پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849191989
مشهورترین شعبده بازان دنیای جادو را بشناسید
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دنیای شعبده پر از افرادیست که هر یک نمایش های خاص خود را اجرا می کنند.
شعبده بازها از گذشته های دور تا کنون از محبوب ترین شخصیت ها برای طرفداران دنیای جادو به شمار می رفتند چرا که نه تنها نمایش.های شگفت انگیز آنها تماشاچیان را از دنیای واقعی دور می کند بلکه برای لحظه ای هم که شده این حس را به آنها می دهد که سحر و جادو واقعیت دارد.
هری هودینی
هری هودینی با نام واقعی اریک ویس، در سال 1874 در بوداپست مجارستان به دنیا آمد.«رابی مایر ویس» و «سیسیلیا استینر»- پدر و مادر هری- به جز او هفت دختر و پسر دیگر هم داشتند که البته هیچ کدام از آنها به شهرت هری نرسیدند.
زمانی که هری کوچک بود، اجرای نمایش.های عجیب و غریب، از هر کار دیگری برایش جذاب.تر بود. او نخستین نمایش خود را در نه سالگی به روی صحنه برد؛ از همین زمان بود که نام «هری هودینی» را برای خودش انتخاب کرد، چون به شدت تحت تاثیر «هری کلار»- شعبده.باز معروف آمریکایی- و «جان ایگن رابرت هودینی»- شعبده.باز فرانسوی- قرار داشت و آنها را می.ستود. همین علاقه شدید باعث شد تا نام مستعار «هری هودینی» را برای حرفه هنریش انتخاب کند.
این شعبده.باز مشهور روزهای اول کارش را با حقه.ها و کلک.های قدیمی بازی با کارت شروع کرد و آن.قدر در این کار مهارت پیدا کرد که به شاه «بازی با کارت» معروف شد. اما این چیزی نبود که او را راضی کند. هری به هدف.های بزرگ.تری فکر می.کرد. به خاطر همین خیلی زود شروع کرد به آموختن فوت و فن شعبده.بازی.
هودینی در یکی از اجراهایش با «بس رانر» آشنا شد و همین آشنایی، مقدمه ازدواج آنها بود. «بس» تا آخرین اجرای هودینی در کنار شوهرش ماند و صحنه را ترک نکرد. هودینی برای اینکه نامش را بیشتر از بقیه شعبده.بازان آن دوران سر زبان.ها بیندازد، به یک مهارت خاص احتیاج داشت، چیزی که فقط از او ساخته باشد. به خاطر همین، ایده شعبده فرار با دستان بسته را اجرا کرد. البته در روزهای اول اجرای این شعبده چندان موفق نبود و زمان.بندی.هایش درست از آب درنمی آمد.
اجرای نمایش در سیرک وودویل
نقطه عطف زندگی هودینی سال 1899 بود، وقتی که او تازه 25 ساله شده بود؛ هری در این سال با مدیر یکی از سیرک.های معروف، به نام «مارتین بک» آشنا شد. بک که شدیدا از نمایش فرار با دستان بسته هودینی خوشش آمده بود، به او توصیه کرد که روی این اجرا بیشتر کار کند و حتی اجازه نمایش در سیرک «وودویل» را به این شعبده.باز تازه کار داد. در عرض چند ماه، نام و آوازه هودینی تمام شهر را.فرا گرفت و او موفق شد جایگاه خوبی را در این سیرک برای خود به دست بیاورد. تا جایی که در سال 1900 « مارتین بک» تور اروپا را برای هودینی شعبده.باز ترتیب داد و به این ترتیب ورق زندگی شعبده.باز برگشت و شانس به او رو کرد.
