واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: اقتصاد - پاسخ بازار اصفهان به سازمان امور مالياتي
اقتصاد - پاسخ بازار اصفهان به سازمان امور مالياتي
گروه اقتصاد: رئيس مجمع امور صنفي اصفهان، سهروز پس از آنكه رئيس سازمان امور مالياتي، اصفهان را مركز قاچاق طلا خواند، نامهاي در جواب سخنان علياكبر عربمازار نگاشته است و در اين نامه سخنان عربمازار را از اساس غيرمنطقي، غيرمسوولانه و غيرمنصفانه خواند. سخنان رئيس سازمان امور مالياتي درخصوص طلافروشان اصفهان موج تازه انتقاد بازاريان را برانگيخت. اين موضوع موجب شد تا بازار طلاي اصفهان بار ديگر و اينبار نه در اعتراض به قانون ماليات بر ارزش افزوده بلكه در اعتراض به سخنان رئيس سازمان امور مالياتي به اعتصاب و تعطيلي كشيده شود. عباسعلي بصيرت، رئيس مجمع امور صنفي اصفهان تعطيلي بازار طلافروشان اصفهان را تاييد كرد و گفت: بعد از سخنان رئيس سازمان امور مالياتي بازار طلا در اصفهان اعتراض خود را با تعطيلي نشان داد. اما خوشبختانه با تلاشهاي صورتگرفته توسط مجمع امور صنفي و دخالت استانداري، اعتصاب خاتمه يافت و در حال حاضر بازار اصفهان در شرايط عادي به سر ميبرد. متن نامه بصيرت را ميخوانيد:.
عباسعلي بصيرت*: متاسفانه چنديپيش از طريق جرايد آگاهي يافتيم يكي از مسوولان عاليرتبه مالياتي كشور سخناني راجع به بازار طلاي اصفهان بر زبان آورده است كه از اساس غيرمنطقي، غيرآگاهانه، غيرمسوولانه و غيرمنصفانه است. اينجانب بهعنوان رئيس مجمع امور صنفي شهرستان اصفهان و يكي از نمايندگان استان در شوراي عالي اصناف بهمنظور شفافسازي اذهان عمومي و دفاع از اين قشر زحمتكش كه سهم عمدهاي در شكوفايي اقتصادي اين مرز و بوم ايفا نمودهاند بر خود لازم دانستم بهعنوان اعتراض به سخنان ايراد شده نكاتي را بيان نمايم:
1- اصفهان بهعنوان قطب توليد طلا در كشور و صادركننده عمده به كشورهاي ديگر به خصوص كشورهاي خليجفارس است. نگاهي به سابقه بازار طلا در اصفهان نشان ميدهد هماكنون بيش از 60 درصد كارگاههاي توليدي طلاي كشور در اصفهان فعاليت دارند. تعداد كارگاههاي طلاسازي در اصفهان حدود دو هزار واحد برآورد شده كه اكثرا كارگاهها كوچك و پراكنده در سطح بازار هستند. مصنوعات طلاي اصفهان نه تنها در ايران بلكه در بازارهاي جهاني از اعتبار و كيفيت بالايي برخوردار بوده و اكثر استادكاران طلاي اصفهان بازارهاي طلاي كشور را در دست دارند و طلاي ساخت اصفهان در تمام بازارهاي كشور به چشم ميآيد. در سالهاي 83 و 84 حدود 9 تن طلا به ديگر كشورهاي جهان صادر گرديده كه حدود 95 درصد از صادرات طلاي كشور در اين سالها سهم اصفهان بوده است. اين خود گوياي توانمندي و ظرفيت توليد بالاي اينگونه مصنوعات در اين شهر است. با كمي بررسي و تامل ميتوان دريافت ميزان توليدشده بالاتر از نياز شهري بوده و تقاضاي ساير شهرهاي كشور نيز پاسخگويي ميگردد. انتقال طلا از طريق كيفيها كه تماما افرادي شناخته شده داراي هويت و مكان مشخص هستند و از طريق مراجع انتظامي استان تاييد گرديدهاند صورت ميپذيرد كه داراي قدمتي طولاني است. انتقال طلا بدين طريق براي افرادي كه با ماهيت كار آشنايي چنداني ندارند، شبهه قاچاق را ايجاد نموده است. 2- بازار يك نهاد، يك فرهنگ و يك جريان است كه با هر هجوم و هجمهاي مقابله كرده و از بازوان ستبر انقلاب اسلامي است. در جريان انقلاب اسلامي بايد بحق اقرار كرد كه سهم اصفهان در اين انقلاب از اكثر شهرهاي ايران بيشتر است. چهارماه قبل از اعتصاب عمومي و تعطيل بازارهاي ايران، اصفهان اعلام بستن بازار را نمود و تا حصول موفقيت آن را ادامه داد. اين خود گوياي بافت بازار اصفهان است كه از افراد شريف، متدين و پايبند به شرع مقدس تشكيل يافته است. معتمدين طراز اول كشور در بازار طلاي اصفهان هستند كه از نظر ديانت و ارتباط با علماي اعلام و تعهد به كسب و كار حلال زبانزد عام و خاص هستند. متاسفانه اين مسوول محترم با ناديده گرفتن اين همه شواهد بازار طلاي اصفهان را بيپروا مركز معاملات خلاف دانسته كه هر فرد آگاه و متديني از شنيدن اينگونه سخنها دلش به درد خواهد آمد. به ياد دارم حضرت امام خميني (ره) چنان اعتمادي به اين قشر شريف داشتند كه هدايايي كه از طرف امت به دست معظم ميرسيد جهت فروش در اختيار اين قشر زحمتكش قرار ميدادند و وجه آن را به بيتالمال واريز مينمودند. 3- يكي از دلايل واكنش بازار طلاي اصفهان به قانون ارزش افزوده شدت وحدتي است كه سازمان امور مالياتي كشور در اجراي قوانين مالياتي در مقايسه با ساير استانها نسبت به اصفهان از خود نشان ميدهد. شاهد مدعا اينكه بازار طلاي اصفهان پيش از اين تجربه اجراي قانون تجميع عوارض را پشتسر گذاشته، در حالي كه شايد در ساير استانها اين قانون در مورد طلا جدي نگرفته شده بود. در پايان جاي آن دارد از تعامل و همكاري شايسته اهالي بازار و اتحاديه صنف سازندگان مصنوعات طلا و نقره با مجمع امور صنفي شهرستان اصفهان و مسوولان محترم استانداري و ساير سازمانهاي استان تشكر و سپاسگزاري نمايم. اينجانب بنابر شناخت چندين دهه خود از تمامي اصناف و بازاريان و بهخصوص اعضاي اتحاديه صنف مذكور وظيفه خود ميدانستم روشنگري نموده تا سخناني كه از سر عدم آگاهي و شناخت از بازار اصفهان بيان شده بود، خوراك تبليغاتي نگرديده و باعث دلآزردگي اصناف شريف و متعهد و انقلابي اصفهان نگردد.
* رئيس مجمع امور صنفي اصفهان
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]