واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از رونمايي كتاب «آسيب شناسي سينماي كودك و نوجوان»/1 پرتوي: كتاب «آسيبشناسي سينماي كودك» يادبودي بر مزار اين سينما است
خبرگزاري فارس كامبوزيا پرتوي گفت:سالهاست كه سينماي كودك و نوجوان مرده است و كتاب «آسيب شناسي سينماي كودك و نوجوان» مانند يادبودي بر مزار سينماي كودك و نوجوان است.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، مراسم رونمايي كتاب «آسيب شناسي سينماي كودك و نوجوان» با حضور كامبوزيا پرتوي، وحيد نيكخواه آزاد و محمد علي الستي ،زهرا مشتاقي و امير فضل اللهي و در غياب محمد علي طالبي به دليل سرماخوردگي و غلامرضا رمضاني به دليل حضور در سفر برگزار شد.
بنا بر اين گزارش، كامبوزيا پرتوي در مراسم رونمايي كتاب «آسيب شناسي سينماي كودك و نوجوان» كه روز گذشته در خانه سينما برگزار شد، گفت: من فكر مي كنم اين كتاب توانسته است از عهده رسالت خود برآيد اما خيلي دير است و مانند يادبودي است كه بر سر قبر سينماي كودك داريم ميگذاريم و حتي آنقدر دير شده است كه ديگر گريهمان هم نمي گيرد.
وي افزود: به نظر من در حال حاضر نياز اين كتاب حس نميشود چرا كه تا زماني كه چنين تفكري در مورد سينماي كودك و نوجوان حاكم است اين نياز حس نخواهد شد، يك زماني اين نظر حاكم بود و چنين نيازي احساس مي شد كه در سينماي ما باشد اما امروزه كانون فرهنگي پرورش فكري كودكان و نوجوانان به عنوان متولي سينماي كودك چه كار دارد ميكند؟ تنها سالي دو يا سه نمايشگاه برگزار مي كند كه يكي از آنها مربوط به اطلس پود و ديگري نمايشگاه تغذيه است و حتي به مانند گذشته كتاب هم چاپ نمي كند و هيچ تاثيري بر جريان فكري كودك ندارد.
كارگردان فيلم «گلنار» تاكيد كرد: وقتي كه اين نهاد دولتي كه اتفاقا وظيفه اش ساخت فيلم است كار نكند من مي گويم كه سينماي كودك مرده است وقتي برنامه اي براي اكران ندارد بايد بگوييم كه سينماي كودك مرده است زماني سينماي كودك زنده بود و براي من بسيار عزيز بود اما امروزه سينمايي به نام كودك و نوجوان باقي نمانده است.
پرتوي در ادامه اظهار داشت: مصاحبههايي كه با كارگردانان مختلف در اين كتاب انجام شده و حرف هايي كه كارگردانان زدهاند، همگي خاطرات خوبي است از يك دوران سپري شده و اميدوارم اين ندبه (زاري كردن بر مزار مرده ) به گوش مسؤولين برسد.
وي تصريح كرد:امسال وقتي جشنواره تمام شد من تازه فهميدم كه جشنواره كودك برگزار شده است اما هنوز در اين سينما كساني مانند غلامرضا رمضاني به آينده اميدوارهستند چرا كه اصلا نميتوانند به كودك فكر نكنند و عشق به سينماي كودك دارند اما اين احساس مسؤوليت تنها در بين فيلمسازان است و مسؤولين اين احساس را ندارند.
اين كارگردان و فيلمنامهنويس سينماي ايران در ادامه خاطرنشان كرد: من اين كتاب را دوست دارم و به عنوان يك خاطره حفظ مي كنم چرا كه فكر ميكنم ميتواند عذاب وجدان براي يك عده باشد تا به آن دوران فكر كنند، ما اگر به تاريخ فيلمهاي موفق نگاه كنيم، ميبينيم كه موفقترين فيلمهاي ما در سينماي كودك و نوجوان بوده است و آنقدر كه كانون از «باشو غريبه كوچك» پول درآورد، از هيچ فيلمي نتوانست پول درآورد و من اميدوارم كه تحقيقي از اين منظر انجام شود كه ما در سالهاي اخير چه ارتباطي را توانستهايم با كشورهاي ديگر برقرار كنيم.
كامبوزيا پرتوي ادامه داد: خوشحالم كه بعد از سپري شدن سينماي كودك يك كتاب به آن پرداخته است و باز خوشحالم كه در هزاروصد صفحه به سينماي كودك پرداخته شده و اميدوارم اين كتاب آنقدر با استقبال مواجه شود كه به چاپ هاي دوم و سوم هم برسد و همين طور اميدوارم كه سينماي كودك و نوجوان دوباره زنده شود.
اين كارگردان سينماي ايران در ادامه با رد تقسيم بنديهاي موجود در خصوص سينماي كودك و نوجوان گفت: من سينماي براي كودك يا درباره كودك را اشتباه مي دانم چرا كه سينماي كودك براي همه كودكان است و نمي توان تقسيم بندي خاصي براي آن قائل شد.
وي در ادامه به فيلمهاي نظير «باشو غريبه كوچك» و«كليد» به عنوان شاهكارهاي سينماي كودك و نوجوان و استقبال جشنوارههاي خارجي از اين فيلم ها اشاره كرد و در خاتمه گفت به همين دلايل من هيچ وقت نتوانستم چنين تقسيمبنديهايي را در مورد سينماي كودك و نوجوان انجام دهم.
در ادامه دكتر محمد علي الستي در مراسم رونمايي كتاب «آسيب شناسي سينماي كودك و نوجوان» كه روز گذشته در خانه سينما برگزار شد گفت: نخستين سوالي كه براي من پيش ميآيد، اين است كه قرار است در اين جلسه چهكار كنيم؟
وي ادامه داد:من هميشه نسبت به اين عبارت نقد و بررسي وسواس داشتهام و معتقدم كه بايد دو عبارت نقد و آسيب شناسي را از يكديگر جدا كرد.
اين استاد ارتباطات تصريح كرد: آسيب شناسي اين است كه ما متفقالقول بگوئيم كه راههاي بهتري هم وجود دارد اما در نقد از اساس يك پديده انتقاد داريم و در اين شرايط وقتي كتابي خودش در مورد آسيب شناسي است، چطور ميتوان آن را نقد كرد، قاعدتا در جلسه نقد كتاب بايد بگوئيم كه امير فرضاللهي اين اشتباهات را داشته اما چون دارد خودش درستي يك پديده ديگر را بررسي ميكند، نميتوان در مورد درستي كتاب صحبت كرد.
الستي افزود: نكته جالب در مورد فرضاللهي اين است كه جستجوگري خودش را فداي هيچ چيز نكرده است و در مصاحبههايي كه با كارگردانان اين كتاب داشته است نشان ميدهد كه به دليل همان روح جستجوگر با سماجت خاصي كار خود را انجام داده است و تا آنجا كه توانسته از مصاحبه شوندگان حرف كشيده است.
وي اظهار داشت: ترتيب نگارش كتاب به گونهاي است كه امير فرضاللهي به گونهاي مانيسفت خود را در مورد سينماي كودك و نوجوان ارائه داده است كه سينماگر كودك و نوجوان زمناي موفق است كه سازگاري و گرايش را در مخاطب خود ايجاد كند.
ادامه دارد...
انتهاي پيام/ا
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]