واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: پدر معتاد دختر 11 ساله اش را به آتش كشيد
رضا: چند ماه قبل در بين وسايل دخترم چند سي دي پيدا كردم.پس از ديدن آنها متوجه شدم دخترم در مجالس مختلف رقصيده است. ب
زنجيره قتل فرزندان به دست والدين اين بار با قتل دختري 11 ساله در غرب تهران امتداد يافت و بازپرس جنايي خبر داد پدر معتاد اين دختر، فرزندش را با بنزين به آتش كشيد و سوزاند.
پس از قتل اميرحسين 6 ساله به دست پدر معتاد، قرباني شدن علي اكبر 4 ساله توسط پدرش در كيانشهر، كشته شدن پريا 6 ماهه در خيابان ابوذر، مرگ لاله 14 ساله در قتلگاه پدر شكاك در شيراز و... اين بار قرعه به نام سارا افتاد.
در جنايت قبلي اعتياد به مواد مخدر يا سوءظن و بدبيني عامل اصلي فرزندكشي ها بود اما اين بار هر دو جرقه توامان زده شد تا دانش آموز 11 ساله به دست پدر خود به كام مرگ كشانده شود.
از سويي تكرار قتل فرزندان به دست پدران خود، محمدحسين شهرياري- بازپرس شعبه هفتم دادسراي امور جنايي تهران- را بر آن داشت تا طي نامه يي به مقام مافوق خود از ضعف قانون براي مجازات اين قاتلان انتقاد و اعلام كند قوانين فعلي موجب تجري است.
آتش سوزي
ساعت 45/18 روز دوشنبه زنگ خطر ايستگاه هشتم آتش نشاني به صدا درآمد و گروهي از امدادگران به سرعت خود را به نزديكي خيابان شادمهر رساندند تا شعله هاي حريق را كه يك منزل مسكوني را احاطه كرده بود، خاموش كنند. مهار حريق جسد سوخته دختري نوجوان را پيش روي امدادگران قرار داد و بعد از آن ماموران كلانتري نواب در محل حادثه حضور يافتند.
از آنجا كه متخصصان سازمان آتش نشاني حريق را عمدي تشخيص داده بودند بازپرس شهرياري نيز خودش را به قتلگاه سارا رساند تا در اين باره تحقيق كند. در همان بررسي هاي مقدماتي مشخص شد قاتل دختر دانش آموز كسي نيست جز پدر 45 ساله او به نام رضا. اين مرد كه خود از ميان شعله هاي آتش گريخته و فقط بخشي از موهايش آتش گرفته بود در بازجويي هاي ابتدايي كشتن فرزندش را پذيرفت.
انگيزه قتل
رضا كارمند بانك و معتاد به مواد مخدر است. او چند سال پيش از همسرش جدا شد و بعد از آن در طبقه زيرين خانه مادرش زندگي مي كرد و تلاش داشت حضانت سارا را برعهده بگيرد اما اين دختر به حكم قانون به مادرش سپرده شده بود.
چندي بعد مادر سارا فوت شد و دخترك اين بار خانه مادربزرگش را سرپناه خود يافت و حاضر نشد نزد پدر معتاد برود. رضا در اعترافاتش توضيح داد چند ماه قبل در بين وسايل دخترم چند سي دي پيدا كردم.پس از ديدن آنها متوجه شدم دخترم در مجالس مختلف رقصيده است. به همين دليل تصميم گرفتم با تفنگ شكاري كه تهيه كرده بودم، او را به قتل برسانم اما آن زمان از كشتن سارا پشيمان شدم تا اينكه روز حادثه دوباره آن فكر به سراغم آمد به همين خاطر از بانك مرخصي گرفتم، سپس حدود ساعت 2 به منزل مادر همسرم رفتم و به خاله «سارا» كه در خانه بود گفتم آمده ام «سارا» را ببرم. او كمي مقاومت كرد اما در نهايت «سارا» آماده شد و با من به خانه آمد.
اين متهم به قتل در تشريح جنايت خود گفت؛ وقتي به خانه رسيديم يك گالن چهار ليتري نفت از پشت بام خانه برداشتم و شروع به ريختن نفت در راه پله ها و خانه كردم. بعد به داخل واحد مسكوني آمدم و باقيمانده نفت را روي سر و بدن «سارا» ريختم. سپس بخاري ديواري اتاق را روشن كردم و «سارا» را به بخاري چسباندم. او مقاومت زيادي نكرد. آنقدر او را كنار بخاري نگه داشتم تا ناگهان تمام بدنش شعله كشيد و من در حالي كه قسمتي از موهايم سوخته بود، فرار كردم اما تا به خودم بيايم متوجه شدم كل خانه آتش گرفته و همسايه ها آتش نشاني را خبر كرده اند.
