واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نرمافزارهاي قرآني نبايد تنها به ارائه صوت و لحن محدود شوند
نرمافزار قرآني صرفاً قرائت و صوت نيست و مفاهيم و معارف ديني در هر قالبي مطرح شود، نرمافزار ديني محسوب بهشمار ميآيد، بنابراين نبايد با محدود كردن در تعريف قالب اين حوزه را محدود كرد.
محمود خيري، مدير مؤسسه مكتب بشير در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران، بر لزوم وجود اهرمهاي تشويقي در تقويت انگيزه سازندگان بازيهاي رايانهاي و نرمافزارهاي قرآني تأكيد كرد و گفت: به دليل وجود مشكلات، هيچ توليدكننده قديمي را در اين عرصه نميبينيد، چون مشكلات اين حوزه بيشتر توليدكنندگان مذهبي را مجبور ساخته كه تغيير كاربري دهند و به سمت موارد ديگري كه درآمدزايي مناسب داشته باشد، بروند.
وي حمايت از توليدكنندههاي كوچك در اين عرصه را خواستار شد و افزود: اگر توليدكنندههاي كوچك حمايت شوند ميتوانند در اين حوزه به فعاليت خود ادامه دهند البته مشكل اين حوزه با شعار حل نميشود و بايد زيرساختها شناخته شوند.
وي براي تقويت زيرساختهاي توليد بازيهاي رايانهاي پيشنهاد داد: بهتر است در اين زمينه از متخصصان فن، پيشگامان و پيشكسوتان دعوت و از تجربيات فرهنگي آنها استفاده شود، ما ميتوانيم با برنامهريزي كوتاهمدت و بلندمدت، فضاسازي مناسب كنيم.
خيري اميدواري خود را به آينده توليد بازيهاي رايانهاي اسلامي ابراز كرد و گفت: با توجه به محتواي غني فرهنگ اسلامي ميتوانيم نرمافزارهايي توليد كنيم كه براي كشورهاي اسلامي مفيد باشد. مدير مؤسسه مكتب بشير درباره آسيبشناسي نرمافزارهاي اسلامي موجود، به ضعف در محتوا اشاره كرد و افزود: نرمافزارهاي موجود داراي محتواي مناسب نيستند و از ظرفيتهاي محتواي اسلامي براي توليد نرمافزارهاي جديد بهره گرفته نشده است. وي در جواب اين سؤال كه آيا ميتوان نرمافزارهاي قرآني را يك گونه مستقل محسوب كرد، گفت: به دليل وسعت مفاهيم قرآني ميتوانيم اين حوزه را مستقل از ساير حوزهها بدانيم، تعريف جامع دين عبارت است از مجموعه اعمال و رفتار انسان كه مطابق با دستورات خداوند است.
وي افزود: نرمافزار قرآني صرفاً قرائت و صوت نيست و مفاهيم و معارف ديني در هر قالبي مطرح شود، نرمافزار ديني محسوب بهشمار ميآيد، بنابراين نبايد با محدود كردن در تعريف قالب اين حوزه را محدود كرد.
مدير مؤسسه مكتب بشير با تأكيد بر عنصر مخاطب، افزود: طراحي نرمافزارهاي ديني ذوق و سليقه ميطلبد؛ بايد بر اساس گروه سني مخاطب و نياز تناسب آن از عناصر زيباشناختي بهره ببريم. وي با ذكر مثالي اظهار كرد: بايد ديد براي چه سني نرمافزار توليد ميكنيم. براي هر مقطع سني تعدادي فاكتور وجود دارد؛ هر چه سن مخاطب پايينتر باشد بيشتر به صدا و تصوير و حركت در قالب انيميشن و تصويرسازي نياز داريم، اگر در توليد نرمافزار به مخاطبشناسي توجه داشته باشيم تأثيرگذاري محصولات را افزايش ميدهيم.
اين كارشناس توليد بازيهاي رايانهاي توليد مسابقه و بازي براي سنين نوجوان و كودك را موجب اقبال و افزايش مخاطبان در اين حوزه عنوان كرد.
وي در ادامه به نقاط ضعف موجود در بازيها و نرمافزارهاي قرآني اشاره كرد و گفت: به لحاظ فني و طراحي و گرافيك ضعف داريم و نرمافزارهاي خارجي در اين حوزه با استفاده از عناصر جذاب و امكانات فني و تعاملي متعدد قويتر ظاهر شدهاند.
خيري در راستاي رفع اين مشكل به ارائه پيشنهاد پرداخت و يادآوري كرد: بايد استانداردهاي نرمافزار فني رعايت شود؛ نرمافزاري مناسب است كه به راحتي نصب شود و ابزار اضافه نطلبد، كار با نرمافزار بايد ساده باشد و نياز به آموزش زياد نداشته باشد. مدير مؤسسه مكتب بشير خواستار دقت نظر بيشتر در طراحي نرمافزارهاي ديني شد و گفت: اصول استاندارد رايج بايد در همه نرمافزارها به كار گرفته شود و رعايت آن در توليد نرمافزارهاي قرآني به لحاظ حساسيت اين حوزه بيشتر شود.
وي در پايان با تأكيد بر اهميت حمايت نهادهاي مرتبط از توليد عرصه بازيهاي رايانهاي گفت: بايد زمينه مناسبي باز شود و بنياد بازيهاي رايانهاي، امور مساجد و كانونهاي قرآن ميتوانند در تشويق و حمايت توليدكنندگان اين حوزه نقش بسزايي داشته باشند. وي ايجاد زمينه رقابتي در حوزه نرمافزارها و بازيهاي رايانهاي اسلامي را پيشنهاد كرد و افزود: برگزاري جشنوارههاي متعدد و تشويق سازندگان اين عرصه بهطور مستمر موجب افزايش انگيزه رقابتي در فعالان ميشود.
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 283]