تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):اگر مردم تعقل می کردند و مرگ را تصور می کردند، دنيا ويرانه مى‏شد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835970206




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

.:: راه.حل اضطراب امتحان ::.


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:



.:: راه.حل اضطراب امتحان ::.



مهسا دختری ۱۵ ساله است که برای درس و مدرسه.اش اهمیت زیادی قائل است ... پدر و مادرش حساسیت فوق.العاده.ای به نمرات و امتحانات او دارند و همین، شب.های امتحان را برای او کابوس کرده است. او همیشه درس.هایش را خوب می.خواند اما اضطراب شب امتحان، هرگز رهایش نمی.کند. دل.اش می.خواهد شب.های امتحان به صبح نرسد. مرتب خودش را سرزنش می.کند که چرا با اینکه شاگرد زرنگی است و درس.اش را بلد است، نمی.تواند از عهده امتحانات.اش خوب برآید. از طرفی، سفارش.های پدرش که از او می.خواهد هر طور شده۲۰ بگیرد، عذاب.اش را بیشتر می.کند...

قصه بالا برای خیلی.ها قصه آشنایی است. با دکتر محمد ولی سهامی، فوق تخصص روان.پزشکی کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره همین موضوع حرف زده.ایم: استرس امتحان.

▪ آقای دکتر! چرا با شنیدن نام امتحان دچار استرس می.شویم؟

ـ بالاخره همه انسان.ها اضطراب را در زندگی خود تجربه می.کنند و این کاملا طبیعی است که افراد هنگام مواجهه با موقعیت.های تهدیدکننده و تنش.زا مضطرب .شوند. اضطراب اگر در برابر عاملی حقیقی ایجاد شود، سازنده است چون فرد را از خطر دور می.کند اما احساس اضطراب شدید و مزمن در غیاب علت واضح، غیرعادی است و نه تنها سازنده نیست، بلکه آثار مخرب و زیانباری نیز دارد. در رابطه با اضطراب امتحان، باید نوع اضطراب بررسی شود که واقعی است یا اخلاقی.

▪ این دو اضطراب چه تفاوتی با هم دارند؟

ـ اضطراب واقعی بر اثر تسلط نداشتن بر مطالب درسی حاصل می.شود اما اضطراب اخلاقی، نگرانی از به دست نیاوردن نتیجه مورد انتظار خود یا والدین یا معلم است؛ یعنی ترس از دست دادن موقعیت و جایگاه خود. چنین دانش.آموزی حتی در صورت آمادگی کامل برای امتحان می.تواند نتیجه آزمون را تحت تاثیر قرار دهد.

▪ معلم و خانواده در این بین چه نقشی دارند؟

ـ به طور کلی ضعف در عملکرد معلمان، تطبیق نداشتن مفاهیم کتاب.های درسی با روحیات دانش.آموزان و موارد دیگر، موجب جدایی دانش.آموزان از کتاب.های درسی و نگرفتن مفاهیم آموزشی می.شود. در عین حال، امتحان بین دانش.آموزان و معلمان به صورت یک خط قرمز در آمده است، به طوری که معلم درس می.دهد تا فقط دانش.آموز در امتحان قبول شود و دانش.آموز نیز درس می.خواند تا فقط بتواند از پس سوالات امتحان برآید و تاکیدی بر میزان یادگیری دانش.آموزان وجود ندارد. از طرف دیگر، نمره ۲۰نمره.ای است که اکثر والدین و دانش.آموزان در پی آن هستند، در حالی که این نمره بیانگر یادگیری کامل از سوی دانش.آموزان نیست، بلکه فقط نشان می.دهد که دانش.آموز مطالب کتاب.های درسی خود را خوب حفظ کرده است. بیش از ۹۳ درصد دانش.آموزان نیز به دلیل تاکید فراوان خانواده و معلمان مدارس در روزهای امتحان دچار استرس و اضطراب هستند که این عامل، درصد افت تحصیلی دانش.آموزان را افزایش می.دهد و موجب عدم ارایه کامل آموخته.های دانش.آموزان می.شود.

▪ این استرس چه.قدر روی عملکرد دانش.آموز تاثیر می.گذارد؟

ـ طبق مطالعات انجام شده، اضطراب ناشی از امتحانات می.تواند تا ۷۰ درصد موجب کاهش یادگیری دانش.آموزان خصوصا در مقاطع راهنمایی و متوسطه شود. حتی اضطراب امتحان یادگیری دانش.آموزان را مختل می.کند.