پس از اعترافات متهم به قتل با بررسي تلفن همراه سارا معلوم شد او برخلاف ادعاي پدرش سعي داشته در برابر وي مقاومت و از قربانگاه فرار كند و حتي سه بار براي خاله اش پيامك فرستاده و از حادثه يي در شرف وقوع خبر داده و گفته بود به شدت مي ترسد.
فجيع ترين جنايت سال
بازپرس شهرياري- مسوول رسيدگي به اين پرونده- ديروز درباره قتل دختر 11 ساله به دست پدرش گفت؛ اين حادثه را مي توان يكي از فجيع ترين جنايت هاي امسال قلمداد كرد، زيرا فضاي بسيار رقت باري بر صحنه وقوع جرم حاكم بود. از تابلوهاي به جا مانده در خانه متوجه شدم سارا دختري درسخوان و هميشه شاگرد اول مدرسه شان بوده است. ضمن اينكه روحيات لطيفي داشته و يكي از شواهد تاثر برانگيز موجود در صحنه، عروسك سوخته او بود.
وي افزود؛ در بررسي هاي به عمل آمده مشخص شد متهم به مواد روانگردان اعتياد دارد و توهمات ناشي از مصرف روانگردان را مي توان عامل وقوع اين حادثه دانست.
انتقاد بازپرس جنايي
بازپرس شهرياري ديروز طي نامه يي به فخرالدين جعفرزاده سرپرست دادسراي جنايي با ذكر موارد متعدد فرزندكشي در سال جاري خواهان انعكاس موضوع به رئيس قوه قضائيه براي اصلاح قانون و اخذ تصميمات قضايي لازم براي پيشگيري از اين قبيل حوادث شد. اين مقام قضايي خاطرنشان كرد ؛ شايد مباني فقهي ماده 220 قانون مجازات اسلامي مبني بر قصاص نشدن پدر در زمان قتل فرزند غيرقابل تغيير باشد، اما مجازات تعزيري اين متهمان بايد تشديد شود زيرا مجازات سه تا 10 سال حبس بازدارندگي لازم را ندارد.
وي تصريح كرد در ماده 220 قانون مجازات اسلامي آمده است اگر پدر يا جد پدري، فرزند خود را بكشد، قصاص نمي شود بلكه به ديه و تعزير محكوم مي شود. ضمانت اجراي كيفري تعزير مقرر در ماده 220 قانون مجازات اسلامي، در ماده 612 همان قانون آمده و مجازات 3 تا 10 سال حبس را پيش بيني كرده است.
وي در مورد مستندات فقهي اين ماده افزود؛ مستند حكم مقرر در ماده 220 قانون مجازات اسلامي، روايتي نبوي از پيامبر اكرم(ص) است كه مي فرمايند؛ «انت و مالك لابيك»، مستند ديگر خبر جابر از امام محمد باقر(ع) است درباره مردي كه فرزند يا عبد خود را مي كشد. آن حضرت در پاسخ به سوال فردي درباره مجازات اين قاتل مي فرمايند؛ «قاتل را نمي كشند لكن او را به شدت مضروب ساخته و از وطن و زادگاهش تبعيد مي كنند.» همچنين روايت امام صادق(ع) را در اين مورد داريم كه مي فرمايند؛ «پدر به خاطر قتل فرزندش قصاص نمي شود اما فرزند به خاطر قتل پدرش قصاص مي شود.»
بازپرس ويژه قتل تهران ابراز عقيده كرد؛ شايد بتوان گفت قصاص نشدن پدر مبتني بر دلايلي باشد از جمله آنكه پدر و جد پدري سعادت و كمال فرزند خود را مي خواهند و اين امري فطري و ذاتي است. ديگر آنكه علاقه شديد پدر نسبت به فرزند تا آخرين نفس و آخرين دقايق عمر ادامه دارد. همچنين قصاص پدر هرگز با حرمت مقام پدري سازگار نيست و علاوه بر اين پدر نان آور خانواده است و با قصاص او ساير اعضاي خانواده نيز زيان مي بينند.
