تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خدا قسم سه چيز حق است: هيچ ثروتى بر اثر پرداخت صدقه و زكات كم نشد، در حق هيچ كس ستم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845230707




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بهداشت روانی


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: بهداشت روانی

بهداشت روان

برای همه ما پیش آمده که احساس اضطراب ، افسردگی ،بی کفایتی و خشم بیش از حد
کرده ایم ،یا در مواجهه با پیچیدگی های زندگی احساس ناکامی و سرخوردگی نموده ایم؟
داشتن یک زندگی رضایت بخش و پرمعنا ، در این عصر تغییرات سریع اجتماعی ، تکنولوژی آسان نیست . تمامی آنچه دربارهء کار ، روابط فردی و ارزش های اجتماعی ، دین ، اشتغال ،
امور جنسی ، عشق و ازدواج ، خانواده و... برای نیاکان ما احساس امنیت به ارمغان می آورد . دیگر راهنمای رفتاری ، هیجانی و ... موثر و مطلوبی برای امروزه به شمار نمی رود؟

امروزه هر جامعه ای برای رفتارهای قابل قبول و مطلوب ، معیارها و هنجارهای مشخصی دارد بطور ی که رفتاری که از این هنجارها و معیارها ، انحراف قابل توجهی داشته باشد ، نابهنجار محسوب می شود .بنابراین مفاهیم بهنجاری و در جوامع گوناگون و نیز در زمانهای مختلف در یک جامعه متفاوت قلمداد می شوند.این چنین است که تعریف بهنجاری و سلامت روانی دشوار می باشد؟


سعی کنیم بدانیم که : سلامت و بهداشت روانی یعنی چه؟

نابهنجاری چیست؟
بهنجاری چیست ؟


بهنجاری : به صورت الگوهای رفتار یا صفات شخصیتی تعریف شده است که در حالت عادی دیده می شوند و یا با برخی معیارهای زندگی و رفتار قابل قبول و صحیح مطابقت دارند.
سلامت روانی : عبارتست از عملکرد موفق کارکردهای روانی ، در قالب تفکر ،خلق و رفتار که منجر به فعالیت های ثمربخش ، روابط ارضا کننده با دیگران و توانایی انطباق با تغیی و مدارا با ناملایمات می شود.
البته فرهنگها ، سازمان ها و مکاتب روان شناسی و روانپزشکی تعریف متعدد دیگری را نیز ارائه داده اند.
فرهنگ بزرگ روانشناسی لاروس ،بهداشت روانی را ((استعداد روان برای همامنگ ،خوشایند و موثر کار کردن ،برای موقعیت های دشوار ، انعطاف پذیر بودن و برای بازیابی تعادل خود توانایی داشتن))توضیح داده است .
سازمان جهانی بهداشت (who ) چنین تعریفی را ارائه نموده است .(( بهداشت روانی در درون مفهوم کلی بهداشت جای می گیرد و بهداشت یعنی توانایی کامل برای ایفای نقش های اجتماعی ، روانی جسمی ، بهداشت ، تنها نبود بیماری یا عقب ماندگی نیست.)) ((ملاحضه می شود که سازگاری با محیط اهمیت زیادی دارد و بهداشت روانی مردم از اهمیت بسزایی برخوردار است و شناخت نیازهای بهداشت روانی مردم جامعه ف به خصوص اهمیت روز افزونی پیدا کرده است .
علم سلامت روان فرآیندی همیشگی است که از بدو تولد تا هنگام مرگ ادامه می یابد .این دانش با اهداف ((شکوفایی توان و استعداد بالقوه ، شادکامی ، رشد و تحول هماهنگ و زندگی موثر و کار آمد ))سعی می کند از طریق آموزش به شیوه های مختلف به پیشگیری ، درمان اختلالات روانی و حفظ و تداوم بهداشت روانی در اشخاص سالم ، شرایطی ایجاد کند که شهروندان جامعه بتوانند در خانه ، مدرسه ، جامعه ، محیطهای کاری و نهایتا" با خویشتن سازگار شوند .
به نظر می رسد هریک از تعاریف فوق گوشه ای از واقعیت را توصیف کرده و به نوعی مکمل یکدیگر قلمداد می شوند.رویکردهای علوم اجتماعی و رفتاری نسبت به موضوع بهنجاری و سلامت روانی را می توان در چهار دیدگاه کلی ذیل خلاصه نمود.

بهنجاری به عنوان سلامت : بهنجاری معادل سالم بودن تلقی می شود و سلامتی را پدیده ای تقریبا"عمومی می دانند.معنی رفتار زمانی در محدوده بهنجار تلقی می شود که آسیب روانی آشکاری وجود نداشته باشد . شخص سالم کسی است که به نحوه معقولی عاری از درد ، ناراحتی و ناتوانی باشد.

بهنجاری به عنوان کمال مطلوب : بهنجاری را ترکیب هماهنگ و مطلوبی از اجزای گوناگون دستگاه روانی تلقی می کنند که منجر به کارکرد مطلوبی می شود.

