیشبینی آقایان به خیابانها نریختند و انقلاب نکردند؟!
توکلی در مصاحبه خود همان خط اصلاحطلبان و آقای هاشمی را پی میگیرد و میکوشد تا با بزرگ.نمایی برخی انحرافات در دولت راه را برای بازگشت اصلاحطلبان باز کند. توکلی میگوید:«من تلاش می کنم که اولا؛ اتحاد اصولگرایان بیشتر شود و و ثانیا؛ با توجه به ضرورت وجود اقلیت سالم وفادار به نظام از اصلاح طلبان، آنها را تشویق می کنم که کار کنند و در صحنه حاضر باشند... اگر خیال کنیم با حذف اینها کار درست می شود، این یک ظلم است که آثار خود را خواهد داشت و باعث می شود که ما اصولگرایان به جان همدیگر بیفتیم. بعضی از اصلاح طلبان به مراتب متدین تر و وفاداتر از بعضی افراد به اصطلاح اصولگرا در دولت و مجلس هستند.»
در اینکه برخی اصلاحطلبان که نقش مؤثری در مواجهه با نظام نداشتند میتوانند توبه کنند و برگردند، تردیدی نیست؛ اما حتی اگر مقصود توکلی تنها این عده باشد، باید گفت این عده هم به نظر میرسد نیازی به فرش قرمز ایشان نداشته باشند. سخنان احمد توکلی در این زمینه قابلیت بررسی تطبیقی و تحلیلی با برخی مواضع سایت هاشمی، شرط و شروطهای خاتمی برای بازگشت، اظهارات علی مطهری بعد از ابراز تمایل خاتمی برای بازگشت و... دارد که البته خود فرصتی مجزا میطلبد.
احمد توکلی در مصاحبه خود روایتی مغلوط از روند قانونی شدن و اجرایی شدن هدفمند کردن یارانهها ارائه میکند و اتهاماتی را مطرح میکند که در نوشتاری جداگانه نیازمند پرداخت مفصل و مصداقی است.
اکنون اما جای چند پرسش اجمالی از آقای توکلی خالی است. در اینکه مشی ایشان در مواجهه با مسئله هدفمند کردن یارانهها و دولت در تقابل با مشی رهبری است، تردید وجود ندارد. پرسش این است که آن انصاف است یا این؟ و اگر آقای توکلی رهبری را منصف میداند و خود را غیرمنصف آیا زمان آن نرسیده که به جای توجیه تراشیدن بر پیشبینی تورمهای 50 و 70 درصدی یا تکرار مواضع قبلی و بعد هم طرح اتهامات جدید حداقل مثل مسئله موسویان از رییسجمهور قانونی و منتخب ملت طلب حلالیت کند؟ و دیگر اینکه مستبد چه کسی است و رأی رهبری به کدامین سو بوده است؟
نتیجه را بهتر است خوانندگان بگیرند اما اجمالا میتوان گفت توکلی ادعای عدالتخواهی دارد، در حالی که عدالتخواه نیست. ادعای ولایتمداری دارد و روزشمار ولایتمداری هم میزند، حال آنکه بر نظرات کارشناسی خود بیش از رأی رهبری مصرّ است. خود را اصولگرا نام مینهد در حالی که بیانش در مواجهه با دولت اصولگرا تقابلی است و در مواجهه با اصلاحطلبان بسان دایه دلسوزتر از مادر. و سخن آخر اینکه اعتدال بین حق و باطل نقطهای است که دو راه را از هم جدا میکند. میبایست به شدت مراقب آن بود.
پی نوشت:
1- به عنوان نمونه سایت الف در تاریخ 10/12/1387 طی مطلبی با عنوان "10 دليل براي رد لايحه به اصطلاح هدفمند سازي يارانهها" درخصوص هدفمند کردن یارانهها که رهبر انقلاب آن را آرزوی چندین ساله دولتها لقب دادند، نوشت:«بر خلاف آنچه دولتمردان محترم عنوان مي.كنند، هدفمند كردن يارانه.ها، مشكل اصلي اقتصاد ايران نيست. شايد مشكل اصلي دولتمردان باشد اما حتما مشكل اصلي "ملت ايران" نيست!»
