واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
پارك ملت تهران، عصر جمعه، ميعادگاه اهالي نجوم با كودكان، نوجوانان و خانواده.هايي بود كه در هوايي دلپذير براي استفاده از برنامه.هاي متنوع روز نجوم در اين بوستان گرد هم آمده بودند.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، همزمان با پنجاه شهر در سراسر كشور، در تهران هم جمعي از منجمان آماتور عصر ديروز با تلسكوپ.هاي خود به ميان مردم آمده بودند تا در نخستين روز از هفته نجوم، زيبايي.هاي آسمان را با همشهري.هاي خود قسمت كنند.
اتحاديه بين.المللي نجوم (Astronomical League) - هماهنگ.كننده برنامه.هاي روز جهاني نجوم - شنبه دوم ماه مي (12 ارديبهشت ماه) را به عنوان روز جهاني نجوم در سال 2009 اعلام كرده و انجمن نجوم ايران و بسياري از گروه.هاي نجومي با توجه به. تعطيلي روز جمعه در ايران و با هدف جذب خانواده.ها و عموم مردم طبق شيوه مرسوم در سال.هاي اخير مراسم روز جهاني نجوم را جمعه در سراسر كشور برگزار كردند.
مراسم اصلي انجمن نجوم ايران در روز جهاني نجوم شامل برنامه.هاي متنوع از جمله برپايي 50 غرفه. در زمينه آشنايي با جذابيت.هاي نجوم، سخنراني.هاي علمي و ترويجي، غرفه كودك (نمايش تئاتر، گريم، نقاشي)، رصد عمومي با دهها تلسكوپ، معرفي شخصيت.هاي علم نجوم و ... در محل پارك ملت تهران برگزار شد.
در اين مراسم كه با استقبال وسيع مردم و به خصوص نوجوانان و جوانان مواجه بود، بازيگراني با گريم و پوشش خاص در نقش دانشمندان ايراني و خارجي عرصه نجوم، اطلاعاتي را درباره شخصيت، فعاليت و خدمات علمي اين دانشمندان به مردم ارائه كردند.
علاوه بر آن حدود 10 تلسكوپ در ابعاد مختلف براي رصد خورشيد و ماه زيرنظر منجمان آماتور در اختيار بازديدكنندگان قرار داشت كه در اين بخش نيز حاضران علاقمند در صف هاي طولاني منتظر رصد خورشيد و ماه نيمه بودند.
دكتر قنبري، رييس انجمن نجوم ايران در حاشيه اين مراسم به خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: اتحاديه نجوم هر سال يكي از روزهاي 15 آوريل تا 15 مي را كه نزديك.ترين روز از تعطيلات آخر هفته به زمان «تربيع اول ماه» است به عنوان روز جهاني نجوم انتخاب مي.كند. با توجه به. اختلاف روز تعطيل آخر هفته در ايران و نيز با هدف جذب خانواده.ها و عموم مردم در برنامه.هاي روز نجوم، انجمن همانند سال.هاي گذشته مراسم روز جهاني نجوم را با همكاري گروه.هاي مختلف نجومي در سراسر كشور، يك روز زودتر در 11 ارديبهشت ماه برگزار كرد و در اين روز تلاش شد با برنامه.هاي مختلف علم نجوم در قالبي جذاب و قابل انتقال به عموم مردم معرفي و ترويج شود.
وي افزود: بزرگداشت روز و هفته نجوم در سال جاري كه به عنوان سال جهاني نجوم نامگذاري شده از اهميت مضاعفي برخوردار است.
قنبري با بيان اين كه نجوم ارتباط بسيار نزديكي با زندگي بشر دارد، تصريح كرد: انسان از زماني كه چشم باز مي.كند، آسمان را چه در روز و چه در شب مشاهده مي.كند. ساعت، تاريخ، سال، ماه و هفته كه ارتباط مستقيمي با زندگي روزمره انسان دارد، از جمله مسايلي است كه وابسته به محاسبات نجومي است. از سوي ديگر پديده.هاي نجومي، نگاه بشر را به زندگي و هستي تغيير داده است و همواره توصيه شده كه در نگاه به آسمان، در اجرام آسماني و رفت و آمد آنها تدبر شود.
رييس انجمن نجوم ايران با اشاره به اهميت و نقش دانش نجوم در گسترش مرزهاي دانش و پيشرفت.هاي فن.آوري، نگاه تجملي و لوكس تجلي كردن علم نجوم از سوي برخي افراد را مورد نكوهش قرار داد و گفت: با توجه به اهميت نجوم به عنوان يك حوزه جامع علمي نبايد به آن به عنوان فعاليتي شيك و تجملي نگاه كرد و بايد سرمايه.گذاري و توجه خاصي به گسترش اين علم در كشور صورت گيرد خصوصا اين كه به علت تجهيزات گران.قيمت به كار رفته در فعاليت.ها و تحقيقات نجومي، سرمايه.گذاري. سنگيني در اين بخش لازم است به عنوان مثال يك تلسكوپ سه متري اپتيكي حداقل حدود 15 تا 20 ميليون دلار هزينه در بر دارد كه براي كسب اطلاعات از فاصله چند ميليون سال نوري به اين ابزار نياز است.
قنبري تصريح كرد: از زماني كه شاخه آماتوري انجمن نجوم شكل گرفته است، تعداد آماتورهاي كشور به حدود 10 هزار نفر رسيده اند كه نشان دهنده علاقمندي مردم به اين علم است. البته تامين نيروهاي حرفه.يي كافي در اين حوزه و جبران عقب.ماندگي.هاي موجود كه نيازمند توسعه تحصيلات دانشگاهي است، چند سالي به طول مي.انجامد و هنوز در بخش حرفه.اي مشاهده.اي در نجوم ضعيف هستيم كه البته بخش عمده.اي از مشكل ناشي از نبود ابزار.هاي گران قيمت لازم است كه اميدواريم با افتتاح رصدخانه ملي ايران اين مشكل برطرف شود.
وي با تاكيد بر اين كه مكان رصدخانه اهميت زيادي در استخراج نتايج پيش.بيني شده دارد، تصريح كرد: تعدادي از رصدخانه.ها كه در برخي كشورهاي دنيا مانند تركيه ساخته شده است، به دليل عدم دقت كافي در مكان.يابي كارايي چنداني ندارند لذا نبايد در اين زمينه شتابزده عمل كرد.
بابك مشمولي ــ دبير اجرايي همايش روز نجوم ــ هم با بيان اين كه امسال نهمين سالي است كه مراسم روز نجوم در ايران برگزار مي.شود، گفت: از سالهاي دور رصدخانه.هاي موجود علاقه داشتند روزي را به مردم اختصاص دهند تا آنها از امكانات رصدخانه استفاده كرده و با دانش نجوم و زيبايي.هاي آن آشنا شوند كه با تعيين روز جهاني نجوم از سوي اتحاديه بين.المللي نجوم اين فرصت فراهم شد.
وي در گفت.و.گو با ايسنا اظهار كرد: همايش روز نجوم تقريبا در نصف كشورهاي دنيا برگزار مي.شود و در حال حاضر در 50 شهر كشور در تمامي استانها برگزار مي.شود.
مشمولي با اشاره به اهميت علوم نجوم، رنسانس را ناشي از پيشرفت.هاي نجوم خواند و اظهار كرد: فعاليتهاي گاليله و كپرنيك و ايجاد تحول در نوع نگاه بشر زمينه ساز رنساس شد.
وي در عين حال گفت: عدم درك علمي و ندانستن كاربرد علم نجوم موجب شده كه سرمايه.گذاري. چنداني در اين زمينه صورت نگيرد.
منبع : ایسنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]