شهرياري در ادامه با بيان اينكه قانون، نياز جامعه را بيان مي كند و اگر قانوني مبتني بر نياز جامعه نباشد، قانون ظالمانه يي خواهد بود، خاطرنشان كرد؛ در بحث قصاص نشدن پدر يا جد پدري صحبتي نيست و تمام دلايل فوق مبتني بر عقل است اما در مورد تعزير اين متهمان بايد بررسي بيشتري انجام شود، چرا كه معمولاً در خصوص ديه، اولياي دم رضايت مي دهند و درباره تعزير نيز شدت و بازدارندگي مجازات ملاحظه نمي شود و اين موضوع متاسفانه باعث تجري مرتكب و ديگران شده است و مشاهده مي كنيم كه هر روز قتل فرزندان توسط پدران افزايش مي يابد.
مرور چند پرونده
بازپرس جنايي تهران با اشاره به نمونه هايي از فرزندكشي كه در زمان كشيك جنايي وي در سال جاري اتفاق افتاده است، گفت؛ شش نمونه موجود در سال جاري جزيي از ماجراي حوادث قتل فرزندان توسط پدران است.
اولين مورد به آتش كشيده شدن دختري 17 ساله توسط پدر خود بود كه متهم مشاهده چند پيامك در تلفن همراه دختر خود را انگيزه قتل قرار داده بود.
نمونه ديگر، قتل كودك چهار ساله يي به نام «علي اكبر» از طريق بريده شدن سرش توسط پدر بود كه در دو هفته قبل به وقوع پيوست. آنچه شخصاً به عنوان بازپرس ويژه قتل در صحنه اين جنايت مشاهده كردم صحنه يي بسيار غم انگيز از قتل اين كودك بود، كودك در خواب بود كه پدرش گردن او را به وسيله كارد آشپزخانه بريد.
شهرياري ادامه داد؛ قتل ديگر مربوط به جنايت عليه كودكي شش ماهه توسط پدرش از طريق ضرب و جرح و شكنجه در هفته گذشته بود.
در اين پرونده، متهم اقدام به شكنجه فرزند خود كرده، چنان كه آثار كبودي در اكثر نقاط بدن كودك شش ماهه قابل رويت بود؛ كودك شش ماهه يي كه حتي جاي تنبيه و تاديب وي وجود ندارد، اما پدر در اقدامي ناجوانمردانه به شكنجه و قتل كودك خود اقدام كرد.
بازپرس ويژه قتل تهران با اشاره به جنايت ديگري در اين زمينه گفت؛ چهارمين پرونده مربوط به قتل كودكي سه روزه توسط پدرش در تاريخ 13 آبان ماه سال جاري بود.
در اين پرونده نيز كودكي سه روزه توسط يك مرد ناشناس كه خود را پدر كودك معرفي كرده بود به بيمارستان شهيد فياض بخش منتقل شد و سپس فرد مذكور از بيمارستان فرار كرد كه متعاقباً مشخص شد اين شخص واقعاً پدر نوزاد متوفي بوده و پزشكي قانوني نيز علت مرگ او را وارد آمدن ضربات متعدد به بدنش اعلام كرد.
وي افزود؛ پنجمين قتل، جنايت عليه كودكي 8 ساله بود كه به وسيله روسري توسط مادرش خفه شد و قتل سارا نيز آخرين مورد از اين دست جنايت ها طي ايام اخير بوده كه در جريان آن دختري 11 ساله به سبب توهمات پدرش در اثر مصرف قرص هاي روانگردان با انگيزه يي واهي به آتش كشيده شد.
بازپرس جنايي تهران با طرح اين سوال كه مگر مقررات اسلامي و قانون صرفاً بر تنبيه و تاديب طفل در حد مصلحت اشاره نكرده است، تصريح كرد؛ اغلب اطفال قرباني اين حوادث حتي در سن و سالي نبوده اند كه نياز به تنبيه يا اصلاح داشته باشند.
قاضي شهرياري در پايان تاكيد كرد؛ شايسته است قانونگذار تعزير مقرر در مواد 220 و 612 قانون مجازات اسلامي را مورد بازنگري قرار دهد زيرا بازدارنده نبودن اين مجازات ها مسلم است، لذا لازم است در اين خصوص مسوولان قضايي و نمايندگان مجلس تدابيري بينديشند تا پدران سنگدل نتوانند تحت لواي مواد قانوني اقدام به قتل بي دفاع ترين افراد جامعه كنند.
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]