الف با لحنی درخور تأمل ادامه داد:«واكاوي در آنچه دولت را به ارايه لايحه هدفمند كردن يارانه.ها سوق داده، نشان مي.دهد، ريشه و دليل اصلي تدوين اين لايحه، "كسر بودجه" است!... اگر بخواهيم بي.رودربايستي درباره اين لايحه قضاوت كنيم، بايد اعتراف كنيم كه لايحه "هدفمند كردن يارانه.ها" ، بهانه و ابزاري است تا پول لازم براي ولخرجي.ها و ريخت و پاش ها در ادارات وشركتهاي دولتي از جيب ملت تامين شود.» تحلیل انگیزه دولت به جای لایحه پیشنهادی در این نوشتار زیاد بود و دولت به خاطر پیشنهاد چنین لایحهای در مورد یارانهها مورد اتهامات مختلف و گوناگون قرار گرفت. اتهاماتی که اکنون مرور آنها موجب شرمساری است.
سایت الف در ادامه در خصوص برآورد کلی خود در زمینه هدفمند کردن یارانهها میافزود:«لايحه هدفمند كردن يارانه.ها داراي آثار تورمي قطعي و آثار بازتوزيعي احتمالي و موهوم است و تورم زايي آن به حدي است كه آثار باز توزيعي آن - اگر وجود هم داشته باشد- را خنثي خواهد كرد.» این مطلب در واقع نمونهای از چندین مطلبی بود که با همین مضمون نوشته شد و برآیند آن مخالفت قطعی و صد در صدی با اجرای قانونی مثل قانون هدفمند کردن یارانهها و توصیه به بازگشت به قانون خدمات کشوری بود.
2- توکلی که پیشتر با اصل لایحه هدفمند کردن یارانه ها مخالفت کرده بود، در مهر ماه سال 88 از طرح هدفمند کردن یارانه ها با عنوان "کار بزرگ" یاد کرد و از ضرورت آن سخن گفت. او تصریح کرد:«به زعم بنده اين كار بزرگ يعني هدفمند.سازي يارانه.ها از طريق سياست قيمتي، در ادامه سياست.هاي غير قيمتي اجرا شده (گرچه ناقص) طي سال.هاي 1384 تا 1387، حتماً بايد عملي شود.» احمد توکلی با تجلیل از اقدام مجلس در افزایش زمان اجرای طرح، از ضرورت اجرای آن و الزامات آن سخن گفت. کمی بعد احمد توکلی اقدام دولت براي استرداد لايحه هدفمند كردن يارانه.ها را براي نمايندگان مردم غير قابل قبول دانست و بر ضرورت اجرای آن تأکید کرد.
3- با تعیین رقم 40 هزار میلیارد تومان در بودجه پیشنهادی دولت بود که احمد توکلی باب انتقاد را گشود و از اینکه اجرای قانون را به مصلحت نمی داند و معتقد است اجرای آن صد در صد به زیان کشور تمام خواهد شد، سخن گفت.
مشکل البته انگار فقط 40 میلیارد نبود. سایت احمدتوكلي یادداشتی را به قلم "سید امیر سیاح" منتشر کرد که تکرار همان مواضع اولیه بود و در آن به علت بیکفایتی تیم اقتصادی دولت و فراهم نبودن شرایط لازم، عدم اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها خواسته شده بود. نویسنده یادداشت قانون هدفمند کردن یارانه ها را قانونی خطرناک نامیده بود که تیم اقتصادی دولت به دلیل بی کفایت بهتر است آن را اجرا نکند. در این یادداشت آمده بود:«ترديدي نيست كه قانون هدفمند كردن يارانه.ها بايد توسط تيمي منسجم، مصمم و با تدبير اجرا شود. با كمال تاسف تيم اقتصادي دولت دهم به روشني فاقد چنين صفاتي است. اين تيم نه هويت و مباني تئوريك مشخصي دارد، نه منسجم است و نه هدف روشني را دنبال مي كند. اين تيم فقط يك نكته مشترك دارد: اطاعت محض از آقاي احمدي نژاد... با وجود چنين تيمي به عنوان مجري قانون هدفمند كردن يارانه.ها، آيا بهتر نيست مجلس از تهديد دولت استقبال كند و اجراي قانون هدفمند كردن يارانه.ها را به عقب اندازد؟»
سیر مواضع به همین جا هم ختم نشد. سایت خبری الف طی مطلب دیگری با عنوان "از حمایت مدونا تا حمایت صندوق بين المللي پول" به بهانه حمایت صندوق بین المللی پول از برخی سیاست های اقتصادی و قانون هدفمند کردن عملا دولت و مجلس را لیبرال خواند!
