واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: 5 راهكار براي يك زندگي شيرين
1 ) خوبي ها را ببينيد!
نسبت به همسر خود ديدگاه مثبت داشته باشيد و بكوشيد هميشه در مرحله اول كارهاي خوب او را ببيند و مورد تحسين قرار دهيد، زيرا تشويق و تحسين يك كار خوب، باعث تثبيت و تكرار آن خواهد شد و خودتان از آن لذت مي بريد. هرگز چشمان خود را روي نقطه ضعف همديگر باز مكنيد و دايم به رخ مكشيد; چون اين رفتار، موجب دلسردي در زندگي شده و كم كم نسبت به همديگر حس بدبيني پيدا مي كنيد و يك حالت دلسردي در شما ايجاد مي شود. اگر چنين رفتاري داريد، بكوشيد آن را انجام ندهيد، زيرا كم كم بين شما دوري ايجاد شده و به جايي مي رسد كه خداي ناكرده به فكر جدايي مي افتيد و هزاران مصيبتي كه به دنبال آن مي آيد ، پس "چشم ها را بايد شست، جور ديگر بايد ديد."
2) تحقير و سرزنش، ممنوع!
خداوند در خلقت انسان به خودش احسنت گفته است، زيرا انسان بهترين خلقت اوست. در اين ميان، چگونه مي توان همسر را بعنوان يك امانت الهي تحقير و سرزنش كرد؟ يك دختر و يا يك پسر كه با هزاران اميد وارد زندگي مي شوند، چرا بايد مورد اهانت قرار گيرند؟ پدر و مادري كه دخترشان را با صدها رنج و زحمت را بزرگ كرده اند و با حفظ آبرو و اميدواري او را به خانه مردي فرستاده اند تا در محيط امن و سالم و پر محبت زندگي كند، چگونه مي توانند بعد از مدتي نظاره گر توهين و سرزنش او از طرف همسرش باشند؟ آيا وجدان انسان راضي مي شود؟ متقابلا اگر شما به ازدواج مردي در آمده ايد كه به دلايل گوناگون مشكل پيدا كرده است (مثلا اقتصادي يا شغلي) به هيچ وجه او را سرزنش نكنيد، زيرا به تدريج كه سرزنش ها زياد مي شود، حالت تخريبي اي در زندگي شما بوجود مي آيد و در مقابل همديگر كم ارزش مي شويد. هميشه به دنبال اين باشيد كه با لطف و كرامت خود، احترام همديگر را نگه داريد و در پي شان و منزلت همديگر باشيد.
3 ) رعايت احترام و ادب متقابل
با همسر خود بطور محترمامه و مودب صحبت كنيد و همديگر را سبك نكنيد. آنچه در اين گيرودار مهم مي باشد، اينست كه وقتي مادري با همسر خود مودبانه صحبت مي كند، يا مردي با همسرش محترمانه سخن مي گويد، فرزند آنها نيز مي آموزد كه چطور مودبانه صحبت كند و احترام پدر و مادرش را نگه دارد. اين بهترين هديه اي است كه مي توانيد براي فرزند خود به ارث بگذاريد. طوري برخورد نكنيد كه روزي مجبور شويد بگوييد: "آتش در خرمن خويش زده ام كه را كنم دشمن خويش!" شما خانم گرامي، وقتي همسرتان وارد منزل مي شود، به استقبال او برويد، بسيار مودبانه با او رفتار كنيد و به فرزند خودتان نيز بگوييد، چنين كاري انجام دهد. اين رفتار شما باعث مي شود، خستگي كار از تن او بيرون رود و احساس آرامش كند. البته او نيز متقابلا چنين رفتاري انجام خواهد داد و كم كم بصورت يك عادت درمي آيد.
4) حفظ حقوق متقابل
بسيار ارزشمند است قبل از اينكه بخواهيد تشكيل زندگي دهيد، درس حقوق خانواده را ياد بگيريد. ببينيد وظيفه شما چيست؟ شايد برخي از خانواده ها هنوز نمي دانند ازدواج يعني چه؟ تصور مي كنند زندگي بايد بگذرد، حالا هر طور باشد. نه! اينگونه نيست. اگر كسي از زندگي و ازدواج خود لذت نبرد، بازنده اصلي ميدان است. مرد بداند كه احترام زن بسيار حايز اهميت است و آنقدر مهم است كه پيامبر(ص) مي فرمايند: "بهترين فرد از ميان شما كسي است كه براي خانواده اش بهتر باشد!"
5) تزريقمحبت به پيكره زندگي
مهر و محبت در منزل، منبع اصلي رضايتمندي است. همديگر را مورد مهر قرار دهيد، زيرا بايد براي فرزند خود، مانند سرچشمه محبت باشيد. اگر پدري فرزند خود را در حاليكه به همسرش احترام نمي گذارد در آغوش كشد، مطمئن باشد او فقط به انتقام از پدر مي انديشد يا اگر مادري فرزندش را عليه پدر تحريك كند، منزلت خانواده اش را شكسته است. كودك بايد از هر دو چشمه محبت، يعني پدر و مادر، سيراب گردد. اگر فرزند از يك كانال محبت بگيرد و از كانال ديگر بي محبتي ببيند، دچار تعارض مي شود، رفتارش متعادل نيست و به هرج و مرج دچار مي شود. هيچ موقع نمي توان محبت را با پول و اسباب بازي در ذهن بچه ها ريخت. اينها مسكن است و براي مدت كوتاهي جواب مي دهد، ولي براي دراز مدت هيچ اثري ندارد و حتي ضرر هم دارد. مگر مي شود خلا عاطفي را با پول جبران نمود؟ مثل اينكه يك ماشين نياز به بنزين دارد، شما آب داخل باك آن مي ريزيد. اين كار، نه تنها جواب نمي دهد، بلكه ضرر هم دارد. برخي از والدين با همديگر بحث مي كنند و يا فرزند خويش را مورد كم محبتي قرار مي دهند. وقتي به يكباره بيدار مي شوند، مي خواهند با خريدن يك عروسك جبران كنند! چرا بايد ابتدا بي مهري كنيد تا بعدا بخواهيد جبران نماييد و آن هم ارزش آنچناني نداشته باشد. پس بدانيد، "از محبت، خارها گل مي شود!"
سه شنبه 21 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]