واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا / ايران با بيش از 20 كشور جهان در بخش كشاورزي همكاري مي كند
معاون مجلس ، امور بين الملل و توسعه همكاري هاي آفريقاي وزارت جهاد كشاورزي از توسعه همكاري هاي ايران با بيش از 20 كشور جهان در بخش كشاورزي ، خبر داد.
"پيمان فلسفي " روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي ايرنا گفت : وزارت جهاد كشاورزي تاكنون 40 سند و يادداشت تفاهم همكاري هاي مشترك با بيش از 20 كشور جهان به امضا رسانده است كه از آن جمله مي توان به تفاهم نامه هاي امضا شده با برخي از كشورهاي آفريقايي و آمريكاي لاتين شامل سودان ، سنگال ، ونزوئلا، اكوادور، بوليوي و پاراگوئه در زمينه توليد محصولات راهبردي نظير گندم و برنج اشاره كرد.
فلسفي با اشاره به ابراز شگفتي اين كشورها از تجربه موفق ايران در زمينه خودكفايي و قطع وابستگي بيش از 40 ساله به واردات گندم ، افزود: اين كشورها علاقه مند هستند از تجارب ايران در اين زمينه استفاده كنند.
به گفته معاون مجلس ، امور بين الملل و توسعه همكاريهاي آفريقاي وزارت جهاد كشاورزي ، ايران اولويت ويژه اي براي همكاري با كشورهاي آفريقايي در بخش كشاورزي قايل است و وزارت جهاد كشاورزي نيز براساس سياست هاي نظام جمهوري اسلامي و رهنمودهاي مسئولان عالي نظام بر آن است تجارب موفق خود را كه حاصل 30 سال تلاش در عرصه توليد محصولات كشاورزي است ، در اختيار كشورهاي محروم و مستضعف قرار دهد.
فلسفي اظهار داشت : وزارت جهاد كشاورزي در سال هاي اخير تعاملات خود را با كشور هايي كه علاقه مند به استفاده از تجارب ايران هستند، گسترش داده و با برخي از كشورهاي آفريقايي تفاهم نامه هايي امضا كرده است كه به موجب آن ، بخشي از اراضي كشاورزي اين كشورها براي توليد محصولات كشاورزي در اختيار متخصصان ايراني قرار مي گيرد.
اين مقام مسئول با بيان آنكه اين اقدام افزون بر تامين نيازهاي كشورهاي مقابل ، بخشي از نيازهاي داخلي به توليد محصولات كشاورزي را نيز برآورده مي سازد، تصريح كرد: سياست ايران در همكاري هاي بين المللي مبتني بر عدالت و پيشرفت در بخش كشاورزي است و ما بنا نداريم همانند نگاه سنتي قدرت هاي بزرگ جهان به كشورهاي آفريقايي و آمريكاي لاتين ، از اين نگرش صرفا در جهت تامين منافع خود الگوبرداري كنيم .
فلسفي در ادامه از مذاكرات اخير ايران با سنگال براي در اختيار گرفتن 10 هزار هكتار از اراضي اين كشور توسط متخصصان ايراني براي كشت محصولاتي نظير ذرت ، گندم ، برنج ، دانه هاي روغني و برخي محصولات صيفي خبر داد و گفت : كشورهايي مثل اوگاندا و سودان نيز علاقه مند به حضور متخصصان ايراني در اين كشورها هستند و قرار است 200 هزار هكتار از اراضي كشاورزي سودان و پنج هزار هكتار از اراضي اوگاندا براي كشت محصولات كشاورزي در اختيار متخصصان داخلي قرار گيرد.
به گفته معاون مجلس ، امور بين الملل و توسعه همكاري هاي آفريقاي وزارت جهاد كشاورزي ، در ونزوئلا، بوليوي و اكوادور نيز زمين هاي كشاورزي در قالب كشت و صنعت ها با مديريت ايراني در اختيار متخصصان كشور قرار خواهد گرفت و به زودي گروهي از اين متخصصان براي راه اندازي كشت و صنعت 10 هزار هكتاري به ونزوئلا عزيمت خواهند كرد كه اين فرصت ها، بستر مناسبي را براي حضور و عرضه توانمندي هاي بخش خصوصي ايران در ساير كشورها فراهم مي كند.
معاون مجلس ، امور بين الملل و توسعه همكاري هاي آفريقاي وزارت جهاد كشاورزي سپس با اشاره به جايگاه دست نيافتني ايران در بازار جهاني برخي محصولات كشاورزي ازجمله پسته و زعفران ، گفت : ايران خاستگاه پسته و زعفران محسوب مي شود و توليد اين محصولات ريشه در تاريخ ما دارد و با نام ايران عجين شده است .
فلسفي با بيان آنكه در سال هاي گذشته كشورهايي مثل آمريكا و اسپانيا درصدد دستيابي به جايگاه ايران در بازارهاي جهاني پسته و زعفران بوده اند ، افزود: با وجود تلاش هاي صورت گرفته بايد توجه داشت كه پسته و زعفران در اين كشورها برخلاف ايران يك گياه وارداتي است ، اما ايران به واسطه بومي بودن اين محصولات از ظرفيت هاي بالايي براي توليد هم از نظر ذخاير ژنتيكي و هم به لحاظ شرايط اقليمي و وضعيت آب و هوايي برخوردار است و هم اكنون بيش از 65 درصد بازار جهاني پسته و 90 درصد بازار جهاني زعفران در اختيار ايران قرار دارد.