4- احمد توکلی که پیشتر از ضرورت اجرای طرح می گفت و دولت را به خاطر استرداد لایحه مورد انتقاد قرار می داد، در مخالفت با بودجه 89 علنا اجرای طرح هدفمند کردن را جیره بگیر کردن مردم نام نهاد!! او گفت:«سوال اصلي. اين است كه مگر حكومت وظيفه دارد همه مردم را جيره بگير كند كه از اين جا آغاز مي.كنيم و به درآمد مورد نياز و كم و زياد آن مي پردازيم؟ آيا به خطرات فرهنگي و سياسي اين كار انديشيده.ايم؟ وقتي مدتي تورم آفريديم و يارانه ناكافي داديم و مردم را به دريافت درآمد كار نكرده عادت داديم، اگر قيمت نفت كاهش يافت و درآمد براي پرداخت يارانه ناچيز شد چه مي.كنيم؟»
5-رهبر انقلاب در تاریخ 2/6/1387 تصریح کردند:«اين مسأله طرح تحول كه دولت مطرح كرد، اين هم از همان كارهاى بزرگ و از همان كارهايى است كه جرأت اقدام به آن كار، خودش باارزش است. همين مسأله هدفمندكردن يارانهها، واقعا چيز خيلى مهمى است، در دولتهاى قبل هم مطرح بوده، بارها صحبت شده بود و گفته شده بود، منتها پيشرفت نمىكرد يا مشكلاتى كه در قضيه بانكها و ماليات و بيمه و گمرك و ساير چيزهايى كه در بخشهاى مختلف اين طرح تحول وجود دارد، كارهاى بسيار بزرگ و مهمى است، حتما هم بايد انجام بگيرد.
6-رهبر انقلاب در تاریخ 1/1/1388 فرمودند:«مسأله هدفمندكردن يارانهها ناشى از تجربه بلندمدت نخبگان كشور است كه در طول اين سالها به اين نقطه رسيدهاند كه يارانههايى كه از كيسه بيتالمال - يعنى از جيب عموم مردم - بيرون مىرود و به عموم تعلق مىگيرد، بيشتر متوجه قشرهايى بشود كه نياز آنها بيشتر است، يعنى قشرهاى محروم و طبقات متوسط به پائين جامعه از بيتالمال و از كيسه عمومى ملت بيشتر برخوردار شوند تا طبقات بسيار مرفه و كسانى كه در حقيقت احتياجى هم به اين يارانهها ندارند. رسيدن به اين حقيقت و تصميم و عزم راسخ بر اجراى آن، ناشى از تجربه طولانىمدتى است كه در طول اين سالها متراكم شده است و به مرحله عمل درآمده است.»
7-رهبر انقلاب در تاریخ 18/6/1388 درخصوص عدالت فرمودند:«از همه مبتلابهتر، همين مسأله عدالت اقتصادى و عدم توزيع عادلانه ثروت عمومى و درآمد عمومى ملى بين آحاد جامعه است كه نمونههاى فراوانى دارد كه زياد است و يكىاش همين يارانهها است كه ما خودمان يارانه مىدهيم، به فقير كمتر مىدهيم، به غنى بيشتر مىدهيم! الان اينجور است. الان يارانههايى كه دولت دارد مىدهد، بيتالمال دارد مىدهد، به فقرا داريم كمتر يارانه مىدهيم، به اغنياء بيشتر داريم مىدهيم. اين هدفمندكردن يارانهها كه مطرح شده، واقعا يك امر مهمى است. سالها است كه اين جزو آرزوها است، جزو كارها است. بنده در دولتهاى قبل، دو سه مرتبه كتبا و شفاها به دولتها گفتهام، منتها دنبال اين نمىرفتند، كار سختى است، كار پردردسرى است. همين طور ترجيح مىدادند كه بماند. حالا اين دولت دنبال اين كار رفته. بالاخره بايد اين را دنبال كنيد، كار ظريفى هم هست.»
8-رهبر انقلاب در تاریخ 29/6/1388 فرمودند:«آنچه من امروز به همه ملت عزيزمان و به مسؤولين محترم توصيه مىكنم، اين است كه براى دهه پيشرفت و عدالت، همه خودشان را آماده كنند. ما احتياج داريم به جهش در اين راه. ما عقبماندگى زياد داريم. با رفتار معمولى نمىشود به نقطه مطلوب رسيد، ما به جهش احتياج داريم. اين جهش، ايمان مىخواهد، اخلاص مىخواهد، هماهنگى مىخواهد، همكارى نيروها را با يكديگر لازم دارد. قواى سهگانه با هم همكارى بكنند، همدلى كنند، به هم كمك كنند، مردم به مسؤولين، به خصوص به قوه مجريه كه وسط ميدان است، كمك كنند، همكارى كنند، همراهى كنند، ما بتوانيم راههاى نرفته را برويم، كارهاى بزرگى كه در انتظار ما است، انجام بدهيم.»