از نمایش.های هودینی در اروپا استقبال خوبی به عمل آمد و او به انگلستان، اسکاتلند، هلند، آلمان، فرانسه و روسیه نیز سفر کرد. تماشاچی.ها شیفته برنامه.ها و اجراهای قوی او شدند، تا جایی که در اروپا به او یک لقب جدید دادند: سلطان دستبند آهنین.هودینی به هر شهری که می.رسید، پلیس محلی را وادار می.کرد تا برای جذاب.تر شدن اجرای نمایش فرار با دستان بسته، با او همکاری کنند. ماموران پلیس هم دست و پاهای هری را غل و زنجیر می.کردند و او را به زندان می.انداختند. البته در بسیاری از این فرارهای طاقت فرسا، اول هودینی را به دقت وارسی می.کردند تا مبادا وسیله.ای با خود داشته باشد که به فرارش کمک کند؛ وسیله.ای مثل کلید یا حتی یک سنجاق سر ساده. اما هودینی هیچ چیزی همراه خودش نداشت، با این حال می.توانست به راحتی غل و زنجیرها را باز کند و خودش را نجات بدهد.
یکی ازمعروف.ترین فرارهای او در مسکو اتفاق افتاد، موضوعی که تا مدت.ها همه درباره آن حرف می.زند. هودینی موفق شده بود از ماشین حمل و نقل زندانیان زندان سیبری فرار کند، در حالی که دست و پایش را حسابی قفل و زنجیر کرده بودند!
روزهای شانس آقای جادو
اگرچه هیچ.گاه خود هودینی ادعا نکرد که قدرتی ماوراءالطبیعه دارد اما اجراها و نمایش.های او آن.قدر همه را شگفت زده کرده بود که کم کم همه به این باور رسیدند که این مرد، قدرتی مافوق قدرت بشری دارد. در سال 1912 هودینی معروف.ترین نمایش خود را با نام سلول شکنجه چینی به اجرا گذاشت. در این نمایش که طرفداران زیادی هم داشت، هری به طور وارونه در یک محفظه شیشه.ای - آهنی پر از آب آویزان می.شد و بعد خودش را نجات می.داد. این کار خیلی هم راحت نبود، چرا که لازم بود او برای فرار بیش از سه دقیقه نفسش را حبس کند. با این حال او باز هم موفق بود.
به این ترتیب هری هودینی همیشه چند گام از شعبده.بازان زمان خودش جلو.تر بود. با این حال معمای دستان بسته او همیشه سر به مهر نماند و خود هودینی در کتابش با نام «رازهای دستان بسته» که در سال 1909 نوشت، توضیح داد بعضی از انواع قفل.ها و دستبندها با وارد آوردن فشار و نیرویی معین، قابل باز شدن هستند و بعضی.ها را هم می.شد با.بند کفش باز کرد. هری در این کتاب، نوشته بود که با.وجود اینکه قبل از اجرای نمایش حسابی او را می.گشتند، باز هم او یک کلید کوچک را در دهانش مخفی می.کرد تا اینکه در فرصتی مناسب، بتواند از آن استفاده کند.
راز یکی از عجیب.ترین شعبده.های او هم در این کتاب و از زبان خودش فاش شد، راز شعبده فرار از جلیقه آهنین! هودینی فاش کرد که همیشه وقتی در حال پوشیدن جلیقه آهنین بوده، با فیگور گرفتن و سفت کردن ماهیچه.هایش، باعث می.شد تا فضای بیشتری را در جلیقه بگیرد و بعد با آزاد کردن ماهیچه.هایش و برگشتن به حالت معمولی، به راحتی می.توانست دست.ها و شانه.هایش را از جلیقه بیرون بیاورد.
گران.ترین شعبده.باز آمریکا
هودینی در هر اجرا، تجربه.ای جدید و نکته.ای تازه می.آموخت. یکی از نکات بسیار ظریفی که هودینی به آن پی برد، این بود که مردم دوست دارند تقلا کردن او را در فرار از جلیقه آهنی با چشم.های خودشان ببینند و به این ترتیب هودینی چندین بار نمایش جلیقه آهنین را درست جلوی چشم تماشاچیان انجام می.داد و هر بار بعد از فرار با تشویق مردم روبه رو می.شد.سال.ها گذشت و هودینی همچنان گران.ترین شعبده.باز در «وود ویل» آمریکا بود.
