تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خشمش را برطرف سازد، خداوند كيفرش را از او بردارد و هر كس زبانش را نگه دار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848466337




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي عملكرد اصولگرايان در گفتگو با فعالا‌ن سياسي اصولگرايي حقيقتي است كه مردم آن را پذيرفته‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: بررسي عملكرد اصولگرايان در گفتگو با فعالا‌ن سياسي اصولگرايي حقيقتي است كه مردم آن را پذيرفته‌اند
جام جم آنلاين: گفتمان اصولگرايي به شيوه امروزي در اواخر دوره اصلاحات بروز يافت و اولين تجلي آن با چنين نامي در شوراي شهر دوم و پس از آن با قاطعيت بيشتري در هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي صورت گرفت البته نگرش اصولگرايي از ابتداي انقلاب تاكنون وجود داشته و در هر برهه‌اي با لفظي خاص، در ادبيات سياسي كشورمان شناخته شده است.


اما شايد نام اخير آن را بتوان حاصل اتفاقاتي دانست كه در دوره اصلاح‌طلبان رخ داد. بدين شكل كه پس از برخي تندروي‌ها و اقدامات خارج از چارچوب برخي اصلاح‌طلبان كه در آن مقطع صورت گرفت، اين جريان ديرپا در كشور اين بار با نام اصولگرايي و با تاكيد بر ضرورت پايبندي بر اصول اسلام و انقلاب اسلامي حركت كرد.

شــايــد بـتــوان كـاهـش اقـبـال مـردم نـسـبـت بـه اصلاح‌طلبان و شكست آنها در چند دوره انتخابات اخير را نيز مويد نظر صحيح اصولگرايان در ضرورت حركت در چارچوب نظام اسلامي برشمرد. البته ناگفته نماند كه بنيانگذاران جريان اصلاحات و سران اين طيف سياسي از جمله سيدمحمد خاتمي و مهدي كروبي كه در آن دوره رياست دو قوه را به عهده داشتند، همواره به پايبندي بر اسلام و اصول انقلاب اسـلامـي تـاكيد كرده‌اند؛ اما اين تاكيدات هرگز نتوانست جلوي تندروي‌هاي افراطيون اين جناح را بگيرد.

در پي اين تحولات، اصولگرايي، گفتمان حاكم بر كشور شد و در انتخابات هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي مردم ترجيح دادند اشخاص و چهره‌هايي را به مجلس بفرستند كه به پايبندي آنها به حركت در چارچوب نظام، اعتماد بيشتري داشتند.

غـلامـعـلـي حـدادعـادل، رئـيـس مـجـلـس هـفتم اصولگرايي را ترجمان انديشه انقلاب اسلامي و بسط رهنمودهاي امام راحل مي‌داند و با اشاره به ترسيم مولفه‌هاي اصولگرايي از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي معتقد است، اصولگرايي، تعريفي واضح و سازوكاري دروني دارد و حقيقتي است كه مردم آن را پذيرفته‌اند.

با توجه به اين اظهارات و مروري بر فرمايش‌هاي رهبر معظم انقلاب اسلامي مي‌توان مولفه‌ها و ويژگي‌هاي اصولگرايي را شناسايي كرد.

ايمان و هويت اسلامي و انقلابي، عدالت، حفظ استقلال همه‌جانبه كشور، تقويت خودباروي و اعتماد به نفس، جهاد علمي، تثبيت و تعميم آزادي و آزادانديشي، اصلاحات به مفهوم صحيح آن و شكوفايي اقتصادي كشور و رسيدگي به زندگي مردم؛ اينها هشت شاخصي هستند كه رهبر معظم انقلاب اسلامي حدود دو سال و نيم قبل در جمع مسوولان نظام از آنها به عنوان شاخص‌ها و مباني اصولگرايي ياد كردند.

اما با وجود تبيين مولفه‌هاي اصولگرايي، مشكلي كه گريبانگير جريان‌ها و جناح‌هاي مختلف كشور ماست، شامل اين جريان نيز شده و آن نبود برنامه مدون است.

علي لاريجاني، رئيس مجلس هشتم با انتقاد از نبود مانيفستي مدون در جريان‌ها و جناح‌هاي مختلف كشور از جمله جريان اصولگرايي معتقد است، اصولگرايان بايد از استقبال مردم نهايت استفاده را ببرند و اگر نسبت به اين تفكر، تفنني برخورد كنند مردم نيز از حمايت آنها رويگردان خواهند شد.

مـحـمــداسـمــاعـيـل كـوثـري، عـضـو فـراكـسـيـون اصولگرايان و نايب‌رئيس كميسيون امنيت ملي درخصوص تدوين برنامه اصولگرايان به خبرنگار جام‌جم گفت: بعد از اعلام و رسميت دادن به مساله اصولگرايي بخصوص از يكي دو سال پيش، با برداشتي كه از موارد مطرح شده از سوي مقام معظم رهبري درباره پارامترهاي اصولگرايي انجام شد اقداماتي جهت تعيين برنامه‌ براي جريان اصولگرايي انجام گرفته است.

وي با اشاره به تشكيل هيات‌رئيسه فراكسيون اصولگرايان در ابتداي مجلس هشتم گفت: جلساتي با كل اعضاي اصولگرا تشكيل و رئيس و نايب‌رئيس و اعضاي هيات‌رئيسه اين فراكسيون با نمايندگاني از تمامي استان‌ها تشكيل شد و سپس پيش‌نويس يك چارچوب براي فعاليت اصولگرايان تهيه و ارائه و نظراتي هم درخصوص آن داده شد.

كوثري افزود: اين پيش‌نويس حد و حدود كار اصولگرايان را مشخص مي‌كند.

وي با بيان اين كه در اين برنامه، هر كسي در مجموعه اصولگرايي بايد براساس چارچوب تعيين شده كار را دنبال كند، مي‌گويد: اين پيش‌نويس در چند جلسه به بحث و بررسي گذاشته شد، اما فرصت براي بررسي بيشتر و نهايي شدن آن هنوز به دست نيامده است. البته در هيات‌رئيسه فراكسيون كه تعدادشان حدود 43 نفر است چند جلسه‌اي برگزار شد و درخصوص اين مساله مشغول فعاليت هستند و تلاش مي‌كنند پيش‌نويس چارچوب مورد نظر را قطعي نمايند.

نايب رئيس كميسيون امنيت ملي ادامه داد: البته اين مساله مربوط به مجلس است، اما با توجه به تعريفي كه مقام معظم رهبري از اصولگرايي ارائه دادند، جمع زيادي از مردم و مسوولان جزو دامنه اصولگرايي قرار مي‌گيرند و بايد براي گسترده‌‌تر كردن چتر اصولگرايي و در برگرفتن تمام اصولگرايان برنامه‌اي تهيه كرد كه هنوز در اين خصوص اطلاعي در دست نيست.

وي افزود: بالاخره بايد جامعيت همه‌جانبه‌اي به اين موضوع داده شود و فراتر از آن چيزي كه در انتخابات مجلس هشتم عمل شد، عمل شود كه هنوز كاري صورت نگرفته است.

اصولگرايي يك بحث مبنايي و استراتژيك

عماد افروغ، نماينده مجلس هفتم نيز در گفتگو با جام‌جم معتقد است: به نظر من بحث اصولگرايي در وهله اول يك بحث مبنايي و استراتژيك است و ضرورت دارد ابتدا اين استراتژي تدوين شود و علاوه بر تدوين اين استراتژي التزام به آن نيز نمود داشته باشد. افروغ مي‌گويد: در تدوين اين استراتژي بايد سعي شود يك مشاركت عمومي در سطح نخبگان وابسته به جريانات مختلف اصولگرايي شكل بگيرد. وي با بيان اين كه مراحل تكويني اصولگرايي بيشتر انديشه‌اي و فكري بود، گفت: اما بعد از پيروزي‌هاي به دست آمده، نوعي عمل‌زدگي گريبانگير جريان اصولگرايي شد و گروه‌ها و جناح‌هايي كه بخوبي مي‌توانند خودشان را با شرايط جديد وفق دهند، آمدند و بر موج اين جريان فكري و انديشه‌اي سوار شدند.

وي با اعتقاد به اين كه اگر شيوه كنوني ادامه پيدا كند اصولگرايان در انتخابات بعدي موفق نخواهند بود، گفت: آنچه تاكنون اصولگرايي را حفظ كرده است، همين نقد درون‌گفتماني و افرادي بودند كه حقيقت‌گرايانه با مردم برخورد و سياست‌ها و رفتارها را نقد مي‌كردند.

افروغ اصولگرايي را در وهله اول يك جريان حق‌گرا و اخلاقي بـا مـعـيـارهـاي خـاص مـي‌داند و مــــــي‌گــــــويــــــد: ايــــــن كــــــه اصولگرايان را نقد مي‌كنيم، به اين معني نيست كه به طيف مقابل گرايش داريم. اين نگاه‌ها مبتني بر يك تـرفـنـد سـيـاسـي است. به اعتقاد من، حق را بايد گفت و تفاوتي نمي‌كند كه اين حق از سوي ما يا از سوي رقيبمان مطرح شود.

به عقيده اين محقق و مدرس دانشگاه، بايد به اصولگرايي به مثابه يك فكر و انديشه توجه شود و نبايد آن را يك عمل سياسي و مصلحت‌گرايي بي‌توجه به حقايق دانست و ثانيا بايد تمام كساني كه با ملاك‌هاي مدون و استراتژي تعريف‌شده، اصولگرا هستند، دور هم جمع شوند و حلقه وفاقي را تشكيل دهند و عطف به آن وفاق كه بايد نمايانگر وحدت در عين كثرت باشد، بيايند و وارد فعاليت‌هاي انتخاباتي شوند.