9-رهبر انقلاب لایحه هدفمند کردن یارانه ها را لایحهای بسیار مهم خواندند و افزودند:«من همین جا در حضور شما مردم عزیزمان توصیه میكنم؛ هم به قوه. مجریه، هم به قوه. مقننه، كه در این مسئله.ى مهم باید با هم همكارى كنند، باید به هم كمك كنند.» مقام معظم رهبری در سخنان خود نخست وضعیت قوه مجریه را مورد توجه قرار دادند و از باری که در اجرای این طرح بر دوش دولت قرار دارد سخن به میان آوردند. رهبر انقلاب فرمودند:«از یك طرفِ قضیه، نگاه به قوه.ى مجریه است - كه بار بر دوش قوه.ى مجریه است؛ دولت بایستى اقدام كند، عمل كند؛ پس همه.ى دستگاه.هاى دیگر، از جمله دستگاه قانونگذارى باید به دولت كمك كنند.» ایشان همچنین با اشاره به جایگاه مجلس فرمودند:«از طرف دیگر هم دولت بایستى آن چیزى كه قانونى است و مراحل قانونى را گذرانده است، معتبر بداند و بر طبق آن عمل كند.»
10- بعد از بالا گرفتن بحثها رییسجمهور طی نامه شماره ۳۸۴۰ مورخ ۸۹/۱/۱۵ به رهبر انقلاب چارهجویی ایشان را خواستار شد. این در واقع همان نامهای بود که علی لاریجانی نیز بدان بعدها در نامه به مصباحی مقدم اشاره کرد. پیرو دریافت این نامه رهبر انقلاب در تاریخ 16/۱/89 و در هامش این نامه نوشتند:«هر گونه مساعدت ممکن از سوی دستگاهها و از مجلس محترم در اجرای این کار بزرگ صورت گیرد.»
به دنبال این نامه علی لاریجانی ۲۵ فروردین.ماه ۱۳۸۹ طی نامه.ای به غلامرضا مصباحی.مقدم خواستار ارائه نظر کارشناسی این کمیسیون برای رفع دغدغه.های دولت شد. بعد از این بود که کمیسیون ویژه طی جلسه.ای و پس از بررسی محورهای مورد اشاره رئیس مجلس در خصوص قانون هدفمندسازی یارانه.ها، نظر نهایی خود را در این باره با ارائه نامه.ای به علی لاریجانی اعلام کرد. نامه علی لاریجانی 25 فروردین خطاب به کمیسیون نگاشته شد و کمیسیون ویژه نیز 28 فروردین تصمیمات لازم را اتخاذ کرد تا پایانی باشد بر تمامی اختلاف نظرهای اجرایی در حوزه هدفمند کردن یارانه ها
11- احمد توکلی تصریح کرد:«نباید اجازه دهیم دولت خارج از محدوده قانون، یارانه.ها را هدفمند كند. كوتاه آمدن مجلس در این موضوع نه فقط در كوتاه.مدت باعث اجرای شوك درمانی مورد علاقه دولت خواهد شد كه در آن صورت معلوم نیست بر سر بیمار چه می.آید، بلكه در بلندمدت زمینه را برای خودرأیی و استبداد فراهم می.كند. این نباید باب شود كه رییس.جمهور بتواند اراده خود را به مجلس و قانون تحمیل كند. خطر این روحیه و رویكرد به اندازه خطر از بین رفتن استقلال كشور است.»
علی مطهری پا را از این فراتر گذاشت. او گفت:«صورت ظاهر این کار یعنی استبداد، یعنی بی اعتباری مجلس و دموکراسی، یعنی یک بدعت خطرناک.» در خطی مشابه برخی رسانه های خارجی خبری را منتشر کردند و مدعی شدند احمدی نژاد تهدید به استعفا کرده است و این نشانی از روحیه استبدادی اوست!