یکی دیگر از جذاب.ترین اجراهای هودینی که با استقبال زیاد تماشاچی.ها روبه رو شد، غیب کردن یک فیل بسیار بزرگ جلوی چشم تماشاچی.ها در یکی از سالن.هایی بود که از نظر مردم هیچ راه فراری نداشت؛ غافل از اینکه در زیر صحنه نمایش، استخری قرار داشت که فیل بیچاره در هنگام غیب شدن در آن افتاده بود.درهر حال این جادوگر بزرگ در سال 1917 به ریاست انجمن شعبده.بازان آمریکا رسید و تا هنگام مرگش، همچنان در این سمت باقی ماند. همچنین در سال 1923 هودینی به عنوان رئیس شرکت «مارتینکا»، قدیمی.ترین شرکت شعبده.بازی و جادوگری آمریکا انتخاب شد.
الکساندر هرمان
الکساندر هرمان - شعبده.باز معروف فرانسوی- در هشتم فوریه سال 1844 در پاریس به دنیا آمد. او با نام هرمان بزرگ به شهرت رسید و یکی از اعضای خانواده هرمان ما بود که به عنوان اولین خانواده شعبده.باز شناخته می.شدند. او از بهترین کسانی بود که در حوزه شعبده.بازی برنامه اجرا می.کرد.
پدرش - ساموئل هرمان- .پزشکی بود که به صورت تفریحی در سفرهایش به اروپا به عنوان شعبده.باز فعالیت می.کرد و او بارها برای سلطان ترک، ناپلئون و افراد معروف دیگری هم برنامه اجرا کرده بود و حتی یک بار از ناپلئون یک ساعت طلا به عنوان دستمزد دریافت کرد؛ ولی شغل او به عنوان پزشک وقت زیادی از او می.گرفت و باعث شد ساموئل شعبده.بازی را کنار بگذارد. الکساندر هرمان که کوچک.ترین فرزند خانواده بود، مانند برادرش راه پدر را به صورت حرفه.ای ادامه داد. او تا آخرین روزهای عمرش ساعت طلای پدرش را همراه داشت و از آن به عنوان انگیزه.ای برای ادامه دادن کارش یاد می.کرد.
ساموئل به مرور حقه.هایی را که آموخته بود، به پسر بزرگش کارل یاد داد و سپس کارل نیز تحصیلاتش را رها کرده و به سن پترزبورگ رفت تا شعبده.بازی را به صورت حرفه.ای دنبال کند. او وقتی علاقه برادر هشت ساله.اش - الکساندر- را به دنیای شعبده و جادو دید، او را نیز با خود به روسیه برد تا هنر شعبده را به او بیاموزد. کارل برای مدت.ها الگوی الکساندر هرمان بود، آن دو با یکدیگر تورهای نمایشی زیادی در سراسر اروپا برگزار کردند و سرانجام وقتی الکساندر مهارت کافی به دست آورد، در سال 1862 از برادر خود جدا شد و به آمریکا سفر کرد تا به صورت انفرادی برنامه اجرا کند.
الکساندر اولین برنامه خود را در سالنی معروف در لندن برگزار کرد. این سالن با معماری مصری و الهام گرفته از هنر مصر، تنها سالن مشهور لندن بود که تا آن روز شعبده.بازان بزرگی در آن برنامه داشتند. الکساندر هرمان نیز موفق شد به این سالن راه پیدا کند و به شهرت جهانی برسد. او سال.ها به همراه همسرش - آدلاید هرمان- به روی صحنه رفت. معلق ماندن در هوا به روش روبرت هودین و گرفتن گلوله به سبک جدیدی که ابداع کرده بودند، از نمایش.های محبوب الکساندر و آدلاید بود. هرمان شوخ طبع بود و گاهی برای جلب توجه و افزودن محبوبیتش کارهای جالبی می.کرد. روزی با یکی از دوستانش در خیابان راه می.رفتند. او متوجه دو پلیس شد که در سمت دیگر خیابان ایستاده بودند، برای جلب توجه به سمت دو مرد رفت و دستمال گردن یکی از آنها را دزدید. مرد مالباخته پلیس.ها را صدا کرد و موضوع را به آنها گفت. در همین حین یکی دیگر از حضار متوجه شد ساعتش نیست، او نیز به هرمان مشکوک شد و اصرار داشت که ساعت را او دزدیده. پلیس.ها می.خواستند او را بگردند؛ ولی هرمان در کمال خونسردی گفت: «بهتر است اول جیب.های خودتان را بگردید!» در کمال ناباوری ساعت در جیب یکی از پلیس.ها و دستمال گردن در جیب دیگری بود. در عرض چند ثانیه مدال افتخار یکی از پلیس.ها هم ناپدید شد و هرمان پیشنهاد داد: «مرد صاحب ساعت را بگردید، شاید مدال پیش او باشد.» و پلیس با تعجب مدال را از جیب مرد بیرون آورد، هرمان لبخندی زد و گفت، «شما اشتباه کردید، چون به نظر می.رسد تنها آدم صادق در این جمع من باشم!»