▪ این استرس با چه علایمی بروز می.کند؟

ـ عصبی بودن، آرام و قرار نداشتن، تنش، احساس خستگی، سرگیجه، تکرر ادرار، بی.حالی، تپش قلب، اسهال، تنگی نفس، نگرانی و دلهره، لرزش، تعریق، بی.خوابی، اشکال در تمرکز حواس، گوش به زنگ بودن و... همه از جمله علایمی .هستند که حتما همه طعم آنها را کم و بیش چشیده.ایم؛ علایمی که در شب امتحان به اوج خود می.رسند.

▪ چگونه می.توان از این اضطراب.های امتحان خلاص شد؟

ـ کاهش اضطراب شب امتحان تنها با مشارکت معلمان و والدین و خواست و اراده خود فرد امکان.پذیر است. دانش.آموزان باید یاد بگیرند که شب.های امتحان، زمان یادگیری دروس نیست و در این شب.ها فقط باید به مرور درس.ها پرداخت. برای این کار پیشنهاد می.شود که دانش.آموز چند هفته مانده به روز امتحان، کتاب درسی را به چند قسمت تقسیم کند و هر روز قسمتی از آن را بخواند و آموخته.های خود را در جایی یادداشت کند تا در فرصت.های مختلف بتواند آنها را مرور کند. در عین حال، دانش.آموز باید مطمئن باشد که سوالات از کتاب درسی او است و فقط با مطالعه کتاب.های درسی خود به راحتی می.تواند به سوالات پاسخ دهد.

▪ آیا شرایط مکانی و زمانی درس خواندن هم در کاهش استرس امتحان موثر است؟

ـ بله، نکته بسیار مهمی است. مکان مطالعه حتی.الامکان باید ثابت باشد و وسایلی که موجب حواس.پرتی می.شود را باید از اتاق و محل مطالعه خارج کرد. در عین حال، مکان مطالعه باید نور کافی و پنجره.ای برای عبور و مرور هوا داشته باشد تا از خواب آلودگی و خمودگی فرد جلوگیری شود. از طرفی، هنگام گرسنگی یا بلافاصله بعد از غذا زمان مناسبی برای مطالعه نیست. مطالعه بهتر است در فواصل زمانی کوتاه و مستمر اتفاق بیفتد تا در یک زمان ممتد و طولانی چند ساعته که کارایی نداشته باشد.

▪ آقای دکتر! آیا روش استانداردی برای مطالعه وجود دارد که با استرس کمتری همراه باشد؟

ـ بله، در روش استاندارد مطالعه، یک ساعت یا یک ساعت و نیم مطالعه به یک ربع استراحت و تحرک و خروج از فضای مطالعه نیازمند است. مطالعه نباید به صورت دراز کشیده یا نشسته و یا داخل رخت.خواب باشد و استفاده از میز مطالعه بهترین گزینه است. یادداشت.برداری از مطالب مورد مطالعه مهم بسیار مهم است و مرور مجدد این مطالب در فاصله.های زمانی کوتاه باعث یادگیری بیشتر و در نتیجه اعتماد به نفس و کاهش اضطراب خواهد شد. در جلسه امتحان هم اگر استرس داشتید، باید چشم.ها را ببندید و چند نفس عمیق بکشید. خیلی زود هم وارد جلسه امتحان نشوید زیرا این موضوع موجب افزایش استرس می.شود.

▪ حرف آخر؟

ـ نقش خانواده در کاهش استرس دانش.آموز بسیار حایز اهمیت است. خانواده.ها در ایام امتحانات باید از دیدوبازدیدها و تفریحات غیر ضروری پرهیز کنند و فقط به دانش.آموزان بپردازند، چرا که فرزندان در زمان امتحانات نیاز به حمایت عاطفی بیشتری از طرف خانواده خود دارند. توصیه من به خانواده.ها این است که از توقعات بی.جا و فشار بیش از حد برای مطالعه خودداری کنند و در صورتی که فرزندشان از موفقیت در یکی از امتحانات رضایت خاطر نداشت، او را مورد حمایت قرار دهند و از سرزنش او خودداری کنند. انتظارات بالا و بیش از حد توانایی فرزندتان، می.تواند در ایجاد اضطراب و شدت آن موثر باشد.

منبع: روزنامه سلامت








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن