واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير اقصاد :اصلاح قيمتها براي طرح هدفمند كردن يارانه ها ضروري است
وزير امور اقتصادي و دارايي، اصلاح قيمت كالاها و خدمات بخصوص بازنگري در پرداخت يارانه هاي پنهان حامل هاي انرژي، برق، آب و ... را براي هدفمند كردن يارانه ها ضروري دانست.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، "سيدشمس الدين حسيني " روز يكشنبه در همايش ملي طرح تحول اقتصادي كه با حضور دكتر "محمود احمدي نژاد" رييس جمهوري، معاون اول وي ، وزراي راه و ترابري، مسكن و شهرسازي و آموزش و پرورش، مديران عامل بانك ها و بيمه هاي كشور، استانداران و تعداد زيادي از مسئولان كشوري در تهران برگزار شد، تاكيد كرد: حركت به سمت اصلاح قيمت ها بايد تا زماني ادامه يابد كه علاوه بر اثرگذاري آن بر زندگي مردم، زمينه تحولات اقتصادي گسترده در كشور فراهم شود.
وي تبعات اصلاح قيمت ها را بر سه گروه مردم، توليد و خود دولت بسيار زياد دانست و گفت: در اصلاح قيمت ها بايد تمام تدابير لازم اتخاذ شود تا ضمن برقراري عدالت در جامعه و توزيع مناسب منابع، از اسراف در جامعه پيشگيري شود.
وزير اقتصاد در ادامه تصريح كرد: براي كاهش تبعات اين اقدام از تمام روش ها، فنون ، مطالب موجود در علم اقتصاد در داخل و خارج و همچنين ابزارهاي مرسوم در دنيا بهره گيري خواهد شد.
وي سپس انتقادها نسبت به عدم تامين انتظارات در مدل هاي اقتصادي را رد كرد و گفت: در اجراي طرح ها به مهندسي انتظارات نيز توجه شده است ، به طوري كه علاوه بر معرفي طرح مورد نظر به نحو احسن به مردم ، قادر خواهيم بود آنها را نيز با خود همراه كنيم.
حسيني كه در خصوص اقدام هاي صورت گرفته براي بررسي تبعات مثبت و منفي اجراي اين طرح سخن مي گفت، هدف از تشكيل اين همايش را تشريك مساعي و جلب مشاركت بيشتر كارشناسان و صاحب نظران اقتصادي در رفع نواقص موجود در نظام يارانه ها ، عنوان كرد.
وي افزود: بدنبال فراخوان، قريب به يكصد نفر را براي حضور در كارگروه هاي مختلف طرح تحول اقتصادي متشكل از اساتيد دانشگاه ها، حوزه و كارشناسان مسائل اقتصادي سازماندهي كرديم . به طوري كه در خصوص بحث هاي مختلف اجماع گسترده فراهم شد كه اين امر بايد دستمايه بزرگي براي اجراي طرح هاي بزرگ اقتصادي در كشور قرار گيرد.
حسيني با بيان آنكه تاكنون جلسات زيادي در خصوص طرح تحول اقتصادي از جمله نظام مند كردن يارانه ها با كارشناسان تشكيل شده است، اظهار داشت: در آينده نزديك نيز جلساتي براي بازبيني مجدد از طريق كسب نقطه نظرهاي جديد كارشناسان برگزار خواهيم كرد.
وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان آنكه براي هدفمند سازي يارانه ها علاوه بر مباني علمي، مباني قانوني آن نيز فراهم است، گفت: اجراي اين طرح علاوه بر آنكه در قانون برنامه چهارم ديده شده، تحقيق هاي آماري براي انجام اين كار نيز فراهم شده است.
حسيني با اشاره به كارگروه هاي تشكيل شده براي هدفمند كردن يارانه ها در كشور ، افزود : آثار طرح تحول اقتصادي علاوه بر طراحي تفصيلي در اجراي سياست هاي بازتوزيع اعم از حمايت مستقيم ، پرداخت هاي نقدي، اصلاح الگوي مصرف و غيره مورد بررسي قرار گرفت كه در نهايت پس از لحاظ كردن ديدگاه هاي جديد، لايحه به مجلس ارايه مي شود.
وزير اقتصاد سپس اصلاح قيمت حامل هاي انرژي را در هدفمند كردن يارانه ها ضروري دانست و اظهار داشت: از آنجا كه در بخش انرژي با جهان خارج مبادله داريم ، قيمت اين فرآورده ها و حامل هاي انرژي در داخل بايد با خارج تناسب داشته باشد.
وي تاكيد كرد: در كنار ايجاد تناسب ميان قيمت فرآورده هاي عرضه شده در داخل و صادراتي ، بايد همچنين كارايي بخش توليد نيز در قيمت تمام شده لحاظ شود.
حسيني با تاكيد بر ضرورت حمايت دولت در قبال اصلاح قيمت ها از خانوارها، گفت: از آنجا كه اصلاح قيمت ها ممكن است بخش توليد را نيز با مشكل مواجه كند، دولت از توليدكنندگان هم حمايت خواهد كرد.
وزير امور اقتصادي و دارايي در ادامه اصلاح ساختاري به منظور توسعه حمل و نقل عمومي، توسعه صادرات غيرنفتي، توسعه بيمه هاي اجتماعي و اصلاحات نهادي در بخش اصلاح قوانين و مقررات و نهادهاي اجرايي را ضروري دانست و گفت: در بخش نظام مند كردن يارانه ها بايد ضمانت اجرايي آن را نيز ديد .به طوري اگر درآمد نفت با بودجه گره خورده است و بايد براي جداسازي آنها از هم تلاش شود.
وي با بيان آنكه سنگ بناي تاسيس"صندوق عمران و توسعه" ناشي از هدفمند كردن يارانه ها ديده شده است، گفت: يك لايحه را نبايد فقط از نظر تعداد مواد پيشنهادي مورد توجه قرار داد ، بلكه بايد مواردي كه سبب گسترش كار در ابعاد مختلف آن مي شود، مدنظر قرار داد.
حسيني، با اشاره به آنكه براي اجراي طرح تحول اقتصادي در بخش تجارت نياز به ارايه متمم هاي مناسب است، خاطرنشان كرد: بسته پيشنهادي در اين خصوص آماده نقد است، هرچند لوايح پيشنهادي بايد از دقت و صراحت لازم برخوردار باشند.
وي بر ضرورت آزادسازي قيمت حامل هاي انرژي براي تحقق سريع تر طرح هدفمند كردن يارانه ها تاكيد كرد و گفت:هرچند تاكنون گفت و گوهاي زيادي در خصوص عدم تناسب و غير واقعي بودن قيمت فرآورده ها، صورت گرفته است . اما در اصلاح قيمت بنزين، گاز مايع، نفت گاز و ... نگاه به قيمت هاي بين المللي بخصوص قيمت نفت در خارج از كشور نيست.
وزير اقتصاد با تاكيد بر عرضه گاز با قيمت مناسب به بخش توليد، تاكيد كرد: در مصرف گاز توسط مردم نيز در كنار كارآيي، مكانيزم قيمت تمام شده مدنظر قرار گرفته تا هزينه ناكارآمدي توليد بر مصرف كننده ، تحميل نشود.
وي افزود: اگر قيمت نفت در بازارهاي جهاني نوسان داشته باشد ،راهكار تجربي آن ديده شده است . به طوري كه از طريق ابزارهاي ديگر از جمله دريافت ماليات،نوسان آن خنثي خواهد شد.
به گفته وزير اقتصاد، در بحث اصلاح قيمت ها، قيمت آب براي مصرف مردم و مصرف صنعتي نيز متفاوت خواهد بود.
حسيني سپس اختصاص 60 درصد منابع ناشي از هدفمند كردن يارانه ها را براي جبران خسارات خانوارها ذكر كرد و گفت: اين منابع به جبران خسارات مستقيم، غيرمستقيم، ايجاد اشتغال، توانمند سازي و ... ناشي از اجراي طرح تحول اقتصادي صرف خواهد شد.
وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: 15 درصد ديگر از منابع اين بخش صرف جبران خسارات بنگاه ها ي اقتصادي خواهد شد.
وي متذكر شد: با هدفمندسازي يارانه ها و اصلاح قيمت ها مخارج عمراني و بودجه هاي جاري دولت نيز افزايش خواهد يافت.
وي نقش هدفمند كردن يارانه ها را در شفاف سازي بودجه موثر دانست و گفت: از انجا كه آغشته كردن بودجه به اين منابع سبب غيرشفاف شدن بودجه خواهد شد ، لذا براي عدم بروز اين امر تاسيس صندوق عمران و توسعه و نظارت بر آن مد نظر قرار گرفته است.
حسيني از طرح تحول اقتصادي به عنوان يك طرح ملي ياد كرد و اظهار داشت: براي تسريع در اجراي كار، علاوه بر بهره گيري از تجربه كشورهاي مختلف و توجه به ملاحظات فني ، توجه به ملاحظات رواني، همراهي مردم و اطلاع رساني درست ضروري است.
اقتصام ** 1558 ** 1557
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]