ضرورت تدوين منشوري منبعث از رهنمودهاي رهبري

پرويز سروري، نماينده مجلس هشتم و عضو اصولگرايان تحول‌خواه نيز تدوين منشوري منبعث از رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب را در بحث اصولگرايي ضروري مي‌داند و مي‌گويد اين مساله مي‌تواند به نوعي چراغ راه اصولگرايان باشد تا بتوانند به وسيله آن شاخص‌ها حركت خودشان را تطبيق دهند.

سروري با تاكيد بر اين كه ضرورت چنين مساله‌اي احـسـاس مـي‌شـود، گـفت:‌ اجماعي از نيروهاي اصولگرا و رهبران ذي‌نقش در اين جريان مي‌تواند در تدوين اين راهبرد موثر باشد و اين راهبرد و منشور مي‌تواند در استمرار حركت اصولگرايان نقش بسيار مهمي داشته و به نوعي همواركننده مسير حركت اصولگرايي باشد.

سروري كه در جريان انتخابات مجلس هشتم عضو جبهه متحد اصولگرايان بود با اشاره به مدل‌هاي پـيـشـيـن گـفـت: جـبـهـه متحد اصولگرايان فرآيند تكميل‌شده شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب بود و نيروهاي انقلاب پس از آسيب‌شناسي به مدل موثر جبهه متحد اصولگرايان رسيدند و توانستند تجميعي از نيروهاي مختلف اصولگرا را ساماندهي كنند، اما نقطه‌ضعفي كه داشت، اين بود كه در عين اين كه توانسته بود انعطاف نسبتا خوبي را براي سليقه‌هاي مختلف در درون خودش ايجاد كند، اما اين چتر نتوانست به صورت كاملا گسترده شكل بگيرد و بسياري از جريان‌هاي اصولگرا در خارج از آن قرار گرفتند.

وي افزود: به همين دليل طيف‌هاي مختلف اصولگراي بايد با آسيب‌شناسي، اين نقطه‌ضعف را برطرف و تلاش زيادي را معطوف طراحي فرآيندي كنند كه آنقدر تحمل سياسي بالايي داشته باشد كه بتواند سليقه‌هاي مختلف را در چارچوب‌هاي تعيين‌شده اصولگرايي مديريت كند و آنها را در مسيري هماهنگ قرار دهد.

سروري تاكيد مي‌كند: در كنار نقاط مثبتي كه جبهه متحد اصولگرايان داشت، اين نقطه‌ضعف مشهود بود و بايد با بررسي كارشناسانه زمينه‌هاي رفع اين نقيصه فراهم شود.

لازمه اصولگرايي، قانونگرايي است

محسن كوهكن، عضو هيات‌رئيسه مجلس معتقد است اولين شرط اصولگرايي قانونگرايي است. ما در كشور سند چشم‌انداز و برنامه‌هاي توسعه‌اي 5‌‌ساله را داريم، همچنين سياست‌هاي كلي اصل 44 كه از آن به عنوان انقلاب اقتصادي ياد مي‌شود پيش روي ماست. بنابراين هر كسي كه به اصولگرايي معتقد است چه در منصب اجرايي و چه در مناصب ديگر بايد در اين چارچوب حركت كند.

كوهكن در خصوص شيوه‌ها و متدي كه جريان اصولگرايي براي دستيابي به اين اهداف مشخص‌شده در قانون در پيش گرفته است، گفت: بـه دليل اين كه اصلاح وضعيت اقتصادي كشور هر چقدر عقب بيفتد به زيان مردم است و هزينه‌ها را مردم بايد بپردازند، بايد با كمال شهامت، شـجـــاعـــت، درسـتــي و صــداقــت، بـرنـامـه‌هاي اصلاح ساختار اقتصادي با بررسي همه‌جانبه و با استفاده از نظر همه كارشناسان انجام شود.

وي در ادامه با بيان اين كه توسعه اقتصادي منهاي توسعه فرهنگي معنا و مفهومي ندارد و ما را به ناهنجاري‌هايي مبتلا مي‌كند كه به ضرر و زيان‌هاي هنگفتي منجر مي‌شود، افزود: از اين رو حتما بايد توسعه فرهنگي را جزو برنامه‌هايمان قرار دهيم.

عـضـو هـيات‌رئيسه مجلس ادامه داد: توسعه فرهنگي نيز دقيقا مطابق چيزي است كه قرآن گفته است و بايد بدون تندروي و كندروي با پرهيز از برنامه‌هاي شعاري كوتاه‌مدت اجرا شود.

كوهكن با اشاره به ضرورت تبيين ويژگي‌هاي تفكر اصولگرايي گفت: نخستين ويژگي‌ اين است كه تفكر اصولگرايي، حزب‌گرايي و گروه‌گرايي نيست.

ويژگي‌ دوم اين كه جريان اصولگرايي چه از لحاظ گفتاري و چه از لحاظ رفتاري بايد مبتني بر آموزه‌هاي ديني و مباني اعتقادي باشد، به شكلي كه خروجي آن صداقت در گفتار، ايثار در عمل و در يك كلام خدمت صادقانه و بدون منت و كارشناسانه براي مردم است.

حسين نيك‌پور
 چهارشنبه 22 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن