تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شتاب کردن در کاری پیش از بدست آوردن توانایی و سستی کردن بعد از به دست آوردن فرصت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851135292




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفت و گوياحياء هنر فرش بافي متضمن زنده ماندن صنعت فرش


واضح آرشیو وب فارسی:موج: گفت و گوياحياء هنر فرش بافي متضمن زنده ماندن صنعت فرش
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ وضعيت فعلي فرش موجب گله مندي هنرمندان و صنعتگران فرش كشور شده است.


حسن جوان شاهي، طراح، بافنده فرش و مدرس دانشگاه از وضعيت فرش در ايران بسيار
گله مند است، وي معتقد است به دليل آنكه به هنر فرش بافي اهميتي داده نمي شود، اقتصاد اين صنعت ارزنده در ايران به زودي از بين خواهد رفت.

فرش ايران به چند دسته تقسيم مي شود و در چه شرايطي قرار دارد؟
فرش ايران به سه دسته فرش سنتي، فرش صنعتي و فرش هنري تقسيم شده است، در حال حاضر فرش هنري بسيار بيشتر از فرش هنري و سنتي در كشور و در بازارهاي جهاني عرضه مي شود، البته فرش سنتي در روستا به صورت گبه بافي و ... به بقاي خود ادامه مي دهد.

چگونه مي توان در بازار فرش جهاني جايگاه مناسبي پيدا كنيم؟
فرش بايد به عنوان يك هنر معرفي شود تا بتوانيم در بازارهاي جهاني به موفقيت دست يابيم، درست است كه ايران به عنوان جهان فرش در دنيا شناخته شده، اما از نظر اقتصادي در موقعيت نامناسبي قرار دارد، به گونه اي كه بسياري از فرش فروشان ما هركاري غير از فرش فروشي مي كنند، چرا كه بازار فرش از دست ايران خارج شده است.
براي آنكه ما نيز از اين بازار عقب نمانيم بايد اسم فرش خود را با نام هنر هشتم نامگذاري كنيم، چرا كه هر رشته اي از هنر را فكر كنيد مانند خطاطي، كاشي كاري، داستان پردازي، نقاشي و ... در داخل هنر فرش وجود دارد در آن است.
البته با سازمان يونسكو صحبت كردم و اين پيشنهاد را به آنها دادم، اين سازمان نيز از اين كار استقبال كرده و اعلام كرد تنها شرط آنها حمايت ارگانها و سازمان هاي داخلي و موافقت آنها در اين رابطه است.

هنر فرش بافي در حال حاضر با مشكلاتي روبرو است و چگونه مي توان از نابودي آن جلوگيري كرد؟
براي آنكه نگذاريم هنر فرش از ميان برود بايد به گونه اساسي مشكلات فرش را ريشه يابي كنيم، يكي از مشكلات اصلي ما در حوزه فرش اين است كه دانشگاه ها و آموزشگاه ها تنها هنر فرش را آموزش مي دهند و سنت فرش و آموزش آن هيچ جايي در برنامه هاي آموزشي اين مراكز ندارد، دانشجويان و هنرجويان مي توانند با 6 ماه آموزش هنر فرش بافي را يادگيرند، اين افراد در آينده موفقيتي كسب نمي كنند چرا كه سنت فرش بافي را ياد نگرفته اند.
همچنين متوليان امر بايد به هنرمندان فرش بافي توجه كنند و شرايط قابل قبولي را براي ادامه فعاليت آنها فراهم كنند.
متاسفانه تمام اين مسائل دست به دست هم داده تا هنر فرش از ميان رود، اگر امروز شاهد آن هستيم كه هنر فرش بافي در حال از بين رفتن است تنها به اين خاطر است كه توجه جدي به اين هنر نمي شود.

