واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: بهينه سازى فايل هاى PDF
يكى از مزيت هاى كلى اين نوع فايل ها اين است كه تقريبا هر نوع داده اى را مى توان بدون نگرانى از تغيير آنها، درون اين فايل ها قرار داد. همچنين محتويات اين فايل ها توسط هر كسى كه برنامه Acrobat Reader را داشته باشد، به راحتى قابل دسترسى است. بررسى ها سبب شده است كه بيشتر از گذشته به موفقيت فايل هاى Adobs PDF اذغان كنيم. يكى از مزيت هاى كلى اين نوع فايل ها اين است كه تقريبا هر نوع داده اى را مى توان بدون نگرانى از تغيير آنها، درون اين فايل ها قرار داد. همچنين محتويات اين فايل ها توسط هر كسى كه برنامه Acrobat Reader را داشته باشد، به راحتى قابل دسترسى است. اما استفاده از اين روش هميشه هم نمى تواند مشكل گشاى شما باشد، به طور مثال وقتى حجم اين نوع فايل ها بى اندازه زياد مى شود، ديگر استفاده و انتقال آن ها كار آسانى نخواهد بود و اين امر وقتى دردسر سازتر مى شود كه شما بايد فايل PDF خود را بدون از دست دادن كيفيت محتواى آن ها، به فرد مورد نظر يا رايانه مقصد انتقال دهيد. تا وى بتواند به راحتى از فايل شما استفاده كند. ساخت فايل PDF با برنامه هاى گوناگونى ميسر است. بيشتر برنامه هاى نشر روميزى و برنامه هاى گرافيكى و برخى برنامه هاى پردازشگر متون، مى توانند اين نوع فايل را بسازند. اما اگر برنامه اى كه هم اكنون از آن استفاده مى كنيد به طور عادى قادر به ساخت آن ها نيست، مى توانيد با تهيه برنامه Acrobat Reader اين فايل ها را به راحتى بسازيد. با هر نرم افزارى كه فايل PDF را مى سازيد، بايد به سه مورد اندازه فايل، كيفيت و قابليت فشرده سازى توجه كنيد تا بتوانيد بهترين PDF را بسازيد. در اين مقاله نه روش مختلف را براى بهينه سازى اين فايل ها به شما معرفى خواهيم كرد.
انتخاب يك Preset
اگر شما با مفاهيمى از قبيل، وضوح تصوير، تغيير حجم تصوير در هنگام تبديل نوع آن، و فشرده سازى آشنا باشيد. خواهيد توانست با انتخاب يك Preset مناسب در برنامه خود يك فايل بهينه ايجاد كنيد، مثلا برنامه Adobe In Desingn هفت خروجى Preset را از صفحه نمايش تا انتشار به شما معرفى مى كند.
انتخاب نوع خروجى PDF
يك مسأله مهم و حساس در اسناد عكس دار، تنظيم درست وضوح تصوير است كه در كيفيت و حجم فايل PDF تاثير به سزايى دارد. شما بايد بدانيد كه خروجى نهايى فايل PDF شما به چه صورت خواهد بود، آيا تنها قرار است كه كاربر آن را در صفحه نمايش ببينيد يا بايد آن را چاپ كند. صفحات رايانه ها، اغلب تصاوير با وضوح ۷۲dpi را خوب نشان مى دهند و اين وضوح حجم زيادى را نيز اشغال نمى كند. ولى در مقايسه با آن ها، چاپگرها خروجى اى برابر ۳۰۰dpi يا بالاتر دارند. كه اگر اسناد عكس دار خود را با همان وضوح ۷۲dpi چاپ كنيم، تصاوير به صورت نقطه به نقطه و غيرشفاف چاپ خواهند شد. اگر هم وضوح تصوير را تا ۳۰۰dpi بالا مى بريد، مقدار قابل توجهى به حجم فايل شما افزوده مى گردد. اگر فايل PDF شما براى استفاده در صفحه نمايش ساخته مى شود. قبل از آن كه اقدام به پخش آن كنيد، بهتر است آن ها را چاپ و كيفيت آن ها را ارزيابى كنيد. اگر واقعا به كيفيت بالاى چاپ احتياج داريد، بهتر است كه دو نسخه از يك PDF تهيه كنيد، يكى براى صفحه نمايش كه حجم كمترى دارد و ديگرى براى چاپ كه حجم بيشتر و كيفيت بهترى دارد.
تنها يك بار فشرده كنيد!
فشرده كردن تصويرها در فايل هاى حاوى تصاوير، مى تواند كمك خوبى براى شما باشد تا اين كه حجم فايل را كم كنيد. اين امكان وجود دارد كه هر يك از خروجى هاى برنامه ساخت محتويات (Content Cretion Program) را فشرده كنيد يا بعدا داخل خود Acrobat آن ها را فشرده نماييد. اگر شما در دو مرحله تصويرتان را فشرده كنيد، با اين كه ترفند خوبى براى كاستن حجم فايل به نظر مى رسد، ولى اين كار سبب مى شود فايل شما افت كيفيت قابل ملاحظه اى پيدا كند. بنابراين بهتر است فايل خود را تنها در توليد PDF نهايى فشرده كنيد. بهترين راه هم براى توليد فايل توليد فايل نهايى استفاده از ابزارهاى معمولى خود برنامه ساخت محتويات است كه مى توان از آن استفاده كرد و يا خود Acrobat يا بدون فشرده سازى از برنامه ساخت محتويات PDF تان بگيريد و بعد در نهايت در Acrobat آن را فشرده كنيد.
استفاده از تصاوير خاكسترى
استفاده از تصاوير طيف خاكسترى به جاى تصاوير رنگى مى تواند تا ۲۵ درصد از حجم فايل شما را كم كند.
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 408]