اين مقام مسئول با اين حال بر لزوم افزايش متوسط عملكرد اين محصولات در داخل كشور تاكيد كرد و گفت : آمريكا با وجود سابقه 60 ساله در توليد پسته ، تلاش دارد يافته هاي علمي را در جهت افزايش متوسط عملكرد توليد اين محصول به كار گيرد. هرچند كه طعم پسته توليدي اين كشور قابل قياس با پسته خوشمزه ايراني نيست .
فلسفي با اشاره به تحركات مثبت ايران در سال هاي اخير براي ثبت استاندارد ملي پسته در كدكس جهاني ، تصريح كرد: برنامه هايي براي افزايش بهره وري توليد پسته كشور در كنار توليد بهداشتي و رعايت استانداردهاي غذايي اين محصول در حال اجرا است كه مي تواند در توليد آن تحول ايجاد كند.
گفتني است توليد پسته ايران در سال 86 به بيش از 300 هزارتن و توليد زعفران به 170 تن رسيد.
معاون مجلس ، امور بين الملل و توسعه همكاريهاي آفريقاي وزارت جهاد كشاورزي در ادامه با اشاره به طرحها و لوايح مهم بخش كشاورزي ، اظهار داشت : هم اكنون بحث نظام جامع دامپروري و نظام جامع منابع طبيعي كشور و نيز ارتقاي بهره وري بخش كشاورزي كه توسط كميسيون كشاورزي ، آب و منابع طبيعي مجلس مطرح شده است ، در دستور كار قرار دارد.
به گفته فلسفي ، ابعاد مختلف طرح ارتقاي بهره وري كشاورزي مي تواند با تعامل قويتر و منسجمتر كميسيون يادشده و وزارت جهاد كشاورزي بررسي شود و وزارتخانه حرفهايي در اين زمينه دارد كه اميدواريم در يك فضاي مشترك مطرح شود.
اين مقام مسئول در وزارت جهاد كشاورزي لايحه پيوستن ايران به برخي از كنوانسيونهاي بين المللي ازجمله كنوانسيون بين المللي ايمني زيستي و پيوستن به اتحاديه فدراسيون زنبورداران و نيز اتحاديه بين المللي ماشين آلات كشاورزي و انجمن مهندسي كشاورزي آسيا و اقيانوسيه را از ديگر مباحث مطرح در مجلس شوراي اسلامي برشمرد و ابراز اميدواري كرد: تصويب قوانين جديد به پيشرفت بخش كشاورزي كمك كند.
فلسفي با بيان آنكه تغيير قانون شركت هاي سهامي زراعي بتازگي در كميسيون طرح ها و لوايح وزارت جهاد كشاورزي نهايي شده و به زودي مطرح خواهد شد، افزود: اخيرا ديوان عدالت اداري با صدور رايي اساسنامه قديمي و 50 ساله يكي از شركت هاي سهامي زراعي را باطل كرد و به دنبال آن ، كميسيون طرح ها و لوايح وزارت جهاد كشاورزي درصدد ايجاد تغييرات بنيادي و اساسي در ارتباط با شركت هاي سهامي زراعي و تدوين اساسنامه جديد براي اين شركت ها برآمد كه لايحه آن بزودي تقديم مجلس خواهد شد.
به گفته وي ،در صورت تصويب اين لايحه ، شركت هاي سهامي كشاورزي با هدف ايجاد اشتغال ، افزايش درآمد و جلب مشاركت كشاورزان و استفاده بهينه از منابع توليد به جاي شركت هاي سهامي زراعي ايجاد خواهد شد. ضمن آنكه شرايط لازم براي توزيع عادلانه منابع توليد و حضور فارغ التحصيلان رشته هاي كشاورزي در اين شركت ها فراهم مي شود.
فلسفي همچنين از تدوين پيش نويس لايحه قانون جامع آب در كميسيون طرح ها و لوايح وزارت جهاد كشاورزي خبر داد و گفت : اين پبش نويس هم اكنون در دست بررسي است و بزودي تقديم مجلس خواهد شد.
معاون مجلس ، امور بين الملل و توسعه همكاري هاي آفريقاي وزارت جهادكشاورزي همچنين درخصوص زمزمه هاي استيضاح احتمالي وزير جهاد كشاورزي كه همواره در ماه هاي اخير در بين برخي ازنمايندگان مجلس شوراي اسلامي مطرح بوده است ،اظهار داشت:موضوع استيضاح هر وزيري در هر زماني مي تواند مطرح باشد، اما عملي شدن آن مهم است كه خوشبختانه فضاي موجود مجلس ، فضاي استيضاح نيست .اگرچه استيضاح حق طبيعي نمايندگان است .
فلسفي معتقد است : نمايندگان مجلس حمايت هاي خود را از بخش كشاورزي ادامه خواهند دادو عده اي از نمايندگاني نيز كه در يك مقطع خاص موضوع استيضاح را مطرح كرده اند، هم اكنون منصرف شده و امضاي خود را پس گرفته اند.
فلسفي در پايان گفت وگويش با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود : نمايندگان به تقويت روزافزون بخش كشاورزي كمك كنند تا وزارت جهاد كشاورزي بتواند با كمك مجلس اهداف متعالي اين بخش را محقق كند.
اقتصام ** 9134 ** 1557
سه شنبه 21 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]