پلیس.ها فکر کردند هرمان مسخره.شان می.کند، پس دستگیرش کردند ولی هرمان توانست بی.گناهی خود را ثابت کند و به آنها گفت این فقط یک حقه شعبده.بازی بوده و پلیس.ها آزادش کردند.
گاهی شوخ طبعی او برایش دردسر ساز می.شد، یک.بار با یک روزنامه.نگار در رستورانی قرار.مصاحبه داشت. حتی در زمان کارهای جدی هم شیطنت رهایش نمی.کرد. او با یک شعبده.بازی ساده در ظرف سالاد روزنامه.نگار الماسی واقعی را ظاهر کرد. روزنامه.نگار که از هرمان کله شق.تر بود، در یک حرکت سریع الماس را به پیشخدمتی که برای جمع کردن ظرف.ها آمده بود، هدیه داد. هرمان به دردسر افتاد چون پیشخدمت به هیچ وجه حاضر نبود سنگ قیمتی را پس دهد!
هرمان همیشه در برنامه هایش با کت و شلوار مخمل مشکی، کلاه استوانه.ای و دستکش.های سفید که مد شعبده.بازان آن زمان بود، حاضر می.شد. او همیشه برنامه.اش را با در آوردن دستکش.های سفیدش و ناپدید کردنشان در یک چشم به هم زدن میان دستانش شروع می.کرد و بعد با ظاهر کردن اسکناس.های دلار در هوا و بیرون کشیدن خرگوش از کلاه تماشاچیان، برنامه.اش را ادامه می.داد.
خرگوش را به هوا پرتاب می.کرد و با شلیک گلوله به آن، ناگهان خرگوش میان زمین و هوا ناپدید می.شد! و در آخر برنامه، پیش از اینکه پرده.ها بسته شوند، او دوباره خرگوش را ظاهر می.کرد و در حالی که خرگوش بی.توجه به او گوش هایش را می.خاراند، هرمان نوازشش می.کرد و با او حرف می.زد. هرمان افسانه 12 شعبده.بازی را که با نمایش گلوله جان خود را از دست داده بودند، می.دانست؛ برای همین او نسخه.های جدید و مبتکرانه.ای از این نمایش را به سبک خودش طراحی کرد و هر بار یکی را به کمک دستیارش - بیلی رابینسون- به اجرا می.گذاشت. ولی به خاطر خطرهای احتمالی این نمایش فقط در موقعیت.های خاص اجرا می.شد.
هرمان تنها 52 سال داشت که در بازگشت از یکی از تورهای نمایشی.اش در قطار دچار ایست قلبی شد و از دنیا رفت. پس از مرگ او، خواهر زاده.اش لئون هرمان به آمریکا رفت تا به همراه آدلاید و به جای الکساندر نمایش اجرا کنند و برنامه را سرپا نگه دارند. هرمان معتقد بود موفقیت برنامه.های یک شعبده.باز به زودباوری طرفدارانش بستگی دارد. هر چه مردم زودباورتر باشند، نمایش.های شعبده.باز حس کنجکاوی آنها را بیشتر بر می.انگیزد و حیرت آورتر خواهد بود.
دیوید بلین
دیوید بلین در چهارم آوریل سال 1973 در نیویورک متولد شد. مجله نیویورک تایمز بلین را هودینی عصر جدید معرفی کرده است. مادر بلین، معلم و پدرش سرباز قدیمی جنگ ویتنام بود که البته در کودکی بلین از هم جدا شدند. هنگامی که بلین چهار ساله بود، روزی با مادرش سوار مترو شد. در همان هنگام معرکه.گیری خیابانی را دید که کارهای عجیب و غریبی انجام می.داد. کودک چهارساله مسحور شعبده.باز شده بود و از همان زمان جرقه جادوگری در ذهنش زده شد.
در سال 1997 اولین برنامه تلویزیونی بلین به نام «دیوید بلین: جادوی خیابانی» از کانال. ای.بی.سی به روی آنتن رفت. به این ترتیب نام بلین سر زبان.ها افتاد. او در این باره گفت: «دوست دارم جادو را همان طور که صد سال پیش بود، به روی صحنه بیاورم.»
از کارهای معروف بلین می.توان به زندانی شدن در بلوک یخی، ایستادن روی تیر برق 30 متری پارک بریانت نیویورک، زنده ماندن در محفظه شیشه.ای به مدت 44 روز بدون غذا و تنها با نوشیدن چهار و نیم لیتر آب در روز اشاره کرد و هفت روز محفوظ ماندن در تابوت پر از آب، از معروف.ترین اجراهای بلین است که سبب شد لقب هودینی عصر جدید را به او بدهند.در پنجم آوریل سال 1999 بلین تصمیم گرفت تا در یک محفظه پلاستیکی در بسته که با سه تن آب پر شده بود، به مدت هفت روز مسیر مشخصی را طی کند.
به گفته شبکه سی.ان.ان، تنها راه ارتباط بلین با بیرون زنگ اخباری بود که در هنگام خطر به آن دسترسی داشت. در طول این اجرا، بلین هیچ چیز نخورد و تنها در روز دو تا سه قاشق غذاخوری آب می.نوشید. حدود 75 هزار نفر برای تماشا به محل اجرا آمده بودند که در میان آنها، برادرزاده هودینی، مری بلود هم حضور داشت. او در این باره گفت: « اگر چه عموی من همه را با کارهایش به حیرت وا داشت اما هرگز نتوانست چنین کاری انجام دهد.» سرانجام پس از هفت روز، در دوازدهم آوریل صدها خبرنگار برای باز کردن در تابوت حضور یافتند تا خبرساز هودینی عصر جدید شوند. هنگامی که بلین از تابوت بیرون آمد، رو به جمعیت کرد و گفت: «من شاهد لحظه.هایی باورنکردنی بودم. من دیدم که مردم از هر.نژاد و مذهب با هر گروه سنی، دور هم گرد آمده بودند تا برنامه مرا تماشا کنند و این باارزش.ترین چیز برای من است.»
روبرت هاربین
روبرت هاربین در سال 1909 متولد شد. او از معروف.ترین شعبده.بازان انگلیسی بود. که با نام ند ویلیام به دنیا آمد و پس از به شهرت رسیدن، نام روبرت هاربین را برای خود انتخاب کرد. از شعبده.های معروفی که او ابداع کرد، شعبده «دختر زیگ زاگی» است. در این نمایش که تا حدودی شبیه نمایش اره کردن است، دستیار شعبده.باز در حالی که ایستاده به سه قسمت تقسیم می.شود. روبرت هاربین همچنین یکی از کسانی بود که در هنر اوریگامی (هنر ساختن سازه.های کاغذی) هم توانست نام خود را ثبت کند. او در این کار خبره بود.
روبرت جوان زمانی که در مدرسه تحصیل می.کرد با شعبده.بازی آشنا شد. روزی در یکی از جشن.های مدرسه شعبده.بازی حضور داشت و روبرت برای اولین.بار نمایش.های شعبده.بازی را آنجا دید و مسحور آن شد. 20 سالش که شد به لندن رفت و در یک .سالن به عنوان شعبده.باز آماتور مشغول به کار شد. بعد از اینکه کمی شناخته شد، برنامه.ای در یک سالن تئاتر گرفت و با نام « ند ویلیام، پسرشعبده.باز» برنامه هایش را اجرا می.کرد. او پله.های موفقیت را یکی پس از دیگری طی کرد و توانست به سالن.های نمایش دیگر هم راه پیدا کند.
او اولین شعبده.باز انگلیسی..ای بود که پای نمایش.های شعبده.بازی را به تلویزیون باز کرد و اولین برنامه تلویزیونی.اش را برای کانال بی.بی.سی ضبط کرد و بعدها در سال 1940 برنامه خودش را جلوی دوربین برد. هاربین بیشتر حقه.های خود را به صورت کتاب به نگارش در آورد، اگرچه او روی صحنه همیشه می.درخشید؛ ولی در امر نویسندگی استعداد چندانی نداشت.
در کنار شعبده.بازی، او به هنر اوریگامی هم علاقه.مند بود و در سال 1953 بود که شیفته این هنر شد. او از این هنر به عنوان جادوی کاغذ یاد می.کرد و با تمرین توانست مهارت کافی در این هنر کسب کند تا جایی که اولین رئیس انجمن اوریگامی انگلستان بشود. بعد از شعبده.بازی برنامه.های زیادی هم با موضوع اوریگامی در تلویزیون برای بچه.ها ضبط کرد. هاربین روبرت در سال 1978 در 69 سالگی در وست مینیستر انگلستان در.گذشت.
جانی تامپسون
جانی تامپسون از مطرح.ترین شعبده.بازان لاس وگاس است. او در کنار شعبده.بازی به صورت حرفه.ای سازدهنی می.نواخت و اولین بار کار هنری خود را با موسیقی آغاز کرد. سپس به یک گروه کمدین پیوست و با ادغام کردن شعبده و کمدی سبک جدیدی برای خود ابداع کرد و پله.های موفقیت را یکی پس از دیگری طی کرد. بعد از ازدواج، همسرش - پاملا هایز- هم به او ملحق شد جانی و پاملا سال.هاست که نمایش.های جادویی و کمیکی را به روی صحنه می.برند که در آنها جانی نقش یک جنتلمن شیک پوش ولی احمق را بازی می.کند.
یکی از اجراهای منحصر به فرد او طی برنامه، ظاهر کردن چندین کبوتر سفید و زیبا روی صحنه است. این کبوتر.های دست.آموز هم پس از ظاهر شدن قسمتی از نمایش را در دست می.گیرند. برنامه.های این زوج هنری با نام «تامپسونی بزرگ» به شهرت رسید. جانی و همسرش با اجراهایشان، رنگ و لعاب جدیدی به سالن.های نمایش لاس وگاس دادند؛ ولی آوازه شهرت آنها محدود به لاس وگاس نیست.
آنها در اکثر کشورهای بزرگ تا به امروز برنامه داشته.اند. جانی تامپسون علاوه براینکه یک شعبده.باز زبردست است، یکی از بهترین آموزگاران در زمینه شعبده.بازی هم هست که از آموختن دانشش به دیگران دریغ نمی.کند. او در پشت صحنه برنامه.های شعبده.بازانی چون پن و تلر، لانس بورتون و برنامه مایند فریک کریس آنجل دست داشته است. او و همسرش پاملا، جوایز زیادی نیز برای اجراهایشان کسب کرده.اند، جوایزی چون «جایزه سوپراستار دنیای شعبده»، «جایزه شعبده.باز سال»، «جایزه پرینس رینر» و جوایز متعدد دیگری که تنها شعبده.بازان بزرگ می.توانند از آن خود کنند.
جان هنری آندرسون
جان هنری آندرسون یکی از زبردست ترین شعبده.بازان زمان خود بود. او یکی از اولین کسانی بود که هنر شعبده.بازی را از خیابان.ها به سالن.های نمایش کشاند تا با اجراهای ماهرانه و منحصر به فرد خود، تماشاچیان را سرگرم و دلشاد کند.
او در سال 1814 در اسکاتلند به دنیا آمد. پدرش کشاورز بود و زمانی که جان هنری تنها 10 سال داشت، از دنیا رفت. آندرسون که تنها شده بود، مجبور شد برای گذران زندگی.اش در یک آهنگری شاگردی کند؛ ولی بلندپروازتر از این حرف.ها بود و در رویاهایش خود را یک هنرپیشه می.دید. برای همین آهنگری را رها کرد و به گروهی از هنرمندان دوره.گرد پیوست. در همین زمان بود که او اولین نمایش شعبده.بازی را دید و تحت تاثیر آن قرار گرفت. در 17.سالگی او فعالیت خود را به عنوان شعبده.باز آغاز کرد و نمایشی هم در قصر لرد پن مور به اجرا گذاشت. لرد که از مهارت و زیرکی او خوشش آمده بود، او را تشویق کرد و مورد تایید قرار داد.
تایید لرد پن مور به منزله تبلیغ بزرگی برای آندرسون بود و بعد از مدتی به او پیشنهاد برگزاری تورهایی نمایشی داده شد. آندرسون هم پذیرفت و این تورها سه سال طول کشید و او را به شهرت رساند و توانست لقب بزرگ.ترین و ماهرترین جادوگر قرن را از آن او کند؛ به.طوری که مردم وقتی می.شنیدند آندرسون در شهر است، از دورترین نقاط می.آمدند تا نمایش.های او را تماشا کنند.
او اجراهای خلاق و زیبایی داشت؛ نمایش.هایی که تا به آن روز کسی اجرا نکرده بود. گفته می.شود او اولین کسی بود که خرگوشی زنده را از داخل کلاهش در آورد و مردم را شگفت زده کرد. گرفتن گلوله.ای که از تفنگ شلیک می.شود، بدون اینکه خودش آسیبی ببیند هم از دیگر نمایش.های مشهور اوست. اگر چه او مخترع این نمایش نیست؛ ولی او این نمایش را به شهرت رساند و مهارت و هنرش در اجرای آن باعث شد تا به نام او ثبت شود. حتی امروز هم می.بینیم شعبده.بازان مشهوری چون کریس آنجل این نمایش را به سبک خودشان اجرا می.کنند.
از دیگر نمایش.های او بطری تمام نشدنی است؛ بطری.ای که به هنر آندرسون هر نوشیدنی.ای را به درخواست تماشاچیان در لیوان.هایشان می.ریخت. در سال 1846 او به اطراف اروپا سفر کرد و تقریبا در تمام شهرهای اروپا هنرش را به نمایش گذاشت و سرانجام در سال 1849 به لندن برگشت تا برای ملکه ویکتوریا و پرنس آلبرت برنامه اجرا کند.
برای مدتی از شعبده.بازی دست کشید و میدان را به رقبایش سپرد، در این مدت هنرپیشگی می.کرد؛ ولی عشق و علاقه.اش به شعبده.بازی او را دوباره به این عرصه کشاند و در سال.های 1859 و 1866 دوباره تورهای نمایشی خود را آغاز کرد. او چهار فرزند دارد که همه آنها در همین حرفه مشغولند و مدتی نیز با پدر خود کار می.کردند. آندرسون تمام 60 سال عمر خود را به پای این هنر گذاشت و سرانجام در سال 1874 در گذشت.
«وظیفه شعبده.باز سرگرم کردن و شاد کردن بینندگان است، نه اینکه کاری بکند که دیگران نمی.توانند انجام دهند»، این همان شعاری است که او مبنای اجراهایش قرار می.داد و به راستی هم توانست با همین شعار، نام خود را به عنوان یکی از بهترین و مشهورترین شعبده.بازان در دنیای سحر و جادو ماندگار کند.
کریس آنجل
کریس آنجل اساسا یک هنرمند پولساز است که با استفاده از شعبده.های باور نکردنی.اش به شهرت رسیده است. کریستوفر نیکولاس سارانتاکوس که همه او را با نام هنری کریس آنجل می.شناسند، در 19 دسامبر 1967 در خانواده.ای یونانی- آمریکایی به دنیا آمد. کریس با عشق به موسیقی و علاقه به سحر و جادو بزرگ شد و از همان کودکی به شدت تحت تاثیر دو شعبده.باز بزرگ هری هودینی و ریچاردی جی آر قرار گرفت. او برای اولین بار شعبده.بازی را در شش سالگی از عمه.اش استلا با فوت و فن کارت بازی آموخت و از آن زمان بود که مجذوب دنیای سحر و جادو شد و پس از به اتمام رساندن دبیرستان تصمیم گرفت راه خود را در زمینه شعبده.بازی و تردستی ادامه دهد و یک شعبده.باز حرفه.ای شود.