12-رهبر انقلاب در تاریخ 8/6/1389 فرمودند:«در زمينه مسائل اقتصادى كارهاى خوبى انجام گرفته. خوب است كه اين گزارش را در معرض اطلاع عموم بگذاريد، يعنى چيزى باشد كه همه اين گزارش دولت را در زمينه كارهايى كه انجام گرفته، بشنوند. آنچه من رويش تكيه مىكنم، همين طرح تحول اقتصادى است كه در دولت نهم مطرح شد. الان هدفمندكردن يارانهها كه يك بخشى از آن طرح تحول بود، (در حال اجراشدن است)، همه هم متفقالقولند - اگرچه حالا در كيفيت اجرا ممكن است اختلاف نظرهايى باشد - ليكن بخشهاى ديگر طرح تحول اقتصادى كه درباره نظامهاى پولى و بازرگانى و گمركى و امثال اينها بود، نبايد مغفولعنه قرار بگيرد، آنها هم بايستى حتما دنبال شود. طرح تحول اقتصادى، كار مهم و بزرگى بود. ما توصيه مىكنيم، از جمله چيزهايى كه از بين راه برنگرديد، همين طرح تحول اقتصادى است، آن را واقعا دنبال كنيد.»
13- رهبر انقلاب در پیام نوروزی خود تصریح کردند:«خوشبختانه در سرتاسر سال، این شعار تحقق عملی پیدا كرد. میتوانم ادعا كنم كه یكی از شعارهائی كه در طول این سالها بیشترین بهره را از توجه مردم و مسئولان و عمل آنها و انطباق وضعیت كشور با خود دارا بود و برد، همین شعار "همت مضاعف و كار مضاعف" بود، كه واقعاً ملت و دولت خوشبختانه در این كار، در این حركت سالیانه، همت مضاعف و كار مضاعف را نشان دادند. ما در زمینه.های اقتصادی، در زمینه.های سیاسی، در زمینه.ی حضور عظیم و پرشكوه مردم در عرصه.های مختلف سیاسی و انقلابی، در عرصه.ی علم و فناوری و در عرصه.ی سیاست خارجی، در بخشهای مختلف، خوشبختانه كارهای بزرگی را شاهد بودیم كه هم مسئولین كشور، قوه.ی مجریه، قوه.ی مقننه و قوه.ی قضائیه انجام دادند؛ بخصوص قوه.ی مجریه در این دورانِ یكساله كارهای بزرگی را انجام دادند كه از جمله.ی آنها همین مسئله.ی حساس و بزرگ هدفمندی یارانه.ها.ست، كه این كار بزرگ را شروع كردند و امیدواریم ان.شاءالله با موفقیت كامل این كار به انجام برسد.»
14- رهبر انقلاب فرمودند:«زمينه.ى ديگرى كه در آن، همت مضاعف را انسان مشاهده ميكند و به دنبال خود، دريائى از كار به وجود مى.آيد، مسئله.ى عرصه.هاى اقتصادى است كه يك نمونه.ى آن، گام بلند هدفمند كردن يارانه.هاست. خوب است ملت عزيز ما بدانند كه همه.ى صاحبنظران اقتصادى - چه آن كسانى كه از لحاظ ديدگاه.هاى اقتصادى با دولت فعلى موافقند، و چه آن كسانى كه ديدگاه.هاى اقتصادى آنها مخالف با نظرات دولت فعلى است - متفقند كه هدفمند كردن يارانه.ها يك كار بسيار لازم، بسيار اساسى و بسيار مفيد است. اين، جزو آرزوهائى بود كه سالهاى گذشته از دولتها مطالبه ميشد. ورود در اين ميدان، كار دشوار و سختى است؛ زمينه.ها هم آماده نبود. بحمداللَّه اكنون اين كار شروع شده است. همكارى ملت و دولت در اين زمينه هم انصافاً عالى بود. حركت مردم در جهت هدفمند كردن يارانه.ها، حركت عالى.اى بود. آثار اين كار در آينده بتدريج آشكار ميشود؛ اگرچه تا امروز هم بعضى از آثار مثبت آن آشكار شده است. اهداف مهم اين كار، در درجه.ى اول، توزيع عادلانه.ى يارانه.هاست. دستگاه مديريت كشور يارانه.هائى را بين مردم تقسيم ميكند. با شكل قبلى، اين يارانه.ها به كسانى كه بيشتر پول داشتند، بيشتر مصرف ميكردند، بيشتر ميرسيد؛ اما به كسانى كه كمتر پول داشتند، كمتر مصرف ميكردند، اين يارانه.ها كمتر ميرسيد. با هدفمند كردن يارانه.ها، توزيعِ عادلانه انجام مي.گيرد؛ يعنى به همه، به نسبت واحدى ميرسد. اين، يك گام بلند در جهت ايجاد عدالت اجتماعى است.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-