واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: صنعت فرش دستباف با واردات بي رويه نابود شدني است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: مديرعامل اتحاديه سراسري تعاوني هاي فرش دستباف اعلام كرد: واردات فرش نابودي صنعت فرش دستباف ايران را رقم خواهد زد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، عبدالله بهرامي مديرعامل اتحاديه سراسري تعاوني هاي فرش دستباف در جمع خبرنگاران اشاره داشت: ميزان توليد فرش دستباف ايران در شرايط مطلوب و با كيفيت مناسب به رقمي در حدود شش ميليون متر مربع مي رسد اما امروز بازار فرش در يك بازار راكد در مرز بسيار ناچيز در جا مي زند.
وي به تعداد دو ميليون بافته در توليد و حرفه هاي وابسته اشاره داشت و گفت: 10 ميليون نفر به صورت غير مستقيم بدون اينكه باري بر مسايل دولت اضافه كنند در اين بخش از صنعت فعاليت مي كنند.
مديرعامل اتحاديه با اشاره به تجربه دهه هاي گذشته كه به نام صادرات فرش دستباف بنيان صادرات اين كالاي ايراني را متلاشي كرده اند، گفت: در اوايل دهه 70 متوليان دولتي وقت با طرح كردن نسخه هاي ايران بر انداز صندوق بين المللي پول و باور به تحليل هاي غير بومي كه در اصل توجيه كننده سياست هاي ضد صنعتي در كشور ايران بودند صادرات فرش ايران را در زير پاي مشتي خارجي قرباني كردند.
وي به مشكل بزرگ اين صنعت اشاره كرد و گفت: امروزه درد بزرگتر از راه رسيده است، از آنجا كه اساس اقتصاد ايران بر اساس منافع تجار وابسته به شركت هاي خارجي استوار شده است و دولت هاي خارجي با دانش و شناخت كامل از نقاط ضعف اقتصاد ايران، اقدام به ارايه تسهيلات كلان به توليد كنندگان خود مي كنند تا آنها بتوانند با دست تجار به ظاهر ايراني بازار مصرف كشور را در اختيار خود در آورند و در نتيجه واحدهاي توليدي رو به نابودي بروند.
بهرامي با اشاره به اينكه براي برپايي نمايشگاه هاي خارجي هزينه هاي سنگيني را بايد متحمل شوند، افزود: براي حضور در نمايشگاه هاي خارجي مبالغ سنگيني را بايد متحمل شويم و هيچ حمايتي براي حضور ما در اين نمايشگاه ها نمي شود و در مقابل وارد كنندگان فرش هاي خارجي با سهولت و بدون پرداخت هزينه اي در نمايشگاه هاي داخل كشورمان شركت مي كنند كه اين امر بازار واردات فرش را به كشور گسترده تر از قبل مي كند.
همچنين بهرامي به شبكه هاي توزيع مواد اوليه براي بافت فرش دستباف اشاره كرد و گفت: با ايجاد شبكه هاي توزيعي در هر استان مشكل تهيه و قيمت مواد اوليه بافت فرش تا حدودي كاسته مي شود چرا كه براي حفظ جايگاه فرش ايراني در بازارهاي جهان ما نياز به مواد اوليه با كيفيت بالا و قيمت مناسب داريم.
بهرامي با اشاره به اينكه هزينه توليد فرش چيني در مقابل فرش دستباف ايراني بسيار پايين است، گفت: فرش هاي چيني كه در حال حاضر تمام بازار فرش ايران را اشباع كرده است و به جاي فرش تبريز به فروشندگان فروخته مي شود قيمت آن حدود 50 درصد از فرش هاي مشابه دستباف ايراني پايين تر است و اين امر سبب شده كه كيفيت نامطلوب اين فرش ها لطمه اي بزرگ به نام فرش تبريزي ايراني وارد كنند./125
سه شنبه 21 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]