کریس ساعت.ها در کتابخانه وقت خود را به خواندن کتاب.ها و حقه.های شعبده.بازان و ساحران می.گذراند و حقه.های شعبده.بازی را با علاقه.ای بسیار و وسواس عجیبی دنبال می.کرد و در این زمینه مهارت.های بسیاری کسب کرد. کریس اولین برنامه هایش را در حضور خانواده به اجرا گذاشت و سپس چنان در این حرفه رشد کرد که به جشن.های خصوصی و رستوران.ها راه یافت و به اجرای برنامه پرداخت.
در 14 سالگی به طور مرتب هر هفته در کافه.ها و رستوران.های اطراف محل زندگی خود اجرا داشت و در 19 سالگی درآمدی برابر با 3 هزار دلار در هفته از اجرای برنامه در جشن.ها و مراکز مختلف به دست می.آورد. سپس در سال 2001 با فصل اول برنامه مایندفریک ظاهر شد و شهرتی جهانی یافت. پس از آن به لاس وگاس نقل مکان کرد و ایده پروژه جدیدی در ذهنش جرقه زد : تولید یک مجموعه تلویزیونی.
او برنامه تلویزیونی خود را با نام «کریس آنجل مایند فریک » که در خیابان.های لاس وگاس تصویر برداری می.شد، برای اولین بار از طریق شبکه تلویزیونی a&e در جولای 2005 پخش کرد. این برنامه به شدت مورد استقبال قرار گرفت و موفقیت دیگری برای کریس رقم زد. از حقه.های معروف این برنامه می.توان به راه رفتن بر روی آب، دو نیم کردن زنی در یک پارک عمومی و پرواز بر روی آتش و خوابیدن بر بستری از میخ اشاره کرد.
معروفیت کریس و خارق.العاده بودن تردستی هایش نظر کارگردان سیرک، دو سولی را به خودش جلب کرد و سرانجام پس از یک سال گفت.وگو و مذاکرات، کریس آنجل در سال 2006 به اعضای سیرک دو سولی پیوست تا نمایش خارق.العاده.ای به نام «باور» را در هتل لاکسور لاس وگاس به اجرا بگذارند.
«باور کریس آنجل» در سال 2008 ،همزمان با هشتاد و دومین سالگرد مرگ هودینی به نمایش گذاشته شد. کریس به غیر از شعبده.بازی دستی هم در موسیقی دارد.
او مدتی خواننده گروه آنجل داست بود. کریس کتابی هم به کمک لورا مورتن، به نگارش در آورده و در آن راز بعضی حقه.های نمایشی خود را افشا کرده است. این کتاب با نام «افشای راز» در 24 آوریل 2007 به چاپ رسید و تا مدت.ها یکی از پرفروش ترین.ها به روایت روزنامه معتبر لس آنجلس تایمز بود.
کریس آنجل محبوبیت زیادی بین مردم در سراسر دنیا دارد؛ از آمریکا و اروپا گرفته تا آسیا و استرالیا و آفریقا. او این محبوبیت را به خاطر کارهای خارق.العاده و دور از باوری که انجام می.دهد به دست آورده و تا به حال توانسته رکوردهای بسیاری را هم به نام خود ثبت کند؛ مثل رکورد طولانی ترین زمان ماندن در آب به مدت 24 ساعت بدون نوشیدن و آشامیدن، تنها با یک منبع اکسیژن، رکورد طولانی ترین معلق ماندن در هوا به مدت پنج ساعت و 42 دقیقه، رکورد سریع.ترین فرار از بشکه حاوی نوشیدنی
(دو دقیقه و 30 ثانیه). او بارها به عنوان بهترین شعبده.باز شناخته شده و جایزه گرفته است و شعبده.بازی است که تصویرش بارها روی جلد مجلات بزرگی در حوزه شعبده.بازی و تردستی چون مجله مجیک (اکتبر 2003) و مجله جنی (دسامبر 2003) به چاپ رسیده.
تاکنون ویدئوهای او در یوتیوب، پنج برابر ویدئوهای دیوید بلین و 10 برابر دیوید کاپرفیلد بیننده داشته است. کریس آنجل در عصر حاضر از معروف ترین چهره.های دنیای تردستی به شمار می.رود.
منبع: همشهری سرنخ
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-