متولي فرش در ايران چه كسي است و در برابر هنرمندان فرش باف چگونه عمل مي كند؟
در حال حاضر متولي فرش ايران شركت فرش و وزارت بازگاني است اما متاسفانه شركت فرش سال ها است كه هيچ كاري براي هنرمندان فرش ايران نكرده است.
هنرمندان فرش ترجيح مي دانند كه مسئوليت فرش ايران به دست فرهنگ و هنر و يا سازمان ميراث فرهنگي باشد، تا بتوانيم از طريق هنر جايگاه مناسب تري نه تنها در كشور بلكه در دنيا داشته باشيم.
اگر تا امروز هنرمندان فرش به فعاليت خود ادامه مي دهند به دليل آن است كه به اين هنر عشق مي ورزند، اگر بخواهيم به فرش با ديد اقتصادي نگاه كنيم، خيلي پيش از اين بايد هنر فرش بافي را كنار گذاشته و به شغل درآمد زاي ديگري دست مي زديم.
من به عنوان هنرمندي كه بيش از 47 سال از عمر خود را در اين كار گذاشته ام، طراح، بافنده، مدرس دانشگاه و ... هستم با اين حال وضع من اينگونه است و حتي يك كارگاه مناسب براي بافت فرش ندارم، اگر قرار باشد من را به عنوان يك الگو به دانشجو معرفي كنند، مطمئناً دانشجويان براي ادامه فعاليت در اين حوزه بسيار سرد مي شوند.

وضعيت بيمه هنرمندان چگونه است؟
در سال 76 هنرمندان فرش را بيمه كردند و از طريق ماليات بر درآمدي كه از صادركنندگان فرش كسر مي شد، هزينه بيمه هنرمندان فرش را پرداخت مي كردند، اين مبلغ كه از صادركنندگان فرش گرفته مي شد، تا سال 81 جمع شد و نزديك به 8 ميليارد تومان بود اما ما به عنوان هنرمندان فرش باف چيزي از اين پول نديديم، متاسفانه هر 6 ماه نزديك به 48 هزار تومان از ما براي بيمه مي گيرند اما هنوز دفترچه بيمه اي براي ما صادر نكرده اند و تنها قرار داد با بيمه داريم، چندين بار اعتراض كرديم كه اين نوع بيمه به درد ما نمي خورد چرا كه نمي توانيم از خدمات آن استفاده كنيم.
اگر وزارت ارشاد و ميراث فرهنگي ما را حمايت كنند، به نفع هنرمندان فرش خواهد بود، اگر به اين روند بي اعتنايي به هنرمندان فرش باف ادامه دهند، تا بيست سال ديگر هيچ نشاني از اين هنرمندان باقي نمي ماند.

ظهور فرش ماشيني در ايران چه قدر به صنعت فرش بافي در كشور صدمه زد؟
متاسفانه فرش ماشيني با اينكه تنها نيم قرن است وارد كشور ما شده، اما به راحتي توانسته صنعت فرش بافي در ايران را از بين ببرد، و ديگر چيزي به نام صنعت فرش وجود ندارد، در حال حاضر فرش بافان بيشتر به كار بافت تابلو فرش مي پردازند و ديگر فرش زيرپايي نمي بافند، چرا كه بافت آن صرف نمي كند، اما اگر به عنوان هنر فرش نامگذاري شود ديگر نيازي نيست تا از طريق متراژ براي آن قيمت گذاري كرد.
البته تابلو بافي فرش بد نيست اما به شرط آنكه در آن نوآوري وجود داشته باشد و از تكرار جلوگيري كنيم، متاسفانه در حال حاضر تابلو فرش ها برگفته شده از آثار استاد فرشچيان در بازار بسيار زياد شده و اين بعث مي شود كه بسياري از هنردوستان و علاقه مندان به تابلو فرش از هنر مينياتور نيز زده شوند، متاسفانه دستگاه هاي فتوكوپي فرش صدمه بالايي به اين هنر زده، به همين دليل ديگر كسي براي طراحان سنتي پيشنهاد كاري نمي آورد.

برگزاري نمايشگاه هاي فروش فرش تا چه ميزان مي تواند به اين هنر صنعت كمك كند؟
چند سال پيش يك نمايشگاه بين المللي فرش در ايران برگزار شد كه با استقبال قابل توجهي همراه بود، در اين نمايشگاه به همه بافنده گان فرش اين اجازه را دادند تا در اين نمايشگاه حضور داشته باشند، اين نمايشگاه باعث شد تا تاجراني كه در داخل و و خارج از كشور براي بازديد به اين نمايشگاه مي آمدند خريد هاي قابل توجهي را از آثار فرش بافان داشته باشند، اما متاسفانه سال به سال شركت كردن در اين نمايشگاه سخت تر شده و فرش بافان توانايي كمتري براي حضور در اين نمايشگاه داشتند.
 چهارشنبه 22 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن