واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك متخصص پوست و موعنوان كرد: ضرورت برداشتن خالهاي مادرزادي بسيار بزرگ كودكان پيش ازپنج سالگي تعداد زياد، رشد بي رويه وتغيير رنگ، زنگ خطر سرطاني شدن خال
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
يك متخصص بيماريهاي پوست و مو، با بيان اين كه سرطان خال شايعترين علت مرگ بيماراني با ضايعات پوستي به شمار ميرود، گفت: در خالهاي مادرزادي با اندازه بسيار بزرگ براي جلوگيري از سرطاني شدن بايد هرچه زودتر برداشته شوند.
دكتر حسن صيرفي، در گفت وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اين كه خالهاي مادرزادي با اندازه بسيار بزرگ غالبا بر روي تنه و پوست نوزادان تظاهر مييابد، اظهار كرد: خالهاي رنگي مادرزادي مواردي هستند كه پزشكان توصيه ميكنند پيش از سن بلوغ برداشته شوند.
وي، بلوغ را نقطه عطفي براي سرطاني شدن خالها برشمرد و افزود: تنها خالي كه از اين قانون تبعيت نميكند خالهاي مادرزادي فوقالعاده بزرگي هستند كه حتي پيش از پنج سالگي خطر سرطاني شدن براي آنان وجود دارد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه، احتمال بروز سرطان بر روي خالهاي فوقالعاده بزرگ را تا پايان عمر 4 تا 6 درصد برشمرد و افزود: از آنجايي كه برداشتن به روش جراحي ظاهر زيبايي را ايجاد نميكند از اين رو پزشكان توصيه به برداشتن خالهاي فوقالعاده بزرگ مادرزادي با بهره گيري از روشهاي متعددي چون روش كششي بافتي ميكنند.
دكترصيرفي، افزود: در مواردي كه قادر به برداشتن خالهاي مادرزادي نيستيم ناگزير به بازبيني هر شش ماه يكبار آنها هستيم.
اين متخصص بيماريهاي پوست و مو، تعداد فراوان خال (بيش از 50 خال در بدن) را فاكتور خطري براي سرطاني شدن خالها دانست و يادآور شد: افرادي با بيش از 50 خال رنگي در بدن بايد هر شش ماه يكبار به پزشك مراجعه كنند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، مشاهده بروز هرگونه تغيير در اندازه و رنگ خال را عاملي براي سرطاني شدن برشمرد و افزود: البته رشد متقارن و تغيير رنگ خال در دوران بارداري طبيعي است.
وي، با بيان اين كه خالهاي سرطاني با رشد محدود به راحتي با عمل جراحي برداشته ميشوند، گفت: اما چنانچه سلولهاي سرطاني خال به اطراف و غدد لنفاوي ناحيه مهاجرت كرده باشند در آن صورت قابل درمان نيست و نيازمند شيمي درماني و راديو تراپي است.
وي، با تاكيد بر اين كه خالهاي رنگي مادرزادي پوست در بدو تولد ظاهر و خالهاي اكتسابي پس از 6 ماهگي تظاهر مييابد، افزود: فراواني خالهاي اكتسابي بيش از مادرزادي است.
دكتر صيرفي، پيدايش خال را ناشي از تغييرات ژنتيكي سلولهاي رنگدانهاي برشمرد و افزود: برخي از خالها حتي پيش از تولد نوزاد تظاهر مييابند.
اين متخصص بيماريهاي پوست و مو، نور آفتاب را از عوامل موثر در بروز خالهاي اكتسابي دانست و يادآور شد: تعداد خالهاي پوستهاي روشن بيشتر از پوستهاي تيره است.
وي، با تاكيد بر اين كه تعداد خالهاي دوران كودكي از اهميت فراواني برخوردار است، گفت: تعداد خالها غالبا پيش از بلوغ در سنين كودكي افزايش مييابد و چنانچه كودك در معرض شديد نور آفتاب قرار گيرد عاملي براي بروز سرطان پوست در سالهاي بعدي عمر به شمار ميرود.
دكتر صيرفي، ادامه داد: از آنجايي كه نور آفتاب عاملي براي بروز سرطانهاي پوستي است از اين رو استفاده از كرمهاي ضد آفتاب در تمام سنين توصيه ميشود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با تاكيد بر اين كه با استفاده از كرمهاي ضد آفتاب ميتوان از بروز پيري زودرس جلوگيري كرد به ايسنا گفت: در سنين كودكي و پس از 18 سالگي حدود 80 درصد نور آفتاب بر روي پوست تابيده ميشود كه ميتوان با استفاده از كرمهاي ضد آفتاب مانع از آثار سوء آن شد.
وي، با بيان اين كه تا سن 6 ماهگي نيازي به كرم ضد آفتاب نيست و ميتوان با پوششهاي مناسب مانع جذب نور آفتاب شد، گفت: در زير 6 ماهگي هم ميتوان از كرمهاي ضد آفتاب فيزيكي نظير اكسيد دو زنگ استفاده كرد.
اين متخصص بيماريهاي پوست و مو، با تاكيد بر ضرورت استفاده از كرمهاي ضد آفتاب از 6 ماهگي تا پايان عمر، در ادامه توصيه كرد كه همه افراد اعم از زن و مرد و در تمام نواحي حتي كف سر افراد طاس، گوشها، دستها و تمام سطوحي كه در معرض تابش نور آفتاب بايد از كرم ضد آفتاب استفاده كنند.
وي، تابش نور آفتاب در دوران طفوليت، ضعف سيستم ايمني را از عوامل موثر در افزايش تعداد موارد خال برشمرد و يادآور شد: تعداد خالها در دو مقطع زماني اواخر دوره كودكي و اواخر سنين بلوغ افزايش مي يابد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، با بيان اين كه ميزان بروز خال در نواحي در معرض تابش نور آفتاب بيشتر است، افزود: روند افزايش خالها تا 35 سالگي ادامه مييابد و متوسط تعداد خالها در بدن 30 تا 35 است؛ در حالي كه پس از 35 سالگي تعداد موارد خالهاي رنگي پوست كاهش مييابد و چنانچه بعد از سنين40 سالگي خال رنگي جديدي بر روي پوست تظاهر يابد بايد به بدخيم بودن آن شك كرد.
دكتر صيرفي، با بيان اين كه خالها داراي روند طبيعي پيري هستند، افزود: خال از دوران كودكي در سطح پوست ظاهر ميشود اما به تدريج و پس از 50 سالگي بخش زيادي از خالها خود به خود از بين ميروند و به ضايعات گوشتي به رنگ پوست تبديل ميشوند.
وي، با بيان اين كه 50 درصد از سرطان خالها يا ملانوم بر روي خالهاي پيشين است، گفت: اما با اين پيش فرض نبايد اقدام به برداشت خالهاي بدون علايم سرطاني كرد.
اين متخصص بيماريهاي پوست و مو، رشد غير معقول و متقارن خال و تظاهر خال به رنگهاي متفاوت را از علايم سرطاني شدن خال برشمرد و افزود: در چنين مواردي با نمونه برداري و بيوپسي بد خيم بودن خال بررسي ميشود.
انتهاي پيام
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]