بهنجاری به عنوان متوسط : بهنجار کسی است که رفتار او به رفتار اکثریت مردم نزدیک است و در جهت افراط یا تفریط انحراف ندارد.ندارد.معادل داشتن بهداشت روانی با میانگین (یک شاخص آماری)متکی بر اصول ریاضی است براساس استانداردها و طبق انتظارات اجتماع رفتار کردن را بهنجار تلقی می نماید.

بهنجار به عنوان فرآیند :رفتار بهنجار نتیجه نهایی سیستم های متعادل است .در این دیدگاه بیشتر بر تغییرات یا فرآیندها تاکید می شود تا با یک تعریف مقطعی بهنجاری ، مراحل رشد شخصیت و شکل گیری آن برای رسیدن به عملکرد پخته و بالغانه بزرگسالی نمونه بارز آن می باشد

سایر دیدگاه های تاثیر گذار بر مفاهیم بهنجاری و بهداشت روانی که توسط اندیشمندان و روانپزشکان تبیین شده اند عبارتند از :

 توانایی کار کردن ، لذت بردن ، عشق ورزیدن
 سازگاری هماهنگی با خود ، محیط اطراف ، پیروی از مقتضیات فرهنگی یا دستورات اجتماع خود
 توانایی یادگیری از طریق تجربه ، انعطاف پذیری ،انطباق با تغییرات محیط
 منش قوی توانایی مدارا با هیجانات متعارض ، توانایی احساس لذت بردن بدون تعارض و توانایی عشق ورزیدن
 توانایی سازگاری رضایت آمیز با جهان بیرونی ، توانایی زندگی کردن بدون ترس ، احساس گناه یا اضطراب و به عهده گرفتن مسئولیت اعمال خویشتن
 توانایی برای پرورش احساس اجتماعی و مولد بودن ،توانایی کار کردن به همراه ارتقای عزت نفس و افزایش قدرت انطباق و...

اینک آموختیم:

 افراد بهنجار ....درک کارآمدی از واقعیت دارند.آنان در ارزیابی واکنش ها و قابلیت هایشان ، و در تفسیر آنچه در اطرافشان می گذرد ، نسبتا" واقع بین هستند . آنها دایما" گفته ها و اعمال دیگران را اشتباه درک نمی کنند ،در ارزیابی توانائیهایشان مبالغه نمی کنند،بیش از توانشان دست به کاری نمی زنند ،توانایی های خود را دست کم نمی گیرند و از کارهای مشکل دوری نمی کنند .
 افراد بهنجار ... توانایی اعمال نظارت ارادی بر رفتار خود را دارند . اینان از توانایی خود برای نظارت بر رفتارشان نسبتا"مطمئن هستند ، گاهی ممکن است تکانشی رفتار کنند ، اما در صورت لزوم می توانند به طور مثال امیال جنسی و پرخاشگرانه خود را محدود کنند و رفتارشان براساس تکانه های قیر قابل مهار رقم نمی خورد .

 افراد بهنجار ... اعتماد به نفس و مقبولیت دارند. افراد سازگار از ارزشمندی و مقبولیت خود نزد دیگران احساس رضایت می کنند .در برخورد با دیگران راحت هستند و موقیعت های اجتماعی ، رفتاری مناسب دارند . در عین حال خود را مجبور به پذیرفتن نظریان گروه به بهای انقیاد نظریات خود نمی بیند.

و بر عکس ، احساس بی ارزشی ، بیگانگی ، عدم مقبولیت در افرادی که نابهنجار تشخیص داده می شوند بسیار شایع است .

 افراد بهنجار ... توانایی برقراری روابط پرعطوفت را دارند . افراد بهنجار قادرند روابط نزدیک و رضایت بخشی با دیگران برقرار کنند ، آنها به احساسات دیگران ، حساس هستند و دیگران را برای برآوردن نیازهای خود تحت فشار نمی گذارند ف ولی در اغلب موارد افراد دچار اختلالات روانی آن قدر نگران حفاظت از امنیت خود هستند که کاملا" خود محور می شوند .به دلیل اشتغال ذهنی مفرط به احساسات و تقلاهای خود به دنبال محبت هستند ولی نمی توانند متقابلا" محبت کنند ، در برخی موارد از محبت وحشت دارند ، چرا که روابط پیشین آنها مخرب بوده است .

 و افراد بهنجار ... توانایی مولد بودن را دارند . افراد سازگار قادرند توانایی های خود را در فعالیت های سودمند به کار اندازند ، آنها شوق زندگی دارند و لازم نیست در زندگی روزمره ، خود را به بکشند .

اغلب موارد کمبود دایمی انرژی و احساس خستگی زیاد نشانه های تنش روانی ناشی از مسائل حل نشده است.


اکنون برای یافتن هنجارها ... حفظ و ارتقای بهداشت و سلامت روان خود فرصت ها غنیمت شماریم.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 381]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن